Restaurante si localuri cu muzica populara, romante si alta muzica de petrecere

Ord. dupa

Un business genial construit, o capodopera logistica. Beraria H din...

9158 vizite 2 comentarii

Tumoarea de pe fatada marii cladiri de langa Manastirea Stavropoleos ...

2640 vizite 4 comentarii

Alt restaurant - fosila Nu-mi aduc aminte de restaurantul Casa Gorj...

849 vizite

Un restaurant traditional romanesc bine asezat Sunt doua restaurant...

4120 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

2590 vizite

Crama Domneasca, ce-a luat fiinta intre ruinele Palatului Voievodal Cu...

687 vizite

Lucru romanesc bine facut. Doi Cocosi e acolo, langa lacul Straules...

3476 vizite 3 comentarii

Numai daca sunteti turist strain Hanu' lui Manuc e Hanul lui Manuc,...

3744 vizite 2 comentarii

Restaurant Hanul Drumetului, vine în întâmpinarea oaspeților săi ...

361 vizite

Hanul Hangitei implineste traditia si va ofera un meniu pur romanesc,...

410 vizite

Cred ca Dragos Petrescu nu a mai trecut demult pe aici... Hanu Bera...

2622 vizite

La Mia Musica este un club si restaurant cu specific italian, situat i...

986 vizite

Restaurantul La Protap este un restaurant din Bucuresti cu specific ro...

347 vizite

Lacrimi si Sfinti: lacrimile pentru servicii, cele sfinte despre manca...

9473 vizite 2 comentarii

O cina privata cu doamna Nicolau e o experienta care se tine minte. ...

8923 vizite 4 comentarii

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

7478 vizite 6 comentarii

Sper ca Marul de Aur sa redevina ce a fost odata Au facut ceea ce a...

4238 vizite 1 comentarii

Nicoresti, restaurantul romanesc lasat din tata-n fiu Nicoresti e u...

1065 vizite

Unul dintre marile restaurante turistice ale Bucurestiului Pescaru...

2123 vizite

O calatorie inapoi in timp Cand am facut Restocracy, acum un an si ...

1840 vizite

Delea Nouă este un restaurant cu specific romanesc, situat în centru...

471 vizite

Un restaurant cu specific romanesc traditional corect si cinstit Re...

3294 vizite 3 comentarii

De luat in calcul si atunci cand vreti o mancare roamaneasca serioasa ...

3098 vizite 3 comentarii

Un restaurant numai bun pentru turisti inocenti Terasa Doamnei e un...

1266 vizite

Chelnerul catre client: eu acasa am invatat ca trebuie sa dea buna ziu...

2063 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Lucru romanesc bine facut.

Doi Cocosi e acolo, langa lacul Straulesti, cu mult inainte ca oricare dintre cei care scriem sau citim aici sa ne fi nascut. A fost construit ca han, acum mai bine de 100 de ani, apoi a ajuns restaurant. Actualul proprietar il conduce inca din 1979.

Pe vremea comunistilor, si o buna perioada dupa aceea, Doi Cocosi era faimos printre restaurantele cu specific traditional romanesc. Apoi si-a mai pierdut din greutate, si nu pentru ca se mananca mai putin bine la ei, ci pentru ca au venit si altii tare din urma.

Cei Doi Cocosi nu au camere de inchiriat, e doar restaurant, cu o sala mai mare in interior si cu o terasa in partea dinspre strada. Cladirea e foarte mare, intinsa, pare sa aiba si un al doilea nivel, la etaj, pe o anumita bucata. Nu pot sa-mi imaginez ce se intampla in restul cladirii, pentru ca partea cu sala si cu terasa e relativ restransa fata suprafata totala. Dar, ma rog, asta conteaza mai putin pentru adeptii bucatariei romanesti traditionale care fac atatia kilometri ca sa ajunga la cei Doi Cocosi.

Cladirea e bine intretinuta, si in afara, varuita cu alb si cu ceva ornamente rosii, si in interior. La restaurantul propriu-zis nu se intra pe ceea ce pare sa fie, sau sa fi fost intrarea principala, adica prin mijloc. Se intra printr-o usa laterala, in partea stanga a cladirii, dupa care se merge pe un culoar lung, ingust si intunecos, ca sa ajungi in alt culoar intunecos, care o ia spre dreapta, apoi la stanga si gata!

Sala cu mesele pare sa fi fost o curte interioara acoperita complet, insa careia i-au facut un mic aoperis transparent retractabil, care foloseste mai mult ca luminator, incaperea astfel construita neavand niciun fel de geam.

E aerisita, totusi, chiar daca nu are geamuri; mesele sunt spatiate, acoperite cu fete de masa albe, impecabile, servete la fel, cele mai mari dintre ele cu flori proaspete. Totul debordeaza de decoruri, arata ca un mare pom de craciun, cum se vede si in poze. Unii mai simandicosi ar putea sa strambe din nas, insa mie imi place, si sunt sigur ca si strainii se dau in vant dupa asa ceva.

Si mai spectaculoasa la Doi Cocosi e camara din pivnita si din holurile care duc catre ea. Tot doua, si tot cotite… 🙂 Sunt cateva milioane de borcane acolo (poate sute de milioane, sau or fi trecut de miliard, deja?), borcanele si ditamai borcane cu muraturi, zacusti, dulceturi si cine mai stie ce se afla in ele, arata chiar ca in cartile de povesti. Si lor am avut voie sa le fac poze, cred ca se poate surprinde o mica parte din lumea celor Doi Cocosi.

