Toate localurile de pe Restocracy: restaurante, bistrouri, cafenele etc., evaluate sau nu

Ord. dupa

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2460 vizite 2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

406 vizite

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in Regie Restaurantul 1...

811 vizite

La 18 Lounge au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... ...

16247 vizite 5 comentarii

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

1366 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

212 vizite

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

170 vizite

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

272 vizite

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

243 vizite

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

181 vizite

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

145 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

140 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

130 vizite

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

149 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

25335 vizite

Boema viu colorata de pe Polona Acuarela e un local pe strada Polon...

9480 vizite

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentul Ad hoc Bistro par...

2031 vizite 1 comentarii

AFI Palace Cotroceni e unul dintre cele mai mari mall-uri din Bucurest...

84 vizite

Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu n...

3978 vizite

Boema hipster bucuresteana Stiu Ai Sushi Bar inca de cand s-a desch...

1653 vizite

Restaurantele de pe malul Dambovitei: Aici Pe malul cu Piata Unirii...

11995 vizite

Un pranz ratat Cred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca ...

1362 vizite

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

3278 vizite

La Ali Baba mergi ca sa mananci repede si ieftin Ali Baba a ajuns s...

2046 vizite 2 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Lucru romanesc bine facut.

Doi Cocosi e acolo, langa lacul Straulesti, cu mult inainte ca oricare dintre cei care scriem sau citim aici sa ne fi nascut. A fost construit ca han, acum mai bine de 100 de ani, apoi a ajuns restaurant. Actualul proprietar il conduce inca din 1979.

Pe vremea comunistilor, si o buna perioada dupa aceea, Doi Cocosi era faimos printre restaurantele cu specific traditional romanesc. Apoi si-a mai pierdut din greutate, si nu pentru ca se mananca mai putin bine la ei, ci pentru ca au venit si altii tare din urma.

Cei Doi Cocosi nu au camere de inchiriat, e doar restaurant, cu o sala mai mare in interior si cu o terasa in partea dinspre strada. Cladirea e foarte mare, intinsa, pare sa aiba si un al doilea nivel, la etaj, pe o anumita bucata. Nu pot sa-mi imaginez ce se intampla in restul cladirii, pentru ca partea cu sala si cu terasa e relativ restransa fata suprafata totala. Dar, ma rog, asta conteaza mai putin pentru adeptii bucatariei romanesti traditionale care fac atatia kilometri ca sa ajunga la cei Doi Cocosi.

Cladirea e bine intretinuta, si in afara, varuita cu alb si cu ceva ornamente rosii, si in interior. La restaurantul propriu-zis nu se intra pe ceea ce pare sa fie, sau sa fi fost intrarea principala, adica prin mijloc. Se intra printr-o usa laterala, in partea stanga a cladirii, dupa care se merge pe un culoar lung, ingust si intunecos, ca sa ajungi in alt culoar intunecos, care o ia spre dreapta, apoi la stanga si gata!

Sala cu mesele pare sa fi fost o curte interioara acoperita complet, insa careia i-au facut un mic aoperis transparent retractabil, care foloseste mai mult ca luminator, incaperea astfel construita neavand niciun fel de geam.

E aerisita, totusi, chiar daca nu are geamuri; mesele sunt spatiate, acoperite cu fete de masa albe, impecabile, servete la fel, cele mai mari dintre ele cu flori proaspete. Totul debordeaza de decoruri, arata ca un mare pom de craciun, cum se vede si in poze. Unii mai simandicosi ar putea sa strambe din nas, insa mie imi place, si sunt sigur ca si strainii se dau in vant dupa asa ceva.

Si mai spectaculoasa la Doi Cocosi e camara din pivnita si din holurile care duc catre ea. Tot doua, si tot cotite… 🙂 Sunt cateva milioane de borcane acolo (poate sute de milioane, sau or fi trecut de miliard, deja?), borcanele si ditamai borcane cu muraturi, zacusti, dulceturi si cine mai stie ce se afla in ele, arata chiar ca in cartile de povesti. Si lor am avut voie sa le fac poze, cred ca se poate surprinde o mica parte din lumea celor Doi Cocosi.

Si terasa e frumoasa, mai ales ca ii pun multe muscate rosii. Nu era deschisa inca, insa o stiu din anii trecuti.

Mancarea e destul de buna la Doi Cocosi. Meniu romanesc traditional, destul de lung, cu toate cele cunoscute, nimic nou sau surprinzator. Multe par sa fie facute la ei in bucatarie. Se straduiesc sa le prezinte frumos, ceea ce le si reuseste, in mare masura.

