Toate localurile din Bucuresti de pe site-ul Restocracy: restaurante, bistrouri, cafenele etc., evaluate sau nu

Ord. dupa

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

4138 vizite 2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

536 vizite

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in Regie Restaurantul 1...

1380 vizite

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna... Cr...

21761 vizite 5 comentarii

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

2520 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

327 vizite

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

239 vizite

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

330 vizite

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

320 vizite

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

260 vizite

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

319 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

210 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

208 vizite

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

226 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

31274 vizite

Boema viu colorata de pe Polona Acuarela e un local pe strada Polon...

9947 vizite

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentul Ad hoc Bistro par...

2740 vizite 1 comentarii

AFI Palace Cotroceni e unul dintre cele mai mari mall-uri din Bucurest...

908 vizite 1 comentarii

Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu n...

5892 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

2261 vizite

Restaurantele de pe malul Dambovitei: Aici Pe malul cu Piata Unirii...

17210 vizite 2 comentarii

Un pranz ratat Cred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca ...

2052 vizite

La Ali Baba mergi ca sa mananci repede si ieftin Ali Baba a ajuns s...

3268 vizite 3 comentarii

Allucinante - Patrizia Paglieri a anuntat pe toata lumea ca localul s-...

7421 vizite 6 comentarii

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

1021 vizite

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

6221 vizite

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

2124 vizite

O taverna sincera, ca acelea adevarate Amada a fost surpriza placut...

3158 vizite 1 comentarii

Cu draperii, ca sa nu-ti distraga Biserica Precupetii Vechi atentia......

831 vizite

S-a prins in sfarsit doamna Zisi ca trebuie sa aduca chelneri din Grec...

12960 vizite 2 comentarii

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

5496 vizite

Anika este un restaurant cu bucatarie romaneasca fina si creativa, sit...

700 vizite

Animaletto Pizza Bar - Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boem...

7176 vizite

La Aphrodisia Tea House trebuie sa vii cu imaginatia erotica de acasa,...

1488 vizite

Boema de meserie de la Palatul Universul Apollo111 este la subsolul...

2386 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

3817 vizite

Un restaurant arabesc la umbra bisericii Adormirea Maicii Domnului din...

1391 vizite 1 comentarii

ARC Bakery - Exemplul occidental Descoperirea Arc Bakery a fost u...

2033 vizite 1 comentarii

Un bistrou de business center bun Arco, sau Arco Giro di Gusto, pe ...

1216 vizite

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

20350 vizite

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

4365 vizite 1 comentarii

Arogant by Loka, viitoare atractie a zonei din jurul pietei Alba Iulia...

15410 vizite 5 comentarii

Arome - Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Stii...

2211 vizite

Artemis de la Athina Suites, alta banalitate pe harta Bucurestiului. D...

717 vizite

Artichoke is located in central Bucharest, on 45 Calea Victoriei near ...

953 vizite

Atelierul de Tarte e un adevarat bistrou Am revenit la Atelierul ...

2591 vizite

Aubergine - Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? ...

2744 vizite 5 comentarii

Autoservire Dorobanti este o cantina cu un meniu multicuisine, situata...

284 vizite

Avalon - Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de do...

2949 vizite 2 comentarii

Located on the top floor of the DoubleTree by Hilton Bucharest Unirii ...

1202 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Doi Cocosi – Lucru romanesc bine facut.

Doi Cocosi e acolo, langa lacul Straulesti, cu mult inainte ca oricare dintre cei care scriem sau citim aici sa ne fi nascut. A fost construit ca han, acum mai bine de 100 de ani, apoi a ajuns restaurant. Actualul proprietar il conduce inca din 1979.

Pe vremea comunistilor, si o buna perioada dupa aceea, Doi Cocosi era faimos printre restaurantele cu specific traditional romanesc. Apoi si-a mai pierdut din greutate, si nu pentru ca se mananca mai putin bine la ei, ci pentru ca au venit si altii tare din urma.

Cei Doi Cocosi nu au camere de inchiriat, e doar restaurant, cu o sala mai mare in interior si cu o terasa in partea dinspre strada. Cladirea e foarte mare, intinsa, pare sa aiba si un al doilea nivel, la etaj, pe o anumita bucata. Nu pot sa-mi imaginez ce se intampla in restul cladirii, pentru ca partea cu sala si cu terasa e relativ restransa fata suprafata totala. Dar, ma rog, asta conteaza mai putin pentru adeptii bucatariei romanesti traditionale care fac atatia kilometri ca sa ajunga la cei Doi Cocosi.

