Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

34065 vizite 5 comentarii

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

49824 vizite

Ce și cum mănâncă oamenii bogațiS-a deschis de câteva zile u...

3409 vizite

Allegro este un restaurant internațional situat în hotelul Ramada No...

8 vizite

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

35191 vizite

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

19852 vizite 2 comentarii

Barbizon de la hotelul Pullman, un restaurant fara ambitiiAm reven...

3831 vizite

Beef Room - Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare...B...

5657 vizite

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

7306 vizite

Bone pentru oameni instaritiBone nu inseamna dădace, guvernan...

5271 vizite 1 comentarii

Buenasado, o steak house la care pastele sunt mai bune decât antricot...

1537 vizite

Caju by Joseph Hadad au ajuns unde le este loculMie mi se pare ca ...

28576 vizite 12 comentarii

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OKAm revenit la Casa d...

29726 vizite 3 comentarii

Champagne & More Lounge este un bistrou cu meniu gourmet (fine din...

8 vizite

Complex Herastrau, cel mai mare restaurant din Parcul HerastrauCom...

8736 vizite 1 comentarii

Corso Brasserie: o buna optiune de bufet in zona, all you can eat, dac...

3764 vizite

Noile Pine Restaurant & Terrace, La Veranda, și, mai ales Pine Ga...

2541 vizite

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoaseMulti il num...

10221 vizite

DonCafe Brasserie au gasit cheia succesuluiEvreii acestia au mai m...

8652 vizite 1 comentarii

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facutAm to...

20898 vizite

Fratellini Bistro, un restaurant retro-conservator, ca și clădirea ...

3415 vizite

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica...

7898 vizite

La Brasserie, un restaurant conservatorLa Brasserie e neschimbat, ...

14233 vizite 3 comentarii

La Vitrine, unul dintre putinele restaurante cu adevarat bune din Pipe...

7838 vizite

Lido's Brasserie - Minunea inmultirii pestilor...S-a redeschis...

7272 vizite

Am descoperit un nou mare chef tanar in Bucuresti, in intunecimea de l...

9824 vizite

Luna Lounge este un restaurant cu specific international, situat pe So...

6 vizite

Fier din belșug la The Marmorosch, Autograph CollectionSe tot vor...

9505 vizite

Medusa este un restaurant mediteranean situat in sectorul 1 din Bucure...

7 vizite

Naan Project - Mancare buna si in ProgresuluiIstoria restaurantulu...

6668 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e foarte OK la NOR Sky Casual Restaura...

46834 vizite 4 comentarii

Osho - Ce bine ca spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare cl...

13648 vizite 1 comentarii

Cum i-am stricat eu tihna lui Antonio PassarelliPalatul Stirbey de...

12651 vizite

Reîntoarcerea lui Prime Steaks & SeafoodPrimul Prime (ὠ...

13352 vizite

Raionul Floreasca, restaurantul cu cea mai adorabilă proprietăreasă...

22187 vizite 8 comentarii

Reper by ESS este un local cu bucătărie...

7 vizite

Restaurant 1880, The Brasserie si Kubler Kaffee de la Capital Plaza su...

2142 vizite

Ruka Izakaya este un restaurant cu bucătărie japoneză al cunoscutul...

9777 vizite 1 comentarii

Cină la Savart cu femei frumoase, care mănâncă și beau mult... ...

10807 vizite 2 comentarii

Sharkia - Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din BucurestiA...

12025 vizite 1 comentarii

Snagov Club au intrat pe lista marilor restauranteOri nu am avut e...

6379 vizite

Stejarii Pool Club - Nu de aici vin banii lui Tiriac...Dar nici nu...

7574 vizite 3 comentarii

Totul bine și frumos la Studio 80. Bani destui să ai...Am fost ...

6873 vizite 1 comentarii

Ei par multumiti cu ce au...Am revenit la The Grill dupa exact un ...

10143 vizite 5 comentarii

Din surpriză în surpriză la Tuya bucureșteanăA fost un restau...

9918 vizite

Unaderful este un restaurant cu bucatarie internationala, situat pe Ca...

11 vizite

Vacamuuu, cea mai controversata steak-house Vacamuuu e o macelarie cu...

