Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

De 1 Mai, Grupul City Grill redeschide Becker Brau, operat de Hanu’ ...

Tendintele anului 2019: Culori pastelate folosite in decorarea saloane...

Caffe Festival Ibis – EUROPAfest Concerte de jazz after-hours, 10...

Editura GastroArt anunță apariția unei traduceri eveniment, o carte...

Inițiatori Ziua Nationala a Gastronomiei și Vinului: "Un prilej pent...

Ediția cu numărul 23 a Goodwine – Bucharest Wine Fair, cel mai lon...

Muzeul National al Taranului Roman din Sos. Kiseleff, la Piata Victori...

Institutul Francez ofera curtea celebrei cladri din Bulevardul Dac...

Chefi cu stele Michelin, evaluatori de restaurante, brand ambassadors,...

Maison de Chefs, un singur loc, mai multe experiențe și concepte cul...

Primăvara asta tinerii actori bucureșteni au fost în lumina reflect...

Chef Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, vă invită la o...

Cea de a III-a ediție a Congresului Național pentru Gastronomia și...

Celebrul ghid Michelin a inclus in editia sa tiparita din acest an si ...

Bine a facut Mega Image ca au deschis un restaurant pe care si-au si p...

Coffee Studio by 5 to go, cea mai mare locație a grupului de până a...

Centrul de Evenimente The President în 2018: Rezultate financiare,...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

La inceput au deschis Limo Cuisine, un restaurant mare si frumos in pa...

S-a redeschis o parte din Lido, dupa ce zeci de ani a stat parasit, si...

Amalia Bellantoni, sotia vestitului Chef Sicilian Domenico Bellantoni ...

Grupul românesc Le Manoir a închis anul 2018 cu afaceri de peste 5,5...

După Bistro Ateneu, Chef Alexandru Dumitru preia conducerea bucătăr...

Sara din Agora Floreasca, unele dintre cele mai bune paste si pizza di...

Brunch, cocktailuri si delicii de dimineata Incepand cu luna februa...

Un restaurant de nisa, discret, elegant si sofisticat, cu foarte putin...

Hard Rock Cafe reinterpretează o parte dintre produsele americane cla...

Ca de fiecare data, in ultima saptamana din ianuarie, decernam pre...

Sonja Dive-Dahl devine Director General al celor doua hoteluri din cap...

Restocracy va premia cele mai bune restau...

In cateva zile dam Premiile Restocracy pentru cele mai bune restau...

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un c...

Se cauta un Sushi Chef pentru un restaurant elegant cu specific japone...

2018 s-a dovedit a fi un an de excepție pentru sectorul vitivini...

De la Curtea Regală citire: Să se dea-n țară de știre că trecere...

Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor Private – ...

Un concept de pop-up restaurant Vlad si Liviu sunt doi tineri bucat...

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de dis...

Athénée Palace Hilton București anunță numirea lui Tim Schmidt î...

Joi 6 decembrie 2018, a avut loc evenimentul de redeschidere al unuia ...

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă! ...

Miercuri, 5 decembrie 2018, restaurantul Sardin a inaugurat noul meniu...

SPARKLING FESTIVE CELEBRATIONS Get enchanted by this year’s Chris...

Scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic care migrează din Marea ...

GastroArt reeditează cărțile fundamentale ale gastronomiei. Cum le ...

Campari Red Diaries - Entering Red: Ana de Armas este starul scurtmet...

Beck’s lansează în România patru beri speciale, inspirate din atm...

Joi, 8 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a GastroLab, re...

Impreuna cu AREA (Asociatia Romana de Educatie in Alergii) si cu Maria...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

Un investitor cauta spre inchiriere o vila interbelica renovata pentru...

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Mas...

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii U...

Saptamana trecuta, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vre...

Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu e...

Se lanseaza Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor ...

Budureasca a lansat colecția de vinuri CENTENAR Fetească Neagră ...

PREMIERĂ INTERNAȚIONALĂ Brânza românească de burduf ajunge l...

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreac...

Harta Pâinii (https://gastroart.ro/harta-painii/) este un proiect pri...

Se cauta un asociat pentru un restaurant libanez cunoscut si bine anco...

Domeniul Kelaru este numele pe care il poarta astazi o crama mica din ...

