Restaurantele din jurul Bucureștiului, dincolo de Șoseaua de Centură

Ord. dupa

Casa Alba Baneasa, printre ultimii strigoi comunisti... Nu stiu a cui...

O oră printre poporul nevaccinat în universul paralel de la Casa Com...

Aproape de Bucuresti, pe vechiul drum spre mare, lipsit insa de vacarm...

Casa Vânătoreascădin Chitila este un hotel cu cramă și restaurant...

Casa Vlasia, un impresionant centru de evenimente printre vii Casa ...

Complex Turistic Elisa, luxul din Belciugatele și domnul primar Dinei...

El Capitan este o terasa pe ponton pe lacul Snagov, deschisa numai in ...

Ca la tara, insa nu ca in reclame Am fost in staul Ghionea, comuna ...

Ferma Pedagogică Săbăreni este un complex turistic cu multiple faci...

Hanul Vlasiei Snagov este un minihotel cu restaurant, nou infiintat si...

Afiseaza

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul cartier

Începe să se miște bine și Pipera din Voluntari din punct de vedre gastronomic, în ultima vreme, fiindcă rămăsese mult în urma bogaților ei locuitori. S-au deschis trei restaurante noi în câteva luni, toate bune și toate pe o distanță de câteva sute de metri pe strada principală, Erou Iancu Nicolae.

Despre Ferma Baciu am scris de curând, la Oliveto nu am apucat să ajung, fiindcă s-au mutat la mare pe timpul verii, dar se întorc în septembrie. Iar la Officina 29 Bistrot Italiano, cel despre care scriu acum, am ajuns din întâmplare chiar cu o zi înainte să deschidă. M-au primit, totuși, printre cutiile din care niște menajere nepaleze despachetau ultimele sticle și borcane, și m-au omenit cu o pâine caldă cu untdelemn și o pizza foarte bună.

Am revenit acum, după câteva zile. Micul salon vopsit în negru era amenajat deja, galantarele pline cu prăjituri, rafturile pe post de mică băcănie de la intrare erau pline și ele cu pungi, sticle și borcane din Italia, din bucătăria din spate se auzeau multe voci, semn că se lucra din plin.

Afară, în fața blocului nou la parterul căruia au deschis bistroul, cu o curte betonată pe post de parcare, au amenajat o terasă cu umbrele. Au niște fotolii comode, cu perne groase, care atrag repede atenția. Pe cealaltă parte a clădirii e o terasă îngustă cu banchete și mese de lemn.

Officina 29 Bistrot Italiano e ceea ce îi spune numele. O braserie (brasserie), mai precis spus, după clasificarea franțuzească a localurilor, însă poți să-l chemi și bistrou. Meniul e cuminte, clasic, cu felurile cunoscute de mâncare ale marii bucătării italiene. Cele de bază, cu pizza și paste, dar și cu hamburgeri, salate și mic dejun. Fac și pâine acolo, despre care am spus deja că e foarte bună, la fel ca și aluatul pizzei.

Eu am luat parmigiana di melanzane, foarte bună, apoi arancini cu fistic, nu cine știe ce, paste carbonara (rigatoni) destul de bune, și un hamburger cu pâine verde și cu cartofi prăjiți alături, bun și el. Cafeaua bună, la fel și niște macarons pe care ei le numesc puțin altfel, și spun că sunt și altfel făcute, deși eu nu am găsit diferența.

Prețurile sunt destul de mari, însă așa sunt multe acolo, în Pipera. O masă în doi, cu o sticlă de vin, îți transferă repede 3-400 de lei de pe cardul tău pe cel al lui Michele, chipeșul patron italian.

Au făcut o treabă bună cu Officina 29 Bistrot Italiano, chiar aveau nevoie cei din Pipera Voluntari de așa ceva, ca să nu se mai suie tot timpul în mașină ca să vină în București pentru o cină pe măsura așteptărilor lor și a conturilor din bancă. Sper să le meargă bine. (George Butunoiu – iulie 2021)

Bucătărie italiană în Pipera Voluntari
Salonul Officina 29 Bistrot Italiano și mica băcănie
Cheful moldovean care a gătit 17 ani în Italia
Terasa Officina 29, Bistrot Italiano
Officina 29, Bistrot Italiano pregătindu-se de deschidere
Pipera la Erou Iancu Nicolae
Data actualizarii: 01/08/2025

Officina 29  - Str. Erou Iancu Nicolae, nr. 112 (Pipera-Voluntari)

  • Stelian Ion :

    Este cel mai prost serviciu, sunt niste oameni extrem de aroganti si prost crescuti, care nu stiu cum sa vorbeasca cu clientii, care sunt ne-respectuosi, exact ce nu avea nevoie Pipera Voluntari.

    • Doru Tache :

      Exact! Si eu am patit la fel, de doua ori(prima data am fost naiv sa cred ca e o excepție)
      Am facut si reclamatie la ANPC, doar ce am primit răspuns ca au gasit neconfirmati cu privire la preparea mâncării și i-au amendat cu 10000

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close