Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

11050 vizite 2 comentarii

Fork Ana Tower, cea mai spectaculoasă deschidere de anul acesta ...

7024 vizite

Cherhanaua Ancora, ca sa vedeti cate se pot face din niste pesti... ...

19828 vizite 4 comentarii

Din surpriză în surpriză la Tuya bucureșteană A fost un restau...

5223 vizite

Raionul Floreasca, restaurantul cu cea mai adorabilă proprietăreasă...

16415 vizite 8 comentarii

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

21457 vizite 1 comentarii

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

24329 vizite 2 comentarii

Aubergine by Ronen Meri din Aviatorilor ne promite sănătate Primu...

3853 vizite

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica...

5479 vizite

Caju by Joseph Hadad au ajuns unde le este locul Mie mi se pare ca ...

25296 vizite 10 comentarii

La Vitrine, unul dintre putinele restaurante cu adevarat bune din Pipe...

6285 vizite

Godai peste o saptamana Am revenit la Godai dupa cateva zile, in sp...

6600 vizite 1 comentarii

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

14495 vizite 1 comentarii

Atentie la gust! In rest, totul e foarte OK la NOR Sky Casual Restaura...

41705 vizite 3 comentarii

POT, probabil următorul hotspot monden al Bucureștiului bogat POT...

8176 vizite 2 comentarii

La Brasserie, un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, ...

12338 vizite 3 comentarii

Am descoperit un nou mare chef tanar in Bucuresti, in intunecimea de l...

7204 vizite

Noile Pine Restaurant & Terrace, La Veranda, și, mai ales Pine Ga...

1452 vizite

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

6210 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

7926 vizite

Beef Room - Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... B...

4506 vizite

Buenasado, o steak house la care pastele sunt mai bune decât antricot...

958 vizite

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facut Am to...

16616 vizite

Sharkia - Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti A...

9908 vizite 1 comentarii

Fish House au castigat competitia pentru cel mai bun peste din Bucures...

13068 vizite 2 comentarii

Chocolat Dorobanți revine în Beller, de unde a plecat Chocola...

1541 vizite 2 comentarii

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

42129 vizite

HARE a început cu un raport calitate-preț foarte bun. Quattro Sta...

10482 vizite

Osho - Ce bine ca spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare cl...

11122 vizite 1 comentarii

Pizza Mamizza... Când au deschis prima dată pe strada Tunari, a a...

654 vizite

Totul bine și frumos la Studio 80. Bani destui să ai... Am fost ...

5525 vizite 1 comentarii

Stejarii Pool Club - Nu de aici vin banii lui Tiriac... Dar nici nu...

6559 vizite 3 comentarii

Rawdia - Chelnerita de la raw vegan Pentru prima data de cand s...

3685 vizite 1 comentarii

45 de lei un pahar de vin, pare cam mult pentru un winebar cum e Nido ...

7190 vizite

Cau, surpriza plăcută a sfârșitului de an în București Eu cre...

5919 vizite

Complex Herastrau, cel mai mare restaurant din Parcul Herastrau Com...

6847 vizite 1 comentarii

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il num...

8087 vizite

Pio Bistro - Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la P...

3500 vizite

Barbizon de la hotelul Pullman, un restaurant fara ambitii Am reven...

2864 vizite

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

16974 vizite 1 comentarii

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

6118 vizite

Naan Project - Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantulu...

5283 vizite

Vacamuuu, cea mai controversata steak-house Vacamuuu e o macelarie cu...

8357 vizite 3 comentarii

DonCafe Brasserie au gasit cheia succesului Evreii acestia au mai m...

5258 vizite 1 comentarii

La Samuelle - Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat? ...

5490 vizite 1 comentarii

Bone pentru oameni instariti Bone nu inseamna dădace, guvernan...

4424 vizite 1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna... Cr...

29835 vizite 5 comentarii

The Ace - Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe ...

2432 vizite

DaDa - Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu Da...

3003 vizite

Fratellini Bistro, un restaurant retro-conservator, ca și clădirea ...

2696 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație într-o zonă de trafic

Il Corso, restaurantul din coasta Arcului de Triumf, vizavi de intrarea mare în Parcul Herăstrău, ajunsese o epava în ultimele sale zile de viață, înainte de pandemie. Așa că dispariția sa a făcut un serviciu comunității, cinic spunând lucrurilor pe nume.

Dar zilele trecute locul a revenit la viață, și încă într-un mod promițător. Un om care are un restaurant de succes în Mamaia a închiriat spațiul și l-a renovat din temelii. L-a numit O’grada (cu accent ascuțit pe ultimul a) și l-a poziționat aspirațional ca restaurant premium.

Salonul e mediu ca dimensiune, cu puține ferestre, dar luminile bine făcute își fac treaba, ambianța e plăcută. Mobilier de calitate, demifotolii comode la mese, banchete de catifea. Nu au nimerit ei cel mai bun arhitect pentru amenajare, conceptul nu e cel mai original și mai actual, însă locul arată bine, pe ansamblu. Terasa arată foarte bine, e spațioasă și bine mobilată. Sper că acoperișul e retractabil, ar fi păcat să nu vezi Arcul de Triumf, Mânăstirea Cașin, marele parc și Bucureștiul luxos și aristocratic în care O’grada a avut norocul să nimerească.

Meniul e destul de lung. Bucătărie internațională; multicuisine, mai precis spus, preponderent italiană, și chiar cu un cuptor de pizza în salon, chiar la intrare. Un meniu cuminte, conservator, făcut de un chef fără mult curaj, probabil, sau fără multă imaginație. Mâncarea bine pregătită, dar nimic prea deosebit, și nici cu cea mai inspirată prezentare. Pieptul de rață destul de bun, însă pastele cassarece cam mediocre. Cheese cake bună, cafeaua la fel.

Serviciul a fost eficient, rapid, cu un chelner stăpân pe el. Prețurile mari. Clienți erau pe terasă, deși ar fi putut sta înăuntru, la aer condiționat, pentru că era o caniculă insuportabilă în oraș. Dar bucureștenii ar suporta orice, numai să poată sta pe o terasă frumoasă, se știe bine.

O’grada a ales o poziționare de restaurant premium, de destinație. Cam riscantă, după calculele mele, fiindcă nu prea sunt locuri de parcare în zonă. Așa că va fi greu de ajuns pentru cei deciși să vină neapărat la ei pentru o cină sau un prânz, în afara mersului pe jos, cu taxiul sau cu trotineta electrică. Iar pe trecătorii care descoperă locul din întâmplare, cu greu îi văd rămânând pentru un prânz în doi de 3-400 de lei, dacă vor lua și o sticlă de vin.

Au însă un trafic foarte mare în zonă de la plimbăreții din Parcul Herăstrău, ceea ce l-ar fi făcut ideal ca restaurant de pasaj. Dar să vedem dacă calculele constănțeanului au fost corecte cu poziționarea inițială. Are tot timpul să facă ajustări, dacă ajunge la concluzia aceasta, pentru că abia a deschis de câteva zile și e încă în perioada de probe. (George Butunoiu – august 2021)

Bucătăria O’grada
Salonul O’grada
Terasa O’grada

O’grada, restaurant cu specific multicuisine la Arcul de Triumf

Data actualizarii: 06/12/2022

O’grada  - Str. Alexandru Constantinescu, nr. 75 (Arcul de Triumf)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close