Restaurante si localuri cu muzica populara, romante si alta muzica de petrecere

Ord. dupa

Un business genial construit, o capodopera logistica. Beraria H din...

6886 vizite 1 comentarii

Tumoarea de pe fatada marii cladiri de langa Manastirea Stavropoleos ...

1747 vizite 3 comentarii

Alt restaurant - fosila Nu-mi aduc aminte de restaurantul Casa Gorj...

654 vizite

Un restaurant traditional romanesc bine asezat Sunt doua restaurant...

2541 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

1887 vizite

Crama Domneasca, ce-a luat fiinta intre ruinele Palatului Voievodal Cu...

425 vizite

Lucru romanesc bine facut. Doi Cocosi e acolo, langa lacul Straules...

2117 vizite 2 comentarii

Numai daca sunteti turist strain Hanu' lui Manuc e Hanul lui Manuc,...

2599 vizite

Restaurant Hanul Drumetului, vine în întâmpinarea oaspeților săi ...

233 vizite

Hanul Hangitei implineste traditia si va ofera un meniu pur romanesc,...

297 vizite

Cred ca Dragos Petrescu nu a mai trecut demult pe aici... Hanu Bera...

1718 vizite

La Mia Musica este un club si restaurant cu specific italian, situat i...

731 vizite

Restaurantul La Protap este un restaurant din Bucuresti cu specific ro...

271 vizite

Lacrimi si Sfinti: lacrimile pentru servicii, cele sfinte despre manca...

7091 vizite 2 comentarii

O cina privata cu doamna Nicolau e o experienta care se tine minte. ...

6037 vizite 4 comentarii

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

5433 vizite 5 comentarii

Sper ca Marul de Aur sa redevina ce a fost odata Au facut ceea ce a...

1554 vizite

Nicoresti, restaurantul romanesc lasat din tata-n fiu Nicoresti e u...

628 vizite

Unul dintre marile restaurante turistice ale Bucurestiului Pescaru...

1577 vizite

O calatorie inapoi in timp Cand am facut Restocracy, acum un an si ...

1602 vizite

Delea Nouă este un restaurant cu specific romanesc, situat în centru...

280 vizite

Un restaurant cu specific romanesc traditional corect si cinstit Re...

2508 vizite 1 comentarii

De luat in calcul si atunci cand vreti o mancare roamaneasca serioasa ...

2238 vizite 3 comentarii

Un restaurant numai bun pentru turisti inocenti Terasa Doamnei e un...

737 vizite

Chelnerul catre client: eu acasa am invatat ca trebuie sa dea buna ziu...

1550 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Sper ca Marul de Aur sa redevina ce a fost odata

Marul de AurAu facut ceea ce ar fi trebuit sa faca inca de la inceput, dupa parerea mea, fara sa mai treaca prin cheltuielile si frustrarile a doua esecuri, cel cu restaurantul grecesc, urmat de cel cu scoici si creveti. Marul de Aur are inca o putere de brand, chiar daca pentru putini bucuresteni, si pentru un restaurant din Capitala, marketingul vinde adesea mai mai mult decat ceea ce se gaseste in farfurie.

Marul de Aur a fost un restaurant celebru al orasului pe vremea comunistilor, dar si cativa ani dupa farsa cu Revolutia. Se manca chiar foarte bine acolo, spre comparatie cu majoritatea celorlalte restaurante.

Insa si mai cunosut era Marul de Aur pentru muzica lautareasca, ce atragea multi turisti si petrecareti. Apoi a intrat intr-un con prelungit de umbra, cei care il aveau sau care il gestionau nestiind prea bine ce inseamna “marketing”, noul cuvant-minune aparut atunci.

Localul a fost revitalizat pentru o vreme, cu destul succes la inceput, sub alt nume, Sarpele Roz. Cred ca imi aduc aminte ca au incercat sa-i spuna Sarpele Rosu, insa dupa cateva zile a devenit roz, tot din motive de brand protejat, fara indoiala. Si nu stiu daca nu au putut, sau nu au vrut sa foloseasca numele istoric, Marul de Aur.

Dupa Sarpele Roz a urmat o lunga perioada de uitare, chiar cei care locuiau sau lucrau in blocurile din fata fiind mirati sa afle ca acolo e un restaurant. Apoi cei de la Max Grup, care au Trattoria Monza, Santorini, La Ciurucuri si alte localuri cunoscute si care merg bine, au preluat spatiul. L-au amenajat greceste, cam pe fuga, si i-au spus KOS. Apoi au schimbat conceptul, redenumindu-l Scoici si Creveti. Previzibil, niciunul nu a avut viata lunga, spatiul e mult prea mare pentru asa ceva. Prin urmare, acum au revenit la Marul de Aur, restaurant traditional romanesc.

E o casa veche acolo, interbelica, intre Calea Victoriei si Buzesti, in spatele hidoasei bariere de blocuri imense din Piata Victoriei, facute sa acopere si ce a mai ramas din Bucurestiul vechi si cu farmec de o parte si de cealalta a strazii Sevastopol. Casa e complet si ermetic acoperita de uratele blocuri, asa ca nicio sansa sa afli de Marul de Aur doar plimbandu-te pe strada.

Casa nu are etaj si e foarte mare, cu o terasa in spate, imensa pentru un local din centrul centrului Bucurestiului, ba si cu copaci batrani pe deasupra. Restaurantul are doua saloane mari, in cel principal, care are si scena pentru spectacole, ajungi trecand prin primul. Si la intrare am vazut un panou care arata catre un salon exclusiv pentru evenimente, pe mana dreapta.

Amenajarea nu e spectaculoasa, dupa standardele si gusturile vremurilor, insa e corecta si mult mai bine facuta, de data aceasta, fata de cele de dinainte. Pentru un restaurant cu specific traditional romanesc e absolut OK, dupa cum se vede si in poze.

Meniul e cel anticipat, cu bucatarie romaneasca, atat traditionala, cat si urbana, adica ce-si face omul singur acasa in mod obisnuit. Noi am luat ciolan cu varza, fasole, ghiveci si niste mici. Au fost bune, in general, atat cat pot sa fie niste mancaruri atat de simple, rudimentare, chiar. Si le-as recomanda sa schimbe furnizorul de mici, aceia aveau si oase in ei.

Serviciul a fost bun, cu un chelner sigur pe el, cu care am putut avea si un dialog, mai ales ca nu era foarte presat, fiind putini clienti in restaurant, la cateva zile de la deschidere. Preturile rezonabile, poti manca bine si pe saturate la Marul de Aur cu mai putin de 100 de lei, si cu un pahar sau doua de vin.

Sper sa reuseasca sa reinvie traditia muzicii de petrecere la Marul de Aur, a veseliei din jurul ei si a atractiei pe care o fac multor bucuresteni. Dar si strainilor, in mod special. Fiindca altfel, doar ca restaurant romanesc cu mancare simpla si previzibila, si mai ales complet ascuns, le va fi greu sa il umple, la cat de mare este. Eu chiar le doresc sa aiba succes, apreciez foarte mult efortul pe care l-au facut pana acum, cu atat mai mult cu cat acum le-a iesit mai bine decat datile trecute. (GB – decembrie 2018)

Data actualizarii: 31/12/2018

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.