Pranzuri si cine rare, de care ne vom aduce aminte multa vreme…

Ord. dupa

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Altă cină cu bucătărie fină pregătită de Chef Orlando Zaharia l...

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici ...

Surpriza lui Chef Orlando ZahariaCând vorbim despre steakhous...

O nouă cină la Noma din Herăstrău, pentru a degusta meniul de înc...

Până acum te gândeai să mergi la țară la Gurbănești, în Câmp...

Cum a ajuns bucătăria peruană contemporană în doar zece ani u...

O cină coreeană memorabilă la ES Yong-ho Kim, ambasadorul Coree...

Ionuț Gheorghe, tânărul chef de la Noma din Herăstrău, ne-a ...

O altă cină memorabilă la KANE, la degustarea meniului de toamnă n...

O cină memorabilă cu Carolina, frumoasa basarabeancă studentă, car...

Am avut multe cine memorabile la București, și la restaurantele din ...

Din câte am putut observa și deduce, Chef Dani Prodan are libertate ...

Nu am fost niciodată în Oltenia. Așa că, atunci când femeia m...

Iată, se face un an de când mâncam doar acasă, cu rare momente...

O cină memorabilă în plină pandemie și în plină iarnă la P...

O noua cină fine dining memorabila la Kane, de degustare a noului men...

O adevarata cina marocana, cu produse si ingrediente aduse direct de l...

O cina inedita si neasteptata pregatita de Chef Florin Andrei Vanau si...

O cina memorabila pregatita de Chef Daniel Palici la MAIZE, ca sa ne t...

O cina King Crab pregatita de Catalin Petrescu la Argentine, ca sa ne ...

O cina memorabila, cu atat mai mult cu cat a fost in plina pandemie. A...

Intai am mancat, si abia apoi am citit pe Wikipedia cum e cand man...

O cina memorabila cu prietenii la Fior di Latte, plina de toate ex...

O cina spaniola memorabila pregatita de Angelica Ilie la restaurantul ...

O cina de lucru la Isoletta, cu niste prieteni foarte exigenti cand vi...

O cina memorabila pregatita de Florin Cojocariu, filosoful slow food-u...

O cina fara masura, memorabila, plina de excese la La Pescaderia by Al...

O cina japoneza memorabila pregatita de Kana Hashimoto si Chef Raz...

O cina portugheza memorabila cu peste si fructe de mare la Dancing Lob...

O alta cina memorabila la ZenSushi, pregatita de Iulian Constantin...

Domnul Alexandru Consulea construieste ...

Cina memorabila la Conacul Hagianoff de pe Domeniul Manasia cu Ariadna...

O cina memorabila la restaurantele Grand Hotel Balvanyos Resort din Ca...

Iulian Constantin, cel mai sfios si discret mare chef din Bucuresti ...

O cina speciala pregatita de Chef Catalin Petrescu la Argentine pentru...

O cina memorabila (click) pregatita de doi mari chefs ai Noii Buca...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Zen Sushi, din p...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Isoletta, din pr...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Argentine, din p...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Mesogios, din pr...

O alta cina indoneziana memorabila, la bunul meu prieten si cu alti bu...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Bistro Ateneu, d...

Afiseaza

O altă cină memorabilă la KANE, la degustarea meniului de toamnă numit Pădurea Mociar al mai mult decât talentatului lor chef, Cătălin Bejenariu, de curând întors dintr-un lung stagiu de documentare la Geranium, al doilea cel mai bun restaurant din lume, după cel mai recent clasament.

Ce am mâncat noi din Pădurea Mociar:

SNACKS

  • Tartă cu midii și ferment
  • Obraz de vită și hrean
  • Scoică comestibilă
  • Pâine și unt

STARTER

  • Steak de morcov, sos de slănină afumată, ferment
  • Sfecla, pudră de hamsie, semințe murate
  • Perle de pește, sos din vin spumant
  • Varză coaptă, supă de brânza, murături

MAIN

  • Piept de pui, brânza, ciuperci, varza kale
  • Calcan, țelină semi-murată, sos de lapte acru
  • Tacos de rață, fructe fermentate, sos

DESSERTS

  • Explozie de sfeclă
  • Cremă de pâine, bere neagra, rubarbă; înghețată de vanilie
  • Ciocolată albă, coriandru, agrișe fermentate
  • Miere de albine, înghețată de ceară de albine, gel de miere, spumă de lapte
  • Bomboane

Și doar vinuri românești, desigur: Carassia spumant, Bauer Sauvignonasse, Ion Vlădoi Riesling…

Cu cuvintele lui Răzvan Crișan, charismaticul patron, „Cel mai nou meniu Kane – New Romanian Cuisine, Padurea Mociar, este o metaforă a identității noastre în aceste vremuri tulburi. Purtând numele unuia dintre cele mai importante bunuri naturale autohtone, Pădurea Mociar, meniul de toamnă este un demers de explorare a rezilienței contemporane a formelor de viață antice, folosind ingrediente simple, tradiționale, dar veșnic verzi, aduse la zi prin tehnici moderne de preparare.

Situată în inima Transilvaniei, lângă Reghin, la o altitudine de 400 m și pe o suprafață de 569 ha, această pădure specială este unanim recunoscută de biologi ca fiind cea mai veche din țara noastră. Aproximativ 300 de copaci au vârste cuprinse între 650 și 720 de ani, ceea ce îi face contemporani cu cele mai importante momente ale mileniului trecut, la fel cum și noi suntem acum martori ai unor momente atipice. Jumătate dintre stejari s-au uscat deja și, practic, supraviețuiesc „în picioare”, susținuți de intervenția antropică, așa cum ar trebui și noi, să ne încăpățânam să mergem înainte în astfel de momente” (George Butunoiu – octombrie 2021)

Meniul de toamna la Kane

Meniul de toamna la Kane

Copiii talentați și frumoși de la Kane

Data actualizarii: 07/11/2021

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close