Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Le Manoir anunta fuziunea restaurantelor bucurestene Relais & Chat...

1327 vizite

La din ce in ce mai bunul restaurant cu specific japonez, Zen Sushi, i...

478 vizite 1 comentarii

Un interviu cu Dragos Panait, directorul general al firmei de consulta...

54 vizite

Belli Siciliani sarbatoreste Ferragosto Siciliano impreuna cu comunita...

544 vizite

O cina speciala pregatita de Chef Catalin Petrescu la Argentine pentru...

106 vizite

O cina memorabila (click) pregatita de doi mari chefs ai Noii Buca...

465 vizite

Chef Radu Ionescu: #NotJustARestaurant Chef Radu Ionescu spent ...

16 vizite

Chef Adi Hădean: #LoveAllFeedAll When asked if he has a short ...

15 vizite

Restaurant nou, nu auzisem de el. Am trecut pe Armeneasca si l-am ...

5351 vizite 1 comentarii

... asa ca ia matale si citeste niste mesaje pe intelesul tau, ca ...

1730 vizite 2 comentarii

MARAMA este colectia fără de seaman de 6 vinuri, din soiuri de vita ...

66 vizite

A început sezonul comenzilor pentru mustul de Jidvei. Aflată la a V-...

38 vizite

Adevarata slow food, adevaratul slow cooking, cu produse adevarate, di...

2237 vizite

Primul eveniment dedicat exclusiv bucatariei asiatice va avea loc intr...

231 vizite

Am fost in vizita la HorecaExchange, sa aflam despre evolutia pietei d...

541 vizite 1 comentarii

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Zen Sushi, din p...

6 vizite

Certificarea MSC urmărește traseul peștelui sălbatic, de la sursă...

72 vizite

The President continua programul educational de combatere a sedentaris...

99 vizite

Sâmbătă, 6 iulie 2019, în centrul Bucureștiului s-a redeschis leg...

1274 vizite

Bistro Ateneu a fost desemnat Restaurantul Anului 2019, în cadrul Gal...

486 vizite

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

38 vizite

La restaurantul cu cel mai bun foie gras din Bucuresti, si unul dintre...

491 vizite

La cel mai bun restaurant de fructe de mare din Bucuresti, dupa clasam...

692 vizite

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Isoletta, din pr...

35 vizite

La cel mai bun restaurant de sushi din Bucuresti, dupa clasamentul nos...

876 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

In aceasta saptamana s-a deschis AV8, ultimul restaurant din ansamblul Aviatorilor 8, de la Piata Victoriei. Era si cel mai asteptat din seria de restaurante de acolo, si unul dintre cele mai asteptate de pe piata Bucurestiului, fiindca se stia de mult ca se va deschide, inca de prin 2016.

AV8 e in partea din spate a complexului Aviatorilor 8, in dreapta. Si e si cel mai mare – probabil ca de aceea i-a luat mai mult timp decat celorlalte. E mare, foarte luminos, cu pereti de sticla pe aproape toate partile. Totul nou, modern, tehnologizat, occidental, tineresc – si puteti sa adaugati inca multe alte epitete din aceeasi categorie. Totul e deschis, la vedere, asa cum se fac acum aproape toate restaurantele. Barul e intr-o insula, in mijloc, intreaga bucatarie e deschisa. Au si instalatii de sonorizare foarte puternice si sofisticate, ar putea sa o puna si de o discoteca, intr-o dimineata, la o adica. Fiindca e deschis inca de dimineata…

AV8 e si unul dintre cele mai tehnologizate restaurante din cate am vazut pana acum, dupa cum am spus. De la echipamentele de bucatarie, pana la sistemul de iluminat, cu sute de lampi a caror lumina e controlata direct din telefonul lui Vova.

