Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLÄ‚ POVESTEA CELUI MAI ÃŽNDRÄ...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima datÄ...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Afiseaza
comentarii

Începând cu 19 august 2018 bucătăria restaurantului ATRA va fi condusă de Chef Daniel Pălici.

Chef Daniel Pălici are o experiență de 8 ani în bucătăria profesioanală, lucrând atât în localuri din țară, cât și din străinătate, el a învățat bucătărie pe cont propriu, ceea ce i-a dat o doză de originalitate și i-a potențat creativitatea.

ÃŽntr-un timp, relativ scurt pentru o cariera de bucătar, Daniel È™i-a făcut deja un nume în branÈ™a, fiind nominalizat la gala românească a ghidului culinar internaÈ›ional Gault & Millau pentru premiul „Marii bucătari de mâine”. Pasiunea lui pentru gastronomie, munca asidua È™i creativitatea a adus 14 puncte È™i 2 bonete, în ghidul galben, restaurantului La Vinuri, unde Chef Daniel a fost rezident până în iunie 2018.

La ATRA, Chef Daniel Palici va aborda bucătăria românească nouă È™i propune o schimbare în tot ce înseamnă experiență culinară È™i nu numai. „Vreau să creez, împreună cu echipa, preparate care să le trezească oaspeÈ›ilor ATRA o anumită melancolie, dar, în acelaÈ™i timp, intrigă È™i entuziasm. Faptul că nu „reinterpretez” nimic o să ne ajute sa nu avem nicio limită în căutarea gustului pe care îl dorim.”, declară Costin-Daniel Pălici.

ÃŽn efortul său de a explora potenÈ›ialul ingredientelor româneÈ™ti, Chef Daniel foloseÈ™te cunoÈ™tinÈ›ele sale È™i tehnicile bucătăriei moderne pentru a crea reÈ›ete noi, care să marce începutul noii gastronomii româneÈ™ti – o gastronomie mai creativă, mai fină, decât cea tradiÈ›ională.

Fiind pasionat de È™tiinÈ›a din spatele ingredientelor, Chef Daniel Pălici dezvoltă continuu reÈ›ete noi, folosind o tehnică pe care o numeÈ™te „reÈ›etă în reÈ›etă”. „Folosesc multe elemente într-o  farfurie pentru a crea un gust „nou”, dar, în acelaÈ™i timp, păstrez indentitatea ingredientelor din farfurie”, aceasta este reÈ›eta  de „construire” a unui preprat al noului Chef ATRA.

Cu fiecare preparat creat, Chef Daniel Pălici iÈ™i propune să aducă oaspeÈ›ii săi mai aproape de natură: „Vrem să ajutăm clienÈ›ii să inÈ›eleagă că ingredientele sunt la îndemâna oricui È™i, cu puÈ›ină băgare de seamă, ai o adevarată „piață” în jurul tău.”, spune Chef Daniel, care, în bucătăria ATRA, va împleti frumos ingrediente din pădurile din Valea Doftanei, produse ale fermierilor È™i ciobanilor locali È™i legumele crescute în grădina ATRA.

Locuind, în trecut, câțiva ani in Brașov, Chef Daniel este entuziasmat să se întoarcă la munte, în sânul naturii, și este bucuros să revina la obiceiul său de a străbate pădurile zonei pentru a culege ingrediente sălbatice pentru preparatele sale și de a cultiva propriile legume și ierburi aromate în gradina culinară ATRA.

„Să lucrezi cu ingredientele proaspete culese din grădină È™i din păduri sau furnizate de fermieri, este un privilegiu È™i o artă. Mă entuziasmează cel mai mult că, fiind rezident la ATRA, voi fi in natură. Astfel, îmi pot exprima viziunea în farfurie È™i gust, fără a avea o anumită limită. Și, având în vedere că recunosc cam toate plantele, florile È™i rădăcinile din pădure, „dicÈ›ionarul” meu de ingrediente se va mări considerabil.” – declară Daniel Pălici.

Daniel nu are un signature dish. Preferă să nu să se ataÈ™eze de un preparat anume, pentru a È›ine mintea deschisă È™i pasiunea aprinsă pentru experimente culinare. Depinde de inspiraÈ›ie È™i de ingredientele oferite de fiecare sezon. Astfel, oaspeÈ›ii ATRA, cu fiecare vizită, vor avea ocazia să descopere preparate noi, fiecare experiență culinară fiind diferită. (Comunicat de presa – august 2018)

Daniel Palici


Despre ATRA:

Aflata la doar 90 minute de București, între munții impaduriți, pe malul lacului Paltinu, Atra este o aparitie aparte în tabloul localurilor de la munte, având un design avangardist, integrata într-un mod ingenios în geometria peisajului.

Cele 9 camere ale pensiunii sunt intim ascunse în panta malului și permit vederea neobstrucționată spre lac, prin geamurile largi și de pe terasa privată a fiecărei camere.

Restaurantul gourmet Atra, din cadrul pensiunii, a devenit o destinaÈ›ie în sine, datorită experienÈ›ei unice, rar întâlnită în pensiunile È™i vilele de la munte – fine dining în inima munÈ›ilor.

La crearea meniului sezonier a la carte și a celor de tasting, echipa ATRA se ghideaza dupa conceptul Farm to Table, oferind preparate bazate pe ingrediente de sezon, furnizate de fermierii, ciobanii și producatorii locali, cultivate în gradina restaurantului și culese din pădurile din împrejurimi.

În sinergie cu conceptul de Farm to Table și promovarea produselor Românești, lista de vinuri contine exclusiv vinuri ale celor mai apreciate crame românești. În acest demers, somelierul  in-house, Andrei Popa moderează în fiecare seară de sambată o cina food & wine pairing în care vinurile leaga prietenii cu preparate fine dining pentru a stârni emoții.

Cei interesați să petreacă o vacantă activă la Atra pot opta pentru o serie de activități out-door, cum ar fi offroad cu picnic în vârf de munte, pescuit sportiv, echitație, mountain bike sau caiac.

La Vinuri

Daca tai sparanghelul de-a lungul, nu cred ca are gust mai bunMicul bistrou de langa casa de bilete a Atheneului Roman pare sa fie un teren de experimente pentru Cristi Preotu. Cred ca primul conc...

Data actualizarii: 09/08/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close