Restaurante si localuri cu muzica populara, romante si alta muzica de petrecere

Ord. dupa

Tumoarea de pe fatada marii cladiri de langa Manastirea Stavropoleos ...

Alt restaurant - fosila Nu-mi aduc aminte de restaurantul Casa Gorj...

Un restaurant traditional romanesc bine asezat Sunt doua restaurant...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

Crama Domneasca, ce-a luat fiinta intre ruinele Palatului Voievodal Cu...

Lucru romanesc bine facut. Doi Cocosi e acolo, langa lacul Straules...

Numai daca sunteti turist strain Hanu' lui Manuc e Hanul lui Manuc,...

Restaurant Hanul Drumetului, vine în întâmpinarea oaspeților săi ...

Hanul Hangitei implineste traditia si va ofera un meniu pur romanesc,...

Cred ca Dragos Petrescu nu a mai trecut demult pe aici... Hanu Bera...

La Mia Musica este un club si restaurant cu specific italian, situat i...

Restaurantul La Protap este un restaurant din Bucuresti cu specific ro...

Lacrimi si Sfinti: lacrimile pentru servicii, cele sfinte despre manca...

O cina privata cu doamna Nicolau e o experienta care se tine minte. ...

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

Sper ca Marul de Aur sa redevina ce a fost odata Au facut ceea ce a...

Nicoresti, restaurantul romanesc lasat din tata-n fiu Nicoresti e u...

Unul dintre marile restaurante turistice ale Bucurestiului Pescaru...

O calatorie inapoi in timp Cand am facut Restocracy, acum un an si ...

Delea Nouă este un restaurant cu specific romanesc, situat în centru...

Un restaurant cu specific romanesc traditional corect si cinstit Re...

De luat in calcul si atunci cand vreti o mancare roamaneasca serioasa ...

Un restaurant numai bun pentru turisti inocenti Terasa Doamnei e un...

Chelnerul catre client: eu acasa am invatat ca trebuie sa dea buna ziu...

Restaurantul TRACIA vă îmbie cu merinde tradiționale românești. D...

Afiseaza

Sper ca Marul de Aur sa redevina ce a fost odata

Marul de AurAu facut ceea ce ar fi trebuit sa faca inca de la inceput, dupa parerea mea, fara sa mai treaca prin cheltuielile si frustrarile a doua esecuri, cel cu restaurantul grecesc, urmat de cel cu scoici si creveti. Marul de Aur are inca o putere de brand, chiar daca pentru putini bucuresteni, si pentru un restaurant din Capitala, marketingul vinde adesea mai mai mult decat ceea ce se gaseste in farfurie.

Marul de Aur a fost un restaurant celebru al orasului pe vremea comunistilor, dar si cativa ani dupa farsa cu Revolutia. Se manca chiar foarte bine acolo, spre comparatie cu majoritatea celorlalte restaurante.

Insa si mai cunosut era Marul de Aur pentru muzica lautareasca, ce atragea multi turisti si petrecareti. Apoi a intrat intr-un con prelungit de umbra, cei care il aveau sau care il gestionau nestiind prea bine ce inseamna “marketing”, noul cuvant-minune aparut atunci.

Localul a fost revitalizat pentru o vreme, cu destul succes la inceput, sub alt nume, Sarpele Roz. Cred ca imi aduc aminte ca au incercat sa-i spuna Sarpele Rosu, insa dupa cateva zile a devenit roz, tot din motive de brand protejat, fara indoiala. Si nu stiu daca nu au putut, sau nu au vrut sa foloseasca numele istoric, Marul de Aur.

Dupa Sarpele Roz a urmat o lunga perioada de uitare, chiar cei care locuiau sau lucrau in blocurile din fata fiind mirati sa afle ca acolo e un restaurant. Apoi cei de la Max Grup, care au Trattoria Monza, Santorini, La Ciurucuri si alte localuri cunoscute si care merg bine, au preluat spatiul. L-au amenajat greceste, cam pe fuga, si i-au spus KOS. Apoi au schimbat conceptul, redenumindu-l Scoici si Creveti. Previzibil, niciunul nu a avut viata lunga, spatiul e mult prea mare pentru asa ceva. Prin urmare, acum au revenit la Marul de Aur, restaurant traditional romanesc.

E o casa veche acolo, interbelica, intre Calea Victoriei si Buzesti, in spatele hidoasei bariere de blocuri imense din Piata Victoriei, facute sa acopere si ce a mai ramas din Bucurestiul vechi si cu farmec de o parte si de cealalta a strazii Sevastopol. Casa e complet si ermetic acoperita de uratele blocuri, asa ca nicio sansa sa afli de Marul de Aur doar plimbandu-te pe strada.

Casa nu are etaj si e foarte mare, cu o terasa in spate, imensa pentru un local din centrul centrului Bucurestiului, ba si cu copaci batrani pe deasupra. Restaurantul are doua saloane mari, in cel principal, care are si scena pentru spectacole, ajungi trecand prin primul. Si la intrare am vazut un panou care arata catre un salon exclusiv pentru evenimente, pe mana dreapta.

Amenajarea nu e spectaculoasa, dupa standardele si gusturile vremurilor, insa e corecta si mult mai bine facuta, de data aceasta, fata de cele de dinainte. Pentru un restaurant cu specific traditional romanesc e absolut OK, dupa cum se vede si in poze.

Meniul e cel anticipat, cu bucatarie romaneasca, atat traditionala, cat si urbana, adica ce-si face omul singur acasa in mod obisnuit. Noi am luat ciolan cu varza, fasole, ghiveci si niste mici. Au fost bune, in general, atat cat pot sa fie niste mancaruri atat de simple, rudimentare, chiar. Si le-as recomanda sa schimbe furnizorul de mici, aceia aveau si oase in ei.

Serviciul a fost bun, cu un chelner sigur pe el, cu care am putut avea si un dialog, mai ales ca nu era foarte presat, fiind putini clienti in restaurant, la cateva zile de la deschidere. Preturile rezonabile, poti manca bine si pe saturate la Marul de Aur cu mai putin de 100 de lei, si cu un pahar sau doua de vin.

Sper sa reuseasca sa reinvie traditia muzicii de petrecere la Marul de Aur, a veseliei din jurul ei si a atractiei pe care o fac multor bucuresteni. Dar si strainilor, in mod special. Fiindca altfel, doar ca restaurant romanesc cu mancare simpla si previzibila, si mai ales complet ascuns, le va fi greu sa il umple, la cat de mare este. Eu chiar le doresc sa aiba succes, apreciez foarte mult efortul pe care l-au facut pana acum, cu atat mai mult cu cat acum le-a iesit mai bine decat datile trecute. (GB – decembrie 2018)

Data actualizarii: 08/07/2019

  • Basil :

    Nu sut serioși, nu își platesc angajatii, isi bat joc de ei. Am de luat 1100 de lei ,nici pînă azi nu i-am luat. Mâine e inălțarea Domnului, cind se va înălța, să se inalțe si cu tot sporul lor. Să mai aibe vînźare doar după ce imi voi lua banii mei munca mea. Dacă nu, să umble ca banul….