Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

668 vizite

Graffiti (Cotroceni) este unul dintre restaurantele Graffiti din Bucur...

60 vizite

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

30 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

262 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

468 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

69 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

1804 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

599 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

2886 vizite 1 comentarii

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

1412 vizite

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

553 vizite

E bine la Trattoria della Nonna daca iti setezi asteptarile corect ...

332 vizite

Shocul kelnerului de la Copper’s Pub Am trecut de la multe ori pe...

1817 vizite 2 comentarii

Pippo, tatal frumoasei brunete de la Pippo’s... Pippo’s ins...

1904 vizite 4 comentarii

Chelnerita de la Cent’anni, singurul subiect de scris despre acest r...

551 vizite

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinel...

3045 vizite

Politica si Delicateturi, un restaurant care-si selecteaza clientii ...

8520 vizite 1 comentarii

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

1489 vizite

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

514 vizite

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

1142 vizite

Unde o fi exceptia de la Trattoria Lugo Cucina Italiana? Chiar in ziu...

1400 vizite

Mikkeller, pubul bacovian din inima Bucurestiului Mikkeller Bar, sa...

3642 vizite

Sa mancam la Frudisiac pentru a nu muri de foame! Liniste de data a...

4850 vizite

Forever Young pare sa fie mai cuminte decat e cazul Forever Young e...

428 vizite

Nu intelegi mare lucru din Energiea daca nu esti in target Iata, do...

2578 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

O calatorie inapoi in timp

Cand am facut Restocracy, acum un an si jumatate, ma gandeam ca voi scrie numai despre restaurantele bune – si de aici si numele care trimite la “aristocratie”. Si inainte mergeam aproape tot timpul numai la restaurantele bune, pentru ca am o meserie care ma obliga sa ma intalnesc cu tot felul de oameni importanti, si romani si straini, si cu ei te vezi in restaurantele mai sofisticate, pentru ca asa merg lucrurile pe lumea asta. Apoi, dupa ce am inceput sa le pun pe site, cu atat mai mult a trebuit sa o iau “de sus in jos”, incepand cu cele mai bune.

Nu e de mirare ca ajung rar in restaurantele de cartier, prin birturi si localuri pentru clientele pe care nu le vezi prea des in Herastrau sau prin Dorobantilor. Asa ca astazi mi-am propus sa merg si intr-un astfel de restaurant, ca prea m-am invatat cu occidentalul si cu mancarea sofisticata, si o revenire pe pamant da bine in public, ca sa nu mai spun ca si la suflet.

Cunosteam de multa vreme tripleta “Yesterday – Pui de Urs – Shorley”, in linie pe Economu Cezarescu, in Grozavesti. Primele doua si cu hotel, ultimul, Shorley, un restaurant foarte mare pentru nunti, cumetrii si alte evenimente.

M-am oprit la Pui de Urs, cel din mijloc, cum vii cu masina dinspre viaduct. Si acesta e un hotel, o cladire mare, cu vreo cinci niveluri. Nu stiu cand a fost facuta, probabil ca la putin timp dupa Revolutie, intr-un stil si cu un concept care nu se mai fac acum – oricum, nu in Bucuresti.

Totul arata provincial la Pui de Urs, e o calatorie inapoi nu doar in timp, ci si in spatiu, te simti intr-un orasel de departe cu toata atmosfera din jur, cu strazile desfundate, totul parand a fi fost construit in zona aceea la intamplare.

Pui de Urs e un restaurant deschis in permanenta; si noaptea, adica. Meniul e imens – probabil ca si o chestiune de mandrie pentru proprietarii si bucatarii locului. Si spre multumirea tipului de clientela care se vantura pe acolo, fara indoiala, care apreciaza asa ceva.

Eu am luat o fasole cu “ciolan dezosat”, cica. Nu a fost niciodata ciolan acela, erau doua sau trei felii de sunca artificiala si ieftina de la magazin. Insa le-am mancat cu pofta. Nu atat din cauza gustului, care nu era cine stie ce, si a nostalgiei care ma apucase dupa vremurile studentiei mele.

Serviciul obosit, apatic, cu niste personaje de pus in filmele romanesti de arta care castiga premii pe la festivallurile internationale. Clienti destui, si in grupuri, cu familii, copii, catel. Preturile mici, daca le masuram cu cele din restaurantele care arata altfel in Bucuresti.

Pui de Urs are locul si clientela lui in marele oras, care e atat de mare incat e loc pentru toti si pentru toate. Gard in gardul cu Politehnica, si acela un loc pestrit, atat de mare incat gasesti absolut orice in el, ii aduce destui clienti, fara indoiala. Oamenii pareau sa se simta bine la Pui de Urs, erau mai degajati si mai veseli decat agitatii si grabitii din nord, de pilda. Ma bucur pentru ei… (GB – august 2018)

Grozavesti, cu restaurantele Pui de Urs, Shorley, Yesterday si Potcoava

Data actualizarii: 29/08/2019

Pui de Urs  - Str. Economu Cezarescu, nr. 42 (Grozavesti)

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.