Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

925 vizite

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

262 vizite

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie cu ...

432 vizite

Unde o fi exceptia de la Trattoria Lugo Cucina Italiana? Chiar in ziu...

1072 vizite

Avido, locul in care te simti bine primit M-am intors la fetele de ...

2305 vizite 1 comentarii

Victorita Pescarita, restaurant de peste si fructe de mare pe Soseaua ...

156 vizite

Mikkeller, pubul bacovian din inima Bucurestiului Mikkeller Bar, sa...

2606 vizite

Sa mancam la Frudisiac pentru a nu muri de foame! Liniste de data a...

3483 vizite

Forever Young pare sa fie mai cuminte decat e cazul Forever Young e...

231 vizite

Nu intelegi mare lucru din Energiea daca nu esti in target Iata, do...

1890 vizite 1 comentarii

Va reusi La Mama Clubul Taranului imposibilul? S-a redeschis la inc...

484 vizite 3 comentarii

Potcoava (Giulesti) este un restaurant cu specific international, dar ...

42 vizite

Situat in inima Bucurestiului pe strada Mantuleasa la numarul 40, in a...

332 vizite

Coclinta Brasserie se ia la tranta cu pizzeriile Bucurestene Co...

790 vizite

The Old Sibiu, o chestiune de rationament si de calcul The Old Sibiu ...

1366 vizite

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

647 vizite

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

3190 vizite

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

7653 vizite

Artemis de la Athina Suites, alta banalitate pe harta Bucurestiului. D...

332 vizite

Le Bab de Dambovita, ca sa vedeti cum veti manca in viitorul apropiat ...

1007 vizite

Refresh Social Bar, bistroul cinstit Pe coltul acela al Parcului Ci...

208 vizite

Gasesti ce te astepti la Hanu’ Berarilor Casa Elena Lupescu, si asta...

6142 vizite 4 comentarii

Dorada, cel mai trist restaurant in care am intrat in ultima vreme ...

296 vizite

Gambrinus, un brand aproape pierdut Am revenit la Beraria Gambrinus d...

3207 vizite

La Armeneasca, primul restaurant de picnic kosher din Bucuresti ...

616 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Pastrama cu mamaliga si mujdei servita cu manusi albe

Am facut o tura zilele trecute pe la restaurantele din Grozavesti, incepand cu “tripleta” Yesterday – Pui de UrsShorley de pe Economu Cezarescu, si m-am oprit acum si la Potcoava, langa ele, acesta chiar aproape de malul Dambovitei.

Potcoava e un restaurant mare, pare sa fi fost construit dupa Revolutie in mod special spre a fi un restaurant de nunti, cumetrii si alt evenimente. E o cladire cu etaj, cu o arhitectura greu de descris. Oricum, e ceva ce nu s-ar mai construi acum, in zilele noastre, iar amenajarea la fel, e moda unor ani care nu mai sunt de mult si care nu se vor mai intoarce. Sau o ambianta pe care poate ca am regasi-o inca de actualitate in orase indepartate de provincie.

Au mai multe sali la Potcoava; un salon mare, cental, si niste separeuri mai mici. Cred ca au si cateva camere in care se poate sta daca ai acolo vreo nunta sau ceva eveniment ca in povesti, din acelea care tin “trei zile si trei nopti”.

Terasa e frumoasa, insa, la Potcoava, e mai din zilele noastre. Multe plante, o mica arteziana, bar, cuptor de pizza. Au un acoperis rigid si mai au si ceva copertine, insa nu am vazut vreo instalatie de racorire. Iar  la 33C, cat au fost astazi, am suferit rau din cauza caniculei.

Insa mult mai tare am suferit pe terasa de la Potcoava din cauza muzicii, mai ales ca m-au plantat fix sub un difuzor. Nu-mi aduc aminte sa mai fi auzit o muzica atat de agresiva si de stridenta ca asta de la Potcoava in vreun restaurant bucurestean.

Meniul e imens la Potcoava, in traditia restaurantelor provinciale. Bucatarie internationala “basic”, cea mai simpla, sau mai bine spus o bucatarie urbana cu tot ce au gasit ca reteta pe Internet sau cine stie de prin ce carti de bucate iesite din uz. Am luat o pastrama de oaie cu mamaliga, foarte frageda si buna, chiar nu am mai mancat de mult una atat de buna. Usturoiul, insa, a fost o apa alba, nu stiu cu ce au reusit sa o coloreze astfel. Desertul a fost bun, insa toate sufleurile cu ciocolata lichida si inghetata sunt bune in Bucuresti, cred ca e un furnizor mare care isi face treaba foarte bine.

Serviciul a fost bun, desi a inceput cam amestecat, cu o chelnerita fasneata foc si cu niste chelneri care pareau pampalai pe langa ea. Insa doar pentru ca nu i-a invatat nimeni ce sa spuna, fiindca altfel erau copii buni – ma pricep sa evaluez rapid oamenii, asta mi-e meseria de aproape 30 de ani. Mi-a placut de cel care s-a ocupat de mine, are reflexul de client service, ar ajunge repede un chelner foarte bun daca ar sti si cum.

Oricum, cineva i-a pus intr-o postura caraghioasa la Potcoava: erau toti cu manusi albe! Sa fii in Grozavesti + un restaurant ca Potcoava + ca eram pe terasa + in mijlocul verii, la 33C + un meniu de provincie, dar sa porti manusi albe… Greu de imaginat ceva mai penibil pentru mine, insa lucrurile se vad altfel mai spre periferie si in provincie, se vede treaba!

Preturile nu sunt mici deloc la Potcoava, insa daca intra acolo si schimbatul manusilor fiecarui chener de vreo 5 ori pe tura, cel putin, intelegi mai bine. Clienti erau destui, unii cu cravate si tocuri care nu se asortau defel cu canicula de afara, si nici cu gropile Grozavestiului, semn ca se punea de niste petreceri la Potcoava.

Sunt eu foarte cinic de felul meu, in general, dar sa nu credeti ca nu-i apreciez pe cei de la Potcoava pentru eforturile pe care le fac spre a mentine terasa aceea cat se poate de verde, de curata si de primitoare; saloanele, asa cum mi se par mie, din alt “film”, le asigura petrecaretilor ce au nevoie, totusi, nu ma indoiesc de asta. Bucurestiul e un oras foarte mare si exista clientela pentru fiecare tip de restaurant. Potcoava are clientela lui, se pare ca o duce bine, ii stiu de foarte multi ani, asa ca lumea merge inainte… (GB – august 2018)

Potcoava, restaurant de evenimente cu terasa in Grozavesti

Data actualizarii: 25/09/2019

Potcoava (Regie)  - Str. Locotenent Stefan Marinescu, nr. 2-8 (Grozavesti)