Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

2244 vizite 1 comentarii

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

181 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

82 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

1788 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informați Știu că n...

2336 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

40 vizite

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea Floreasca Regula pe R...

111 vizite

Stadio Park au ales segmentul popular Au fost mai multe restaurante...

1695 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

604 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

1251 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferă Am f...

2870 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & Bistro Am revenit...

3410 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

1310 vizite

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

433 vizite

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe Dacia Au fo...

427 vizite

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul Taberei Mi-am propus să ...

980 vizite 2 comentarii

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

337 vizite 3 comentarii

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant... Exist...

317 vizite

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoie Gram B...

1384 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

238 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lectură Santiago Kitchen nu...

781 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game On Game On e unul d...

769 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-Vous A f...

1891 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asa Au fost ...

6330 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

3546 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

2788 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

6158 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

3639 vizite

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasa Colonial Lounge e cel...

1733 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

1480 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariu M-am uitat si pe ...

1245 vizite 2 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

478 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

3129 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

1406 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

394 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

2899 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

1705 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

5092 vizite 4 comentarii

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

2440 vizite

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

2411 vizite

E bine la Trattoria della Nonna daca iti setezi asteptarile corect ...

1141 vizite

Shocul kelnerului de la Copper’s Pub Am trecut de la multe ori pe...

2516 vizite 2 comentarii

Pippo, tatal frumoasei brunete de la Pippo’s... Pippo’s ins...

3479 vizite 6 comentarii

Chelnerita de la Cent’anni, singurul subiect de scris despre acest r...

1179 vizite

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinel...

4518 vizite 1 comentarii

Politica si Delicateturi, un restaurant care-si selecteaza clientii ...

14157 vizite 3 comentarii

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

2661 vizite

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

1125 vizite

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

3741 vizite

Unde o fi exceptia de la Trattoria Lugo Cucina Italiana? Chiar in ziu...

2337 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informați

Știu că nu pare, însă chiar nu îi cunosc pe cei de la Osteria Zucca, nu am nimic cu ei, așa cum s-a insinuat, însă și de data aceasta trebuie să-i critic. Și tocmai pentru că auzisem printre cunoscuți că așa cred ei despre mine, am așteptat să revin la bistroul din calderon până am putut să-l iau pe bunul meu prieten K, elvețian bun cunoscător al bucătăriei italiene, până în detaliile ei adânci. Risotto mult prea apos, pastele banale – ca să-l citez direct pe el. Prețurile ridicate pentru o astfel de mâncare, însă și porțiile surprinzător de mari, așa că se mai compensa, în parte, măcar.

Cât privește serviciul, chelnerul părea să nu aibă niciun chef de vizitatori la acea oră de prânz, nici să vorbească, nimic! Ne-a pus meniurile pe masă, după care s-a dus pur și simplu să se uite la televizor! Dar nici măcar în altă cameră, ci acolo cu noi și cu alți clienți.

Și da, cu asta îi contrazic direct pe câțiva prieteni italieni care mi-au recomandat Zucca drept unul dintre restaurantele bune cu specific italian din București. Dar ori or fi primit ei alte paste decât ne-au dat nouă, ori alt bucătar era în acea zi, ori au avut pur și simplu noroc, dar eu sunt nevoie să pun notele după ce am avut noi în farfurie, nu după ce au povestit ei… (George Butunoiu – noiembrie 2021)

Chelnerul de meserie care te minte uitandu-se fix in ochii tai

Osteria Zucca e un restaurant deschis de cativa ani pe Jean Louis Calderon, langa fostul si mult mai vechiul Messogios, acum noul restaurant La Coste. Are o casa mica, fara etaj, cu o curte si ea mica in fata, in care presupun ca fac vara o terasa.

Partea aceea a Bucurestiului vechi si central e frumoasa, Jean Louis Calderonul are farmecul si eleganta lui, cu case mici si case mari si case foarte mari, cu blocuri vechi, curti si copaci.

Osteria Zucca are doua saloane mici, de o parte si de alta a unui hol minuscul. Sunt amenajate in stil rustic meridional, culori vii si calde, fete de masa cu patratele, cateva mese destul de inghesuite.

Meniu italian traditional, desigur, descrieri simple, cu produsele si ingredientele de baza, mancarurile arhicunoscute, de-acum, oricarui bucurestean.

Am plecat nemancat de la Osteria Zucca, pana la urma, dupa un conflict cu chelnerul. La inceput am dat peste o chelnerita care nu era in stare sa lege cateva cuvinte si, probabil, nici sa le inteleaga prea bine, din prima, pe cele rostite de altii. Asa ca m-am bucurat cand am fost preluat de un chelner cam intre doua varste, foarte energic si sigur pe el.

I-am cerut paste cu creveti si l-am intrebat daca sunt curatati crevetii. Nu-mi place sa pescuiesc solzii si oasele din farfurie, mai ales cand trebuie sa le caut prin sosuri si prin mancare. Nu suntem pe malul marii, la street food sau in piata de peste, ci in centrul unui mare oras. Si cu alte preturi, nu in ultimul rand…

Da, domnu, desigur, sunt curatati! Il mai intreb o data: sunteti sigur ca sunt curatati crevetii, da? Absolut sigur? Ca altfel nu ii iau… Da, domnu, desigur, fiti linistit, fara nicio grija! Si se uita fix in ochii mei, ca de la barbat la barbat, ca de la gentleman la gentleman, ca intr-o scena de film.

Si au venit pastele cu crevatii necuratati. Charismatic chelnerul acela… S-a uitat fix in ochii mei, nu mi-a ocolit privirea. Si mi-a pus crevatii necuratati pe masa. Le-am facut o poza si i-am dat inapoi. Apoi am luat niste calamari cu sos de unt si usturoi. Erau cu sos de apa si fara usturoi, si ei fara niciun gust. Au ramas in farfurie, am plecat sa mananc la alt restaurant.

Preturile sunt destul de mari la Zucca. O supa de peste si fructe de mare (presupun ca tot necuratate) costa 59 de lei, de pilda. Clienti erau destui, toate mesele din primul salon ocupate. Sa le fie de bine… (George Butunoiu – decembrie 2017)

Bucătăria italiană tradițională Zucca

 


Osteria Zucca, bistrou italian pe Jean Louis Calderon in Bucuresti

Saloanele tradiționale Zucca
Terasa

Terasa acoperită

Data actualizarii: 01/12/2021

Osteria Zucca  - Str. Jean Louis Calderon, nr. 41

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close