Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Hard Rock anunță cea mai amplă inovare a meniului, având ca vedet...

110 vizite

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

17 vizite

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

46 vizite

Vineri, 7 iunie 2019, a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului...

134 vizite

La cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare din Bucuresti, du...

555 vizite 1 comentarii

Vinăria Purcari, cel mai mare producător de vinuri premium din Repub...

70 vizite

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

133 vizite

Caramel este un mic bistrou si patiserie frantuzeasca, care se afla in...

337 vizite

O alta cina indoneziana memorabila, la bunul meu prieten si cu alti bu...

318 vizite

Sarbatoarea Gustului isi atinge obiectivul acestui eveniment prin ogra...

72 vizite

Scriam zilele trecute ca nu am vazut niciodata pana acum atatea deschi...

1677 vizite 4 comentarii

Peste 1.000 de români cu sânge de rocker au descărcat aplicația Do...

72 vizite

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală...

65 vizite

Niciodata nu am vazut atatea restaurante noi, cate au aparut in ul...

2451 vizite 3 comentarii

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romane...

63 vizite

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

52 vizite

Au deschis un restaurant in padurea Baneasa, chiar vizavi de intra...

556 vizite 1 comentarii

Noi, si multi altii, consideram ca in noiembrie 2017 a aparut publ...

191 vizite

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

133 vizite

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

1574 vizite

La Bistro Ateneu cu invitatul meu Misu Negritoiu pentru validarea Meni...

1007 vizite

La cel mai bun restaurant din Bucuresti dupa clasamentul nostru, Le Bi...

501 vizite 1 comentarii

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

56 vizite

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

119 vizite

Inainte era acolo head office-ul interlopilor. Cei mai multi din l...

937 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

In aceasta saptamana s-a deschis AV8, ultimul restaurant din ansamblul Aviatorilor 8, de la Piata Victoriei. Era si cel mai asteptat din seria de restaurante de acolo, si unul dintre cele mai asteptate de pe piata Bucurestiului, fiindca se stia de mult ca se va deschide, inca de prin 2016.

AV8 e in partea din spate a complexului Aviatorilor 8, in dreapta. Si e si cel mai mare – probabil ca de aceea i-a luat mai mult timp decat celorlalte. E mare, foarte luminos, cu pereti de sticla pe aproape toate partile. Totul nou, modern, tehnologizat, occidental, tineresc – si puteti sa adaugati inca multe alte epitete din aceeasi categorie. Totul e deschis, la vedere, asa cum se fac acum aproape toate restaurantele. Barul e intr-o insula, in mijloc, intreaga bucatarie e deschisa. Au si instalatii de sonorizare foarte puternice si sofisticate, ar putea sa o puna si de o discoteca, intr-o dimineata, la o adica. Fiindca e deschis inca de dimineata…

AV8 e si unul dintre cele mai tehnologizate restaurante din cate am vazut pana acum, dupa cum am spus. De la echipamentele de bucatarie, pana la sistemul de iluminat, cu sute de lampi a caror lumina e controlata direct din telefonul lui Vova.

Pentru ca Vlad Mihulescu, Vova, adica, pentru cei care il cunosc mai bine, e cel care a facut aceasta investitie consistenta. Si Vlad Mihulescu Vova e cel care a deschis mai demult Osteria Gioia, desigur…

AV8 are si o terasa foarte mare, in spate, dar si pe o buna bucata din curtea interioara a ansamblului Aviatorilor 8. Probabil ca si aceea va fi spectaculoasa la vara, cand o va deschide.

Meniul e din bucataria internationala la AV8, cu putine feluri, insa bine alese, cate ceva din toate. Eu am mancat asa la AV8: Salata Nicoise, interpretata de Chef Robert, Tataki din file de vita cu ponzu si usturoi crocant, Cheesecake Chevrette cu dulceata de salota, Salata cu piept de pui caramelizat in balsamico, crutoane si blue cheese, Pate de foie gras cu Grand Marnier, rubarba, dulceata de smochine si jeleu Sauternes, Mini-burgeri cu Black Angus mexican si guacamole, Rata cu piure de trufe stropit cu reductie de vin rosu, portocala si anason, Ficat de gasca cu reductie de espresso si spuma Pernod, Risotto cu sparanghel, creveti si sos de crustacee, alt Risotto cu ciuperci salbatice, de data aceasta, demi-glace de vita si parmezan, iar ca desert Cheesecake din mango si fructul pasiunii, Trufe de casa cu pecan si merisor confiat si Sorbet de mango si prosecco. Si o cafea excelenta, si mult mai mult vin decat ar fi fost cazul, desigur! Si pe acestea le-am mancat pe toate, 🙁 , mi-a fost greu sa ma abtin, pentru ca au fost foarte bune!

Sigur, a fost un meniu de degustare cu care Vova a indopat astazi mai multi ziaristi si bloggeri. Asa se fac lucrurile la inceput. Si sigur, toata lumea se va intreba, acum, daca o sa mananci la fel la AV8 si daca nu esti ziarist si blogger.

Eu zic asa: in primul rand, cea mai importanta informatie de pana acum este aceea ca cheful de la AV8 poate sa gateasca asa ceva, daca vrea. E mare lucru asta! Apoi, din cate il cunosc eu pe Vova – si il stiu de 25 de ani, inca de pe cand era un corporatist cunoscut, country manager la o faimoasa multinationala – tare m-as mira sa aud ca i-ar spune intr-o zi chefului sa gateasca mai prost pentru clientii „de rand”, si sa gateasca asa, ca astazi, doar cand trece George Butunoiu pe acolo si inca vreo cativa ziaristi si bloggeri. Nu ar face asta Vova, asa ca, pana la proba contrarie, cred ca veti manca la AV8 asa cum am mancat eu astazi!

Insa veti plati pentru asta, desigur, asa cum ma va pune Vova si pe mine sa platesc data viitoare. Fiindca Vova are inca reflexele de corporatist neatinse. Am uitat sa arunc o privire peste preturi. Oricum, la cat vin am baut, nici nu cred ca as mai fi deslusit bine cifrele… Dar tin minte ca Vova a zis ca preturile sunt OK, iar Vova stie ce face, stie cat sa ceara in asa fel incat sa aiba restaurantul plin tot timpul.

AV8 e, asadar, unul dintre restaurantele mari ale Bucurestiului. Se va scrie multe despre el, fara indoiala. (GB – ianuarie 2018)

AV8

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti [...] Meniul e din bucataria internationala la AV8, cu putine feluri, insa bine alese, cate ceva din toate. Eu am mancat asa la AV8: Salata ...

Aviatorilor 8

Ca in marile metropole bogate Aviatorilor 8 e cladirea de birouri facuta de catre cei de la NEPI langa Guvern, intre intrarea de la metrou de pe Bulevardul Aviatorilor si parcarea celor din Guver...

Osteria Gioia

Unii spun ca e cel mai bun restaurant italian din Bucuresti Osteria Gioia e si el un restaurant cunoscut deja bine al Bucurestiului, mai ales ca unii il considera cel mai bun restaurant cu bucatari...

Data actualizarii: 12/01/2018