Cladirea e bine intretinuta, si in afara, varuita cu alb si cu ceva ornamente rosii, si in interior. La restaurantul propriu-zis nu se intra pe ceea ce pare sa fie, sau sa fi fost intrarea principala, adica prin mijloc. Se intra printr-o usa laterala, in partea stanga a cladirii, dupa care se merge pe un culoar lung, ingust si intunecos, ca sa ajungi in alt culoar intunecos, care o ia spre dreapta, apoi la stanga si gata!

Sala cu mesele pare sa fi fost o curte interioara acoperita complet, insa careia i-au facut un mic aoperis transparent retractabil, care foloseste mai mult ca luminator, incaperea astfel construita neavand niciun fel de geam.

E aerisita, totusi, chiar daca nu are geamuri; mesele sunt spatiate, acoperite cu fete de masa albe, impecabile, servete la fel, cele mai mari dintre ele cu flori proaspete. Totul debordeaza de decoruri, arata ca un mare pom de craciun, cum se vede si in poze. Unii mai simandicosi ar putea sa strambe din nas, insa mie imi place, si sunt sigur ca si strainii se dau in vant dupa asa ceva.

Si mai spectaculoasa la Doi Cocosi e camara din pivnita si din holurile care duc catre ea. Tot doua, si tot cotite… 🙂 Sunt cateva milioane de borcane acolo (poate sute de milioane, sau or fi trecut de miliard, deja?), borcanele si ditamai borcane cu muraturi, zacusti, dulceturi si cine mai stie ce se afla in ele, arata chiar ca in cartile de povesti. Si lor am avut voie sa le fac poze, cred ca se poate surprinde o mica parte din lumea celor Doi Cocosi.

Si terasa e frumoasa, mai ales ca ii pun multe muscate rosii. Nu era deschisa inca, insa o stiu din anii trecuti.

Mancarea e destul de buna la Doi Cocosi. Meniu romanesc traditional, destul de lung, cu toate cele cunoscute, nimic nou sau surprinzator. Multe par sa fie facute la ei in bucatarie. Se straduiesc sa le prezinte frumos, ceea ce le si reuseste, in mare masura.

Si serviciul a fost bun la Doi Cocosi, cu fiul patronului omniprezent in sala, el ne-a primit, ne-a facut recomandari, ne-a dat explicatii, a adus si mancarea si a luat si farfuriile, cand s-a nimerit sa fie in apropiere si era cazul sa fie luate; atent la fiecare detaliu si la fiecare client, bine-dispus si in forma. Ceilalti chelneri nu aveau reflexele lui de antreprenor si de client service, evident. Daca le-ar fi avut, ar fi avut si ei restaurantul lor pana acum, poate unul mic, Un Cocos, de pilda, insa al lor. Insa asa trebuie sa lucreze pentru fiul patronului, al carui tata conduce cei Doi Cocosi din 1979…

Preturile sunt relativ mici la Doi Cocosi, daca le masuram cu cele de la restaurantele romanesti din centru. Poti manca bine si cu 50 de lei, daca iti pui in minte sa faci economie, insa daca tot bati atata drum pana acolo sigur iei mai multe.

Doi Cocosi a fost si ramane unul dintre restaurantele cu specific traditional romanesc importante ale Bucurestiului, cu mancare cinstita, cu preturi bune si cu imaginea de lucru bine facut, cu pasiune si cu dedicatie. Merita, cu siguranta, drumul lung pana acolo, mai ales in weekend, cand se poate ajunge si intr-un sfert de ceas din centru. (GB – aprilie 2017)

Cele mai bune restaurante romanesti din Bucuresti

Cand am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai buna bucatarie romaneasca din Bucuresti, nu am luat in calcul diferentele dintre restaurantele traditionale romanesti, cele cu b...

Topul restaurantelor din Bucuresti acum un sfert de secol

Un cititor al Restocracy mi-a trimis un top al restaurantelor din Bucuresti de acum 26 de ani, deci la foarte scurt timp dupa Revolutie, cand abia de apareau restaurantele private. De aceea, acesta es...

