Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

Afiseaza

KANÉ – NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi internaționali, sub titlul  „Școala tânără de fine dining”.

Pentru prima ediție, de pe 6 aprilie, doi chefi spanioli, cu experiență în bucătării cu două stele Michelin, vor crea un meniu de tasting alături de Cătălin Bejenariu, Head Chef Kané, și echipa sa.

Începând cu 6 aprilie, restaurantul Kané devine gazda mai multor chefi internaționali din generație tânără, care vor creiona alături de Cătălin Bejenariu și echipa acestuia meniuri de tasting pentru oaspeții ce vor să se bucure de o experiență inedită de dining. La baza acestei inițiative a stat angajamentul grupului Kané de a sparge barierele bucătăriei tradiționale și de a promova tinerii bucătari cu viziune. Mauro Rivas și Armand Vidal vor fi prezenți pentru o singură seară în bucătăria restaurantului din București, unde vor crea împreună cu echipa Kané un meniu unic, folosind tehnicile dobândite de-a lungul experienței în bucătării cu două stele Michelin și, recent, în noul proiect Sol Post, de pe insula spaniolă Formentera.

De la lansare și până acum, Kané – New Romanian Cuisine și-a propus să aducă o perspectivă nouă asupra lumii culinare, iar alegerea primilor invitați a plecat de la pasiunea comună a celor două echipe pentru sustenabilitate, ingrediente locale, sezonalitate și tehnicile inovatoare de preparare a mâncării.

Pentru noi, aceste colaborări culinare sunt modalitatea perfectă de a explora noi culturi și de a continua procesul de învățare, care în bucătărie nu se termină niciodată. Ne bucură să vedem că generația tânără continuă să surprindă prin proiecte ca Sol Post, alături de care împărtășim aceeași pasiune pentru bucătărie și alături de care ne dorim să oferim încă o experiență memorabilă oaspeților noștri, de data aceasta cu influențe spaniole.”, spune Cătălin Bejenariu, Head Chef Kané.

În ceea ce-i privește pe cei doi chefi din echipa Sol Post, Mauro Rivas și Armand Vidal s-au întâlnit la Cinc Sentits Barcelona**, restaurant cu două stele Michelin, unde au colaborat cu Jordi Artal, bucătar cu o stea Michelin. Din dorința de a experimenta mai mult și de a juca după propriile reguli în bucătărie, aceștia au deschis în 2022 propriul lor restaurant fine dining, Sol Post, în Formentera, Spania. Meniul este inspirat de originile lor din El Salvador și Catalonia, însă preparatele au fost gândite luând în calcul specificul insulei și ingredientele locale.

Călătoria celor doi a început încă din copilărie. Armand și fratele său, Arnau, sous chef-ul Sol Post, au descoperit pasiunea pentru gătit într-un restaurant de familie. Când acesta s-a închis, cei doi au decis să atingă cote mai înalte și au călcat pragul unor restaurante de prestigiu din Madrid, Coque** și Ramon Freixa**, ambele cu două stele Michelin. Mauro Rivas, Head Chef Sol Post, a studiat la Culinary Art Academy în Elveția, unde a dobândit talentul culinar și pasiunea pentru industrie. Apoi, a lucrat în Portugalia, în bucătăria restaurantului Alma*, înainte să se întâlnească cu Armand și să înceapă proiectul Sol Post. Pe Clara, Chef Patiser, au întâlnit-o la Cinc Sentits Barcelona **, unde era deja head pastry chef, în urma studiilor de Culinary Arts la Școala Hoffman.

Creativitatea, spiritul tânăr și dorința de a merge dincolo de tradițional descriu cel mai bine echipa Sol Post, viziune pe care o împărtășește și echipa Kané. Astfel că, pe 6 aprilie, cele două echipe de chefi pun laolaltă talentul, măiestria în arta bucătăriei, aprecierea și respectul pentru ingredient și gust.

Întâlnirea de pe 6 aprilie deschide seria de evenimente din cadrul inițiativei „Școala tânără de fine dining” care se vor desfășura în atmosfera intimă a restaurantului Kané-New Romanian Cuisine de pe strada Dianei 9 din București. Rezervările se pot realiza online accesând linkul: kane.dinesuperb.com (Comunicat de presă – martie 2023)

Data actualizarii: 31/03/2023

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close