Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

Boema viu colorata de pe PolonaAcuarela e un local pe strada Polon...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift?Alt Shift e cunoscut pentru...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

Catalin Petrescu e un mare Chef!Am revenit la Argentine la invitat...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin bunaAm reveni...

1 comentarii

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai multA treia ...

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.Cas...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Un mare restaurant cu un mic ventilatorChefs Experience e un resta...

Cherhanaua Ancora, restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de ...

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti?A fost primul restaurant ...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima...Complexu...

Un pub american cu o clientela destul de conservatoareCopper's Pub...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Damascus Palace: Sirieni muncitori si dedicati

A...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

O frumoasa gradina ascunsa a centrului BucurestiuluiEu ma duse...

Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligentCat sunt eu de int...

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara?Am revenit l...

Nu e fine dining, dar bucatarie italiana mai fina decat atat nu gasest...

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale BucurestiuluiA...

Stilul auster scandinav care prinde bine la generatia tanara intelectu...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

1 comentarii

26 de lei o sticla de apa de 0.75...La ultima vizita la Gargantua,...

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului...Sunt sigur ca mult...

Cam ca si celelalte doua restaurante GargantuaGargantua KSLF e un ...

1 comentarii

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidereToa...

Golden Blitz: nume mare, casa mare, imaginatie micaGolden Blitz a ...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

Green Hours, un local iconic al BucurestiuluiGreen Hours este unul...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Un restaurant pentru oamenii calmiGuxt si-a castigat o oarecare po...

4 comentarii

Un model pentru restaurantele populare cu specific romanesc, pentru cl...

Il Destino in Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silve...

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in ...

Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta...E greu ...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Mancare chinezeasca sub iedera, langa o mare casa…

PengYou e un mic restaurant chinezesc deschis in iunie 2016 intr-o anexa a casei unor importanti oameni de cultura de pe strada Occidentului, aproape de Buzesti. Ei sunt in curtea din spate, e o casa mica, o fi fost casa servitorilor, probabil. Are etaj, camere mici, o scara ingusta.

Terasa e frumoasa, in primul rand datorita iederei impresionante care o acopera in buna parte, cu un acoperis aproape compact. Au si multe alte plante, iar unde nu li s-a parut destul, au completat cu alte plante si flori din plastic. Chinezesti, evident. E foarte colorat, au si tot felul de decoruri specifice, se vad si in poza. Televizorul e pus pe un perptuu si enervant program de sport, cu sonor.

Aleea care duce din strada catre curtea interioara si catre restaurant e impresionanta, cu niste copaci mari si batrani, cu balcoane si cu ziduri de case boieresti, cum se faceau pe timpuri. Cate ceva se vede si din poze. Au pus si acolo cateva mese, pentru cei care nu incap in terasa de sub iedera.

Pe site scrie ca au un bucatar chinez la PengYou, i-au pus si o poza cu o freza de punkist, Bai Bin. Bai Bin a facut in meniu lung, bucatarie chinezeasca traditionala, in care am vazut si cateva feluri pe care nu-mi amintesc sa le aiba si alte restaurante. Mancarea mi s-a parut buna la PengYou, dar cand e vorba despre bucataria chinezeasca, nu stiu sa fac diferenta dintre mancaruri la nivel de detaliu, asa ca notele de la evaluare sunt puse mai mult „pe ghicite” si pe cateva referinte de la oameni care merg des acolo, lucrand in centrele de business din apropiere. Scuze!

Intr-adevar, era plina terasa la pranz la PengYou, toti tineri, fara exceptie, cu figuri si, mai ales, cu badge-uri de corporatisti la gat. Toti erau in grupuri, unele destul de marisoare, semn ca iau mersul la PengYou si ca pe o ocazie de socializare. Au si meniu de pranz, la 24 de lei. Restul preturilor pareau normale, nimic prea in sus sau prea spre jos.

Un manager, sau poate chiar patronul (chelnerii faceau referire la el cu „sefu”) era acolo, bonom si grijuliu, dadea bine in peisaj. Doi chelneri copii, muncitori si bine intentionati, dar care nu stiau sa zambeasca sau sa vorbeasca.

PengYou e, asadar, un restaurant chinezesc bun pentru cei care locuiesc sau lucreaza in zona, cu o gradina frumoasa. Si-a asigurat un loc bun in preferintele clientelei corporatiste, cred ca va merge bine o buna perioada in aceasta formula. (GB – iulie 2017)

Si terasa Pengyou
Data actualizarii: 19/08/2019

PengYou (Occidentului), iulie 2017  - Str. Occidentului, nr. 11

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close