Alte restaurante, cafenele, terase si alte localuri vizitate de catre evaluatorii nostri, care nu au fost incluse in...

Ord. dupa

O mancare ce ar fi fost foarte buna pe vremea comunistilor Oricat m...

2162 vizite

B3ton, restaurant la Piata Libertatii pe Candiano Popescu

57 vizite

Casa Alba Baneasa este un restaurant traditional romanesc, situat in P...

46 vizite

YASOU, sau cum arata o taverna a zilelor noastre YASOU e primul res...

3819 vizite

Ground Zero este o berarie artizanala, bar, mic bistrou si club boem s...

107 vizite

Q's Inn Experience este un restaurant fast-food cu autoservire in Pipe...

298 vizite

Lazoo Restaurant & Lounge, sau cum sa strici ziua cuiva chiar cand...

677 vizite

La Papile este un restaurant de peste si fructe de mare, situat in sec...

95 vizite

Presto Restaurant, segmentul high-end al celor de la Presto Pizza P...

127 vizite

La Bottega del Tartufo & Pasterra este o bacanie, respectiv un pas...

30 vizite

Chabad House Kosher Food & Events. Pentru evrei, adica In casa ...

621 vizite

IKEA, cel mai mare restaurant din Romania Auzisem de multe ori desp...

1649 vizite

Nikos Greek Taverna, in rand pe aleea cu restaurante Sunt multe res...

160 vizite

Pagaia este un restaurant fast-food cu autoservire in cartierul de bus...

42 vizite

Food Circus nu este un circ, este un ...festival! Festivalul... gurman...

24 vizite

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

3695 vizite

La Piovra pizza & pasta & more, un deja vu La Piovra e ...

895 vizite

Journey Pub: locul de joaca al studentilor si liceenilor din centrul o...

1718 vizite

Maison des Crepes aduce savoarea și gustul autentic al clătitelor fr...

72 vizite

Choose your international flavors in our bistro style Red Pepper resta...

107 vizite

We wish your experience here to be an exceptional one. A trip through ...

68 vizite

Casa Vlasia este un loc nascut din dragoste pentru frumos, liniste, ma...

478 vizite

Bel Mondo, cantina saracilor Parcului Herastrau si a nostalgicilor din...

851 vizite

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferie Tocmai scriam c...

2204 vizite

Biutiful Downtown, unul dintre cele mai spectaculoase restaurante din ...

2043 vizite
Afiseaza
vizualizari

O calatorie inapoi in timp

Cand am facut Restocracy, acum un an si jumatate, ma gandeam ca voi scrie numai despre restaurantele bune – si de aici si numele care trimite la “aristocratie”. Si inainte mergeam aproape tot timpul numai la restaurantele bune, pentru ca am o meserie care ma obliga sa ma intalnesc cu tot felul de oameni importanti, si romani si straini, si cu ei te vezi in restaurantele mai sofisticate, pentru ca asa merg lucrurile pe lumea asta. Apoi, dupa ce am inceput sa le pun pe site, cu atat mai mult a trebuit sa o iau “de sus in jos”, incepand cu cele mai bune.

Nu e de mirare ca ajung rar in restaurantele de cartier, prin birturi si localuri pentru clientele pe care nu le vezi prea des in Herastrau sau prin Dorobantilor. Asa ca astazi mi-am propus sa merg si intr-un astfel de restaurant, ca prea m-am invatat cu occidentalul si cu mancarea sofisticata, si o revenire pe pamant da bine in public, ca sa nu mai spun ca si la suflet.

Cunosteam de multa vreme tripleta “Yesterday – Pui de Urs – Shorley”, in linie pe Economu Cezarescu, in Grozavesti. Primele doua si cu hotel, ultimul, Shorley, un restaurant foarte mare pentru nunti, cumetrii si alte evenimente.

M-am oprit la Pui de Urs, cel din mijloc, cum vii cu masina dinspre viaduct. Si acesta e un hotel, o cladire mare, cu vreo cinci niveluri. Nu stiu cand a fost facuta, probabil ca la putin timp dupa Revolutie, intr-un stil si cu un concept care nu se mai fac acum – oricum, nu in Bucuresti.

Totul arata provincial la Pui de Urs, e o calatorie inapoi nu doar in timp, ci si in spatiu, te simti intr-un orasel de departe cu toata atmosfera din jur, cu strazile desfundate, totul parand a fi fost construit in zona aceea la intamplare.

Pui de Urs e un restaurant deschis in permanenta; si noaptea, adica. Meniul e imens – probabil ca si o chestiune de mandrie pentru proprietarii si bucatarii locului. Si spre multumirea tipului de clientela care se vantura pe acolo, fara indoiala, care apreciaza asa ceva.

Eu am luat o fasole cu “ciolan dezosat”, cica. Nu a fost niciodata ciolan acela, erau doua sau trei felii de sunca artificiala si ieftina de la magazin. Insa le-am mancat cu pofta. Nu atat din cauza gustului, care nu era cine stie ce, si a nostalgiei care ma apucase dupa vremurile studentiei mele.

Serviciul obosit, apatic, cu niste personaje de pus in filmele romanesti de arta care castiga premii pe la festivallurile internationale. Clienti destui, si in grupuri, cu familii, copii, catel. Preturile mici, daca le masuram cu cele din restaurantele care arata altfel in Bucuresti.

Pui de Urs are locul si clientela lui in marele oras, care e atat de mare incat e loc pentru toti si pentru toate. Gard in gardul cu Politehnica, si acela un loc pestrit, atat de mare incat gasesti absolut orice in el, ii aduce destui clienti, fara indoiala. Oamenii pareau sa se simta bine la Pui de Urs, erau mai degajati si mai veseli decat agitatii si grabitii din nord, de pilda. Ma bucur pentru ei… (GB – august 2018)

Grozavesti, cu restaurantele Pui de Urs, Shorley, Yesterday si Potcoava

Data actualizarii: 08/09/2018

Pui de Urs