Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

La A3 Bar te poți bucura de unele din cele mai bune preparate cu spec...

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentulAd hoc Bistro par...

Stil contemporan la Agape, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat ...

 Ahmad Hammadi/ Amy Cafe & Lounge și desantul arab pe Clucerului...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatiiCei doi copii din poza ...

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

Allucinante - Patrizia Paglieri a anuntat pe toata lumea ca localul s-...

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

Zestrea de la Amalgam a Domnului Consulea pentru cele doua fete ale sa...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Un privilegiu si o onoare sa iti bei cafeaua alaturi de...Ambiance...

S-a prins in sfarsit doamna Zisi ca trebuie sa aduca chelneri din Grec...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobraAperitivo e o te...

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece?De la Aqua am pastrat o a...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Traditional grecesc de la ambianta la mancareAthos e un restaurant...

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin!M-am intors la A...

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti[...] Meni...

Avido, locul in care te simti bine primitM-am intors la fetele de ...

Bistrou cantina corporatistaBacania Veche din cartierul de afaceri...

Backyard Garden & Pub este un local boem situat pe strada Popa Na...

Bake a Coffee e o cafenea mica pe strada Polona, aproape de intersecti...

Balkan Bistro este un restaurant central în București unde vei regă...

Bel Mondo, cantina saracilor Parcului Herastrau si a nostalgicilor din...

S-a redeschis cu acelasi nume Bel Mondo, dupa ce s-a mutat cateva sute...

Cantina pentru corporatistiBenedict Bistro e un restaurant destul ...

Una din marile berarii ale BucurestiuluiBeraria Germana Bucuresti ...

BiBO Restaurant / BiBO Burgers: placut, corect si bunBiBO Restaura...

Decadere. Mai jos de atat nu prea are unde sa se duca.Bistro Ateli...

Bistro Ateneu si Head Chef Alexandru Dumitru au confirmat!Am ajun...

Bistro Ateneu in sofisticata Casa GalleronNoul Bistro Ateneu insea...

Bistrou cu motociclisti frumosiPutini stiu acum cine a fost Mobra,...

Bistro Mangerie este un bistrou cu bucatarie frantuzeasca, situat pe s...

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de capMi-a pla...

Bistropolitan, trecerea de la coffee brown la olive greenBistropol...

Boema austera scandinava in MatasariBITE e un restaurant constru...

Blid – locanta romaneasca experiment de gastronomie etnica al lui Co...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Blue Margarita, un restaurant sud-american autenticBlue Margar...

Una dintre marile curti din spate ale BucurestiuluiBlueberry Garde...

Cand imi spune cineva ca un restaurant este absolut bestial, dar nimen...

Bocca, o cantina a saracilor bogatului cartierMarea casa din celeb...

Secvente dintr-un film de artaNu-mi aduc aminte ce era in locul ac...

Afiseaza

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație într-o zonă de trafic

Il Corso, restaurantul din coasta Arcului de Triumf, vizavi de intrarea mare în Parcul Herăstrău, ajunsese o epava în ultimele sale zile de viață, înainte de pandemie. Așa că dispariția sa a făcut un serviciu comunității, cinic spunând lucrurilor pe nume.

Dar zilele trecute locul a revenit la viață, și încă într-un mod promițător. Un om care are un restaurant de succes în Mamaia a închiriat spațiul și l-a renovat din temelii. L-a numit O’grada (cu accent ascuțit pe ultimul a) și l-a poziționat aspirațional ca restaurant premium.

Salonul e mediu ca dimensiune, cu puține ferestre, dar luminile bine făcute își fac treaba, ambianța e plăcută. Mobilier de calitate, demifotolii comode la mese, banchete de catifea. Nu au nimerit ei cel mai bun arhitect pentru amenajare, conceptul nu e cel mai original și mai actual, însă locul arată bine, pe ansamblu. Terasa arată foarte bine, e spațioasă și bine mobilată. Sper că acoperișul e retractabil, ar fi păcat să nu vezi Arcul de Triumf, Mânăstirea Cașin, marele parc și Bucureștiul luxos și aristocratic în care O’grada a avut norocul să nimerească.

Meniul e destul de lung. Bucătărie internațională; multicuisine, mai precis spus, preponderent italiană, și chiar cu un cuptor de pizza în salon, chiar la intrare. Un meniu cuminte, conservator, făcut de un chef fără mult curaj, probabil, sau fără multă imaginație. Mâncarea bine pregătită, dar nimic prea deosebit, și nici cu cea mai inspirată prezentare. Pieptul de rață destul de bun, însă pastele cassarece cam mediocre. Cheese cake bună, cafeaua la fel.

Serviciul a fost eficient, rapid, cu un chelner stăpân pe el. Prețurile mari. Clienți erau pe terasă, deși ar fi putut sta înăuntru, la aer condiționat, pentru că era o caniculă insuportabilă în oraș. Dar bucureștenii ar suporta orice, numai să poată sta pe o terasă frumoasă, se știe bine.

O’grada a ales o poziționare de restaurant premium, de destinație. Cam riscantă, după calculele mele, fiindcă nu prea sunt locuri de parcare în zonă. Așa că va fi greu de ajuns pentru cei deciși să vină neapărat la ei pentru o cină sau un prânz, în afara mersului pe jos, cu taxiul sau cu trotineta electrică. Iar pe trecătorii care descoperă locul din întâmplare, cu greu îi văd rămânând pentru un prânz în doi de 3-400 de lei, dacă vor lua și o sticlă de vin.

Au însă un trafic foarte mare în zonă de la plimbăreții din Parcul Herăstrău, ceea ce l-ar fi făcut ideal ca restaurant de pasaj. Dar să vedem dacă calculele constănțeanului au fost corecte cu poziționarea inițială. Are tot timpul să facă ajustări, dacă ajunge la concluzia aceasta, pentru că abia a deschis de câteva zile și e încă în perioada de probe. (George Butunoiu – august 2021)

Bucătăria O’grada
Salonul O’grada
Terasa O’grada

O’grada, restaurant cu specific multicuisine la Arcul de Triumf

Data actualizarii: 02/07/2023

O’grada  - Str. Alexandru Constantinescu, nr. 75 (Arcul de Triumf)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close