Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

După un an de zile în care au cercetat şi adaptat metode de proc...

Obiceiul cu colinda vi-l împărtășește Kera Calița ot Jariștea c...

Villa Vinèa lansează, în ediție limitată, Argilla 2016, primul vi...

O franțuzoaică de viță liberă la Viticola Sarica Niculițel și D...

În amintirea stelei care a vestit magilor Nașterea Domnului, Kera Ca...

Sambata, pe 12 Decembrie se prăznuiește ocrotitorul cismarilor, Sfâ...

2020 a fost un an cu totul neașteptat, un an care a adus nenumărate ...

Festin popular de 1 Decembrie la locanta Jariștea 2020 pentru doi del...

Pentru pomenirea Sfântului Andrei, deși este Postul Mare al Crăciun...

„Fie să renască numai cel ce har/ Are de-a renaște curățit prin...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Hard Rock Cafe București lansează, în premieră pentru celebrul lan...

Conceptul Miss Pho este un "slow food viet cuisine" lansat recent ...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea! ...

De’Longhi lansează PrimaDonna Soul, primul espressor din lume care ...

La 10 ani de la inaugurare, Hotel Epoque este liderul segmentului bout...

Fabrica Ospitalității lansează Puiu’ Mamii, restaurantul care î...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

O degustare a meniului lui Bogdan Dumitrascu, noul chef de la Fior di ...

Atmosfera atipica, decoruri pline de flori si verdeata, simplitate si ...

Cunoaște lumea vinurilor și specializează-te cu certificările inte...

Joi, 15 octombrie 2020, restaurantul bucurestean Sardin a lansat noul ...

Am primit pe adresa redactiei o scurta informatie din partea celor de ...

My Name is PHURSANG LAMA and I was born in Nepal with Lama (Buddie...

Red Angus Steakhouse împlinește 10 ani de la deschidere și lanseaz...

Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România, marcată p...

Relais & Chateaux, in parteneriat cu Slow Food International, orga...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Crama transilvăneană Villa Vinèa și Muzeul Național al Țăranulu...

Beraria Hop Garden, parte a grupului Magic by Hop Garden, a incheiat a...

Cu o tradiție de peste 70 de ani în producerea înghețatei artizana...

Cu ocazia "Zilei Gastronomiei Peruviene", Ambasada Peru in Romania a o...

România e calificată pentru prima dată pe tabloul final al  Campio...

Boiler Milk&Coffee: 18 metri patrati pentru cafea, un business des...

Fabrica Ospitalității, compania care deține restaurantul bucurește...

Chef Florin Andrei Vanau si prietenul sau Ciprian Bocioaca, un charism...

THE FOODSERVICE INDUSTRY DISTILLED INTO 561 PAGES Pentru cei care v...

Family Meals - selecția de produse gătite, disponibile în cantităt...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Cereal Crunch deschide prima franciză a grupului la Craiova, pe 7 aug...

Premieră europeană: Mastercard și BRD - Groupe Société Générale...

Jidvei, cel mai mare producător de vinuri din România, anunță lan...

VacaMuuu are o noua abordare pe segmentul Mic Dejun prin care mizeaza ...

Beautyfood – restaurant cu vechime din centrul capitalei, preluat re...

Pe langa gama variata de vinuri cu care producatorul moldovean Apriori...

Economica. net informeaza ca Nicolai Tand ia in calcul vanzarea restau...

Mastercard lansează, alături de Edenred, Sodexo și Up România și ...

Ana Consulea, cofetar și fondatoare a brandului Zexe Braserie, a lans...

Chef Joseph Hadad, artist-creator al unui univers culinar inconfundabi...

Sâmbătă, 1 august (13.00-19.00) Maximum de distanțare, minimum ...

Afiseaza

Epoque Hotel Relais & Châteaux anunta un nou concept gastronomic si un nou Head Chef in bucataria restaurantului de fine dining L’Atelier. Incepand cu luna mai 2020, Chef Bogdan Alexandrescu semneaza meniul si preia conducerea L’Atelier, propunand o bucatarie neonostalgica.

Chef Bogdan Alexandrescu - hotographer Georgiana MihaiChef Bogdan Alexandrescu apartine noii generatii de bucatari care revolutioneaza acum scena gastronomica locala si internationala, afirmand curentul intoarcerii la natura si al respectului fata de mostenirea culinara si fata de specificul local, in contextul unei preocupari permanente catre sustenabilitate.

“Bucataria mea este neonostalgică. In viziunea mea, gusturile care ne-au definit copilaria redevin actuale, traind o noua poveste prin tehnicile si expresivitatea gastronomiei moderne. Noul meniu de la L’Atelier reprezinta o odă adusa traditiilor culinare balcanice, sezonalitatii si autenticitatii, el explorand, gasind si regasind semnificatia tuturor influenţelor din cultura noastră gastronomică. Faptul ca am sansa de a spune povestea acestor gusturi la Epoque ma onoreaza si ma entuziasmeaza, pentru ca aici toate aceste creatii vor prinde viata si isi vor redobandi trecutul, dar si viitorul in contextul filosofiei Relais & Châteaux “, declara Chef Bogdan Alexandrescu.

