Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Ediția cu numărul 23 a Goodwine – Bucharest Wine Fair, cel mai lon...

Muzeul National al Taranului Roman din Sos. Kiseleff, la Piata Victori...

Institutul Francez ofera curtea celebrei cladri din Bulevardul Dac...

Chefi cu stele Michelin, evaluatori de restaurante, brand ambassadors,...

Maison de Chefs, un singur loc, mai multe experiențe și concepte cul...

Primăvara asta tinerii actori bucureșteni au fost în lumina reflect...

Chef Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, vă invită la o...

Cea de a III-a ediție a Congresului Național pentru Gastronomia și...

Celebrul ghid Michelin a inclus in editia sa tiparita din acest an si ...

Bine a facut Mega Image ca au deschis un restaurant pe care si-au si p...

Coffee Studio by 5 to go, cea mai mare locație a grupului de până a...

Centrul de Evenimente The President în 2018: Rezultate financiare,...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

La inceput au deschis Limo Cuisine, un restaurant mare si frumos in pa...

S-a redeschis o parte din Lido, dupa ce zeci de ani a stat parasit, si...

Amalia Bellantoni, sotia vestitului Chef Sicilian Domenico Bellantoni ...

Grupul românesc Le Manoir a închis anul 2018 cu afaceri de peste 5,5...

După Bistro Ateneu, Chef Alexandru Dumitru preia conducerea bucătăr...

Sara din Agora Floreasca, unele dintre cele mai bune paste si pizza di...

Brunch, cocktailuri si delicii de dimineata Incepand cu luna februa...

Un restaurant de nisa, discret, elegant si sofisticat, cu foarte putin...

Hard Rock Cafe reinterpretează o parte dintre produsele americane cla...

Ca de fiecare data, in ultima saptamana din ianuarie, decernam pre...

Sonja Dive-Dahl devine Director General al celor doua hoteluri din cap...

Restocracy va premia cele mai bune restau...

In cateva zile dam Premiile Restocracy pentru cele mai bune restau...

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un c...

Se cauta un Sushi Chef pentru un restaurant elegant cu specific japone...

2018 s-a dovedit a fi un an de excepție pentru sectorul vitivini...

De la Curtea Regală citire: Să se dea-n țară de știre că trecere...

Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor Private – ...

Un concept de pop-up restaurant Vlad si Liviu sunt doi tineri bucat...

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de dis...

Athénée Palace Hilton București anunță numirea lui Tim Schmidt î...

Joi 6 decembrie 2018, a avut loc evenimentul de redeschidere al unuia ...

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă! ...

Miercuri, 5 decembrie 2018, restaurantul Sardin a inaugurat noul meniu...

SPARKLING FESTIVE CELEBRATIONS Get enchanted by this year’s Chris...

Scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic care migrează din Marea ...

GastroArt reeditează cărțile fundamentale ale gastronomiei. Cum le ...

Campari Red Diaries - Entering Red: Ana de Armas este starul scurtmet...

Beck’s lansează în România patru beri speciale, inspirate din atm...

Joi, 8 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a GastroLab, re...

Impreuna cu AREA (Asociatia Romana de Educatie in Alergii) si cu Maria...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

Un investitor cauta spre inchiriere o vila interbelica renovata pentru...

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Mas...

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii U...

Saptamana trecuta, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vre...

Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu e...

Se lanseaza Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor ...

Budureasca a lansat colecția de vinuri CENTENAR Fetească Neagră ...

PREMIERĂ INTERNAȚIONALĂ Brânza românească de burduf ajunge l...

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreac...

Harta Pâinii (https://gastroart.ro/harta-painii/) este un proiect pri...

Se cauta un asociat pentru un restaurant libanez cunoscut si bine anco...

Domeniul Kelaru este numele pe care il poarta astazi o crama mica din ...

Bistro-ul Cafe Athenee din cadrul hotelului Athenee Palace Hilton înt...

Au mai rămas doar 2 zile până la prima ediție a Festivalului Vinul...

Cine este Lulu’s Cake? Lulu’s Cake nu este doar o (alta) cofeta...

Trofeul Someleriei 2018 - ASR a organizat a 15-a editie a Concursului ...

Marco Eichhorn preia conducerea hotelurilor Radisson Blu Bucuresti si ...

Conferinta internationala interdisciplinara „Coffee, Bread and Choco...

