Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Karishma – Bucatarie indiana adevarata. De ambianta indiana m-as fi lipsit bucuros…

Karishma e un restaurant indian vechi al Bucurestiului, unul dintre cele patru despre care stiu ca sunt in Bucuresti la momentul la care scriu – Haveli, Taj si Agra Palace fiind celelalte trei. Dintre acestea, Haveli e mai mult pakistanez, mi s-a spus, insa bucataria tot indiana e considerata.

Karishma locuiesc intr-o casa destul de mica si veche de pe Iancu Capitanu, Bucurestiul vechi si inca frumos dintre Calea Mosilor si Foisorul de Foc. E o casa fara etaj, insa pe acoperis au facut o terasa foarte interesanta, care pare sa fie atractia locului cat timp se poate sta afara. Acoperisul retractabil, din cate mi-am putut da seama, promite multe.

Au trei saloane mici la Karishma, intr-o casa tip vagon, cum sunt cele mai multe din vremea aceea, abundent decorate, dupa cum se vede bine si in poze. Culori inchise, desene, picturi, poze, bibelouri, multa panza, asa, ca la ei. M-am suparat rau ca au opacizat geamurile, ca sa nu se vada nimic afara, pe strada. Stiu ca asa se face la ei, dar ar fi putut sari peste tampenia asta atunci cand stai in orasul vechi, cu farmec, si care arata si mult mai bine decat interiorul tau, la urma urmei. Dar, ma rog, au ei fixul asta, se pare ca nu ii poti aduce pe calea cea dreapta.

Karishma e tinut de doi indieni, tatal si fiul, cei din poze. Si bucatarul sef e tot indian, desigur. Am fost de fiecare data cu niste indieni la aceste restaurante, ca sa-mi explice cum e cu bucatariile indiene si cu diferentele dintre ele. India, fiind o tara atat de mare, ce mananca unii din nord e altfel decat in farfuriile celor din partile cealelalte.

Asadar, fiind diferite, e greu sa te lamuresti care dintre cele doua, Karishma si Haveli, ar fi mai bun. Iar din ce mi-au spus si explicat prietenii mei indieni, am ajuns la concluzia ca acestea doua sunt cam la fel de bune, disputandu-si pozitia de cel mai bun restaurant indian din oras. Oricum, prietenii mei mi-au confirmat ca e mancare indiana adevarata, facuta ca la ei, in India.

Am luat multe feluri la Karishma, si cu carne (pui, miel), si fara carne (linte, ciuperci, legume de toate felurile, branzeturi), cei doi prieteni indieni fiind vegetarieni amandoi. Toate au fost bune, chiar daca inecate in sos si condimentate mai mult decat e obisnuit la noi. Dar, sigur, nu as putea manca trei zile la rand asa ceva…

Preturile sunt normale la Karishma, nimic special de semnalat. Serviciul a fost bun, cu cei doi indieni foarte placuti si amabili de la natura indiana. Clienti putini la pranz.

Ca sa reiau concluziv cele spuse mai sus, Karishma e unul dintre restaurantele indiene de referinta ale Bucurestiului, care e inevitabil de pus pe lista atunci cand vreti sa reincercati bucataria indiana. Si sa mergeti pe terasa de pe casa, desigur… (GB – aprilie 2018)

Tatal si fiul, patronii Karishma, restaurant indian in Bucuresti

 

Eclipse

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoareEclipse e cel mai nou restaurant al Bucurestiului la momentul la care scriu, deschis de cateva zile aproape de Foisorul de Foc, ...

El Torito

Nu stiu daca mancarea atrage mai mult la El Torito, sau culorileEl Torito e un restaurant cu bucatarie mexicana bine asezat al Bucurestiului, de succes, din cate am putut sa-mi dau seama. E vechi...

Haveli

Haveli - Cel mai bun restaurant indian din oras, se pare...Indienii cu care am vorbit pana acum spun ca Haveli e cel mai bun restaurant indian din Bucuresti, cu o mancare apropiata de ceea ce cons...

Data actualizarii: 23/04/2020

Karishma  - Str. Iancu Capitanu, nr. 36 (Foisorul de Foc)

  • Mariana :

    Karishma – nota maxima la tot

  • Anda :

    La El Torito cand intrati ? Abia astept o evaluare 🙂 !

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close