Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Situat in inima Bucurestiului pe strada Mantuleasa la numarul 40, in a...

196 vizite

Coclinta Brasserie se ia la tranta cu pizzeriile Bucurestene Co...

596 vizite

The Old Sibiu, o chestiune de rationament si de calcul The Old Sibiu ...

1286 vizite

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

562 vizite

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

2918 vizite

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

6949 vizite

Artemis de la Athina Suites, alta banalitate pe harta Bucurestiului. D...

295 vizite

Le Bab de Dambovita, ca sa vedeti cum veti manca in viitorul apropiat ...

613 vizite

Refresh Social Bar, bistroul cinstit Pe coltul acela al Parcului Ci...

171 vizite

Dorada, cel mai trist restaurant in care am intrat in ultima vreme ...

260 vizite

Gambrinus, un brand aproape pierdut Am revenit la Beraria Gambrinus d...

2928 vizite

La Armeneasca, primul restaurant de picnic kosher din Bucuresti ...

498 vizite

Din ce in ce mai putin mic bistrou de proximitate Copiii acestia au...

928 vizite

La Placinte este un lant de restaurant cu specific basarabean. Restaur...

99 vizite

Atelierul de Tarte e un adevarat bistrou Am revenit la Atelierul ...

1484 vizite

Sushi-ul proletar Am revenit la Sushi Terra dupa mai bine de un an....

1364 vizite 1 comentarii

Am scos Funky Lounge Herastrau de pe lista restaurantelor serioase Am...

5547 vizite

Iuliane, fa ceva cu angajatii tai de la ZenSushi Nordului! ZenSushi N...

279 vizite

Trattoria Verdi Victoriei, inca o cantina pentru burtile corporatiste ...

902 vizite

Flavors, cu prefacut-simpaticul sau Chef Elias Harmouch Flavors e u...

2200 vizite 4 comentarii

La Vioara Rosie, un restaurant din alta lume si din alte vremuri... ...

368 vizite

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

1830 vizite 1 comentarii

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

3257 vizite

The Mark, asaltul civilizatiei catre Gara de Nord The Mark Restaurant...

1452 vizite

Meniul cu specific international al restaurantului TECADRA iti va sati...

327 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

O calatorie inapoi in timp

Cand am facut Restocracy, acum un an si jumatate, ma gandeam ca voi scrie numai despre restaurantele bune – si de aici si numele care trimite la “aristocratie”. Si inainte mergeam aproape tot timpul numai la restaurantele bune, pentru ca am o meserie care ma obliga sa ma intalnesc cu tot felul de oameni importanti, si romani si straini, si cu ei te vezi in restaurantele mai sofisticate, pentru ca asa merg lucrurile pe lumea asta. Apoi, dupa ce am inceput sa le pun pe site, cu atat mai mult a trebuit sa o iau “de sus in jos”, incepand cu cele mai bune.

Nu e de mirare ca ajung rar in restaurantele de cartier, prin birturi si localuri pentru clientele pe care nu le vezi prea des in Herastrau sau prin Dorobantilor. Asa ca astazi mi-am propus sa merg si intr-un astfel de restaurant, ca prea m-am invatat cu occidentalul si cu mancarea sofisticata, si o revenire pe pamant da bine in public, ca sa nu mai spun ca si la suflet.

Cunosteam de multa vreme tripleta “Yesterday – Pui de Urs – Shorley”, in linie pe Economu Cezarescu, in Grozavesti. Primele doua si cu hotel, ultimul, Shorley, un restaurant foarte mare pentru nunti, cumetrii si alte evenimente.

M-am oprit la Pui de Urs, cel din mijloc, cum vii cu masina dinspre viaduct. Si acesta e un hotel, o cladire mare, cu vreo cinci niveluri. Nu stiu cand a fost facuta, probabil ca la putin timp dupa Revolutie, intr-un stil si cu un concept care nu se mai fac acum – oricum, nu in Bucuresti.

Totul arata provincial la Pui de Urs, e o calatorie inapoi nu doar in timp, ci si in spatiu, te simti intr-un orasel de departe cu toata atmosfera din jur, cu strazile desfundate, totul parand a fi fost construit in zona aceea la intamplare.

Pui de Urs e un restaurant deschis in permanenta; si noaptea, adica. Meniul e imens – probabil ca si o chestiune de mandrie pentru proprietarii si bucatarii locului. Si spre multumirea tipului de clientela care se vantura pe acolo, fara indoiala, care apreciaza asa ceva.

Eu am luat o fasole cu “ciolan dezosat”, cica. Nu a fost niciodata ciolan acela, erau doua sau trei felii de sunca artificiala si ieftina de la magazin. Insa le-am mancat cu pofta. Nu atat din cauza gustului, care nu era cine stie ce, si a nostalgiei care ma apucase dupa vremurile studentiei mele.

Serviciul obosit, apatic, cu niste personaje de pus in filmele romanesti de arta care castiga premii pe la festivallurile internationale. Clienti destui, si in grupuri, cu familii, copii, catel. Preturile mici, daca le masuram cu cele din restaurantele care arata altfel in Bucuresti.

Pui de Urs are locul si clientela lui in marele oras, care e atat de mare incat e loc pentru toti si pentru toate. Gard in gardul cu Politehnica, si acela un loc pestrit, atat de mare incat gasesti absolut orice in el, ii aduce destui clienti, fara indoiala. Oamenii pareau sa se simta bine la Pui de Urs, erau mai degajati si mai veseli decat agitatii si grabitii din nord, de pilda. Ma bucur pentru ei… (GB – august 2018)

Grozavesti, cu restaurantele Pui de Urs, Shorley, Yesterday si Potcoava

Data actualizarii: 29/08/2019

Pui de Urs  - Str. Economu Cezarescu, nr. 42 (Grozavesti)

restaurant-si-hotel-pui-de-urs-in-grozavesti-evaluare-restocracy