Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Cherhanaua Ancora, ca sa vedeti cate se pot face din niste pesti... ...

16688 vizite 4 comentarii

Chef Ricardo Deus la Raionul Floreasca Nu am mai scris de un an...

13062 vizite 5 comentarii

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

20512 vizite 1 comentarii

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

18702 vizite 1 comentarii

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica...

3764 vizite

Caju by Joseph Hadad au ajuns unde le este locul Mie mi se pare ca ...

21514 vizite 9 comentarii

La Vitrine, unul dintre putinele restaurante cu adevarat bune din Pipe...

4879 vizite

Godai peste o saptamana Am revenit la Godai dupa cateva zile, in sp...

4030 vizite 1 comentarii

Atentie la gust! In rest, totul e foarte OK la NOR Sky Casual Restaura...

36544 vizite 3 comentarii

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

10016 vizite 1 comentarii

POT, probabil următorul hotspot monden al Bucureștiului bogat POT...

3733 vizite 1 comentarii

La Brasserie, un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, ...

9983 vizite 3 comentarii

Noile Pine Restaurant & Terrace, La Veranda, și, mai ales Pine Ga...

233 vizite

Am descoperit un nou mare chef tanar in Bucuresti, in intunecimea de l...

5371 vizite

Beef Room - Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... B...

3823 vizite

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

5399 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

6168 vizite

Buenasado, o steak house la care pastele sunt mai bune decât antricot...

370 vizite

Sharkia - Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti A...

8600 vizite 1 comentarii

Chocolat Dorobanți revine în Beller, de unde a plecat Chocola...

660 vizite 2 comentarii

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

37257 vizite

Bone pentru oameni instariti Bone nu inseamna dădace, guvernan...

3272 vizite 1 comentarii

La Pescaderia by Alioli, țărmul mării din Pipera Desi deschis de...

11014 vizite 2 comentarii

Osho - Ce bine ca spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare cl...

8993 vizite 1 comentarii

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facut Am to...

13645 vizite

Stejarii Pool Club - Nu de aici vin banii lui Tiriac... Dar nici nu...

5580 vizite 3 comentarii

Rawdia - Chelnerita de la raw vegan Pentru prima data de cand s...

3227 vizite 1 comentarii

45 de lei un pahar de vin, pare cam mult pentru un winebar cum e Nido ...

6073 vizite

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il num...

6554 vizite

Pio Bistro - Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la P...

2899 vizite

Barbizon de la hotelul Pullman, un restaurant fara ambitii Am reven...

2323 vizite

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

4996 vizite

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

11670 vizite 1 comentarii

Naan Project - Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantulu...

4670 vizite

Noma, restaurantul pentru fumători al Bucureștiului „La noi în...

101 vizite 1 comentarii

Vacamuuu, cea mai controversata steak-house Vacamuuu e o macelarie cu...

6811 vizite 3 comentarii

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

4160 vizite 1 comentarii

La Samuelle - Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat? ...

4706 vizite 1 comentarii

DonCafe Brasserie au gasit cheia succesului Evreii acestia au mai m...

3549 vizite

Dabeef in timpul pandemiei Am venit la ei și în anul al doilea al...

4736 vizite

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna... Cr...

26379 vizite 5 comentarii

The Ace - Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe ...

2043 vizite

DaDa - Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu Da...

2585 vizite

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pare Cava Bistr...

3559 vizite 2 comentarii

NOA Restoclub - O alta vizita... Am revenit la NOA ca sa mancam si ...

4558 vizite 1 comentarii

Complex Herastrau, cel mai mare restaurant din Parcul Herastrau Com...

5595 vizite 1 comentarii

Corso Brasserie: o buna optiune de bufet in zona, all you can eat, dac...

2271 vizite

White Horse e la fel de când îi știu eu, adică de mulți ani. C...

3825 vizite

Chocolat - Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bu...

4656 vizite 1 comentarii

Aubergine - Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? ...

3463 vizite 6 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație într-o zonă de trafic

Il Corso, restaurantul din coasta Arcului de Triumf, vizavi de intrarea mare în Parcul Herăstrău, ajunsese o epava în ultimele sale zile de viață, înainte de pandemie. Așa că dispariția sa a făcut un serviciu comunității, cinic spunând lucrurilor pe nume.

Dar zilele trecute locul a revenit la viață, și încă într-un mod promițător. Un om care are un restaurant de succes în Mamaia a închiriat spațiul și l-a renovat din temelii. L-a numit O’grada (cu accent ascuțit pe ultimul a) și l-a poziționat aspirațional ca restaurant premium.

Salonul e mediu ca dimensiune, cu puține ferestre, dar luminile bine făcute își fac treaba, ambianța e plăcută. Mobilier de calitate, demifotolii comode la mese, banchete de catifea. Nu au nimerit ei cel mai bun arhitect pentru amenajare, conceptul nu e cel mai original și mai actual, însă locul arată bine, pe ansamblu. Terasa arată foarte bine, e spațioasă și bine mobilată. Sper că acoperișul e retractabil, ar fi păcat să nu vezi Arcul de Triumf, Mânăstirea Cașin, marele parc și Bucureștiul luxos și aristocratic în care O’grada a avut norocul să nimerească.

Meniul e destul de lung. Bucătărie internațională; multicuisine, mai precis spus, preponderent italiană, și chiar cu un cuptor de pizza în salon, chiar la intrare. Un meniu cuminte, conservator, făcut de un chef fără mult curaj, probabil, sau fără multă imaginație. Mâncarea bine pregătită, dar nimic prea deosebit, și nici cu cea mai inspirată prezentare. Pieptul de rață destul de bun, însă pastele cassarece cam mediocre. Cheese cake bună, cafeaua la fel.

Serviciul a fost eficient, rapid, cu un chelner stăpân pe el. Prețurile mari. Clienți erau pe terasă, deși ar fi putut sta înăuntru, la aer condiționat, pentru că era o caniculă insuportabilă în oraș. Dar bucureștenii ar suporta orice, numai să poată sta pe o terasă frumoasă, se știe bine.

O’grada a ales o poziționare de restaurant premium, de destinație. Cam riscantă, după calculele mele, fiindcă nu prea sunt locuri de parcare în zonă. Așa că va fi greu de ajuns pentru cei deciși să vină neapărat la ei pentru o cină sau un prânz, în afara mersului pe jos, cu taxiul sau cu trotineta electrică. Iar pe trecătorii care descoperă locul din întâmplare, cu greu îi văd rămânând pentru un prânz în doi de 3-400 de lei, dacă vor lua și o sticlă de vin.

Au însă un trafic foarte mare în zonă de la plimbăreții din Parcul Herăstrău, ceea ce l-ar fi făcut ideal ca restaurant de pasaj. Dar să vedem dacă calculele constănțeanului au fost corecte cu poziționarea inițială. Are tot timpul să facă ajustări, dacă ajunge la concluzia aceasta, pentru că abia a deschis de câteva zile și e încă în perioada de probe. (George Butunoiu – august 2021)

Bucătăria O’grada
Salonul O’grada
Terasa O’grada

O’grada, restaurant cu specific multicuisine la Arcul de Triumf

Data actualizarii: 09/08/2021

O’grada  - Str. Alexandru Constantinescu, nr. 75 (Arcul de Triumf)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close