Restaurantele Restocracy cu alte tipuri de bucatarii nationale, care nu se gasesc in categoriile de mai sus:...

Ord. dupa

Poti manca foarte bine si elegant si fara bucatarie fina Corto Malt...

4778 vizite

Steakhouse de referinta in oras, greu de imaginat ce s-ar putea face m...

4621 vizite

GastroLab este un restaurant cu bucatarie ungureasca reinterpretata, s...

643 vizite

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

5954 vizite

Chelnerita de la raw vegan Pentru prima data de cand scriu arti...

1428 vizite

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale Bucurestiului A...

6290 vizite

Steakhouse din Bucuresti fara vin romanesc la pahar... Prietenul me...

2059 vizite

Cel mai bun restaurant spaniol din Bucuresti Pata Negra e un restau...

3668 vizite

Ce o fi fost mai intai la Gok-Oguz, restaurantul sau lucrurile din cas...

290 vizite

Cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti Divan a luat locul res...

1172 vizite

Ce bine ca la Osho spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare c...

1743 vizite

Unul dintre cele mai frumoase restaurante ale Bucurestiului Am reve...

5579 vizite

De luat in calcul si atunci cand vreti o mancare roamaneasca serioasa ...

2074 vizite

Acolo a fost inainte o livada cu visini. Nu mai e... La Finca by Al...

2474 vizite

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

1545 vizite

Un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic bucurestean Blue...

1008 vizite

Un business genial construit, o capodopera logistica. Beraria H din...

6415 vizite

As fi preferat sa fie mai mic antricotul, dar si mai ieftin Vacamuu...

924 vizite

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

678 vizite

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti? A fost primul restaurant ...

957 vizite

Mancare si ambianta americane langa Biserica Alba Pow Wow e un loca...

1298 vizite

Cred ca lumea s-ar astepta la un restaurant mai sofisticat de atat ...

41 vizite

Toate la fel... Am revenit dupa un an si ceva la Die Deutsche Knei...

1422 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1729 vizite

Pentru cand iti vine sa spui: "Ce ... doar o viata are omu!" Rar mi...

135 vizite

Cartofi, aripioare de pui si hamburgeri la pret de foie gras Crede...

3425 vizite

Pentru cine poate sa descopere specificitatile unor bucatarii national...

85 vizite

Una din marile berarii ale Bucurestiului Beraria Germana Bucuresti ...

3263 vizite

O braserie ca afara La Belle Epoque e un restaurant vechi al Bucure...

860 vizite

Nu stiu daca mancarea atrage mai mult la El Torito, sau culorile E...

566 vizite

21 vizite

28 vizite

27 vizite

59 vizite

26 vizite
Afiseaza
vizualizari

Cel mai bun restaurant spaniol din Bucuresti

Pata Negra, restaurant cu bucatarie clasica spaniola in BucurestiPata Negra e un restaurant cu specific spaniol, unul dintre putinele din Bucuresti, oricat de ciudat sa auzi asta, si cred ca singurul care incearca sa treaca dincolo de meniurile traditionale spaniole, cele populare, pe care le gasesti in toate restaurantele lor. Ca si celelalte tari mari din punctul de vedere al gastronomiei rafinate (Franta, Elvetia, Belgia, Italia si alte cateva), spaniolii stiu sa faca si mancare fina, sofisticata. Dar asta e foarte greu de facut, nu e la indemana oricui a lucrat prin cateva restaurate de cartier sau de gara in Spania, si gata!, se crede specialist in bucataria spaniola.

Fata aceasta care a deschis Pata Negra aici, Angelica si nu stiu restul numelului (Angi), e ambitioasa, plina de energie si de optimism, o duce mintea, asa ca a reusit sa puna ceva mai creativ in farfuriile clientilor ei. Care clienti o apreciaza, si e greu de spus, cel putin pentru moment, cat din succes datoreaza Angi farmecului ei personal si cat priceperii in bucatarie.

