Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea Floreasca Regula pe R...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatie Pazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambianta Am revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La Fattoria Nu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile... Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

In urma vremurilor. Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidental Descoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autentica La Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albe Citroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceasca Istoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la stat Restaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima... Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemiei Am venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna  Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurant ROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odata Au facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Gama Express, fast-food-ul de care aveau nevoie cei din Regie Gama ...

Le Vivier, cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti Am reve...

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu . Chez Toni...

Red Angus, o treaba americana foarte bine facuta Am fost de multe o...

Tasty Bistro, o minicantina de Regie Mi se parea ca Tasty Bistro e ...

Vu’s Rooftop, restaurant cu vedere panoramica impresionanta Vu’...

Cel mai neobisnuit si mai fascinant restaurant din Bucuresti Am scr...

Raionul de Peste a ajuns acum chiar ceea ce-i spune numele! Lucruri...

Guxt este un bistrou cu bucatarie urbana situat pe strada Anton Pann, ...

Afiseaza

Unii spun ca e cel mai bun restaurant italian din Bucuresti

Osteria Gioia e si el un restaurant cunoscut deja bine al Bucurestiului, mai ales ca unii il considera cel mai bun restaurant cu bucatarie italiana din oras. Daca pe acest subiect inca mai sunt discutii, in privinta raportului calitate (a mancarii) / pret, aproape sigur sta cel mai bine.

Casa in care e Osteria Goioa, deschis(a) cu destul de mult timp in urma, e ciudata, si nu imi dau seama daca e vreo casa veche, complet reamenajata, sau o constructie noua. E pe Ion Mihalache, aproape de Muzeul Taranului Roman, de intersectia cu Monetariei.

Are un nivel si jumatate, adica o sala de marime medie, tip vagon, lunga si ingusta, cu o platforma deasupra, pe jumatatea spatiului, in lung, marginita de o balustrada. Acolo sus mai sunt cateva mese, insa rar se duce cineva. Au si o terasa mica, inghesuita, fara copaci, vrdeata sau vreun decor cat de cat deosebit.

Inauntru arata bine, conceptul e unitar si bine realizat, desi culorile prea inchise pentru un spatiu putin luminos, chiar daca are un perete de sticla pe partea cu bulevardul.

Insa lumea merge la Osteria Gioia pentru mancare. Au doi bucatari din Sicilia, tata si fiu, care au pregatit un meniu echilibrat, nu prea lung, cu mancare fina, chiar si cand e vorba despre niste feluri din bucataria lor italiana traditionala. Tot ce am mancat la ei a fost bun si foarte bun, in special pastele, clatitele cu hribi, ravioli cu bibilica, lasagna cu praz, dar si deserturile.

Serviciul e bun la Osteria Gioia, cel putin pentru mine, fiindca ma cunosc de multa vreme, imi stiu toate toanele si au grija de ele. Si, in plus, stiu si ca sunt prieten cu Vlad Mihulescu, zis Vova, stapanul locului, care ma iscodeste de fiecare data sa-i spun daca e ceva in neregula acolo.

Preturile sunt rezonabile la Osteria Gioia, mai ales pentru un restaurant italian cu mancare fina, cred ca nu au niciun fel care sa treaca de 100 de lei. Nu e de mirare ca au foarte multi clienti recurenti, pe care ii vad de fiecare data cand ajung acolo.

Osteria Gioia e, deci, unul dintre restaurantele mari ale Bucurestiului, cu o calitate absolut constanta, mancare buna si preturi rezonabile. Merita venit chiar din alt colt al orasului, atunci cand vrei sa mergi la sigur si cu mancarea, si cu banii. (GB – februarie 2017)

AV8 – Grand Opening

Joi, 18 ianuarie 2018, de la ora 19.00 a avut loc deschiderea oficiala a restaurantului AV8 situat in complexul Aviatorilor 8, cel care gazduieste alte 5 restaurante (Japanos, Manufaktura by DonCafe, ...

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti

In aceasta saptamana s-a deschis AV8, ultimul restaurant din ansamblul Aviatorilor 8, de la Piata Victoriei. Era si cel mai asteptat din seria de restaurante de acolo, si unul dintre cele mai asteptat...

Data actualizarii: 01/01/2019

Osteria Gioia  - Bd. Ion Mihalache, nr. 16 (Piata Victoriei)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close