Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Un restaurant care ar merita un meniu ceva mai original, mai creativ…

Octopus e un restaurant nou-nout, deschis de doua luni in Parcul Herastrau, in complexul Bonton Palace, langa Argentine. E un restaurant mare, au preluat spatiul dinspre Soseaua Nordului, nu pe cel dinspre lac, acela a ramas o sala de evenimente.

Octopus e un restaurant grecesc traditional, chiar de taverna, daca te uiti in meniu, insa amenajarea e de restaurant elegant. Au avut un arhitect bun si au investit mult in ambianta si decoruri, iar rezultatele sunt pe masura. Culoarea dominanta e albastrul deschis, bleu ciel, turcoaz, ca sigla de la Concursul Mihail Jora, au si niste barci pe tavan…

Si terasa e frumoasa, foarte frumoasa, chiar, de m-a facut sa pun Octopus in lista cu marile terase de pe site, chiar daca nu e prea mare. Insa tot ansamblul din care face parte Octopus e foarte spectaculos, si nu te mai gandesti ca terasa lor e doar o bucatica din marea gradina.

Meniul e surprinzator de conservator la Octopus, cuminte. Felurile cunoscute, cu denumirile lor scurte, in care se prezinta sec produsele de baza. Au si peste si fructe de mare proaspete in galantare, la gheata, ti le poti alege direct.

Si poate ca acel peste proaspat sa fie ceva mai deosebit in farfuriile de la Octopus, pentru ca felurile pe care le-am luat eu au fost destul de banale: humusul amarui, supa de pui a la grec cam subtire si o tocanita de fructe de mare simpla, cu un sos de rosii, pe care orice gospodina din Bucuresti cred ca ar face-o la fel. Cu creveti necuratati in sos, ceea ce numai in bistrouri si taverne vezi, intr-adevar, nu si in marile restaurante. Acolo gasesti (rar, totusi) un crevete intreg, necuratat, doar cand e piesa principala in farfurie si vezi fiecare solz in parte. Sa il curati orbeste, acoperit de sos, stiind bine ca tot o sa ramana ceva din crusta, ce-ti va trosni in dinti la urmatoarea inghititura, parca nu se face. Musacaua a fost ceva mai buna, mai elaborata, dar nici aceea ceva ce sa gasesti mai greu in alte restaurante. Iar pita simpla, cam arsa, fara ulei sau ierburi, sau ce mai gasesti de obicei prin alte restaurante grecesti. Nici nu stiu de ce i-am pus o nota atat de mare la mancare, probabil influentat de atmosfera aceea de vacanta de oameni fara griji…

Serviciul mi-a placut cel mai mult la Octopus, cu un chelner si o chelnerita tineri, deschisi, veseli, cu un zambet natural, fara grimase. Pe fata, Ramona, am pus-o si in lista cu cei mai buni chelneri din oras. Empatica, grijulie, buna la suflet, sincer preocupata sa faca lucrurile bine si de binele celorlalti, s-a intristat foarte tare cand i-am spus ca nu prea mi-a placut mancarea. Si cu atat mai mult cu cat ea chiar crede, cu sinceritate, ca mancarea de la Octopus e foarte buna. A fost foarte convingatoare, intr-adevar, cand imi spunea cu insufletire cat de bun e un fel sau celalalt, cad a luat comanda. Mai ca imi venea sa sa ii spun ca am glumit, ca mi-a placut foarte mult mancarea de la Octopus, ca sa nu o mai vad atat de dezamagita si amarata…

Preturile de la Octopus par ceva mai mari decat la alte restaurante grecesti cu meniu de taverna, insa nu iesite din comun, mai ales tinand seama de locul in care te afli. Clienti destui, multi dintre ei din aceia pe care ii gasesti tot acolo daca te intorci peste cateva ceasuri, la cina.

Octopus e, fara indoiala, unul dintre restaurantele mari ale Bucurestiului. La cat au investit acolo, cred ca ar merita o abordare ceva mai creativa a meniului, poate si un bucatar mai bun, daca nu e vorba doar despre comoditate acolo. Dar nu cred ca e doar lene… (GB – iunie 2017)

Octopus, restaurant grecesc in Parcul Herastrau, complexul Bonton Palace

Argentine (Herastrau)

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Argentine din Parcul HerastrauArgentine din Parcul Herastrau e un restaurant excelent, unul dintre marile restaurante ale Buc...

Data actualizarii: 08/09/2019

Octopus, iunie 2017  - Sos. Nordului, nr. 7-9 (Parcul Herastrau)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close