Restaurantele Restocracy cu alte tipuri de bucatarii nationale, care nu se gasesc in categoriile de mai sus:...

Ord. dupa

Poti manca foarte bine si elegant si fara bucatarie fina Am mai...

6926 vizite

Steakhouse de referinta in oras, greu de imaginat ce s-ar putea face m...

5052 vizite

GastroLab vine cu o contributie originala la constructia Noii Bucatari...

2104 vizite

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

6791 vizite

Chelnerita de la raw vegan Pentru prima data de cand scriu arti...

1596 vizite

Fish House au castigat competitia pentru cel mai bun peste din Bucures...

7224 vizite

Steakhouse din Bucuresti fara vin romanesc la pahar... Prietenu...

2353 vizite

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra! P...

4656 vizite

Cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti Divan a luat locul res...

1409 vizite

Ce bine ca la Osho spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare c...

2146 vizite

De luat in calcul si atunci cand vreti o mancare roamaneasca serioasa ...

2403 vizite

Acolo a fost inainte o livada cu visini. Nu mai e... La Finca by Al...

2805 vizite

Un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic bucurestean Blue...

1174 vizite

Un business genial construit, o capodopera logistica. Beraria H din...

7391 vizite

As fi preferat sa fie mai mic antricotul, dar si mai ieftin Vacamuu...

1034 vizite

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

796 vizite

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti? A fost primul restaurant ...

1140 vizite

Mancare si ambianta americane langa Biserica Alba Pow Wow e un loca...

1642 vizite

Toate la fel... Am revenit dupa un an si ceva la Die Deutsche Knei...

1658 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

2019 vizite

Cartofi, aripioare de pui si hamburgeri la pret de foie gras Crede...

3874 vizite

O braserie ca afara La Belle Epoque e un restaurant vechi al Bucure...

1031 vizite

Una din marile berarii ale Bucurestiului Beraria Germana Bucuresti ...

3653 vizite

Nu stiu daca mancarea atrage mai mult la El Torito, sau culorile E...

658 vizite
Afiseaza
vizualizari

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!

Pata Negra, restaurant cu bucatarie clasica spaniola in BucurestiPata Negra a ramas un restaurant constant de cand s-a deschis in elegantul cartier al Dorobantilor, acum cativa ani. Ceea ce e mai degraba de bine.

In interior arata chiar putin mai bine decat il stiam, de la ultimele vizite, aranjamentul meselor e ceva mai elegant. L-am descris atunci, nu mai revin.

Mancarea e la fel la Pata Negra, cea care i-a justificat epitetul de “cea mai buna mancare spaniola din Bucuresti”, pe care il mentin. Acum am luat un jamon foarte bun, ardei verzi pane, buni si ei, un calamar destul de bun, carnaciorii in ulei la fel, iar porcul de Segovia ni s-a parut excelent.

Ca si data trecuta, serviciul ni s-a parut disproportionat de ceremonios in context: sa servesti mancarurile de mai sus cu manusi albe ni s-a parut amuzant, ca sa folosesc un eufemism. Probabil ca din acelasi scenariu a fost si sa ne puna doar cate un deget dintr-un vin mediocru in pahar, de parca ne-ar fi servit cu cine stie ce unica licoare a zeilor.

Preturile de la Pata Negra sunt marisoare, insa nu exagerate. Clienti putini la pranz. (GB – decembrie 2018)

Cel mai bun restaurant spaniol din Bucuresti

Pata Negra e un restaurant cu specific spaniol, unul dintre putinele din Bucuresti, oricat de ciudat sa auzi asta, si cred ca singurul care incearca sa treaca dincolo de meniurile traditionale spaniole, cele populare, pe care le gasesti in toate restaurantele lor. Ca si celelalte tari mari din punctul de vedere al gastronomiei rafinate (Franta, Elvetia, Belgia, Italia si alte cateva), spaniolii stiu sa faca si mancare fina, sofisticata. Dar asta e foarte greu de facut, nu e la indemana oricui a lucrat prin cateva restaurate de cartier sau de gara in Spania, si gata!, se crede specialist in bucataria spaniola.

Fata aceasta care a deschis Pata Negra aici, Angelica si nu stiu restul numelului (Angi), e ambitioasa, plina de energie si de optimism, o duce mintea, asa ca a reusit sa puna ceva mai creativ in farfuriile clientilor ei. Care clienti o apreciaza, si e greu de spus, cel putin pentru moment, cat din succes datoreaza Angi farmecului ei personal si cat priceperii in bucatarie.

Prima data au deschis Pata Negra intr-o casa de langa Sala Radio, acum mai multi ani. Am scris si atunci despre ei, cand aveam Restograful. Am scris de bine, in general, insa mult sub ce ar fi vrut sa citeasca fanii ei neconditionati si infocati, de la care am primit cateva huiduieli copioase.

Acum, pe la inceputul lui septembrie, au redeschis intr-o frumoasa casa de pe strada Washington, unde se taie cu Praga, unul dintre cele mai elegante locuri din Bucuresti. Au un salon nu prea mare la parter, poate ca si le etaj au niste sali mai mici, dar cand am ajuns eu la ei inca nu se putea merge acolo.

Insa toata lumea … (citeste tot)

Eleganta strada Washington din Bucuresti…

Angelica (Angi), patroana si bucatareasa de la Pata Negra

Save

Angelica Ilie

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. Intre 1995 si 2014 a locuit in Spania, acolo unde a si descoperit pasiunea pentru bucatarie. Partenerul de viata al Angelicai Ilie,...

Data actualizarii: 20/12/2018

Pata Negra

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.