Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Afiseaza
comentarii

In urma cu cateva saptamani, nu multe, s-a deschis Pizzamania, un foarte interesant si bun bistrou de pizza si paste in Piata Victoriei, pe Grigore Alexandrescu, langa restaurantul High Life si vizavi de Trattoria Buongiorno, in casa in care mai multi ani a fost un restaurant spaniol, La Rambla.

Au un salon la parter, acolo unde sunt si bucataria si cuptorul cu masa de pizza, chiar in fata clientilor. La etaj au niste sali de curs, in care invata pe nu stiu cine cum se face pizza buna, asa cum o fac ei. In fata au o curte minuscula, in care au pus doua mese, intr-un fel de terasa. Cred ca exista o curte mai mare si in spate, sper sa poata face si acolo ceva la vara.

Amenajarea Pizzamania e dupa moda zilei, adica stilul industrial: au dat jos toti peretii, pana la caramida, au pus in spate, unde e cuptorul, o tabla de hambar, se vede bine in poze, nu mai insist. Muzica agresiva.

Meniul e simplu la Pizzamania, fiindca e un mic restaurant de pizza si paste, dupa cum spune clar si numele. Ceva supa, cateva salate, pizza si paste.

Am luat o supa crema de broccoli, bunicica, pastele cu trufe chiar bune, si aluatul si sosul, iar pizza excelenta, cu blat gros.

Serviciul a fost o surpriza placuta la Pizzamania, pana la urma, dupa una neplacuta, cu un chelner care s-a uitat la mine cand am intrat, apoi mi-a intors spatele si a plecat, fara sa spuna nimic. Insa am fost preluat de o chelnerita adorabila, apoi a venit un chelner foarte placut si deschis, de asemenea, si a mai venit si un bucatar, chef, manager sau ce o fi fost el, cand a auzit ca supa nu prea a fost pe gustul meu. Chiar mi-a placut de ei…

Preturile maricele, insa pentru ambianta si, mai ales, pentru cat de buna a fost mancarea, nu se simte. Clienti destui la pranz, doar au alaturi cladiri de birouri cu milioane de corporatisti care trebuie sa-si astampere foamea, la un moment dat. Si acelora nu prea le fac nevestele pachetele de acasa, fiindca si nevestele pleaca la lucru, odata cu ei.

Pizzamania e, asadar, un foarte bun bistrou de pizza si paste in centrul Bucurestiului, cu totul la vedere, mancare buna si accesibila si, mai ales, cu niste oameni placuti care te servesc si te hranesc. Sunt sigur ca le va merge bine, chiar merita. (GB – martie 2018)

PizzaMania, restaurant pizza si pasta in Piata Victoriei

 

Data actualizarii: 20/03/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close