Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Draft Pub Tankeria Ursus, una dintre marile berării ale Bucureștiulu...

12399 vizite 14 comentarii

Sabatini Pizza & Restaurant se mândresc cu meniul lor kilometric ...

4132 vizite 1 comentarii

High Heels a făcut pasul de la cafenea la bistrou și pizzerieHig...

1427 vizite

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

3405 vizite

Smokăreală cu Generația ZCând am auzit numele pentru prima dat...

1156 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

13908 vizite

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

1165 vizite

Waterloo Taverne, specific belgian doar cu numele din meniu...Cân...

1623 vizite 2 comentarii

Maroon Restaurant Cafe, standardul luxului pentru Bucureștiul de dinc...

717 vizite

Restaurantul acesta, Trattoria Verdi Aviatorilor, e neschimbat de cân...

5275 vizite

Doar vara să mai salveze ceva din faima pe care a avut-o La Cena....

3756 vizite

Ambianță dezgustătoare, îți întorcea stomacul pe dos, toată lum...

9409 vizite

Vechea dilemă și la Trattoria Garibaldi: să se înnoiască, sau să...

822 vizite 1 comentarii

Clătite fără fițe la Pancakes & moreAm revenit după mai b...

2309 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti...Rocca e un mic restaurant pe ...

2186 vizite 1 comentarii

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

3365 vizite 1 comentarii

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

974 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

6242 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

3240 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informațiȘtiu că n...

3514 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

1409 vizite 1 comentarii

Stadio Park au ales segmentul popularAu fost mai multe restaurante...

3527 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

2158 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

7204 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferăAm f...

6050 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & BistroAm revenit...

4902 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

2713 vizite 2 comentarii

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

1438 vizite 1 comentarii

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe DaciaAu fo...

1758 vizite 4 comentarii

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul TabereiMi-am propus să ...

2559 vizite 3 comentarii

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

1133 vizite 3 comentarii

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoieGram B...

2445 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

678 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lecturăSantiago Kitchen nu...

2056 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game OnGame On e unul d...

1381 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-VousA f...

6348 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asaAu fost ...

8590 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

5122 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercareNu e usor sa faci un local de succes i...

4098 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

7272 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

4986 vizite 1 comentarii

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasaColonial Lounge e cel...

2390 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita everA...

2095 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariuM-am uitat si pe ...

3152 vizite 3 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

589 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera PlazaIar am mers p...

6151 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastriDe ...

2239 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

810 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante?Passione e un mic rest...

3640 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timpAm ...

2501 vizite 4 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Pastrama cu mamaliga si mujdei servita cu manusi albe

Am facut o tura zilele trecute pe la restaurantele din Grozavesti, incepand cu “tripleta” Yesterday – Pui de UrsShorley de pe Economu Cezarescu, si m-am oprit acum si la Potcoava, langa ele, acesta chiar aproape de malul Dambovitei.

Potcoava e un restaurant mare, pare sa fi fost construit dupa Revolutie in mod special spre a fi un restaurant de nunti, cumetrii si alt evenimente. E o cladire cu etaj, cu o arhitectura greu de descris. Oricum, e ceva ce nu s-ar mai construi acum, in zilele noastre, iar amenajarea la fel, e moda unor ani care nu mai sunt de mult si care nu se vor mai intoarce. Sau o ambianta pe care poate ca am regasi-o inca de actualitate in orase indepartate de provincie.

Au mai multe sali la Potcoava; un salon mare, cental, si niste separeuri mai mici. Cred ca au si cateva camere in care se poate sta daca ai acolo vreo nunta sau ceva eveniment ca in povesti, din acelea care tin “trei zile si trei nopti”.

Terasa e frumoasa, insa, la Potcoava, e mai din zilele noastre. Multe plante, o mica arteziana, bar, cuptor de pizza. Au un acoperis rigid si mai au si ceva copertine, insa nu am vazut vreo instalatie de racorire. Iar  la 33C, cat au fost astazi, am suferit rau din cauza caniculei.

Insa mult mai tare am suferit pe terasa de la Potcoava din cauza muzicii, mai ales ca m-au plantat fix sub un difuzor. Nu-mi aduc aminte sa mai fi auzit o muzica atat de agresiva si de stridenta ca asta de la Potcoava in vreun restaurant bucurestean.

