Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Afiseaza

Giuseppe, un bucatar italian in Cartierul Francez

In complexul acela de locuinte din Cartierul Francez au mai fost restaurante, insa niciunul nu a ajuns cunoscut, unele nici macar nu au rezistat mai mult de un an, din cate imi aduc aminte.

Trattoria Pippo’s (Trattoria lui Pippo, cum e alintat italianul Giuseppe, care e si patron si bucatar sef) e acolo din 2016 si pare sa se fi ancorat mai bine decat restaurantele de dinainte.

Trattoria Pippo’s e la parterul inalt al unui corp central de cladire din ceea ce pare un mic ansamblu imobiliar. Spatiul e mijlociu ca marime, au un singur salon, cu perete de sticla spre curtea interioara, cu bucatariile in spate si cu un cuptor de pizza in salon – dupa cum se vede si in poze.

Amenajarea e relativ simpla, insa aerisit, colorat, primitor, cu flori proaspete pe masa. Au si o podea de sticla pe o parte a salonului, prin care se vede o piscina mare si goala dedesubt, la demisol.

Giuseppe (Pippo) e italianul cu fes din poza, aciuit in Romania de multa vreme, se pare. Mi-a spus ca ne-am intalnit la Nonna Mia (cand era in Floreasca), la Silk Panoramic si la Mozzafiato inainte si ca am scris de bine de el de fiecare data.

Intr-adevar, mancarea a fost destul de buna la Trattoria Pippo’s, ceva mai buna decat ne asteptam. E meniu italian clasic, felurile obisnuite, nimic iesit din traditional. O supa de rosii a fost destul de buna, crevetii si calamarii la fel, desi nimic deosebit cu ei; pizza foarte buna, ar fi fost si mai buna daca nu faceau economie la umplutura; si pastele cu carne de vita cu adevarat foarte bune, chiar daca aveau prea mult ulei. Daca si celelalte paste sunt la fel la Trattoria Pippo’s, atunci chiar ca putem sa-i recomandam ca un foarte bun restaurant italian de paste…

Cand m-am dus in spate sa fac poze la cuptor, am vazut doua bucatarease care luau masa intr-un colt. Mamaliga cu friptura de porc din poza, cu un castron plin cu mujdei facut ca pentru tine, nu pentru clienti. Cred ca au vazut cum mi s-au lipit ochii de jumarile de porc cu mamaliga, ca m-au invitat la masa lor. Nu am stat nicio clipa pe ganduri, ca sa nu se razgandeasca! Le-am mancat toata carnea bietelor femei… 🙁 Dar nu cred ca am mai mancat ceva cu atata pofta si cu atata placere in ultimele luni… 🙂 Chiar daca eram deja satul, tocmai terminasem masa cu ce am scris mai sus.

Serviciul a fost bun la Trattoria Pippo’s, cu un chelner foarte placut si natural (cel din poza), nesperios, nefrustrat, neagresiv, cu care ne-a facut placere sa stam de vorba. Preturile marisoare, clienti putini la pranz.

Trattoria Pippo’s e un foarte bun restaurant de proximitate pentru cei care locuiesc sau lucreaza in Cartierul Francez al Bucurestiului. Mai sunt cateva restaurante in zona, nu multe, si niciunul cu mancare deosebita sau fina. Cele mari sunt putin mai departe, in Parcul Herastrau. Sper sa le mearga bine cu Trattoria Pippo’s, mi-a placut de ei. (GB – martie 2018)

Trattoria Pippo's, restaurant italian in Cartierul francez din Bucuresti

Data actualizarii: 15/05/2020

Pippo’s  - Str. Virgil Madgearu, nr. 27 (Cartierul Francez)