Si serviciul a fost bun la Doi Cocosi, cu fiul patronului omniprezent in sala, el ne-a primit, ne-a facut recomandari, ne-a dat explicatii, a adus si mancarea si a luat si farfuriile, cand s-a nimerit sa fie in apropiere si era cazul sa fie luate; atent la fiecare detaliu si la fiecare client, bine-dispus si in forma. Ceilalti chelneri nu aveau reflexele lui de antreprenor si de client service, evident. Daca le-ar fi avut, ar fi avut si ei restaurantul lor pana acum, poate unul mic, Un Cocos, de pilda, insa al lor. Insa asa trebuie sa lucreze pentru fiul patronului, al carui tata conduce cei Doi Cocosi din 1979…

Preturile sunt relativ mici la Doi Cocosi, daca le masuram cu cele de la restaurantele romanesti din centru. Poti manca bine si cu 50 de lei, daca iti pui in minte sa faci economie, insa daca tot bati atata drum pana acolo sigur iei mai multe.

Doi Cocosi a fost si ramane unul dintre restaurantele cu specific traditional romanesc importante ale Bucurestiului, cu mancare cinstita, cu preturi bune si cu imaginea de lucru bine facut, cu pasiune si cu dedicatie. Merita, cu siguranta, drumul lung pana acolo, mai ales in weekend, cand se poate ajunge si intr-un sfert de ceas din centru. (GB – aprilie 2017)

Cele mai bune restaurante romanesti din Bucuresti

Cand am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai buna bucatarie romaneasca din Bucuresti, nu am luat in calcul diferentele dintre restaurantele traditionale romanesti, cele cu b...

Topul restaurantelor din Bucuresti acum un sfert de secol

Un cititor al Restocracy mi-a trimis un top al restaurantelor din Bucuresti de acum 26 de ani, deci la foarte scurt timp dupa Revolutie, cand abia de apareau restaurantele private. De aceea, acesta es...

Data actualizarii: 29/08/2019

Doi Cocosi  - Sos. Bucuresti-Targoviste, nr. 8

  • Anonim :

    Doi cocoși… Ca doua ciori!
    Ajung și aștept sa ma preia cineva, pauza, asa ca aleg o masa în colt. După 10 minute vine ospătărițe, îmi ia comanda și pleacă. Aduce ciorba de burta, fiarta corect, tăiată foarte mare, la cuțit și pana sa termin, aduce și felul doi pe care mi-l pune pe masa fără un cuvânt. Felul doi fiind mușchiuleț de berbecuț cu mămăligă. Pana am terminat eu ciorba, se făcuse, asa ca cer sa îl bage puțin la salamandra. Îl ia fără un cuvânt și îl aduce fierbinte. Mușchiuleț… Sa zicem ca a mers, dar lângă el mi-a pus o lingura de mămăligă în condițiile în care mușchiul era destul de mare, astfel incat mai cer mămăligă.
    Mesele dotate cu scaune de terasa de curte, nu de stat la o masa normala de mâncat iar curățenia la toaleta…
    Așadar constat ca am mai tăiat de pe lista un restaurant.

  • anonim :

    Mai bine faceti apel la cartea de gramatica…

  • ionel :

    Atenție nu mâncați la Doi Cocoși
    Restaurantul este jalnic.personalul la fel. Am comandat pui la bol.am specificat la ospătărița.domnișoară sa fie bine patruns.(Mai comandasem alte dați și era pui în sânge.)și ce credeți? A venit la fel..am chemate o și ia spus ca eu nu plătesc acest fel de pui ca nu pot sa manaci așa ceva.ce răspuns credeți ca mia dat.sa grăbit bucătăreasa și așa se face de fapt puiuliam cerut nota de plata și iam specificat ca dacă nam mâncat puiul la bol nu pot sa plătesc. Mia adus nota și îmi spune ca managerul un moș nea sile un comunist care mai de graba era bun ca paznic își cere scuze și daca nu plătesc puiul acela ne făcut. Sa nu mai vin la ei in Restaurant.nu mai spun ca toată mâncarea era ne făcută mămăligă ne fiarta.papanasi la fel.un dezastru total.a fost odată 2 cocosi un Restaurant cu nume.acuma mai de graba sar numi Restaurantul teapa.si te arde și la nota de plata.dacă vrei sa ai o experiență neplăcută dute la 2 tepari.Pardon 2 cocoșii.

    Niște minciuni tot ce scrie în descriere de fapt restaurantul a fost coportativa statului.și a fost condus de mai mulți manageri.și după ce sa privatizat a trecut prin mai multe maini acumane sar zvonit ca este a lui borcea.și este condus de un amarat de Manager nea sile un comunist unul care nu știe sa își respecte clienți care vrea sa facă bani din mâncare ne comestibila și foarte scumpa fac apel la organele competente sa OPC sa facă verificări la acest Restaurant.

    Nu va lăsați păcăliți de acest restaurant 2 cocoșii

  • doi-cocosi-restaurant-romanesc-evaluare-restocracy