Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

69 vizite

Mon Paris este un restaurant & lounge cu meniu multicuisine, situa...

16 vizite

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul Taberei Mi-am propus să ...

812 vizite 2 comentarii

Situat pe cursul afluentului Mostistei, pe teritoriul administrativ al...

746 vizite

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

142 vizite

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant... Exist...

30 vizite

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoie Gram B...

1225 vizite

Restaurant Elisa este un local cu bucatarie internationala, situat in ...

23 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

143 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lectură Santiago Kitchen nu...

477 vizite 1 comentarii

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

1642 vizite

Neoane, betoane și un chef distrat la Game On Game On e unul d...

609 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-Vous A f...

984 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asa Au fost ...

5871 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

3256 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

2634 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

5936 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

3264 vizite

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasa Colonial Lounge e cel...

1602 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

1391 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariu M-am uitat si pe ...

1068 vizite 2 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

444 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

2776 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

1268 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

346 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

2740 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

1596 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

4912 vizite 4 comentarii

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

2172 vizite

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

2159 vizite

E bine la Trattoria della Nonna daca iti setezi asteptarile corect ...

997 vizite

Shocul kelnerului de la Copper’s Pub Am trecut de la multe ori pe...

2407 vizite 2 comentarii

Pippo, tatal frumoasei brunete de la Pippo’s... Pippo’s ins...

3113 vizite 6 comentarii

Chelnerita de la Cent’anni, singurul subiect de scris despre acest r...

1103 vizite

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinel...

4336 vizite 1 comentarii

Politica si Delicateturi, un restaurant care-si selecteaza clientii ...

13521 vizite 3 comentarii

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

2462 vizite

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

1007 vizite

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

3461 vizite

Unde o fi exceptia de la Trattoria Lugo Cucina Italiana? Chiar in ziu...

2191 vizite

Sa mancam la Frudisiac pentru a nu muri de foame! Liniste de data a...

7380 vizite

Forever Young pare sa fie mai cuminte decat e cazul Forever Young e...

762 vizite

Nu intelegi mare lucru din Energiea daca nu esti in target Iata, do...

3645 vizite 1 comentarii

Va reusi La Mama Clubul Taranului imposibilul? S-a redeschis la inc...

2022 vizite 4 comentarii

Trattoria Adagio CCIR e pe la mijoc din orice directie ai privi-o S...

141 vizite

Potcoava din Giulesti, mandria cartierului Au doua restaurante Potc...

1143 vizite

Amenajarea in stilul Bunica cu Disposofobie de la Mantuleasa 40 Mâ...

2061 vizite

Coclinta Brasserie se ia la tranta cu pizzeriile Bucurestene Co...

2841 vizite 1 comentarii

The Old Sibiu, o chestiune de rationament si de calcul The Old Sibiu ...

2115 vizite 1 comentarii

PengYou si frumoasa lui terasa Nu e mare lucru de spus diferit despre...

3137 vizite 7 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Exista cate un restaurant pentru fiecare in Bucuresti

Shorley vine de la numele patronului, Ion Sorlei, fost locatar al caminelor studentesti din Regie, unde vindea sandviciuri. I se dusese vestea pentru energia sa debordanta, pentru tenacitatea si pentru reflexele sale de client service. Se spune ca daca ii bateai la usa la trei dimineata si ii cereai doua sandviciuri, se scula imediat, ti le facea si ti le intindea cu zambetul pe buze, chiar daca primea doar cativa lei in schimb.

Casoiul acela imens mi se pare o cladire facuta imediat dupa Revolutie, recunosti imediat stilul provincial, insa chelnerii de la Shorley mi-au zis ca e acolo de dinainte de 1989. Poate o fi fost altceva, preluat si reconstruit cu banii din sandviciuri, cine stie…

Sunt vreo patru restaurante mari in Grozavesti, intr-un perimetru restrans, dintre care trei pe aceeasi strada, Economu Cezarescu, celebra „tripleta” YesterdayPui de Urs – Shorley, in aceasta ordine geografica venind dinspre centru. Shorley e chiar langa intrarea in Politehnica, il despart de aceasta un imens bloc nou construit. Potcoava e pe o strada alaturata, pe malul Dambovitei.

Ca toate celelalte, si Shorley a fost construit pentru evenimente mari, nunti si alte asemenea – partea cea mai profitabila a businessului, din care se spune. Daca il masori cu ce se construieste in zilele noastre, Shorley e din alte vremuri, sau din alt oras, unul mic, de provincie. Asa arata luxul pe vremea comunismului, si chiar acum 20 de ani, insa intre timp s-au schimbat toate. Am aruncat un ochi inauntru: holuri tapetate cu gresie cenusiu inchis, lucioasa, saloane in culori inchise, mobilier de pe vremuri. Nu m-au lasat sa fac poze, stiau ei ceva…

Terasa e ceva mai aratoasa, desi cam prafuita si degradata si ea. Nenumaratele ghivece cu muscate o fac mai placuta, Shorley e cunoscut pentru sutele sale de flori, care ii dau un aer mai uman, intr-adevar.

Puteam sa bag mana in orice ca meniul de la Shorley e imens, cu toate mancarurile simple adunate acolo. Au mancare romaneasca, desigur, italiana, desigur, pizza si paste, desigur… Ce am mancat eu nu a fost prea bun: bilute de cascaval ieftin, fasole cu carnati cu un gust mai ciudat, probabil de la vreun condiment; doi mici prosti, de ocolit, acestia daca ajungeti acolo; maruntaiele de porc au fost mai bune, asa am evitat sa plec nemancat de la Shorley.

Preturile  reduse, intr-adevar, am dat mai putin de 80 de lei pe patru feluri de mancare si o salata de varza murata, insa nu as mai manca a doua oara acolo daca nu as fi obligat. Clienti aveau destui, probabil oameni din cartierul lor. Serviciul impersonal, fara chef, doar pentru ca nu se poate fara chelneri intr-un restaurant.

Shorley e un restaurant popular de cartier, a fost tot timpul asa si asa va ramane. E un restaurant de evenimente, in primul rand, in care mancarea e ieftina, insa si fara gust, facuta cu cele mai ieftine ingrediente si produse, de asemenea. Dar Shorley e acolo de zeci de ani, cu clientii lui, si va fi si in continuare, fara indoiala. Exista cate un restaurant pentru fiecare in Bucuresti, dupa cum am spus de atatea ori…

Shorley, restaurant popular in cartierul studentesc Grozavesti

Data actualizarii: 09/09/2018

Shorley  - Str. Economu Cezarescu, nr. 50 (Grozavesti)

  • Anonim :

    Am lucrat si eu acolo,odinioară!

  • talpa :

    lai terminat definitiv. bravo omule chiar ai curaj sa spui lucrurilor pe nume. si poti si adauga ca patronul cazaturii statea cu ochii pe tine si palmuia chelnerii asa ca nu fac treaba. UN LOCAL DE EVITAT pentru ca habar nu ai ce mananci daca prinzi vreun chelner tocmai batut de catre patronul care nici nu ii da banii la timp !

  • Razvan :

    cel mai bun restaurant (de, era singurul :)) din Grozavesti-Regie in studentie…mancai ciorba la 1 dimineata daca vroiai…bun, bun…