Bistro-ul Cafe Athenee din cadrul hotelului Athenee Palace Hilton înt...

Au mai rămas doar 2 zile până la prima ediție a Festivalului Vinul...

Cine este Lulu’s Cake? Lulu’s Cake nu este doar o (alta) cofeta...

Trofeul Someleriei 2018 - ASR a organizat a 15-a editie a Concursului ...

Marco Eichhorn preia conducerea hotelurilor Radisson Blu Bucuresti si ...

Conferinta internationala interdisciplinara „Coffee, Bread and Choco...

Congresul National al Gastronomiei si Vinului Editia a II-a, marti 2 ...

Miercuri, 26 septembrie 2018, incepand cu orele 18.30 Dianei 4 a gazdu...

A doua editie a Congresului de Gastronomie si Vin va avea loc marti, 2...

Miau Cafe este o cafenea situata pe strada Intre Garle, nr. 7 (initial...

Experiențe memorabile, sustenabilitate și autenticitate – tendinț...

În perioada 6-7 octombrie, vinul, muzica și cultura Republicii Moldo...

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim...

Hard Rock Cafe Bucuresti a lansat un nou meniu disponibil pentru o...

Ieri a fost ultima zi a lui SushiRoom, unul dintre cele mai bune resta...

Grupul Le Manoir deschide restaurantul mediteranean Corto Maltese și ...

Ambasada Republicii Federale Germania angajeaza, incepand cu luna octo...

Restaurantul bucureștean Le Bistrot Français aduce împreună cei ma...

MAIZE si-a deschis, in sfarsit, terasa, dupa foarte multe dificult...

Am asteptat mult, dar a meritat Saptamana aceasta (ultima din augus...

La Vinuri, restaurantul românesc situat în București, pe strada Epi...

Centrul de Evenimente The President continua seria degustarilor de vin...

In perioada 6-9 Septembrie 2018, Beraria H organizeaza prima ediție T...

Mancare cu Staif nu e mancare sofisticata, daca la asta va duce prima ...

Desi ne aflam intr-o perioada de vacanta, iata ca inceputul lunii augu...

Alexandru Dan, vicepresedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, s...

Începând cu 19 august 2018 bucătăria restaurantului ATRA va fi con...

Restocracy, Expressoft si George Butunoiu au lansat un proiect de ...

Situat la marginea clocotitorului Centrul Vechi al Bucureștiului, pe ...

De pe 17 pana pe 19 august ne bucuram la superlativ de cel mai indragi...

Belli Siciliani sarbatoreste impreuna cu comunitatea italiana in Roman...

Cismigiu – Bistro la Etaj a fost surpriza placuta a verii. Asteptat ...

A doua degustare de vin și cultură din cadrul proiectului Vinum &...

Miercuri, 25 iulie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a noului spat...

Pe 2 august e seară de grătar gourmet pe terasa Hard Rock Cafe! Cele...

Vara aceasta ne răcorim cu băuturi răcoritoare, gustări delicioase...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ma...

Am facut un calcul (aplicatia de mobil Restocracy a facut-o, desigur!)...

Afiseaza

Sub conducerea chefului Costin-Daniel Pălici, restaurantul La Vinuri lansează un nou meniu de sezon

La Vinuri, restaurantul românesc situat în București, pe strada Episcopiei, lângă Ateneul Român, anunță colaborarea cu Costin-Daniel Pălici, noul chef al proprietății.

Pasionat de arta gastronomică și de cultura culinară locală, Chef Daniel are o experiență de peste 7 ani în bucătărie, lucrând atât în localuri din țară, cât și din străinătate. Preparatele sale pornesc de la materiile prime, care trebuie să fie întotdeauna de calitate și proaspete, folosite în anotimpurile lor optime. De aceea, meniul pus la punct pentru localul La Vinuri este un amestec de ingrediente de sezon, gătite după tehnici moderne, creative, menite să le păstreze calitățile și să le potențeze aromele. Mai mult, la barul localului, oaspeții vor putea admira procesul de creație al chefului și se vor bucura de un meniu de degustare, ce ii va purta într-o experiență senzorială rafinată.