10695 vizite 6 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

La Brasserie, un restaurant conservator

La Brasserie e neschimbat, din toate punctele de vedere, din ce imi aduc eu aminte din rarele vizite la ei. Mancarea destul de buna, cu un meniu conservator, probabil nu vor sa-si asume riscuri cu experimente inutile businessului. Pestele foarte bun, sosul banal. Un orez cu ciuperci bun si el, desi nimic special. Serviciul mecanic, inexpresiv, ca la majoritatea restaurantelor mari din Parcul Herastrau. Preturi mari, desigur, clienti destui. (GB – august 2018)

Experiment reusit cu chelneri de la un restaurant de lux

Primele trei restaurante din parcul Herastrau, imediat cum intri pe Soseaua Nordului, pe mana stanga, sunt lipite unul de celalalt: Aqua, Casa di David si La Brasserie. Sunt foarte frumoase toate trei, printre cele mai frumoase din Bucuresti, si nu numai terasele.

La Brasserie pare sa fie o constructie noua, adica dupa Revolutie, s sa fi fost proiectat(a) ca sala de spectacole, club, discoteca. Are un singur salon, mare, inalt, cu tavan industrial (adica fara tavan, e direct acoperisul), cum e moda acum, cu tubulaturile pe post de decor. Decorurile sunt mai minimaliste fata de cele ale vecinilor. Au banchete si scaune capitonate cu plus, foarte confortabile.

Gradina de la La Brasserie e atractia principala imediat ce se poate sta afara, ca la toate restaurantele din parcul Herastrau, de altfel. Cu vedere larga spre lac, cu copaci mari, e una dintre cele mai frumoase terase din Bucuresti. Daca ar fi putin mai mari mesele de pe terasa, ar fi inca si mai bine.

Pe numele intreg, La Brasserie isi spun „La Brasserie, Bistro & Lounge”, dar nu stiu de ce au pus „bistro” (fara „t”) in nume, pentru ca La Brasserie e un restaurant in toata regula, nu o braserie, daramite bistrou, daca e sa ne luam dupa clasificarea frantuzeasca a localurilor (bistrot > brasserie > restaurant), pe care o folosim si noi aici, pe Restocracy.

La Brasserie are un meniu din bucataria internationala, exact atat cat trebuie sa fie pentru a ramane credibil – aici restaurantele mari din Herastrau au invatat bine lectia. Nu e nici simplu, insa nici prea original, creativ sau indraznet, e mai degraba conservator, se vede inca din denumirile mancarurilor listate, in care sunt trecute doar produsele si ingredientele de baza, fara subtitlu. Si iti dai seama repede care e nivelul si cand vezi la cate feluri de mancare e trecut sosul in meniu…

Mancarea e buna la La Brasserie, insa noi nu am nimerit nimic cu totul deosebit, desi am fost de doua ori in ultima vreme. Data trecuta am luat o vita buna (cred ca era Black Angus) si un tartar de ton cu avocado minimalist, doar tonul si avocado deasupra, taiat in bucati mult prea mari. Tonul bun (nu are cum sa fie altfel, tonul e ton), dar avocado crud, nu ar fi trebuit sa-l lase sa ajunga in farfurie. La inceput am primit unt sarat, ceea ce e inca o raritate in restaurantele mari din bucuresti, si o paine atat de arsa incat a trebuit sa cer alta.

Ultima data am cerut din nou tartarul de ton, ca sa vad daca e la fel. Avocado bun de data aceasta, insa la fel de mare taiat. Am mai luat un ficat de gasca in tigaie, o reteta mai putin obisnuita, crocant la exterior, insa bun si bine facut. Cu humus alaturi – iarasi o inovatie – bun si acesta. Apoi ton cu paste si sos asiatice (Fresh tuna with noodles, vegetables and teriyaki sauce) si paste de casa cu trufe (Tagliolini with fresh black truffles). Bune, dupa cum am spus, insa nu ceva ce ar fi greu sa gasesti in alta parte in Bucuresti.

Se mananca bine la La Brasserie, e bucatarie fina, insa nu e un adevarat „fine dining”, daca e sa fim rigurosi. I-am pus si pe ei pe lista cu restaurante cu bucatarii fine (fine dining) din Bucuresti, totusi, asa cum am facut si cu alte restaurante fata de care am avut aceleasi comentarii. Chiar vecinii lui La Brasserie, de altfel, Casa di David si Aqua.