Congresul National al Gastronomiei si Vinului Editia a II-a, marti 2 ...

Miercuri, 26 septembrie 2018, incepand cu orele 18.30 Dianei 4 a gazdu...

A doua editie a Congresului de Gastronomie si Vin va avea loc marti, 2...

Miau Cafe este o cafenea situata pe strada Intre Garle, nr. 7 (initial...

Experiențe memorabile, sustenabilitate și autenticitate – tendinț...

În perioada 6-7 octombrie, vinul, muzica și cultura Republicii Moldo...

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim...

Hard Rock Cafe Bucuresti a lansat un nou meniu disponibil pentru o...

Ieri a fost ultima zi a lui SushiRoom, unul dintre cele mai bune resta...

Grupul Le Manoir deschide restaurantul mediteranean Corto Maltese și ...

Ambasada Republicii Federale Germania angajeaza, incepand cu luna octo...

Restaurantul bucureștean Le Bistrot Français aduce împreună cei ma...

MAIZE si-a deschis, in sfarsit, terasa, dupa foarte multe dificult...

Am asteptat mult, dar a meritat Saptamana aceasta (ultima din augus...

La Vinuri, restaurantul românesc situat în București, pe strada Epi...

Centrul de Evenimente The President continua seria degustarilor de vin...

In perioada 6-9 Septembrie 2018, Beraria H organizeaza prima ediție T...

Mancare cu Staif nu e mancare sofisticata, daca la asta va duce prima ...

Desi ne aflam intr-o perioada de vacanta, iata ca inceputul lunii augu...

Alexandru Dan, vicepresedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, s...

Începând cu 19 august 2018 bucătăria restaurantului ATRA va fi con...

Restocracy, Expressoft si George Butunoiu au lansat un proiect de ...

Situat la marginea clocotitorului Centrul Vechi al Bucureștiului, pe ...

De pe 17 pana pe 19 august ne bucuram la superlativ de cel mai indragi...

Belli Siciliani sarbatoreste impreuna cu comunitatea italiana in Roman...

Cismigiu – Bistro la Etaj a fost surpriza placuta a verii. Asteptat ...

A doua degustare de vin și cultură din cadrul proiectului Vinum &...

Miercuri, 25 iulie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a noului spat...

Pe 2 august e seară de grătar gourmet pe terasa Hard Rock Cafe! Cele...

Vara aceasta ne răcorim cu băuturi răcoritoare, gustări delicioase...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ma...

Am facut un calcul (aplicatia de mobil Restocracy a facut-o, desigur!)...

Asociatia Somelierilor din Romania, anunta deschiderea perioadei de in...

Seria petrecerilor estivale continuă la Hard Rock Cafe cu arome și a...

Vara e grea  in oras pentru cei intre vacante sau care nu pot calator...

Proiectul Vinum & Carmina 2018 continuă în luna iulie cu o nouă...

Hard Rock Cafe declară seara de 19 iulie prilej de delectare pentru i...

Afiseaza

Începând cu 19 august 2018 bucătăria restaurantului ATRA va fi condusă de Chef Daniel Pălici.

Chef Daniel Pălici are o experiență de 8 ani în bucătăria profesioanală, lucrând atât în localuri din țară, cât și din străinătate, el a învățat bucătărie pe cont propriu, ceea ce i-a dat o doză de originalitate și i-a potențat creativitatea.

Într-un timp, relativ scurt pentru o cariera de bucătar, Daniel și-a făcut deja un nume în branșa, fiind nominalizat la gala românească a ghidului culinar internațional Gault & Millau pentru premiul „Marii bucătari de mâine”. Pasiunea lui pentru gastronomie, munca asidua și creativitatea a adus 14 puncte și 2 bonete, în ghidul galben, restaurantului La Vinuri, unde Chef Daniel a fost rezident până în iunie 2018.

La ATRA, Chef Daniel Palici va aborda bucătăria românească nouă și propune o schimbare în tot ce înseamnă experiență culinară și nu numai. „Vreau să creez, împreună cu echipa, preparate care să le trezească oaspeților ATRA o anumită melancolie, dar, în același timp, intrigă și entuziasm. Faptul că nu „reinterpretez” nimic o să ne ajute sa nu avem nicio limită în căutarea gustului pe care îl dorim.”, declară Costin-Daniel Pălici.