Data actualizarii: 22/04/2020

Doi Cocosi  - Sos. Bucuresti-Targoviste, nr. 8

  • GS :

    Domnule Butunoiu,
    Ati mai fost de curand la acest restaurant?
    Este dezastru. Incercati sa va duceti inopinat, fara sa va primeasca baiatul patronului si sa stea langa bucatar cand gateste astfel incat sa fie totul in regula doar pentru ca scrieti pe internet despre asta. Daca aveam eu un restaurant, serveam mancarea aceasta de mizerie, si veneati la noi in restaurant, ne desfiintati de-a dreptul in review, cel mai probabil.
    Sincer va spun, descrierea aceasta este complet nerealista.
    Am fost de curand (2020)
    Mancarea a fost incredibil de jalnica: ciorba care mirosea din centrul Bucurestiului a fiertura de carne congelata 2 ani, pahare cu zoaie vizibile de calcar, gratar care nu arata absolut deloc apetisant (doar niste carne perpelita pe un gratar din probabil acelasi an 1979, PRAF PESTE TOT, placinta de dovleac cu miros si gust ranced, papanasi coma diabetica (efectiv erau atat de dulci incat concurau lejer cu tulumbele turcesti. Au scapat zaharul si in aluat si in dulceata aceea).
    Sincer, reveniti la locatie ca aceasta bodega nu isi merita absolut deloc nici nota 8,59 (cel mult/cu indulgeanta, nota 7) dar nici existenta, sincer!
    Cu drag, GS

    • George Butunoiu :

      Multumesc pentru comentarii! Nu am mai fost de 3 ani si jumatate, intr-adevar… GB

  • Anonim :

    Doi cocoși… Ca doua ciori!
    Ajung și aștept sa ma preia cineva, pauza, asa ca aleg o masa în colt. După 10 minute vine ospătărițe, îmi ia comanda și pleacă. Aduce ciorba de burta, fiarta corect, tăiată foarte mare, la cuțit și pana sa termin, aduce și felul doi pe care mi-l pune pe masa fără un cuvânt. Felul doi fiind mușchiuleț de berbecuț cu mămăligă. Pana am terminat eu ciorba, se făcuse, asa ca cer sa îl bage puțin la salamandra. Îl ia fără un cuvânt și îl aduce fierbinte. Mușchiuleț… Sa zicem ca a mers, dar lângă el mi-a pus o lingura de mămăligă în condițiile în care mușchiul era destul de mare, astfel incat mai cer mămăligă.
    Mesele dotate cu scaune de terasa de curte, nu de stat la o masa normala de mâncat iar curățenia la toaleta…
    Așadar constat ca am mai tăiat de pe lista un restaurant.

  • anonim :

    Mai bine faceti apel la cartea de gramatica…

  • ionel :

    Atenție nu mâncați la Doi Cocoși
    Restaurantul este jalnic.personalul la fel. Am comandat pui la bol.am specificat la ospătărița.domnișoară sa fie bine patruns.(Mai comandasem alte dați și era pui în sânge.)și ce credeți? A venit la fel..am chemate o și ia spus ca eu nu plătesc acest fel de pui ca nu pot sa manaci așa ceva.ce răspuns credeți ca mia dat.sa grăbit bucătăreasa și așa se face de fapt puiuliam cerut nota de plata și iam specificat ca dacă nam mâncat puiul la bol nu pot sa plătesc. Mia adus nota și îmi spune ca managerul un moș nea sile un comunist care mai de graba era bun ca paznic își cere scuze și daca nu plătesc puiul acela ne făcut. Sa nu mai vin la ei in Restaurant.nu mai spun ca toată mâncarea era ne făcută mămăligă ne fiarta.papanasi la fel.un dezastru total.a fost odată 2 cocosi un Restaurant cu nume.acuma mai de graba sar numi Restaurantul teapa.si te arde și la nota de plata.dacă vrei sa ai o experiență neplăcută dute la 2 tepari.Pardon 2 cocoșii.

    Niște minciuni tot ce scrie în descriere de fapt restaurantul a fost coportativa statului.și a fost condus de mai mulți manageri.și după ce sa privatizat a trecut prin mai multe maini acumane sar zvonit ca este a lui borcea.și este condus de un amarat de Manager nea sile un comunist unul care nu știe sa își respecte clienți care vrea sa facă bani din mâncare ne comestibila și foarte scumpa fac apel la organele competente sa OPC sa facă verificări la acest Restaurant.

    Nu va lăsați păcăliți de acest restaurant 2 cocoșii