Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

Afiseaza

Sub conducerea chefului Costin-Daniel Pălici, restaurantul La Vinuri lansează un nou meniu de sezon

La Vinuri, restaurantul românesc situat în București, pe strada Episcopiei, lângă Ateneul Român, anunță colaborarea cu Costin-Daniel Pălici, noul chef al proprietății.

Pasionat de arta gastronomică și de cultura culinară locală, Chef Daniel are o experiență de peste 7 ani în bucătărie, lucrând atât în localuri din țară, cât și din străinătate. Preparatele sale pornesc de la materiile prime, care trebuie să fie întotdeauna de calitate și proaspete, folosite în anotimpurile lor optime. De aceea, meniul pus la punct pentru localul La Vinuri este un amestec de ingrediente de sezon, gătite după tehnici moderne, creative, menite să le păstreze calitățile și să le potențeze aromele. Mai mult, la barul localului, oaspeții vor putea admira procesul de creație al chefului și se vor bucura de un meniu de degustare, ce ii va purta într-o experiență senzorială rafinată.

“Îmi place bucătăria românească, rețetele sale savuroase, adesea uitate în defavoarea celor internaționale, așa că vreau să readuc în atenția oaspeților mei câteva elemente iconice, foarte ofertante, cum sunt colțunașii, pălămida, obrajii de vită, cătina, hribii sau trufele de Transilvania. Cu toate acestea, cred ca orice chef trebuie să își pună amprenta asupra preparatelor pe care le servește, așa că felul în care le abordez este total diferit – am simplificat rețete, am integrat tehnici și elemente din alte bucătării, inclusiv cea moleculară, am adus împreună arome și texturi surprinzătoare, dând, astfel, o față nouă, modernă mâncărurilor.”, declară Chef Costin-Daniel Pălici.

Dintre preparatele noului meniu al localului, se remarcă ficatul de vițel cu spumă de lapte și cătină, arpagic glasat, piure de țelină și cotor de varză în oțet, pălămida gătită în ceapă verde, servită cu sos de midii afumate, piure, spumă de conopidă și cotor de conopidă murată sau pulpa de rață presată cu pastă de prune, tartar de vânătă cu ulei de nuci, ceapă coaptă, sos de ciuperci și găluște de hribi.

Pentru implementarea noilor preparate, chef Costin-Daniel Pălici va lucra îndeaproape cu furnizori și fermieri locali, vizitând cu consecvență târgurile și piețele din apropierea Bucureștiului și din țară. “Îmi place să îmi cumpăr personal ingredientele, să testez și să descopăr arome noi, să înțeleg textura fiecărui aliment și cum să mă joc cu ea. De aceea, lucrez cu mici agricultori care îmi oferă calitatea necesară și care mă ajută să folosesc diferite plante, pentru a le îmbina aromele. Ador menta cu gust de căpșune sau ananas, busuiocul cu aromă de scorțișoară și multe alte asemenea asocieri. Pentru mai multă flexibilitate, aleg, inclusiv, să îmi cultiv personal anumite plante aromatice și legume, precum busuiocul roșu și arpagicul”, adaugă cheful.

Meniul de mâncare al restaurantului este completat de o selecție de vinuri locale, cum sunt Davino, Metamorfosis, Avincis, dar și de selecții internaționale.

“Sosirea lui Daniel în bucătăria La Vinuri aduce cu sine o modificare a experienței oaspeților, care vor cunoaște, astfel, un nou tip de gastronomie românească, interpretată, mai rafinată, ce își are punctul de pornire în rădăcinile noastre culturale, dar care poate concura oricând cu cea internațională. Preparatele noului nostru chef sunt frumoase, elegante și aduc mereu un element de noutate, o creativitate culinară pe care o aștepți, dar care reușește să te surprindă.”, declară Cristian Preotu, proprietar La Vinuri.

Inaugurat în primăvara anului 2017, restaurantul La Vinuri are o capacitate de 20 de locuri și este deschis de marți până sâmbătă, în intervalul orar 16:00-23:00.

Despre grupul Le Manoir

Fondat de către Cristian și Maria Preotu, grupul Le Manoir activează, încă din 2004, în industria gastronomiei și a produselor de nișă, activând sub următoarele branduri: divizia de importuri și vânzări business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry, restaurantele SushiRoom, Relais & Châteaux Le Bistrot Français și La Vinuri. (Comunicat de presa – februarie 2018)

 

La Vinuri

Daca tai sparanghelul de-a lungul, nu cred ca are gust mai bunMicul bistrou de langa casa de bilete a Atheneului Roman pare sa fie un teren de experimente pentru Cristi Preotu. Cred ca primul conc...

Data actualizarii: 15/05/2018

  • Chef :

    Daca si asta are 7 ani experiență…. E vai de el săracu’

    • Mădălina Horia :

      Stimate „Chef”, intitulat de el însuși. În general, în zilele noastre, buna educația și asumarea nu mai este considerată o adevărată valoare. Din acest motiv și comentariul lăsat este anonim și scris ca și cum ar fi o conversatie privată, agramată, nu ca și opinie la un articol publicat de niște persoane ce își dedică timpul împărtășind experienta proprie din în acel restaurant. Mi-ar plăcea să îți susții părerea cu argumente concrete, poate, într-o bună zi, și în fața celui criticat.
      N.B.: Aș fi bucuroasă, de asemenea, să aflu că competențele tale pot depăși pe cele ale Chef-ului Daniel. În așa fel încât acel „săracu’ ” să fie bazat pe critici juste.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close