Toate localurile din Bucuresti de pe site-ul Restocracy: restaurante, bistrouri, cafenele etc., evaluate sau nu

Ord. dupa

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

34161 vizite 5 comentarii

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

976 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

49873 vizite

Mi-am regasit pianul la A46!Una dintre cele mai frumoase și umbro...

1667 vizite

Adamo by MRS Residence și dedublarea La FattoriaÎn iulie s-a des...

11777 vizite 5 comentarii

AFI Palace Cotroceni e unul dintre cele mai mari mall-uri din Bucurest...

5355 vizite 1 comentarii

Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu n...

9681 vizite

Ahmad Hammadi a deschis de câteva zile cel mai mare, și, foarte prob...

1213 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

5479 vizite 1 comentarii

Restaurantele de pe malul Dambovitei: AiciPe malul cu Piata Unirii...

29204 vizite 2 comentarii

Un pranz ratatCred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca ...

4996 vizite

Ce și cum mănâncă oamenii bogațiS-a deschis de câteva zile u...

3459 vizite

La Ali Baba mergi ca sa mananci repede si ieftinAli Baba a ajuns s...

7773 vizite 3 comentarii

Allegro este un restaurant internațional situat în hotelul Ramada No...

12 vizite

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

25191 vizite 1 comentarii

AltFel la a o noua incercareNu e usor sa faci un local de succes i...

4515 vizite 1 comentarii

O taverna sincera, ca acelea adevarateAmada a fost surpriza placut...

5935 vizite 1 comentarii

Amoom cu Chef Sorin Miftode - o nouă lovitură gastronomică a famili...

7714 vizite 2 comentarii

Cu draperii, ca sa nu-ti distraga Biserica Precupetii Vechi atentia......

2290 vizite

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

14934 vizite

Să nu vă așezați la masa din spate de la Animaletto Pizza bar, ace...

12353 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

4982 vizite

Un restaurant arabesc la umbra bisericii Adormirea Maicii Domnului din...

3094 vizite 1 comentarii

Un bistrou de business center bunArco, sau Arco Giro di Gusto, pe ...

3056 vizite

O veste foarte bună pentru corporatiștii de la Aviatorilor – Charl...

297 vizite

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

35220 vizite

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

19896 vizite 2 comentarii

Arogant by Loka, viitoare atractie a zonei din jurul pietei Alba Iulia...

30466 vizite 6 comentarii

Arome - Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincereStii...

5260 vizite

Artemis de la Athina Suites, alta banalitate pe harta Bucurestiului. D...

2018 vizite 2 comentarii

Atelierul de Tarte e un adevarat bistrouAm revenit la Atelierul ...

6597 vizite

Aubergine - Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? ...

6253 vizite 7 comentarii

Aubergine by Ronen Meri din Aviatorilor ne promite sănătatePrimu...

7078 vizite

Autoservire Dorobanti este o cantina cu un meniu multicuisine, situata...

2104 vizite

Avalon - Se vede unde pune Ashlie Dias manaAm fost la Avalon de do...

5366 vizite 2 comentarii

Located on the top floor of the DoubleTree by Hilton Bucharest Unirii ...

1574 vizite

Ca in marile metropole bogateAviatorilor 8 e cladirea de birouri...

8360 vizite

Avocadoo 2 este un bistrou cu preparate pe baza de avaocado, situat in...

3036 vizite

B3ton, restaurantul cu cele mai frumoase chelnerite din orasPe Can...

3372 vizite

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

18885 vizite

Baguette Beller este o brutărie, patiserie și cofetărie cu specific...

9 vizite

Balls., primul bistrou fast-food de chiftelute din Bucuresti Pe la mi...

7363 vizite 1 comentarii

Restaurantele din Galeria Comerciala Feeria si celelalte din Baneasa ...

6511 vizite

Baraka este o terasa deschisa inca din 1999 in inima Bucurestiului, in...

3926 vizite

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

3710 vizite

Local boem, ultima sansa pentru Barka SaffronBarka Saffron e un mi...

5881 vizite 2 comentarii

Alta mare casa a Bucurestiului condamnata la mediocritateFoarte fr...

2254 vizite

Batistei este un restaurant si pizzerie, cu regim de autoservire, care...

1830 vizite

A plecat sufletul din Calderon si a venit gustulAm mancat de cel ...

2076 vizite 1 comentarii

Bagati mana adanc in buzunar daca vreti mancare cu suflet...Mi-am ...

3270 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Doi Cocosi – Lucru romanesc bine facut.

Doi Cocosi e acolo, langa lacul Straulesti, cu mult inainte ca oricare dintre cei care scriem sau citim aici sa ne fi nascut. A fost construit ca han, acum mai bine de 100 de ani, apoi a ajuns restaurant. Actualul proprietar il conduce inca din 1979.

Pe vremea comunistilor, si o buna perioada dupa aceea, Doi Cocosi era faimos printre restaurantele cu specific traditional romanesc. Apoi si-a mai pierdut din greutate, si nu pentru ca se mananca mai putin bine la ei, ci pentru ca au venit si altii tare din urma.