Pentru ca Vlad Mihulescu, Vova, adica, pentru cei care il cunosc mai bine, e cel care a facut aceasta investitie consistenta. Si Vlad Mihulescu Vova e cel care a deschis mai demult Osteria Gioia, desigur…

AV8 are si o terasa foarte mare, in spate, dar si pe o buna bucata din curtea interioara a ansamblului Aviatorilor 8. Probabil ca si aceea va fi spectaculoasa la vara, cand o va deschide.

Meniul e din bucataria internationala la AV8, cu putine feluri, insa bine alese, cate ceva din toate. Eu am mancat asa la AV8: Salata Nicoise, interpretata de Chef Robert, Tataki din file de vita cu ponzu si usturoi crocant, Cheesecake Chevrette cu dulceata de salota, Salata cu piept de pui caramelizat in balsamico, crutoane si blue cheese, Pate de foie gras cu Grand Marnier, rubarba, dulceata de smochine si jeleu Sauternes, Mini-burgeri cu Black Angus mexican si guacamole, Rata cu piure de trufe stropit cu reductie de vin rosu, portocala si anason, Ficat de gasca cu reductie de espresso si spuma Pernod, Risotto cu sparanghel, creveti si sos de crustacee, alt Risotto cu ciuperci salbatice, de data aceasta, demi-glace de vita si parmezan, iar ca desert Cheesecake din mango si fructul pasiunii, Trufe de casa cu pecan si merisor confiat si Sorbet de mango si prosecco. Si o cafea excelenta, si mult mai mult vin decat ar fi fost cazul, desigur! Si pe acestea le-am mancat pe toate, 🙁 , mi-a fost greu sa ma abtin, pentru ca au fost foarte bune!

Sigur, a fost un meniu de degustare cu care Vova a indopat astazi mai multi ziaristi si bloggeri. Asa se fac lucrurile la inceput. Si sigur, toata lumea se va intreba, acum, daca o sa mananci la fel la AV8 si daca nu esti ziarist si blogger.

Eu zic asa: in primul rand, cea mai importanta informatie de pana acum este aceea ca cheful de la AV8 poate sa gateasca asa ceva, daca vrea. E mare lucru asta! Apoi, din cate il cunosc eu pe Vova – si il stiu de 25 de ani, inca de pe cand era un corporatist cunoscut, country manager la o faimoasa multinationala – tare m-as mira sa aud ca i-ar spune intr-o zi chefului sa gateasca mai prost pentru clientii „de rand”, si sa gateasca asa, ca astazi, doar cand trece George Butunoiu pe acolo si inca vreo cativa ziaristi si bloggeri. Nu ar face asta Vova, asa ca, pana la proba contrarie, cred ca veti manca la AV8 asa cum am mancat eu astazi!

Insa veti plati pentru asta, desigur, asa cum ma va pune Vova si pe mine sa platesc data viitoare. Fiindca Vova are inca reflexele de corporatist neatinse. Am uitat sa arunc o privire peste preturi. Oricum, la cat vin am baut, nici nu cred ca as mai fi deslusit bine cifrele… Dar tin minte ca Vova a zis ca preturile sunt OK, iar Vova stie ce face, stie cat sa ceara in asa fel incat sa aiba restaurantul plin tot timpul.

AV8 e, asadar, unul dintre restaurantele mari ale Bucurestiului. Se va scrie multe despre el, fara indoiala. (GB – ianuarie 2018)

AV8

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti [...] Meniul e din bucataria internationala la AV8, cu putine feluri, insa bine alese, cate ceva din toate. Eu am mancat asa la AV8: Salata ...

Aviatorilor 8

Ca in marile metropole bogate Aviatorilor 8 e cladirea de birouri facuta de catre cei de la NEPI langa Guvern, intre intrarea de la metrou de pe Bulevardul Aviatorilor si parcarea celor din Guver...

Osteria Gioia

Unii spun ca e cel mai bun restaurant italian din Bucuresti Osteria Gioia e si el un restaurant cunoscut deja bine al Bucurestiului, mai ales ca unii il considera cel mai bun restaurant cu bucatari...

Data actualizarii: 12/01/2018