Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Piata Muncii bate Piata Victoriei. Cel putin pentru moment…

KOS e un restaurant nou al Bucurestiului, deschis in decembrie 2017 in locul faimosului Marul de Aur de pe vremea comunistilor, dat apoi la o parte de Sarpele Roz, si poate or mai fi fost si alte restaurante in rastimp acolo.

KOS e al celor care mai au un restaurant grecesc, Santorini de la Piata Muncii, apoi La Raci si, probabil, si altele. Totul e mare la KOS: casa e mare, iar gradina si mai mare, si are chiar si niste copaci mari. E surprinzator sa vezi atata spatiu chiar in centrul centrului Bucurestiului, chiar daca nu sunt la strada.

Pentru cei care nu stiu, Marul de Aur, acum KOS, e in Piata Victoriei, chiar in spatele marelui bloc care incepe de pe Calea Victoriei si se termina pe Buzesti. KOS sunt in partea cu Calea Victoriei, si au o intrare si din Sevastopol.

Aici, in Piata Victoriei, par sa fi amenajat restaurantul cam la repezeala, cu economie. Cladirea e intinsa si nu are etaj, iar mobilierul si decorurile sunt cele din poze: lemn, tapete cu scene mitologice, trimiteri la Grecia, desigur.

Meniul de la KOS e lung, felurile obisnuite si cunoscute de-acum bucurestenilor ale bucatarie traditionale grecesti, prezentate simplu, sec. Eu am luat un „platou cu meze”, care nu era foarte platou, de fapt, ci trei farfurioare cu salata de vinete, o crema de branza si tzatziki – toate cam fara gust. Calamarul umplut cu branza a fost chiar foarte bun, iar gyrosul facut de mantuiala, a ramas pe farfurie, apoi a ajuns intr-un pachet pe care l-am dat primului sarac ce mi-a iesit in cale.

Serviciul a fost „dual” la KOS, ca sa-i spun astfel, cu o chelnerita blonda, frumoasa si senzuala, care facea eforturi mari sa inteleaga ce-i spun, aparent fara succes. Vazand-o in incurcatura evidenta, o alta, putin mai in varsta, a venit si a salvat situatia, am avut un dialog chiar foarte placut si eficient cu ea.

Clienti nu prea aveau la pranz la KOS, ceea ce facea ca saloanele acelea mari sa arate rece, cam deprimant. Poate ca deschiderea marii terase va schimba radical lucrurile din acest punct de vedere.

Au trecut destule luni de la deschidere, le-ar fi greu acum celor de la KOS sa puna lipsurile evidente pe seama inceputurilor. Dezinteresul pentru detalii e evident acolo, si cred ca e ceva ce vine de mai sus. Angajatii, furnizorii sau cine or mai fi fost acei neclienti, se plimbau in voie prin restaurant, gesticuland si vorbind cu totul neatenti la cei cativa (chiar daca foarte putini) clienti, garderoba de la intrare era intr-o dezordine totala, o bucatareasa a iesit in salon ca sa vorbeasca la telefon, probabil ca era prea mult zgomot in bucatarie…

Sa vedem ce vor face mai departe, insa cu formula actuala nu prea vad cum vor umple ei ditamai restaurantul. Presupun ca isi pun toata nadejdea in terasa, cand o fi sa se deschida. (GB – martie 2018)

Scoici si Creveti

Ce merge in Baba Novac si la Piata Muncii s-ar putea sa nu mearga si in Piata VictorieiLucrurile s-au petrecut in felul urmator: niste oameni care au un grup cu foarte multe restaurante, cateva ze...

Noi restaurante in Bucuresti (septembrie 2018)

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim si noi locatii pe harta gastronomiei bucurestene.Astfel, la sfarsitul lunii august (pe 23 august mai exact) s-a deschis Beef ...

Santorini

Santorini - Si la Piata Muncii se poate manca bineSantorini e unul dintre putinele restaurante care sunt departe de centru, chiar foarte departe, si care a ajuns in Lista Restocracy a celor mai bu...

La Raci

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac!Cred ca sunt aceiasi care au deschis prima data o terasa pe Buzesti, un fel de terasa volanta, sau cam asa ceva, in care se imbulzeau bucurestenii ca sa ...

Data actualizarii: 18/11/2019

KOS  - Calea Victoriei, nr. 163 (Piata Victoriei)

  • Roza :

    ACEST RESTAURANT GRECESC ESTE IMPECABIL!!! MĂ SIMT EXACT CA ÎN GRECIA! MÂNCAREA IMPECABILĂ, RECOMAND DIN ❤️ IAR PERSONALUL IMPECABIL! MULT MAI BUN CA SANTORINI, CLAR!
    GUSTUL ESTE DESĂVÂRȘIT! REVIN CU DRAG! MULȚUMESC PENTRU OSPITALITATE!

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close