Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra! P...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum... Pe cat ...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din Bucuresti Cu...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost... Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining... Am revenit la ...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

Boemetru Cand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabile Am reven...

Mancarea in coada listei Am promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

Lamentabil The Old Sibiu e un restaurant cu cativa ani in spate. Il...

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

Un restaurant mai mare decat bucatarul Am revenit la Mozzafiato dup...

Paul, mai multa atentie la gust! M-am tot uitat pe site-ul si pe Fa...

Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Mi...

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

(fostul aranjament si concept al Plated, pe care l-au avut la vizita d...

SushiRoom: foarte bun, foarte scump Sushi Room e restaurantul de su...

Comunismul trece, Majesticul ramane... Majestic era un restaurant...

Nu cred ca veti manca ce mananc eu la restaurante... Am fost la res...

Afiseaza
comentarii

Un restaurant care ar merita un meniu ceva mai original, mai creativ…

Octopus e un restaurant nou-nout, deschis de doua luni in Parcul Herastrau, in complexul Bonton Palace, langa Argentine. E un restaurant mare, au preluat spatiul dinspre Soseaua Nordului, nu pe cel dinspre lac, acela a ramas o sala de evenimente.

Octopus e un restaurant grecesc traditional, chiar de taverna, daca te uiti in meniu, insa amenajarea e de restaurant elegant. Au avut un arhitect bun si au investit mult in ambianta si decoruri, iar rezultatele sunt pe masura. Culoarea dominanta e albastrul deschis, bleu ciel, turcoaz, ca sigla de la Concursul Mihail Jora, au si niste barci pe tavan…

Si terasa e frumoasa, foarte frumoasa, chiar, de m-a facut sa pun Octopus in lista cu marile terase de pe site, chiar daca nu e prea mare. Insa tot ansamblul din care face parte Octopus e foarte spectaculos, si nu te mai gandesti ca terasa lor e doar o bucatica din marea gradina.

Meniul e surprinzator de conservator la Octopus, cuminte. Felurile cunoscute, cu denumirile lor scurte, in care se prezinta sec produsele de baza. Au si peste si fructe de mare proaspete in galantare, la gheata, ti le poti alege direct.

Si poate ca acel peste proaspat sa fie ceva mai deosebit in farfuriile de la Octopus, pentru ca felurile pe care le-am luat eu au fost destul de banale: humusul amarui, supa de pui a la grec cam subtire si o tocanita de fructe de mare simpla, cu un sos de rosii, pe care orice gospodina din Bucuresti cred ca ar face-o la fel. Cu creveti necuratati in sos, ceea ce numai in bistrouri si taverne vezi, intr-adevar, nu si in marile restaurante. Acolo gasesti (rar, totusi) un crevete intreg, necuratat, doar cand e piesa principala in farfurie si vezi fiecare solz in parte. Sa il curati orbeste, acoperit de sos, stiind bine ca tot o sa ramana ceva din crusta, ce-ti va trosni in dinti la urmatoarea inghititura, parca nu se face. Musacaua a fost ceva mai buna, mai elaborata, dar nici aceea ceva ce sa gasesti mai greu in alte restaurante. Iar pita simpla, cam arsa, fara ulei sau ierburi, sau ce mai gasesti de obicei prin alte restaurante grecesti. Nici nu stiu de ce i-am pus o nota atat de mare la mancare, probabil influentat de atmosfera aceea de vacanta de oameni fara griji…

Serviciul mi-a placut cel mai mult la Octopus, cu un chelner si o chelnerita tineri, deschisi, veseli, cu un zambet natural, fara grimase. Pe fata, Ramona, am pus-o si in lista cu cei mai buni chelneri din oras. Empatica, grijulie, buna la suflet, sincer preocupata sa faca lucrurile bine si de binele celorlalti, s-a intristat foarte tare cand i-am spus ca nu prea mi-a placut mancarea. Si cu atat mai mult cu cat ea chiar crede, cu sinceritate, ca mancarea de la Octopus e foarte buna. A fost foarte convingatoare, intr-adevar, cand imi spunea cu insufletire cat de bun e un fel sau celalalt, cad a luat comanda. Mai ca imi venea sa sa ii spun ca am glumit, ca mi-a placut foarte mult mancarea de la Octopus, ca sa nu o mai vad atat de dezamagita si amarata…

Preturile de la Octopus par ceva mai mari decat la alte restaurante grecesti cu meniu de taverna, insa nu iesite din comun, mai ales tinand seama de locul in care te afli. Clienti destui, multi dintre ei din aceia pe care ii gasesti tot acolo daca te intorci peste cateva ceasuri, la cina.

Octopus e, fara indoiala, unul dintre restaurantele mari ale Bucurestiului. La cat au investit acolo, cred ca ar merita o abordare ceva mai creativa a meniului, poate si un bucatar mai bun, daca nu e vorba doar despre comoditate acolo. Dar nu cred ca e doar lene… (GB – iunie 2017)

Octopus, restaurant grecesc in Parcul Herastrau, complexul Bonton Palace

Argentine (Herastrau)

Catalin Petrescu e un mare Chef! Am revenit la Argentine la invitatia lui Catalin Petrescu, de aceasta data. Am scris un articol separat despre acest pranz. Ma vad obligat sa revin asupra celor ...

Data actualizarii: 08/09/2019

Octopus, iunie 2017  - Sos. Nordului, nr. 7-9 (Parcul Herastrau)