Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Nordic accelerează digitalizarea și inovația în Food Service și l...

Sunt nebuni! Vor pierde toți banii! Și nu puțini, ci mulți. Pentru...

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Afiseaza
comentarii

Iulian Constantin, cel mai sfios si discret mare chef din Bucuresti

O alta cina memorabila la Zen Sushi din George Calinescu (Piata Dorobantilor), de data aceasta o degustare a meniului de sfarsit de vara pregatit de Iulian Constantin, Head Chef si asociat al Zen Sushi-urilor. Am pus aici meniul cu totul, ca sa nu mai enumar ce am mancat la ei.

Zen Sushi e unul dintre foarte putinele restaurante la care vad o crestere a calitatii mancarii si a gradului de sofisticare a meniului, de la un an la altul. Si chiar mai des in ultima vreme, as putea spune. Foarte multe restaurante se pozitioneaza destul de sus la deschidere, atat in ceea ce priveste meniul, cat si nivelul general al localului. Insa sunt obligate sa-si coboare nivelul, uneori destul de repede, fiindca nu-si pot acoperi cheltuielile. Mancarea e prima “sacrificata”, de cele mai multe ori, in meniu facandu-si repede loc felurile a caror principala menire pe lume este sa tina de foame, si nu mai mult de atat. Iar in timp, acestea ocupa toate paginile.

Cunosc Zen Sushi de cand au deschis primul restaurant, intr-o casa mica de tot pe la Serban Voda. Atunci, si apoi mai multi ani dupa aceea, vedeam acolo sushi-ul si sashimi populare, simple, clasice, conservatoare, la preturi moderate, accesibile clasei medii. In ultimul an, insa, meniul a devenit mai creativ si mai sofisticat, cu feluri noi, inventate de catre Iulian Constantin si bucatarii lui japonezi, cu gusturi surprinzatoare si din ce in ce mai bune. Si restaurantele mereu pline, ceea ce ma face sa cred ca aceasta evolutie nu se va opri prea curand… (GB – august 2019)

Meniu de vara Zen Sushi

Data actualizarii: 28/08/2019

  • Mircea :

    Scump si prost, sushi-ul este „talpa”.

    • George Butunoiu :

      M-as mira foarte tare sa aud ca gateste diferit, in functie de cine se asaza la masa… GB

  • Răspunde-i lui George Butunoiu Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close