Pranzuri si cine rare, de care ne vom aduce aminte multa vreme…

Ord. dupa

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Altă cină cu bucătărie fină pregătită de Chef Orlando Zaharia l...

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici ...

Surpriza lui Chef Orlando ZahariaCând vorbim despre steakhous...

O nouă cină la Noma din Herăstrău, pentru a degusta meniul de înc...

Până acum te gândeai să mergi la țară la Gurbănești, în Câmp...

Cum a ajuns bucătăria peruană contemporană în doar zece ani u...

O cină coreeană memorabilă la ES Yong-ho Kim, ambasadorul Coree...

Ionuț Gheorghe, tânărul chef de la Noma din Herăstrău, ne-a ...

O altă cină memorabilă la KANE, la degustarea meniului de toamnă n...

O cină memorabilă cu Carolina, frumoasa basarabeancă studentă, car...

Am avut multe cine memorabile la București, și la restaurantele din ...

Din câte am putut observa și deduce, Chef Dani Prodan are libertate ...

Nu am fost niciodată în Oltenia. Așa că, atunci când femeia m...

Iată, se face un an de când mâncam doar acasă, cu rare momente...

O cină memorabilă în plină pandemie și în plină iarnă la P...

O noua cină fine dining memorabila la Kane, de degustare a noului men...

O adevarata cina marocana, cu produse si ingrediente aduse direct de l...

O cina inedita si neasteptata pregatita de Chef Florin Andrei Vanau si...

O cina memorabila pregatita de Chef Daniel Palici la MAIZE, ca sa ne t...

O cina King Crab pregatita de Catalin Petrescu la Argentine, ca sa ne ...

O cina memorabila, cu atat mai mult cu cat a fost in plina pandemie. A...

Intai am mancat, si abia apoi am citit pe Wikipedia cum e cand man...

O cina memorabila cu prietenii la Fior di Latte, plina de toate ex...

O cina spaniola memorabila pregatita de Angelica Ilie la restaurantul ...

O cina de lucru la Isoletta, cu niste prieteni foarte exigenti cand vi...

O cina memorabila pregatita de Florin Cojocariu, filosoful slow food-u...

O cina fara masura, memorabila, plina de excese la La Pescaderia by Al...

O cina japoneza memorabila pregatita de Kana Hashimoto si Chef Raz...

O cina portugheza memorabila cu peste si fructe de mare la Dancing Lob...

O alta cina memorabila la ZenSushi, pregatita de Iulian Constantin...

Domnul Alexandru Consulea construieste ...

Cina memorabila la Conacul Hagianoff de pe Domeniul Manasia cu Ariadna...

O cina memorabila la restaurantele Grand Hotel Balvanyos Resort din Ca...

Iulian Constantin, cel mai sfios si discret mare chef din Bucuresti ...

O cina speciala pregatita de Chef Catalin Petrescu la Argentine pentru...

O cina memorabila (click) pregatita de doi mari chefs ai Noii Buca...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Zen Sushi, din p...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Isoletta, din pr...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Argentine, din p...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Mesogios, din pr...

O alta cina indoneziana memorabila, la bunul meu prieten si cu alti bu...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Bistro Ateneu, d...

Afiseaza

Topul Mancarurilor 2019 la ZenSushi

O alta cina memorabila la ZenSushi, pregatita de Iulian Constantin, unul dintre cei mai buni chefs de sushi, sashimi si mancare japoneza, in general, din Bucuresti. E meniul cu care au participat in faza de preselectie la competitia Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti 2019. ZenSushi a intrat in concura la toate cele 4 sub-categorii (sushi, sashimi, ramen si udon), insa cel mai sigur pe el se simte Iulian la sushi si sashimi. Descrierile felurilor de mancare sunt date de Iulian, desigur…

TUNA TATAKICU CU SOS PONZU JALAPANOS

Ton gatit foarte usor, cu torta, pentru a prinde o usoara crusta. Sosul ponzu este sosul dulce acrisor cu tenta putin picanta. I s-a adaugat ardei jalapanos pentru un plus de savoare.

TUNA TARTAR

Tuna tartar este un preparat complex. Are la baza partea cea mai slaba in grasime a tonului (akami). Aceasta se marunteste fin, se adauga chivas (cepsoara), sosul nostru special pe baza de sos picant kimchee, sos de soia, icre de peste zburator si susan. Se monteaza pe pat de avocado. Se adauga un galbenus de ou de prepelita, icre de somon si de peste zburator. Trufa neagra pentru decor si un plus de savoare. Acelasi procedeu se respecta si la tartarul de somon si cel de seabass.

SALMON USUZUKURI

Felii subtiri de somon, taiate din partea de burta a somonului, unde carnea este putin mai grasa, se asaza concentric pe farfurie pentu o prezentare cat mai frumoasa. Se adauga sos ponzu si salata de microplante.

PLATOU CU ROLE SPECIALE DE SUSHI

  • Almond Flakes Roll – rola are in interior crevete katsu, somon si mixul special pe baza de fulgi de migdale. Pe deasupra are topping de avocado si din nou mixul care contine fulgi de migdale.
  • Truffle maki – la aceasta rola speciala orezul se intinde pe o hartie comestibila speciala din soia. Se adauga crema de branza, avocado si somon marinat in sosul pe baza de trufe. Peste roala se adauga marar. Toppingul este alcatuit din icre ikura si felii fine de trufa.
  • Sunrise roll – rola are in interior somon, ton si chivas. Toppingul este de mango peste care se adauga icre ikura si chivas. Rola are un gust foarte fresh.
  • Lobster roll – rola are in interior homar tempura si maioneza japoneza. Toppingul este de avocado si peste acesta se adauga maioneza japoneza si icre tobiko negre.
  • Otoro nigiri – nigiri din partea cea mai grasa si cea mai gustoasa a tonului. Toppingul este ardei iute jalapanos marinat in sos ponzu. Aceasta piesa este greu de gasit.
  • World cup nigiri – felia de somon se marineaza cateva minute in sosul cu puternica aroma de trufa. Dupa realizarea piesei de nigiri se adauga toppingul format din crema de branza si icre ikura si o felie fina de trufa si marar.

SASHIMI

  • Akami (partea slaba in grasime a tonului)
  • Suzuki (seeabas)
  • Hamaki (yellowtail)
  • Sake (somon)
  • Otoro (partea grasa a tonului)
  • Imbodai (butter fish)

Platoul mai contine ceviche, un preparat fusion din bucataria peruana care are la baza somonul, seabas si critice.

UDON SI RAMEN SOUP

Supa Udon are la baza patru ingrediente: apa, sos de soia, mirin, taitei Udon din faina de grau. Acesteia i se pot adauga fructe de mare, ceapa verde si algele wakame. Porc Ramen este cea mai cunoscuta supa din bucataria japoneza care are la baza stocul de porc si sosul de soia, i se adauga pastele ramen, braccoli, ou fiert, porumb, porc si ceapa verde.

Data actualizarii: 30/11/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close