În efortul său de a explora potențialul ingredientelor românești, Chef Daniel folosește cunoștințele sale și tehnicile bucătăriei moderne pentru a crea rețete noi, care să marce începutul noii gastronomii românești – o gastronomie mai creativă, mai fină, decât cea tradițională.

Fiind pasionat de știința din spatele ingredientelor, Chef Daniel Pălici dezvoltă continuu rețete noi, folosind o tehnică pe care o numește „rețetă în rețetă”. „Folosesc multe elemente într-o  farfurie pentru a crea un gust „nou”, dar, în același timp, păstrez indentitatea ingredientelor din farfurie”, aceasta este rețeta  de „construire” a unui preprat al noului Chef ATRA.

Cu fiecare preparat creat, Chef Daniel Pălici iși propune să aducă oaspeții săi mai aproape de natură: „Vrem să ajutăm clienții să ințeleagă că ingredientele sunt la îndemâna oricui și, cu puțină băgare de seamă, ai o adevarată „piață” în jurul tău.”, spune Chef Daniel, care, în bucătăria ATRA, va împleti frumos ingrediente din pădurile din Valea Doftanei, produse ale fermierilor și ciobanilor locali și legumele crescute în grădina ATRA.

Locuind, în trecut, câțiva ani in Brașov, Chef Daniel este entuziasmat să se întoarcă la munte, în sânul naturii, și este bucuros să revina la obiceiul său de a străbate pădurile zonei pentru a culege ingrediente sălbatice pentru preparatele sale și de a cultiva propriile legume și ierburi aromate în gradina culinară ATRA.

„Să lucrezi cu ingredientele proaspete culese din grădină și din păduri sau furnizate de fermieri, este un privilegiu și o artă. Mă entuziasmează cel mai mult că, fiind rezident la ATRA, voi fi in natură. Astfel, îmi pot exprima viziunea în farfurie și gust, fără a avea o anumită limită. Și, având în vedere că recunosc cam toate plantele, florile și rădăcinile din pădure, „dicționarul” meu de ingrediente se va mări considerabil.” – declară Daniel Pălici.

Daniel nu are un signature dish. Preferă să nu să se atașeze de un preparat anume, pentru a ține mintea deschisă și pasiunea aprinsă pentru experimente culinare. Depinde de inspirație și de ingredientele oferite de fiecare sezon. Astfel, oaspeții ATRA, cu fiecare vizită, vor avea ocazia să descopere preparate noi, fiecare experiență culinară fiind diferită. (Comunicat de presa – august 2018)

Daniel Palici


Despre ATRA:

Aflata la doar 90 minute de București, între munții impaduriți, pe malul lacului Paltinu, Atra este o aparitie aparte în tabloul localurilor de la munte, având un design avangardist, integrata într-un mod ingenios în geometria peisajului.

Cele 9 camere ale pensiunii sunt intim ascunse în panta malului și permit vederea neobstrucționată spre lac, prin geamurile largi și de pe terasa privată a fiecărei camere.

Restaurantul gourmet Atra, din cadrul pensiunii, a devenit o destinație în sine, datorită experienței unice, rar întâlnită în pensiunile și vilele de la munte – fine dining în inima munților.

La crearea meniului sezonier a la carte și a celor de tasting, echipa ATRA se ghideaza dupa conceptul Farm to Table, oferind preparate bazate pe ingrediente de sezon, furnizate de fermierii, ciobanii și producatorii locali, cultivate în gradina restaurantului și culese din pădurile din împrejurimi.

În sinergie cu conceptul de Farm to Table și promovarea produselor Românești, lista de vinuri contine exclusiv vinuri ale celor mai apreciate crame românești. În acest demers, somelierul  in-house, Andrei Popa moderează în fiecare seară de sambată o cina food & wine pairing în care vinurile leaga prietenii cu preparate fine dining pentru a stârni emoții.

Cei interesați să petreacă o vacantă activă la Atra pot opta pentru o serie de activități out-door, cum ar fi offroad cu picnic în vârf de munte, pescuit sportiv, echitație, mountain bike sau caiac.

La Vinuri

Daca tai sparanghelul de-a lungul, nu cred ca are gust mai bun Micul bistrou de langa casa de bilete a Atheneului Roman pare sa fie un teren de experimente pentru Cristi Preotu. Cred ca primul conc...

Data actualizarii: 09/08/2018

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.