Epoque Hotel Relais & Châteaux anunta un nou concept gastronomic si un nou Head Chef in bucataria restaurantului de fine dining L’Atelier. Incepand cu luna mai 2020, Chef Bogdan Alexandrescu semneaza meniul si preia conducerea L’Atelier, propunand o bucatarie neonostalgica.
Chef Bogdan Alexandrescu apartine noii generatii de bucatari care revolutioneaza acum scena gastronomica locala si internationala, afirmand curentul intoarcerii la natura si al respectului fata de mostenirea culinara si fata de specificul local, in contextul unei preocupari permanente catre sustenabilitate.
“Bucataria mea este neonostalgică. In viziunea mea, gusturile care ne-au definit copilaria redevin actuale, traind o noua poveste prin tehnicile si expresivitatea gastronomiei moderne. Noul meniu de la L’Atelier reprezinta o odă adusa traditiilor culinare balcanice, sezonalitatii si autenticitatii, el explorand, gasind si regasind semnificatia tuturor influenţelor din cultura noastră gastronomică. Faptul ca am sansa de a spune povestea acestor gusturi la Epoque ma onoreaza si ma entuziasmeaza, pentru ca aici toate aceste creatii vor prinde viata si isi vor redobandi trecutul, dar si viitorul in contextul filosofiei Relais & Châteaux “, declara Chef Bogdan Alexandrescu.
“Venirea lui Chef Bogdan Alexandrescu in bucataria L’Atelier este un prilej de bucurie sincera pentru mine si pentru echipa, iar in contextul actual, dupa aceasta perioada fara precedent in care restaurantele din lumea intreaga au fost nevoite sa isi inchida portile, ea devine un simbol al reinnoirii si marcheaza un nou inceput.
In L’Atelier, Bogdan Alexandrescu va inova in cel mai pur stil gastronomic, in deplina armonie cu valorile care fac parte din ADN-ul Relais & Châteaux. Respectul pentru traditii, valorificarea patrimoniului natural si cultural, sustenabilitatea si lupta impotriva food waste, intreaga filosofie impartasita de familia Relais & Châteaux se regaseste in mod firesc in universul culinar al lui Bogdan Alexandrescu. Chef Dexter va aduce in bucataria L’Atelier un fine dining bazat pe simplitate si desavarsit prin contemporaneitate, ceea ce subliniaza perfect viziunea new luxury a Epoque”, spune Diana Popescu, Owner & CEO Epoque Hotel Relais & Châteaux.
Bogdan Alexandrescu a facut primul pas in cariera sa gastronomica in anul 2012, cand a devenit finalist al primului sezon MasterChef Romania, tot acolo primind si porecla “Chef Dexter”. Chef Dexter si-a luat diploma de bucatar la Horeca School Bucharest si a lucrat ca sous-chef in restaurantul Morgan la Dud sub indrumarea lui Chef Florin Dumitrescu. Chef Dexter si-a continuat studiile urmand MasterClasses si seminarii cu Chefi renumiti precum Jacques Louis Henrio (MOF France 1986 Maitre Charcutier) si Frederic Jaunault (MOF Primeur France 2011), Chef Jakob Hausmann (workshop sous-vide), Chef Frédéric Lesourd (open class la Le Cordon Bleu Paris) si multi altii.
In Octombrie 2018, Bogdan a fost selectionat pentru a urma exclusivistul program Hautes Études du Goût (Advanced Studies in Gastronomy and Taste), organizat de Universitatea Reims Champagne-Ardenne in parteneriat cu Le Cordon Bleu Paris. Programul HEG este celebru pentru ca reuneste specialisti care inoveaza dincolo de regulile unanim acceptate ale gastronomiei actuale, si care furnizeaza studentilor o perspectiva unica asupra infinitelor dimensiuni ale gustului si ale universului culinar. Dupa incheierea cursurilor in Reims & Paris, Chef Dexter a lucrat la teza academica sustinuta pentru obtinerea Diplôme Universitaire du Goût, de la Gastronomie et des Arts de la Table.
In 2018, Chef Bogdan Alexandrescu a creat conceptul si meniul IBRIK, restaurantul – fenomen deschis in cel de-al doilea arondisment al Parisului, care celebreaza bucataria arhetipala balcanica. Inca de la lansare, restaurantul a fost remarcat de toate publicatiile-etalon de gastronomie si lifestyle, precum Vogue, LeFigaro, Le Fooding primind recenzii remarcabile de la importanti critici culinari ca David Lebowitz sau Alexander Lobrano.
Chef Bogdan Alexandrescu este pasionat de fotografie, pictura, caligrafie, de artele vizuale in general, acestea reprezentand o constanta sursa de inspiratie atat pentru conceperea retetelor, cat si pentru plate design. Chef Bogdan Alexandrescu este un promotor convins al sustenabilitatii si integritatii artei culinare, militand pentru descoperirea de noi solutii de eradicare a risipei de hrana. (Comunicat de presa – mai 2020)
Despre Relais & Châteaux
Fondată în 1954, Relais & Châteaux este asociaţia formată din 550 de hoteluri şi restaurante operate independent, ale caror proprietari au in comun pasiunea pentru afacerea lor şi dorinţa de autenticitate în relaţia cu oaspeţii. Colectia Relais & Châteaux include proprietati în întreaga lume, de la podgoriile din Napa Valley pana in Provence sau pana la plajele Oceanului Indian, oferind o incursiune într-un stil de viaţă inspirat de cultura locală şi o perspectiva unică asupra istoriei. Membrii Relais & Châteaux au vocatia de a proteja şi de a promova bogăţia şi diversitatea gastronomiei mondiale şi tradiţiei ospitalităţii. Membrii Relais & Châteaux se definesc printr-un angajament real si actiuni constante de protejare a patrimoniului cultural şi a mediului, conform memorandumului prezentat la UNESCO, în noiembrie 2014.
https://www.relaischateaux.com/us/romania/epoque-hotel-bucharest