Cei Doi Cocosi nu au camere de inchiriat, e doar restaurant, cu o sala mai mare in interior si cu o terasa in partea dinspre strada. Cladirea e foarte mare, intinsa, pare sa aiba si un al doilea nivel, la etaj, pe o anumita bucata. Nu pot sa-mi imaginez ce se intampla in restul cladirii, pentru ca partea cu sala si cu terasa e relativ restransa fata suprafata totala. Dar, ma rog, asta conteaza mai putin pentru adeptii bucatariei romanesti traditionale care fac atatia kilometri ca sa ajunga la cei Doi Cocosi.

Cladirea e bine intretinuta, si in afara, varuita cu alb si cu ceva ornamente rosii, si in interior. La restaurantul propriu-zis nu se intra pe ceea ce pare sa fie, sau sa fi fost intrarea principala, adica prin mijloc. Se intra printr-o usa laterala, in partea stanga a cladirii, dupa care se merge pe un culoar lung, ingust si intunecos, ca sa ajungi in alt culoar intunecos, care o ia spre dreapta, apoi la stanga si gata!

Sala cu mesele pare sa fi fost o curte interioara acoperita complet, insa careia i-au facut un mic aoperis transparent retractabil, care foloseste mai mult ca luminator, incaperea astfel construita neavand niciun fel de geam.

E aerisita, totusi, chiar daca nu are geamuri; mesele sunt spatiate, acoperite cu fete de masa albe, impecabile, servete la fel, cele mai mari dintre ele cu flori proaspete. Totul debordeaza de decoruri, arata ca un mare pom de craciun, cum se vede si in poze. Unii mai simandicosi ar putea sa strambe din nas, insa mie imi place, si sunt sigur ca si strainii se dau in vant dupa asa ceva.

Si mai spectaculoasa la Doi Cocosi e camara din pivnita si din holurile care duc catre ea. Tot doua, si tot cotite… 🙂 Sunt cateva milioane de borcane acolo (poate sute de milioane, sau or fi trecut de miliard, deja?), borcanele si ditamai borcane cu muraturi, zacusti, dulceturi si cine mai stie ce se afla in ele, arata chiar ca in cartile de povesti. Si lor am avut voie sa le fac poze, cred ca se poate surprinde o mica parte din lumea celor Doi Cocosi.

Si terasa e frumoasa, mai ales ca ii pun multe muscate rosii. Nu era deschisa inca, insa o stiu din anii trecuti.

Mancarea e destul de buna la Doi Cocosi. Meniu romanesc traditional, destul de lung, cu toate cele cunoscute, nimic nou sau surprinzator. Multe par sa fie facute la ei in bucatarie. Se straduiesc sa le prezinte frumos, ceea ce le si reuseste, in mare masura.

Si serviciul a fost bun la Doi Cocosi, cu fiul patronului omniprezent in sala, el ne-a primit, ne-a facut recomandari, ne-a dat explicatii, a adus si mancarea si a luat si farfuriile, cand s-a nimerit sa fie in apropiere si era cazul sa fie luate; atent la fiecare detaliu si la fiecare client, bine-dispus si in forma. Ceilalti chelneri nu aveau reflexele lui de antreprenor si de client service, evident. Daca le-ar fi avut, ar fi avut si ei restaurantul lor pana acum, poate unul mic, Un Cocos, de pilda, insa al lor. Insa asa trebuie sa lucreze pentru fiul patronului, al carui tata conduce cei Doi Cocosi din 1979…

Preturile sunt relativ mici la Doi Cocosi, daca le masuram cu cele de la restaurantele romanesti din centru. Poti manca bine si cu 50 de lei, daca iti pui in minte sa faci economie, insa daca tot bati atata drum pana acolo sigur iei mai multe.

Doi Cocosi a fost si ramane unul dintre restaurantele cu specific traditional romanesc importante ale Bucurestiului, cu mancare cinstita, cu preturi bune si cu imaginea de lucru bine facut, cu pasiune si cu dedicatie. Merita, cu siguranta, drumul lung pana acolo, mai ales in weekend, cand se poate ajunge si intr-un sfert de ceas din centru. (GB – aprilie 2017)

Cele mai bune restaurante romanesti din Bucuresti

Cand am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai buna bucatarie romaneasca din Bucuresti, nu am luat in calcul diferentele dintre restaurantele traditionale romanesti, cele cu b...

Topul restaurantelor din Bucuresti acum un sfert de secol

Un cititor al Restocracy mi-a trimis un top al restaurantelor din Bucuresti de acum 26 de ani, deci la foarte scurt timp dupa Revolutie, cand abia de apareau restaurantele private. De aceea, acesta es...

Data actualizarii: 31/07/2025

Doi Cocosi  - Sos. Bucuresti-Targoviste, nr. 8

  • K337 :

    Eu nu am mancat niciodata acolo, dar stra-strabunicul meu lua pranzul zilnic, prin 1900. Cred ca ar trebui sa devina monument istoric cu interdictie de demolare. Pt monumentele istorice deja demolate, cred ca trebuiesc reconstruite cu orice pret. Sunt istoria noastra. Altii nu o au, pun pret pe o pereche de ochelari, o haina, un nasture, iar noi avem cladiri care dispar. Inadminsibil, trebuiesc recuperate cu orice costuri.

