Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Afiseaza

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație într-o zonă de trafic

Il Corso, restaurantul din coasta Arcului de Triumf, vizavi de intrarea mare în Parcul Herăstrău, ajunsese o epava în ultimele sale zile de viață, înainte de pandemie. Așa că dispariția sa a făcut un serviciu comunității, cinic spunând lucrurilor pe nume.

Dar zilele trecute locul a revenit la viață, și încă într-un mod promițător. Un om care are un restaurant de succes în Mamaia a închiriat spațiul și l-a renovat din temelii. L-a numit O’grada (cu accent ascuțit pe ultimul a) și l-a poziționat aspirațional ca restaurant premium.

Salonul e mediu ca dimensiune, cu puține ferestre, dar luminile bine făcute își fac treaba, ambianța e plăcută. Mobilier de calitate, demifotolii comode la mese, banchete de catifea. Nu au nimerit ei cel mai bun arhitect pentru amenajare, conceptul nu e cel mai original și mai actual, însă locul arată bine, pe ansamblu. Terasa arată foarte bine, e spațioasă și bine mobilată. Sper că acoperișul e retractabil, ar fi păcat să nu vezi Arcul de Triumf, Mânăstirea Cașin, marele parc și Bucureștiul luxos și aristocratic în care O’grada a avut norocul să nimerească.

Meniul e destul de lung. Bucătărie internațională; multicuisine, mai precis spus, preponderent italiană, și chiar cu un cuptor de pizza în salon, chiar la intrare. Un meniu cuminte, conservator, făcut de un chef fără mult curaj, probabil, sau fără multă imaginație. Mâncarea bine pregătită, dar nimic prea deosebit, și nici cu cea mai inspirată prezentare. Pieptul de rață destul de bun, însă pastele cassarece cam mediocre. Cheese cake bună, cafeaua la fel.

Serviciul a fost eficient, rapid, cu un chelner stăpân pe el. Prețurile mari. Clienți erau pe terasă, deși ar fi putut sta înăuntru, la aer condiționat, pentru că era o caniculă insuportabilă în oraș. Dar bucureștenii ar suporta orice, numai să poată sta pe o terasă frumoasă, se știe bine.

O’grada a ales o poziționare de restaurant premium, de destinație. Cam riscantă, după calculele mele, fiindcă nu prea sunt locuri de parcare în zonă. Așa că va fi greu de ajuns pentru cei deciși să vină neapărat la ei pentru o cină sau un prânz, în afara mersului pe jos, cu taxiul sau cu trotineta electrică. Iar pe trecătorii care descoperă locul din întâmplare, cu greu îi văd rămânând pentru un prânz în doi de 3-400 de lei, dacă vor lua și o sticlă de vin.

Au însă un trafic foarte mare în zonă de la plimbăreții din Parcul Herăstrău, ceea ce l-ar fi făcut ideal ca restaurant de pasaj. Dar să vedem dacă calculele constănțeanului au fost corecte cu poziționarea inițială. Are tot timpul să facă ajustări, dacă ajunge la concluzia aceasta, pentru că abia a deschis de câteva zile și e încă în perioada de probe. (George Butunoiu – august 2021)

Bucătăria O’grada
Salonul O’grada
Terasa O’grada

O’grada, restaurant cu specific multicuisine la Arcul de Triumf

Data actualizarii: 02/07/2023

O’grada  - Str. Alexandru Constantinescu, nr. 75 (Arcul de Triumf)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close