“Venirea lui Chef Bogdan Alexandrescu in bucataria L’Atelier este un prilej de bucurie sincera pentru mine si pentru echipa, iar in contextul actual, dupa aceasta perioada fara precedent in care restaurantele din lumea intreaga au fost nevoite sa isi inchida portile, ea devine un simbol al reinnoirii si marcheaza un nou inceput.

In L’Atelier, Bogdan Alexandrescu va inova in cel mai pur stil gastronomic, in deplina armonie cu valorile care fac parte din ADN-ul Relais & Châteaux. Respectul pentru traditii, valorificarea patrimoniului natural si cultural, sustenabilitatea si lupta impotriva food waste, intreaga filosofie impartasita de familia Relais & Châteaux se regaseste in mod firesc in universul culinar al lui Bogdan Alexandrescu. Chef Dexter va aduce in bucataria L’Atelier un fine dining bazat pe simplitate si desavarsit prin contemporaneitate, ceea ce subliniaza perfect viziunea new luxury a Epoque”, spune Diana Popescu, Owner & CEO Epoque Hotel Relais & Châteaux.

Bogdan Alexandrescu a facut primul pas in cariera sa gastronomica in anul 2012, cand a devenit finalist al primului sezon MasterChef Romania, tot acolo primind si porecla “Chef Dexter”. Chef Dexter si-a luat diploma de bucatar la Horeca School Bucharest si a lucrat ca sous-chef in restaurantul Morgan la Dud sub indrumarea lui Chef Florin Dumitrescu. Chef Dexter si-a continuat studiile urmand MasterClasses si seminarii cu Chefi renumiti precum Jacques Louis Henrio (MOF France 1986 Maitre Charcutier) si Frederic Jaunault (MOF Primeur France 2011), Chef Jakob Hausmann (workshop sous-vide), Chef Frédéric Lesourd (open class la Le Cordon Bleu Paris) si multi altii.

In Octombrie 2018, Bogdan a fost selectionat pentru a urma exclusivistul program Hautes Études du Goût (Advanced Studies in Gastronomy and Taste), organizat de Universitatea Reims Champagne-Ardenne in parteneriat cu Le Cordon Bleu Paris. Programul HEG este celebru pentru ca reuneste specialisti care inoveaza dincolo de regulile unanim acceptate ale gastronomiei actuale, si care furnizeaza studentilor o perspectiva unica asupra infinitelor dimensiuni ale gustului si ale universului culinar. Dupa incheierea cursurilor in Reims & Paris, Chef Dexter a lucrat la teza academica sustinuta pentru obtinerea Diplôme Universitaire du Goût, de la Gastronomie et des Arts de la Table.

In 2018, Chef Bogdan Alexandrescu a creat conceptul si meniul IBRIK, restaurantul – fenomen deschis in cel de-al doilea arondisment al Parisului, care celebreaza bucataria arhetipala balcanica. Inca de la lansare, restaurantul a fost remarcat de toate publicatiile-etalon de gastronomie si lifestyle, precum Vogue, LeFigaro, Le Fooding primind recenzii remarcabile de la importanti critici culinari ca David Lebowitz sau Alexander Lobrano.

Plate by Chef Bogdan Alexandrescu

Chef Bogdan Alexandrescu este pasionat de fotografie, pictura, caligrafie, de artele vizuale in general, acestea reprezentand o constanta sursa de inspiratie atat pentru conceperea retetelor, cat si pentru plate design. Chef Bogdan Alexandrescu este un promotor convins al sustenabilitatii si integritatii artei culinare, militand pentru descoperirea de noi solutii de eradicare a risipei de hrana. (Comunicat de presa – mai 2020)

Despre Relais & Châteaux

Fondată în 1954, Relais & Châteaux este asociaţia formată din 550 de hoteluri şi restaurante operate independent, ale caror proprietari au in comun pasiunea pentru afacerea lor şi dorinţa de autenticitate în relaţia cu oaspeţii. Colectia Relais & Châteaux include proprietati în întreaga lume, de la podgoriile din Napa Valley pana in Provence sau pana la plajele Oceanului Indian, oferind o incursiune într-un stil de viaţă inspirat de cultura locală şi o perspectiva unică asupra istoriei. Membrii Relais & Châteaux au vocatia de a proteja şi de a promova bogăţia şi diversitatea gastronomiei mondiale şi tradiţiei ospitalităţii. Membrii Relais & Châteaux se definesc printr-un angajament real si actiuni constante de protejare a patrimoniului cultural şi a mediului, conform  memorandumului prezentat la UNESCO, în noiembrie 2014.

www.relaischateaux.com 

https://www.relaischateaux.com/us/romania/epoque-hotel-bucharest

Data actualizarii: 29/05/2020