Meniul e imens la Potcoava, in traditia restaurantelor provinciale. Bucatarie internationala “basic”, cea mai simpla, sau mai bine spus o bucatarie urbana cu tot ce au gasit ca reteta pe Internet sau cine stie de prin ce carti de bucate iesite din uz. Am luat o pastrama de oaie cu mamaliga, foarte frageda si buna, chiar nu am mai mancat de mult una atat de buna. Usturoiul, insa, a fost o apa alba, nu stiu cu ce au reusit sa o coloreze astfel. Desertul a fost bun, insa toate sufleurile cu ciocolata lichida si inghetata sunt bune in Bucuresti, cred ca e un furnizor mare care isi face treaba foarte bine.

Serviciul a fost bun, desi a inceput cam amestecat, cu o chelnerita fasneata foc si cu niste chelneri care pareau pampalai pe langa ea. Insa doar pentru ca nu i-a invatat nimeni ce sa spuna, fiindca altfel erau copii buni – ma pricep sa evaluez rapid oamenii, asta mi-e meseria de aproape 30 de ani. Mi-a placut de cel care s-a ocupat de mine, are reflexul de client service, ar ajunge repede un chelner foarte bun daca ar sti si cum.

Oricum, cineva i-a pus intr-o postura caraghioasa la Potcoava: erau toti cu manusi albe! Sa fii in Grozavesti + un restaurant ca Potcoava + ca eram pe terasa + in mijlocul verii, la 33C + un meniu de provincie, dar sa porti manusi albe… Greu de imaginat ceva mai penibil pentru mine, insa lucrurile se vad altfel mai spre periferie si in provincie, se vede treaba!

Preturile nu sunt mici deloc la Potcoava, insa daca intra acolo si schimbatul manusilor fiecarui chener de vreo 5 ori pe tura, cel putin, intelegi mai bine. Clienti erau destui, unii cu cravate si tocuri care nu se asortau defel cu canicula de afara, si nici cu gropile Grozavestiului, semn ca se punea de niste petreceri la Potcoava.

Sunt eu foarte cinic de felul meu, in general, dar sa nu credeti ca nu-i apreciez pe cei de la Potcoava pentru eforturile pe care le fac spre a mentine terasa aceea cat se poate de verde, de curata si de primitoare; saloanele, asa cum mi se par mie, din alt “film”, le asigura petrecaretilor ce au nevoie, totusi, nu ma indoiesc de asta. Bucurestiul e un oras foarte mare si exista clientela pentru fiecare tip de restaurant. Potcoava are clientela lui, se pare ca o duce bine, ii stiu de foarte multi ani, asa ca lumea merge inainte… (GB – august 2018)

Potcoava, restaurant de evenimente cu terasa in Grozavesti

Data actualizarii: 25/09/2019

Potcoava (Regie)  - Str. Locotenent Stefan Marinescu, nr. 2-8 (Grozavesti)

  • Stanciu Mihail :

    Am petrecut revelionul 2024 aici. O mare dezamăgire. Whiskey-ul diluat la maximum, avea o culoare galben-pai (cică Jack Daniels), iar muzica dată la intensități insuportabile. Gemeau boxele de decibeli. Am plecat la ora 2.30, aproape surd, scârbit și dezamăgit. Se pare că e o modă, un curent, care face ca intensitățile sonore să fie ABSOLUT INSUPORTABILE. Eu ascult acasă muzica tare, pr un sistem audio profesional, dar niciodată nu am ascultat asemenea aberații sonore date la maximum. Nu puteai să te înțelegi cu nimeni prin viu grai. ESTE O MONSTRUOZITATE, O ABERAȚIE! DICTATURA DJ-eilor stupizi și iresponsabili, cu iq sub 60.

  • Nicu :

    Portiile foarte mici si diferite chiar daca e vorba de acelasi fel de mancare, in comparatie cu pretul.
    Ex. Ceafa porc gratar nefacuta bine, am solicitat sa o refaca, a adus-o pe aceiasi inegrita. Oarecum in bataie de joc.
    Servire plina de aroganta.Ospatar arogant.
    Locatie ok.
    Grup sanitar barbati insalubru, cu mari lipsuri de materiale igienice.
    Nu merita sa mergeti aici, ca veti ramane cu un gust amar.

  • Dă-i un răspuns lui Nicu Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close