“Îmi place bucătăria românească, rețetele sale savuroase, adesea uitate în defavoarea celor internaționale, așa că vreau să readuc în atenția oaspeților mei câteva elemente iconice, foarte ofertante, cum sunt colțunașii, pălămida, obrajii de vită, cătina, hribii sau trufele de Transilvania. Cu toate acestea, cred ca orice chef trebuie să își pună amprenta asupra preparatelor pe care le servește, așa că felul în care le abordez este total diferit – am simplificat rețete, am integrat tehnici și elemente din alte bucătării, inclusiv cea moleculară, am adus împreună arome și texturi surprinzătoare, dând, astfel, o față nouă, modernă mâncărurilor.”, declară Chef Costin-Daniel Pălici.

Dintre preparatele noului meniu al localului, se remarcă ficatul de vițel cu spumă de lapte și cătină, arpagic glasat, piure de țelină și cotor de varză în oțet, pălămida gătită în ceapă verde, servită cu sos de midii afumate, piure, spumă de conopidă și cotor de conopidă murată sau pulpa de rață presată cu pastă de prune, tartar de vânătă cu ulei de nuci, ceapă coaptă, sos de ciuperci și găluște de hribi.

Pentru implementarea noilor preparate, chef Costin-Daniel Pălici va lucra îndeaproape cu furnizori și fermieri locali, vizitând cu consecvență târgurile și piețele din apropierea Bucureștiului și din țară. “Îmi place să îmi cumpăr personal ingredientele, să testez și să descopăr arome noi, să înțeleg textura fiecărui aliment și cum să mă joc cu ea. De aceea, lucrez cu mici agricultori care îmi oferă calitatea necesară și care mă ajută să folosesc diferite plante, pentru a le îmbina aromele. Ador menta cu gust de căpșune sau ananas, busuiocul cu aromă de scorțișoară și multe alte asemenea asocieri. Pentru mai multă flexibilitate, aleg, inclusiv, să îmi cultiv personal anumite plante aromatice și legume, precum busuiocul roșu și arpagicul”, adaugă cheful.

Meniul de mâncare al restaurantului este completat de o selecție de vinuri locale, cum sunt Davino, Metamorfosis, Avincis, dar și de selecții internaționale.

“Sosirea lui Daniel în bucătăria La Vinuri aduce cu sine o modificare a experienței oaspeților, care vor cunoaște, astfel, un nou tip de gastronomie românească, interpretată, mai rafinată, ce își are punctul de pornire în rădăcinile noastre culturale, dar care poate concura oricând cu cea internațională. Preparatele noului nostru chef sunt frumoase, elegante și aduc mereu un element de noutate, o creativitate culinară pe care o aștepți, dar care reușește să te surprindă.”, declară Cristian Preotu, proprietar La Vinuri.

Inaugurat în primăvara anului 2017, restaurantul La Vinuri are o capacitate de 20 de locuri și este deschis de marți până sâmbătă, în intervalul orar 16:00-23:00.

Despre grupul Le Manoir

Fondat de către Cristian și Maria Preotu, grupul Le Manoir activează, încă din 2004, în industria gastronomiei și a produselor de nișă, activând sub următoarele branduri: divizia de importuri și vânzări business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry, restaurantele SushiRoom, Relais & Châteaux Le Bistrot Français și La Vinuri. (Comunicat de presa – februarie 2018)

 

La Vinuri

Daca tai sparanghelul de-a lungul, nu cred ca are gust mai bun Micul bistrou de langa casa de bilete a Atheneului Roman pare sa fie un teren de experimente pentru Cristi Preotu. Cred ca primul conc...

Data actualizarii: 15/05/2018

  • Chef :

    Daca si asta are 7 ani experiență…. E vai de el săracu’

    • Mădălina Horia :

      Stimate „Chef”, intitulat de el însuși. În general, în zilele noastre, buna educația și asumarea nu mai este considerată o adevărată valoare. Din acest motiv și comentariul lăsat este anonim și scris ca și cum ar fi o conversatie privată, agramată, nu ca și opinie la un articol publicat de niște persoane ce își dedică timpul împărtășind experienta proprie din în acel restaurant. Mi-ar plăcea să îți susții părerea cu argumente concrete, poate, într-o bună zi, și în fața celui criticat.
      N.B.: Aș fi bucuroasă, de asemenea, să aflu că competențele tale pot depăși pe cele ale Chef-ului Daniel. În așa fel încât acel „săracu’ ” să fie bazat pe critici juste.

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.