  • Alex :

    Am fost azi,21.01.2024 la 2Cocosi .Am cumparat 2 borsuri de gaina la pachet! Am parcat civilizat,gratis.Restaurantul nu prea avea clienti,dar am fost intampinat de o doamna ospatarita ok. Am comandat 2 borsuri de gaina( cocos) pentru ca imi place foarte multa aceasta ciorba.Am fost servit prompt in 5 minute! Ciorba,cum o stiam,incomparabil de buna fata de alte restaurante.Pret 27,5 per ciorba .Eu zic ca merita.E ok. Respect bucatarului! Nota 10

  • GS :

    Domnule Butunoiu,
    Ati mai fost de curand la acest restaurant?
    Este dezastru. Incercati sa va duceti inopinat, fara sa va primeasca baiatul patronului si sa stea langa bucatar cand gateste astfel incat sa fie totul in regula doar pentru ca scrieti pe internet despre asta. Daca aveam eu un restaurant, serveam mancarea aceasta de mizerie, si veneati la noi in restaurant, ne desfiintati de-a dreptul in review, cel mai probabil.
    Sincer va spun, descrierea aceasta este complet nerealista.
    Am fost de curand (2020)
    Mancarea a fost incredibil de jalnica: ciorba care mirosea din centrul Bucurestiului a fiertura de carne congelata 2 ani, pahare cu zoaie vizibile de calcar, gratar care nu arata absolut deloc apetisant (doar niste carne perpelita pe un gratar din probabil acelasi an 1979, PRAF PESTE TOT, placinta de dovleac cu miros si gust ranced, papanasi coma diabetica (efectiv erau atat de dulci incat concurau lejer cu tulumbele turcesti. Au scapat zaharul si in aluat si in dulceata aceea).
    Sincer, reveniti la locatie ca aceasta bodega nu isi merita absolut deloc nici nota 8,59 (cel mult/cu indulgeanta, nota 7) dar nici existenta, sincer!
    Cu drag, GS

    • George Butunoiu :

      Multumesc pentru comentarii! Nu am mai fost de 3 ani si jumatate, intr-adevar… GB

  • Anonim :

    Doi cocoși… Ca doua ciori!
    Ajung și aștept sa ma preia cineva, pauza, asa ca aleg o masa în colt. După 10 minute vine ospătărițe, îmi ia comanda și pleacă. Aduce ciorba de burta, fiarta corect, tăiată foarte mare, la cuțit și pana sa termin, aduce și felul doi pe care mi-l pune pe masa fără un cuvânt. Felul doi fiind mușchiuleț de berbecuț cu mămăligă. Pana am terminat eu ciorba, se făcuse, asa ca cer sa îl bage puțin la salamandra. Îl ia fără un cuvânt și îl aduce fierbinte. Mușchiuleț… Sa zicem ca a mers, dar lângă el mi-a pus o lingura de mămăligă în condițiile în care mușchiul era destul de mare, astfel incat mai cer mămăligă.
    Mesele dotate cu scaune de terasa de curte, nu de stat la o masa normala de mâncat iar curățenia la toaleta…
    Așadar constat ca am mai tăiat de pe lista un restaurant.

  • anonim :

    Mai bine faceti apel la cartea de gramatica…

  • ionel :

    Atenție nu mâncați la Doi Cocoși
    Restaurantul este jalnic.personalul la fel. Am comandat pui la bol.am specificat la ospătărița.domnișoară sa fie bine patruns.(Mai comandasem alte dați și era pui în sânge.)și ce credeți? A venit la fel..am chemate o și ia spus ca eu nu plătesc acest fel de pui ca nu pot sa manaci așa ceva.ce răspuns credeți ca mia dat.sa grăbit bucătăreasa și așa se face de fapt puiuliam cerut nota de plata și iam specificat ca dacă nam mâncat puiul la bol nu pot sa plătesc. Mia adus nota și îmi spune ca managerul un moș nea sile un comunist care mai de graba era bun ca paznic își cere scuze și daca nu plătesc puiul acela ne făcut. Sa nu mai vin la ei in Restaurant.nu mai spun ca toată mâncarea era ne făcută mămăligă ne fiarta.papanasi la fel.un dezastru total.a fost odată 2 cocosi un Restaurant cu nume.acuma mai de graba sar numi Restaurantul teapa.si te arde și la nota de plata.dacă vrei sa ai o experiență neplăcută dute la 2 tepari.Pardon 2 cocoșii.

    Niște minciuni tot ce scrie în descriere de fapt restaurantul a fost coportativa statului.și a fost condus de mai mulți manageri.și după ce sa privatizat a trecut prin mai multe maini acumane sar zvonit ca este a lui borcea.și este condus de un amarat de Manager nea sile un comunist unul care nu știe sa își respecte clienți care vrea sa facă bani din mâncare ne comestibila și foarte scumpa fac apel la organele competente sa OPC sa facă verificări la acest Restaurant.

    Nu va lăsați păcăliți de acest restaurant 2 cocoșii

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close