Preturile nu par foarte mari la La Brasserie, la vecini sunt mai mari, totusi cifrele se inmultesc repede daca nu esti atent. Nu sunt multe feluri in meniu cu preturi peste 100 de lei. Noi am avut doua antreuri si doua feluri principale, cele descrise mai sus, o sticla cu vin si doua cafele, fara apa, fara deserturi sau altceva, si am platit 650 de lei, totusi.

Serviciu out-of-the-box la La BrasserieServiciul de la La Brasserie merita cateva comentarii in plus. E un serviciu bun, sunt multi chelneri, numai baieti, toti sportivi, impunatori, vanjosi. Sunt atenti, saritori, amabili, ba unul dintre ei chiar ne-a zambit de vreo doua ori. Sunt atenti si observa cand ai nevoie de ei, iti aduc tot ce le ceri, insa un chelner care are cu adevarat reflexul serviciului (client service) e cu un pas inainte, stie sau deduce nevoile tale inainte sa i le spui. Chelnerul care are reflexul de client service nu are nevoie de niciun training. Cei care nu-l au, fac tot ce li se spune la scoala de chelneri ca trebuie sa faca, dar nimic mai mult.

Sunt sigur ca la scoala de chelneri le-au spus ca untul trebuie adus pe o farfuriuta. Si, chiar daca nu le-ar fi spus asta la scoala, nu am nicio indoiala ca tot pe o farfuriuta ar aduce untul chelnerii de la La Brasserie. Insa nu cred ca le-au spus ce sa faca daca, printr-un concurs de imprejurari, farfuria dispare de pe masa si ramane doar pachetelul cu unt.

Si asta s-a intamplat data trecuta. Chelnerul aduce farfuriuta cu pachetelul de unt. Eu, banunind ca e unt sarat, il iau de pe farfurie sa-l studiez mai atent. Cat m-am aplecat sa-mi caut ochelarii, am lasat pachetelul cu unt pe un colt al mesei, nu l-am mai pus inapoi pe farfuriuta. Chelnerul vede farfuriuta goala si, fiindca asa i-au spus la scoala de chelneri sa faca, o ia.

Nu am inteles de ce a luat-o si ce voia sa faca cu ea. Cand am vazut ca nu o aduce inapoi, sau ca nu imi aduce alta, m-am gandit sa fac un mic experiment. Am pus pachetelul de unt pe un suport de pahare, l-am desfacut si am inceput sa mananc din el. Si acolo a ramas pana la sfarsitul mesei. Au venit de mai multe ori chelnerii (nu mai tin minte daca au fost mai multi sau doar unul singur), au adus si au luat lucruri de pe masa, dar pachetelul cu unt tot pe suportul de pahare a ramas. Si, ca sa fie si mai vizibil, luam ostentativ din unt de fiecare data cand se apropiau de masa. Dar nu, daca la scoala nu le-au spus ca daca un client tine untul pe masa si ca mananca din el poate ca ar fi cazul sa-i duci o farfuriuta, nu iti aduc o farfuriuta…

La Brasserie e unul din restaurantele mari ale Herastraului si ale Bucurestiului, fara indoiala, chiar daca nu au cel mai creativ bucatar din oras. Nu cred ca e vorba despre bani aici, ca i-ar fi spus cineva sa nu depaseasca o anumita suma cu mancarea. Un mare chef face o mancare pe care o tii minte multa vreme dupa aceea si cu produse pe care le iei de la Metro sau din Piata Obor. Si nici sa experimentezi retete inedite si iesite din mainstream nu face o gaura in buget. (GB – iunie 2017)

Aqua

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece?De la Aqua am pastrat o amintire placuta legata de amenajare si de gradina, in primul rand, terasa de pe malul lacului fiind una dintre cele mai frumoase d...

Casa di David

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OKAm revenit la Casa di David, si e exact la fel cum ma asteptam sa fie si cum il stiam deja. Mancare buna si foarte buna, totul ingrijit, impecabil. ...

Data actualizarii: 01/08/2025

La Brasserie  - Sos. Nordului, nr. 7-9 (Parcul Herastrau)

  • Doru :

    Un restaurant…cu nimic special. Poate doar lista se vinuri.
    Paste cu trufe…de nota 5 din 10.
    Servire buna. Preturi mari.

  • Elena Dragne :

    Personal super arogant si nesimtit… pacat de licatie. In rest nota 0000000

  • Anonim :

    personal incredibil de arogant si plictisit ,pacat de restaurant ,are o locatie superba ,