Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLÄ‚ POVESTEA CELUI MAI ÃŽNDRÄ...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima datÄ...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Afiseaza
comentarii

Topul Mancarurilor 2019 la ZenSushi

O alta cina memorabila la ZenSushi, pregatita de Iulian Constantin, unul dintre cei mai buni chefs de sushi, sashimi si mancare japoneza, in general, din Bucuresti. E meniul cu care au participat in faza de preselectie la competitia Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti 2019. ZenSushi a intrat in concura la toate cele 4 sub-categorii (sushi, sashimi, ramen si udon), insa cel mai sigur pe el se simte Iulian la sushi si sashimi. Descrierile felurilor de mancare sunt date de Iulian, desigur…

TUNA TATAKICU CU SOS PONZU JALAPANOS

Ton gatit foarte usor, cu torta, pentru a prinde o usoara crusta. Sosul ponzu este sosul dulce acrisor cu tenta putin picanta. I s-a adaugat ardei jalapanos pentru un plus de savoare.

TUNA TARTAR

Tuna tartar este un preparat complex. Are la baza partea cea mai slaba in grasime a tonului (akami). Aceasta se marunteste fin, se adauga chivas (cepsoara), sosul nostru special pe baza de sos picant kimchee, sos de soia, icre de peste zburator si susan. Se monteaza pe pat de avocado. Se adauga un galbenus de ou de prepelita, icre de somon si de peste zburator. Trufa neagra pentru decor si un plus de savoare. Acelasi procedeu se respecta si la tartarul de somon si cel de seabass.

SALMON USUZUKURI

Felii subtiri de somon, taiate din partea de burta a somonului, unde carnea este putin mai grasa, se asaza concentric pe farfurie pentu o prezentare cat mai frumoasa. Se adauga sos ponzu si salata de microplante.

PLATOU CU ROLE SPECIALE DE SUSHI

  • Almond Flakes Roll – rola are in interior crevete katsu, somon si mixul special pe baza de fulgi de migdale. Pe deasupra are topping de avocado si din nou mixul care contine fulgi de migdale.
  • Truffle maki – la aceasta rola speciala orezul se intinde pe o hartie comestibila speciala din soia. Se adauga crema de branza, avocado si somon marinat in sosul pe baza de trufe. Peste roala se adauga marar. Toppingul este alcatuit din icre ikura si felii fine de trufa.
  • Sunrise roll – rola are in interior somon, ton si chivas. Toppingul este de mango peste care se adauga icre ikura si chivas. Rola are un gust foarte fresh.
  • Lobster roll – rola are in interior homar tempura si maioneza japoneza. Toppingul este de avocado si peste acesta se adauga maioneza japoneza si icre tobiko negre.
  • Otoro nigiri – nigiri din partea cea mai grasa si cea mai gustoasa a tonului. Toppingul este ardei iute jalapanos marinat in sos ponzu. Aceasta piesa este greu de gasit.
  • World cup nigiri – felia de somon se marineaza cateva minute in sosul cu puternica aroma de trufa. Dupa realizarea piesei de nigiri se adauga toppingul format din crema de branza si icre ikura si o felie fina de trufa si marar.

SASHIMI

  • Akami (partea slaba in grasime a tonului)
  • Suzuki (seeabas)
  • Hamaki (yellowtail)
  • Sake (somon)
  • Otoro (partea grasa a tonului)
  • Imbodai (butter fish)

Platoul mai contine ceviche, un preparat fusion din bucataria peruana care are la baza somonul, seabas si critice.

UDON SI RAMEN SOUP

Supa Udon are la baza patru ingrediente: apa, sos de soia, mirin, taitei Udon din faina de grau. Acesteia i se pot adauga fructe de mare, ceapa verde si algele wakame. Porc Ramen este cea mai cunoscuta supa din bucataria japoneza care are la baza stocul de porc si sosul de soia, i se adauga pastele ramen, braccoli, ou fiert, porumb, porc si ceapa verde.

Data actualizarii: 30/11/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close