Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

723 vizite

Graffiti (Cotroceni) este unul dintre restaurantele Graffiti din Bucur...

84 vizite

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

41 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

271 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

476 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

74 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

1838 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

618 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

2985 vizite 1 comentarii

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

1430 vizite

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

580 vizite

E bine la Trattoria della Nonna daca iti setezi asteptarile corect ...

353 vizite

Shocul kelnerului de la Copper’s Pub Am trecut de la multe ori pe...

1849 vizite 2 comentarii

Pippo, tatal frumoasei brunete de la Pippo’s... Pippo’s ins...

1928 vizite 4 comentarii

Chelnerita de la Cent’anni, singurul subiect de scris despre acest r...

558 vizite

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinel...

3059 vizite

Politica si Delicateturi, un restaurant care-si selecteaza clientii ...

8631 vizite 1 comentarii

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

1495 vizite

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

518 vizite

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

1170 vizite

Unde o fi exceptia de la Trattoria Lugo Cucina Italiana? Chiar in ziu...

1410 vizite

Mikkeller, pubul bacovian din inima Bucurestiului Mikkeller Bar, sa...

3683 vizite

Sa mancam la Frudisiac pentru a nu muri de foame! Liniste de data a...

4886 vizite

Forever Young pare sa fie mai cuminte decat e cazul Forever Young e...

432 vizite

Nu intelegi mare lucru din Energiea daca nu esti in target Iata, do...

2594 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Pastrama cu mamaliga si mujdei servita cu manusi albe

Am facut o tura zilele trecute pe la restaurantele din Grozavesti, incepand cu “tripleta” Yesterday – Pui de UrsShorley de pe Economu Cezarescu, si m-am oprit acum si la Potcoava, langa ele, acesta chiar aproape de malul Dambovitei.

Potcoava e un restaurant mare, pare sa fi fost construit dupa Revolutie in mod special spre a fi un restaurant de nunti, cumetrii si alt evenimente. E o cladire cu etaj, cu o arhitectura greu de descris. Oricum, e ceva ce nu s-ar mai construi acum, in zilele noastre, iar amenajarea la fel, e moda unor ani care nu mai sunt de mult si care nu se vor mai intoarce. Sau o ambianta pe care poate ca am regasi-o inca de actualitate in orase indepartate de provincie.

Au mai multe sali la Potcoava; un salon mare, cental, si niste separeuri mai mici. Cred ca au si cateva camere in care se poate sta daca ai acolo vreo nunta sau ceva eveniment ca in povesti, din acelea care tin “trei zile si trei nopti”.

Terasa e frumoasa, insa, la Potcoava, e mai din zilele noastre. Multe plante, o mica arteziana, bar, cuptor de pizza. Au un acoperis rigid si mai au si ceva copertine, insa nu am vazut vreo instalatie de racorire. Iar  la 33C, cat au fost astazi, am suferit rau din cauza caniculei.

Insa mult mai tare am suferit pe terasa de la Potcoava din cauza muzicii, mai ales ca m-au plantat fix sub un difuzor. Nu-mi aduc aminte sa mai fi auzit o muzica atat de agresiva si de stridenta ca asta de la Potcoava in vreun restaurant bucurestean.

Meniul e imens la Potcoava, in traditia restaurantelor provinciale. Bucatarie internationala “basic”, cea mai simpla, sau mai bine spus o bucatarie urbana cu tot ce au gasit ca reteta pe Internet sau cine stie de prin ce carti de bucate iesite din uz. Am luat o pastrama de oaie cu mamaliga, foarte frageda si buna, chiar nu am mai mancat de mult una atat de buna. Usturoiul, insa, a fost o apa alba, nu stiu cu ce au reusit sa o coloreze astfel. Desertul a fost bun, insa toate sufleurile cu ciocolata lichida si inghetata sunt bune in Bucuresti, cred ca e un furnizor mare care isi face treaba foarte bine.

Serviciul a fost bun, desi a inceput cam amestecat, cu o chelnerita fasneata foc si cu niste chelneri care pareau pampalai pe langa ea. Insa doar pentru ca nu i-a invatat nimeni ce sa spuna, fiindca altfel erau copii buni – ma pricep sa evaluez rapid oamenii, asta mi-e meseria de aproape 30 de ani. Mi-a placut de cel care s-a ocupat de mine, are reflexul de client service, ar ajunge repede un chelner foarte bun daca ar sti si cum.

Oricum, cineva i-a pus intr-o postura caraghioasa la Potcoava: erau toti cu manusi albe! Sa fii in Grozavesti + un restaurant ca Potcoava + ca eram pe terasa + in mijlocul verii, la 33C + un meniu de provincie, dar sa porti manusi albe… Greu de imaginat ceva mai penibil pentru mine, insa lucrurile se vad altfel mai spre periferie si in provincie, se vede treaba!

Preturile nu sunt mici deloc la Potcoava, insa daca intra acolo si schimbatul manusilor fiecarui chener de vreo 5 ori pe tura, cel putin, intelegi mai bine. Clienti erau destui, unii cu cravate si tocuri care nu se asortau defel cu canicula de afara, si nici cu gropile Grozavestiului, semn ca se punea de niste petreceri la Potcoava.

Sunt eu foarte cinic de felul meu, in general, dar sa nu credeti ca nu-i apreciez pe cei de la Potcoava pentru eforturile pe care le fac spre a mentine terasa aceea cat se poate de verde, de curata si de primitoare; saloanele, asa cum mi se par mie, din alt “film”, le asigura petrecaretilor ce au nevoie, totusi, nu ma indoiesc de asta. Bucurestiul e un oras foarte mare si exista clientela pentru fiecare tip de restaurant. Potcoava are clientela lui, se pare ca o duce bine, ii stiu de foarte multi ani, asa ca lumea merge inainte… (GB – august 2018)

Potcoava, restaurant de evenimente cu terasa in Grozavesti

Data actualizarii: 25/09/2019

Potcoava (Regie)  - Str. Locotenent Stefan Marinescu, nr. 2-8 (Grozavesti)

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.