Prima data au deschis Pata Negra intr-o casa de langa Sala Radio, acum mai multi ani. Am scris si atunci despre ei, cand aveam Restograful. Am scris de bine, in general, insa mult sub ce ar fi vrut sa citeasca fanii ei neconditionati si infocati, de la care am primit cateva huiduieli copioase.

Acum, pe la inceputul lui septembrie, au redeschis intr-o frumoasa casa de pe strada Washington, unde se taie cu Praga, unul dintre cele mai elegante locuri din Bucuresti. Au un salon nu prea mare la parter, poate ca si le etaj au niste sali mai mici, dar cand am ajuns eu la ei inca nu se putea merge acolo.

Insa toata lumea statea in mica gradina a lui Pata Negra, pentru ca nu poti rata sansa de a manca afara, intr-un asemenea cartier. Terasa e pe doua laturi ale casei, o parte ceva mai bine amenajata in fata si cateva mese lipite de perete pe cealalta.

Meniul e mai lung decat ar trebui ca sa-ti inspire increderea ca toate sunt proaspete si bine facute, pentru ca nici macar cineva cu energia lui Angi nu poate face asta. Am luat niste tapas foarte bune, un fel de omleta (asa scrie in notele mele de acum cateva luni) destul de buna si ea, dar putin cam sarata, si o coada de vita buna, din nou. Am mai luat ceva, dar nu mai inteleg scrisul de atunci, si am gustat si din vita lui Pedro, de la masa de alaturi, si a fost buna – ceea ce mi-a confirmat si el, de altfel.

Serviciul a fost bun la Pata Negra, dar cam deplasat, dupa criteriile mele. Chelnerii pareau cam caraghiosi cu manusi albe pe terasa, in mijlocul verii. Si, oricum, sa nu dai amuse bouche, dar, pe de alta parte, sa te porti afectat de parca am fi fost cel putin la Ritz, mi se pare o alegere cam riscanta. Cu atat mai mult cu cat Angi scrie mare pe site-ul ei, si cu asta chiar il si deschide: Bucataria spaniola traditionala! Unde a mai vazut ea bucatarie traditionala, chiar si spaniola fie ea, servita cu manusi albe?

Si inca ceva, daca tot am ajuns aici. Mai eram cu cineva si le-am spus clar si raspicat ca vom imparti mancarea. Cand a adus-o, chelnerul cu manusi albe nu a pus pe farfurie si niste tacamuri cu care sa o impartim, crezand, pesemne, ca vom baga fiecare furculitele in ea. I-am atras atentia, si ce sa vezi! Si la felurile urmatoare la fel a facut! Concluzia e ca, atunci cand servesti cu manusi albe, lumea asteapta mai mult de la tine, instinctiv. Asa ca, ori mai pui putin mana pe carte, ori iti scoti manusile…

Preturile sunt marisoare la Pata Negra, dar probabil ca mesenii nu se mira din atata lucru, par sa aiba lefuri mari toti cei pe care i-am vazut in jur.

Ca sa incheiem mai optimist, Pata Negra e un restaurant bun, cel mai bun cu specific spaniol din Bucuresti. Angi, care e si bucatareasa, si patroana, si gazda care isi face timp sa vina sa si vorbeasca cu tine, e o prezenta incantatoare, mancarea buna si interesanta, casa si locurile foarte frumoase, asa ca ma astept sa o am vecina multa vreme de acum inainte. Sper sa-i mearga bine, fiindca merita pentru felul in care face lucrurile. (GB – septembrie 2017)

Eleganta strada Washington din Bucuresti…

Angelica (Angi), patroana si bucatareasa de la Pata Negra

Save

Angelica Ilie

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. Intre 1995 si 2014 a locuit in Spania, acolo unde a si descoperit pasiunea pentru bucatarie. Partenerul de viata al Angelicai Ilie,...

Data actualizarii: 07/12/2018

Pata Negra

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.