Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Trattoria Buongiorno Primaverii, dovada ca si ilogicul are logica lui ...

E loc si pentru restaurante banale pe piata, desigur... Trattoria J...

Taupe Bistro Caffe, un loc din care nu iti ramane mai nimic in minte ...

Unicorn Coffee & more: cafenea child-friendly, cafenea pentru copi...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

Un loc in care turistii isi fac constiinciosi datoria Eu stiu de do...

Cred ca a venit vremea sa ne adaptam noi la MA Bistro, nu invers Ma...

La Taifas: un bistrou adevarat La Taifas e unul dintre cele mai vec...

Poti manca foarte bine si elegant si fara bucatarie fina. La Corto Mal...

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece? De la Aqua am pastrat o a...

Limo Cuisine si marea lui inventie: crevetii inveliti in bacon cu tot ...

Fitto Cafe: intentii bune, insa imaginatia putina strica planurile ...

Una din marile berarii ale Bucurestiului Beraria Germana Bucuresti ...

Oh, vitrinele din Amsterdam... Au imbogatit meniul la Nuba din Bell...

De ce sa te duci sa mananci La Costas? Restaurantul acesta de pe Ca...

Ultimul container dintr-un sir de vreo trei sau patru care au fost pus...

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

Micul bistrou al Herastraului, cu mancare mai buna decat a gigantilor ...

Mica Italie de pe Calea Calarasilor Am uitat sa intreb daca numele ...

Marketing bun. Sa vedem cat o sa tina... Modelul clasic de restaura...

Modelul rusesc: pranzul patronului e sfant, inainte de toate! A...

Industrializarea boemei Am fost vara la Clubul Taranului (MTR), de ...

Le merge bine Am revenit la Pasterra, am mancat paste (tagliate...

Balkan Bistro este un restaurant central în București unde vei regă...

Cel mai ieftin restaurant din Herastrau Se pare ca Patru Anotimpuri...

Afiseaza

Unii spun ca e cel mai bun restaurant italian din Bucuresti

Osteria Gioia e si el un restaurant cunoscut deja bine al Bucurestiului, mai ales ca unii il considera cel mai bun restaurant cu bucatarie italiana din oras. Daca pe acest subiect inca mai sunt discutii, in privinta raportului calitate (a mancarii) / pret, aproape sigur sta cel mai bine.

Casa in care e Osteria Goioa, deschis(a) cu destul de mult timp in urma, e ciudata, si nu imi dau seama daca e vreo casa veche, complet reamenajata, sau o constructie noua. E pe Ion Mihalache, aproape de Muzeul Taranului Roman, de intersectia cu Monetariei.

Are un nivel si jumatate, adica o sala de marime medie, tip vagon, lunga si ingusta, cu o platforma deasupra, pe jumatatea spatiului, in lung, marginita de o balustrada. Acolo sus mai sunt cateva mese, insa rar se duce cineva. Au si o terasa mica, inghesuita, fara copaci, vrdeata sau vreun decor cat de cat deosebit.

Inauntru arata bine, conceptul e unitar si bine realizat, desi culorile prea inchise pentru un spatiu putin luminos, chiar daca are un perete de sticla pe partea cu bulevardul.

Insa lumea merge la Osteria Gioia pentru mancare. Au doi bucatari din Sicilia, tata si fiu, care au pregatit un meniu echilibrat, nu prea lung, cu mancare fina, chiar si cand e vorba despre niste feluri din bucataria lor italiana traditionala. Tot ce am mancat la ei a fost bun si foarte bun, in special pastele, clatitele cu hribi, ravioli cu bibilica, lasagna cu praz, dar si deserturile.

Serviciul e bun la Osteria Gioia, cel putin pentru mine, fiindca ma cunosc de multa vreme, imi stiu toate toanele si au grija de ele. Si, in plus, stiu si ca sunt prieten cu Vlad Mihulescu, zis Vova, stapanul locului, care ma iscodeste de fiecare data sa-i spun daca e ceva in neregula acolo.

Preturile sunt rezonabile la Osteria Gioia, mai ales pentru un restaurant italian cu mancare fina, cred ca nu au niciun fel care sa treaca de 100 de lei. Nu e de mirare ca au foarte multi clienti recurenti, pe care ii vad de fiecare data cand ajung acolo.

Osteria Gioia e, deci, unul dintre restaurantele mari ale Bucurestiului, cu o calitate absolut constanta, mancare buna si preturi rezonabile. Merita venit chiar din alt colt al orasului, atunci cand vrei sa mergi la sigur si cu mancarea, si cu banii. (GB – februarie 2017)

AV8 – Grand Opening

Joi, 18 ianuarie 2018, de la ora 19.00 a avut loc deschiderea oficiala a restaurantului AV8 situat in complexul Aviatorilor 8, cel care gazduieste alte 5 restaurante (Japanos, Manufaktura by DonCafe, ...

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti

In aceasta saptamana s-a deschis AV8, ultimul restaurant din ansamblul Aviatorilor 8, de la Piata Victoriei. Era si cel mai asteptat din seria de restaurante de acolo, si unul dintre cele mai asteptat...

Data actualizarii: 01/01/2019

Osteria Gioia