Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

Alexandru Sautner are 49 de ani si lucreaza de peste 27 de ani in dom...

1 comentarii

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului B...

4 comentarii

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

1 comentarii

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

Cu o cariera in gastronomie de peste 18 ani, Alexandru Chioaru a lucra...

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

4 comentarii

Chef Mircea Niculescu se afla in bucatariile hotelului Athenee Palace ...

De la adunari simple si intime la banchete spectaculoase cu peste 1500...

Tim Schmidt este Chef-ul Executiv al hotelului Athenee Palace Hilton B...

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, a deschis ...

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

3 comentarii

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

4 comentarii

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

1 comentarii

Un interviu cu Dragos Panait, directorul general al firmei de consulta...

Dragos Panait este proprietarul restaurantului Red Angus din Bucur...

Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Polite...

Dumitru Bucsa are 42 de ani si este Executive Chef al Hotelului Novote...

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

3 comentarii

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si ...

2 comentarii

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016...

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in preze...

Chef Gianny Banuta, pe numele sau intreg Iulian Marian Banuta, are 35 ...

Gleb Poluiaktov este proprietarul Brutal Russian Bucuresti, un bistro ...

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu ...

Am fost in vizita la HorecaExchange, sa aflam despre evolutia pietei d...

1 comentarii

Pizza PPH exista pe piata de delivery din Bucuresti inca din anul 2008...

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Econo...

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laud...

Numele: Johhny Susala. De ce „Johnny”? Il cheama Ionut, dar lumea ...

9 comentarii
Afiseaza
comentarii

Florin Cojocatiu la Athanor Le Coupteur la GurbanestiFlorin Cojocariu e prietenul meu de o viata, am fost colegi la aceeasi facultate a Universitatii din Bucuresti. A facut aceeasi greseala ca mine, ne-am lasat amandoi de stiinta si de cercetare imediat dupa ce am terminat scoala, si ne-am apucat de business.

El a ajuns mare corporatist, curtat si angajat de impozante corporatii multinationale. Dupa ce a lucrat ani de zile la Paris, in cele mai luxoase birouri, a ajuns la concluzia ca a gati pentru el si pentru prieteni il face mai fericit decat sa lucreze si sa faca bani pentru alti corporatisti. Egoist fiind, si interesandu-l mai mult propria fericire decat cea a corporatistilor colegi, a plecat de la Paris si si-a cumparat o casa la tara, la Gurbanesti, in Baragan.

Si a inceput sa cultive pamantul si sa isi creasca propriile dobitoace. Si apoi s-a pus pe invatat. A cumparat din Franta toate cartile importante despre gastronomie, in general, si despre Haute Cuisine, in special. Si vreo doi ani le-a tot studiat, experimentatnd tot ce afla de acolo, plus cu propriile idei. Si-a facut un mare cuptor de caramida in curte, si alaturi a construit o bucatarie pe care a utilat-o cu tot ce isi poate dori un bucatar. In cinstea vremurilor frantuzesti, le-a numit Athanor. Le Coupteur.

A urmat si o scoala serioasa de bucatari, ca sa invete tehnicile. Dupa vreo trei ani a ajuns la concluzia ca poate sa inceapa sa gateasca si pentru altii, pentru prieteni si alti invitati. Inventeaza in permanenta propriile retete si le testeaza pe Victoria, adorabila lui femeie.

Si ca tot am ajuns la ea, Victoria a facut Universitatea de Arte, si si-a construit si ea un atelier de ceramica de arta in curte, pe care l-au botezat Victoria Finala. Acolo face, printre altele, si vesela unicat, care a ajuns deja in cateva dintre marile restaurante ale Bucurestiului, si dincolo de el.

Am facut un video in care Florin explica de ce, si ce mancare face la Gurbanesti. Noi il ascultam in timp ce infulecam… (GB – septembrie 2019)

Data actualizarii: 05/10/2019

  • Laura :

    Uneori trebuie sa avem curajul sa alegem ce ne face fericiti.Felicitari colegului dumneavoastra pentru ca a avut curajul sa renunte la ceva care nu il reprezenta.Desigur ca Parisul este frumos insa fericirea de a face exact ce iti place poate sa estompeze frumusetea pariziana.Din fericire nu e singurul care isi urmeaza calea .

  • Siri :

    Dinescu poetul devine inspiratie in domeniul culinat.

  • Anonim :

    sticla aia de vin de pe masa a cam stricat povestea. Putea fi o carafa de vin loco…

  • Anonim :

    Felicitari domnului Cojocariu ! Traieste fericit impreuna cu sotia Domniei Sale si mai invita si prieteni sa se bucure de ceea ce gateste cu suflet !

    Sanatate si numai bine !
    Multumesc domnului Butunoiu !

  • curly :

    Farfuriile n-arată deloc haute cuisine. Adică sunt cum îmi plac mie, mâncarea să arate ca mâncare, nu ca un tablou

  • Mike B :

    Hmm, m-am uitat atent la poze.
    Domnul Florin este un adept al lucrurilor de calitate, bine facute!
    Chapeau !

  • Mike B :

    Traiectoria Domnului Florin mi se pare cit se poate de fireasca pentru o persoanal matura, inteligenta!
    Ce altceva ar fi putut face un om rational? Sa ramina la Paris, intr-o corporatie?!!

  • Gurbanesti :

    Gurbanesti, INDUBITABIL!

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close