Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

O cafenea-gelaterie boema in centrul Bucurestiului

Puro & Bio este o cafenea si gelaterie situata pe strada Ion Campineanu, chiar la intersectia cu Calea Victoriei, vis-a-vis de hotelul Novotel, adica intr-o zona centrala, foarte zgomotoasa, circulata si aglomerata, atat ziua cat si seara. Puro & Bio se afla la parterul unei bloc vechi, construit inainte de Revolutie si are doua spatii interioare, un parter cu cateva mese si un etaj cu un spatiu de joaca pentru copii, dar si o alta zona de mese.

Cafeneaua-gelaterie are o capacitate de aproximativ 50 de locuri si are o ambianta linistita, de cofetarie, cu mirosuri imbietoare si multi copii, care probabil vin constant acolo pentru inghetata si produsele de cofetarie.

Mobilierul de la Puro & Bio este din lemn si este destul de simplu lucrat, chiar minimalist, cu niste mese realizate din mosoare uriase de lemn, dar si un tavan din ladite de lemn. Designul este unul natur, cu mult lemn si elemente reciblabile, dar si cu inscriptii cu creta, direct pe peretii negri. Toate mesele sunt de 4-5 persoane. Cand am fost eu, nu se auzea muzica deloc, desi probabil in alte dati exista si o ambianta sonora.

Meniul este unul axat pe produse bio si vegane (sau raw-vegane), si sunt destul de atenti si cu meniul pentru copii. O bautura este aproximativ 15 lei, fie ca vorbim de un pahar de vin, o bere sau o cafea/ ceai.

Personalul este tanar (in jur de 30 de ani) si au sorturi distinctive, dar cu haine casual, si are un comportament neutru, nefiind nici foarte prietenosi, dar nici foarte stricti. De asemenea, nu se face service la masa in aceasta locatie.

In ziua cand am fost acolo, erau in jur de 15-20 de persoane (40% din capacitate), iar cei prezenti erau in majoritate copii (de la 3 pana pe la 9-10 ani), dar si adulti (pana pe la 50 ani). Asadar, o diferenta foarte mare de varsta in cadrul grupurilor de clienti. Majoritatea erau imbracati casual si cativa erau un pic mai șic, si discutau intre ei subiecte uzuale, chestiuni curente, nimic foarte profund. Scopul venirii lor era de a se bucura de un desert gustos sau sa serveasca altceva si nimic mai mult de atat.

Nu parea ca sunt o categorie distincta de clientela, deci nu prea se deosebesc mai deloc daca i-ai vedea in alte localuri. Acest lucru este un alt marker distinctiv al clientelei boeme, pe care il luam in calcul cand facem observatiile pentru localurile boeme.

Grupurile de clienti sunt de aproximatic 4-5 persoane, iar grupurile nu se cunosc intre ele. In mare parte clientela dominanta este categoria preboemilor (a celor care sunt la limita de jos a incadrarii in boema, care isi doresc sa frecventeze localuri boeme, dar au comportamente destul de conformiste), dar si copiii de diferite varste.

Mai toti cei de la Puro & Bio au venit acolo fie pe jos, fie cu masinile (de conjunctura), pentru ca mi-e greu sa cred ca se deplaseaza cineva din alta parte a orasului special pentru a veni pana aici.

Asadar, Puro & Bio intruneste o serie de markeri care sa-l incadreze in categoria localurilor boeme, insa se situeaza undeva la limita. (Daniel Catoi – iunie 2018)

Puro & Bio, o cafenea boema child – friendly

 

Data actualizarii: 02/12/2019

Puro & Bio  - Str. Ion Campineanu, nr. 20

  • Vasile Roman Adevarat :

    Citind comentariul de mai sus al lui xyz, Asa iti dai seama de ce nimic de calitate nu rezista in tara asa de 2 lei. Tarani, prosti, inculti.

  • xyz :

    Am fost de 3 ori si de fiecare data am platit mult pentru ceva prost. Inghetata fara gust,un smoothie pe care l-am aruncat in primul cos de gunoi, mese lipicioase, personal complet nepriceput. Plus ca genul ala de decor de parca sunt luate materiale de la demolari nu ma incanta. Chiar trebuie sa para ca mancam intr-un centru de reciclare? Acum Puro& Bio s-a inchis. Eu m-am mirat ca asa ceva a rezistat atat de mult…

  • Sorin :

    Intre timp se pare ca sau s-a mutat sau, mai degraba (tinand cont ca nici site-ul nici pagina de FB nu mai exista) s-a inchis. Pacat, era ceva foarte bun.

  • Răspunde-i lui xyz Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close