Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

High Heels a făcut pasul de la cafenea la bistrou și pizzerie Hig...

759 vizite

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

1658 vizite

Smokăreală cu Generația Z Când am auzit numele pentru prima dat...

716 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acte Am fost de câteva ori la Acuare...

12563 vizite

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

978 vizite

Waterloo Taverne, specific belgian doar cu numele din meniu... Cân...

1196 vizite 2 comentarii

Maroon Restaurant Cafe, standardul luxului pentru Bucureștiul de dinc...

462 vizite

Restaurantul acesta, Trattoria Verdi Aviatorilor, e neschimbat de cân...

4716 vizite

Doar vara să mai salveze ceva din faima pe care a avut-o La Cena. ...

3268 vizite

Ambianță dezgustătoare, îți întorcea stomacul pe dos, toată lum...

8536 vizite

Vechea dilemă și la Trattoria Garibaldi: să se înnoiască, sau să...

439 vizite

Clătite fără fițe la Pancakes & more Am revenit după mai b...

2057 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti... Rocca e un mic restaurant pe ...

1925 vizite 1 comentarii

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

3067 vizite 1 comentarii

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

740 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

5119 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

2799 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informați Știu că n...

3064 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

556 vizite 1 comentarii

Stadio Park au ales segmentul popular Au fost mai multe restaurante...

2694 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

1698 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

5642 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferă Am f...

5267 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & Bistro Am revenit...

4335 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

2258 vizite 2 comentarii

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

1180 vizite 1 comentarii

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe Dacia Au fo...

1140 vizite 4 comentarii

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul Taberei Mi-am propus să ...

1860 vizite 3 comentarii

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

758 vizite 3 comentarii

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoie Gram B...

2043 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

511 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lectură Santiago Kitchen nu...

1642 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game On Game On e unul d...

1117 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-Vous A f...

3749 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asa Au fost ...

7573 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

4540 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

3616 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

6899 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

4395 vizite

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasa Colonial Lounge e cel...

2093 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

1815 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariu M-am uitat si pe ...

2392 vizite 3 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

533 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

4855 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

1802 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

645 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

3300 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

2201 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

6781 vizite 4 comentarii

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

3433 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informați

Știu că nu pare, însă chiar nu îi cunosc pe cei de la Osteria Zucca, nu am nimic cu ei, așa cum s-a insinuat, însă și de data aceasta trebuie să-i critic. Și tocmai pentru că auzisem printre cunoscuți că așa cred ei despre mine, am așteptat să revin la bistroul din calderon până am putut să-l iau pe bunul meu prieten K, elvețian bun cunoscător al bucătăriei italiene, până în detaliile ei adânci. Risotto mult prea apos, pastele banale – ca să-l citez direct pe el. Prețurile ridicate pentru o astfel de mâncare, însă și porțiile surprinzător de mari, așa că se mai compensa, în parte, măcar.

Cât privește serviciul, chelnerul părea să nu aibă niciun chef de vizitatori la acea oră de prânz, nici să vorbească, nimic! Ne-a pus meniurile pe masă, după care s-a dus pur și simplu să se uite la televizor! Dar nici măcar în altă cameră, ci acolo cu noi și cu alți clienți.

Și da, cu asta îi contrazic direct pe câțiva prieteni italieni care mi-au recomandat Zucca drept unul dintre restaurantele bune cu specific italian din București. Dar ori or fi primit ei alte paste decât ne-au dat nouă, ori alt bucătar era în acea zi, ori au avut pur și simplu noroc, dar eu sunt nevoie să pun notele după ce am avut noi în farfurie, nu după ce au povestit ei… (George Butunoiu – noiembrie 2021)

Chelnerul de meserie care te minte uitandu-se fix in ochii tai

Osteria Zucca e un restaurant deschis de cativa ani pe Jean Louis Calderon, langa fostul si mult mai vechiul Messogios, acum noul restaurant La Coste. Are o casa mica, fara etaj, cu o curte si ea mica in fata, in care presupun ca fac vara o terasa.

Partea aceea a Bucurestiului vechi si central e frumoasa, Jean Louis Calderonul are farmecul si eleganta lui, cu case mici si case mari si case foarte mari, cu blocuri vechi, curti si copaci.

Osteria Zucca are doua saloane mici, de o parte si de alta a unui hol minuscul. Sunt amenajate in stil rustic meridional, culori vii si calde, fete de masa cu patratele, cateva mese destul de inghesuite.

Meniu italian traditional, desigur, descrieri simple, cu produsele si ingredientele de baza, mancarurile arhicunoscute, de-acum, oricarui bucurestean.

Am plecat nemancat de la Osteria Zucca, pana la urma, dupa un conflict cu chelnerul. La inceput am dat peste o chelnerita care nu era in stare sa lege cateva cuvinte si, probabil, nici sa le inteleaga prea bine, din prima, pe cele rostite de altii. Asa ca m-am bucurat cand am fost preluat de un chelner cam intre doua varste, foarte energic si sigur pe el.

I-am cerut paste cu creveti si l-am intrebat daca sunt curatati crevetii. Nu-mi place sa pescuiesc solzii si oasele din farfurie, mai ales cand trebuie sa le caut prin sosuri si prin mancare. Nu suntem pe malul marii, la street food sau in piata de peste, ci in centrul unui mare oras. Si cu alte preturi, nu in ultimul rand…

Da, domnu, desigur, sunt curatati! Il mai intreb o data: sunteti sigur ca sunt curatati crevetii, da? Absolut sigur? Ca altfel nu ii iau… Da, domnu, desigur, fiti linistit, fara nicio grija! Si se uita fix in ochii mei, ca de la barbat la barbat, ca de la gentleman la gentleman, ca intr-o scena de film.

Si au venit pastele cu crevatii necuratati. Charismatic chelnerul acela… S-a uitat fix in ochii mei, nu mi-a ocolit privirea. Si mi-a pus crevatii necuratati pe masa. Le-am facut o poza si i-am dat inapoi. Apoi am luat niste calamari cu sos de unt si usturoi. Erau cu sos de apa si fara usturoi, si ei fara niciun gust. Au ramas in farfurie, am plecat sa mananc la alt restaurant.

Preturile sunt destul de mari la Zucca. O supa de peste si fructe de mare (presupun ca tot necuratate) costa 59 de lei, de pilda. Clienti erau destui, toate mesele din primul salon ocupate. Sa le fie de bine… (George Butunoiu – decembrie 2017)

Bucătăria italiană tradițională Zucca

 


Osteria Zucca, bistrou italian pe Jean Louis Calderon in Bucuresti

Saloanele tradiționale Zucca
Terasa

Terasa acoperită

Data actualizarii: 01/12/2021

Osteria Zucca  - Str. Jean Louis Calderon, nr. 41

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close