Si terasa e frumoasa, mai ales ca ii pun multe muscate rosii. Nu era deschisa inca, insa o stiu din anii trecuti.

Mancarea e destul de buna la Doi Cocosi. Meniu romanesc traditional, destul de lung, cu toate cele cunoscute, nimic nou sau surprinzator. Multe par sa fie facute la ei in bucatarie. Se straduiesc sa le prezinte frumos, ceea ce le si reuseste, in mare masura.

Si serviciul a fost bun la Doi Cocosi, cu fiul patronului omniprezent in sala, el ne-a primit, ne-a facut recomandari, ne-a dat explicatii, a adus si mancarea si a luat si farfuriile, cand s-a nimerit sa fie in apropiere si era cazul sa fie luate; atent la fiecare detaliu si la fiecare client, bine-dispus si in forma. Ceilalti chelneri nu aveau reflexele lui de antreprenor si de client service, evident. Daca le-ar fi avut, ar fi avut si ei restaurantul lor pana acum, poate unul mic, Un Cocos, de pilda, insa al lor. Insa asa trebuie sa lucreze pentru fiul patronului, al carui tata conduce cei Doi Cocosi din 1979…

Preturile sunt relativ mici la Doi Cocosi, daca le masuram cu cele de la restaurantele romanesti din centru. Poti manca bine si cu 50 de lei, daca iti pui in minte sa faci economie, insa daca tot bati atata drum pana acolo sigur iei mai multe.

Doi Cocosi a fost si ramane unul dintre restaurantele cu specific traditional romanesc importante ale Bucurestiului, cu mancare cinstita, cu preturi bune si cu imaginea de lucru bine facut, cu pasiune si cu dedicatie. Merita, cu siguranta, drumul lung pana acolo, mai ales in weekend, cand se poate ajunge si intr-un sfert de ceas din centru. (GB – aprilie 2017)

Cele mai bune restaurante romanesti din Bucuresti

Cand am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai buna bucatarie romaneasca din Bucuresti, nu am luat in calcul diferentele dintre restaurantele traditionale romanesti, cele cu b...

Topul restaurantelor din Bucuresti acum un sfert de secol

Un cititor al Restocracy mi-a trimis un top al restaurantelor din Bucuresti de acum 26 de ani, deci la foarte scurt timp dupa Revolutie, cand abia de apareau restaurantele private. De aceea, acesta es...

Data actualizarii: 14/08/2018

Doi Cocosi

 • Anonim :

  Doi cocoși… Ca doua ciori!
  Ajung și aștept sa ma preia cineva, pauza, asa ca aleg o masa în colt. După 10 minute vine ospătărițe, îmi ia comanda și pleacă. Aduce ciorba de burta, fiarta corect, tăiată foarte mare, la cuțit și pana sa termin, aduce și felul doi pe care mi-l pune pe masa fără un cuvânt. Felul doi fiind mușchiuleț de berbecuț cu mămăligă. Pana am terminat eu ciorba, se făcuse, asa ca cer sa îl bage puțin la salamandra. Îl ia fără un cuvânt și îl aduce fierbinte. Mușchiuleț… Sa zicem ca a mers, dar lângă el mi-a pus o lingura de mămăligă în condițiile în care mușchiul era destul de mare, astfel incat mai cer mămăligă.
  Mesele dotate cu scaune de terasa de curte, nu de stat la o masa normala de mâncat iar curățenia la toaleta…
  Așadar constat ca am mai tăiat de pe lista un restaurant.

 • anonim :

  Mai bine faceti apel la cartea de gramatica…

 • ionel :

  Atenție nu mâncați la Doi Cocoși
  Restaurantul este jalnic.personalul la fel. Am comandat pui la bol.am specificat la ospătărița.domnișoară sa fie bine patruns.(Mai comandasem alte dați și era pui în sânge.)și ce credeți? A venit la fel..am chemate o și ia spus ca eu nu plătesc acest fel de pui ca nu pot sa manaci așa ceva.ce răspuns credeți ca mia dat.sa grăbit bucătăreasa și așa se face de fapt puiuliam cerut nota de plata și iam specificat ca dacă nam mâncat puiul la bol nu pot sa plătesc. Mia adus nota și îmi spune ca managerul un moș nea sile un comunist care mai de graba era bun ca paznic își cere scuze și daca nu plătesc puiul acela ne făcut. Sa nu mai vin la ei in Restaurant.nu mai spun ca toată mâncarea era ne făcută mămăligă ne fiarta.papanasi la fel.un dezastru total.a fost odată 2 cocosi un Restaurant cu nume.acuma mai de graba sar numi Restaurantul teapa.si te arde și la nota de plata.dacă vrei sa ai o experiență neplăcută dute la 2 tepari.Pardon 2 cocoșii.

  Niște minciuni tot ce scrie în descriere de fapt restaurantul a fost coportativa statului.și a fost condus de mai mulți manageri.și după ce sa privatizat a trecut prin mai multe maini acumane sar zvonit ca este a lui borcea.și este condus de un amarat de Manager nea sile un comunist unul care nu știe sa își respecte clienți care vrea sa facă bani din mâncare ne comestibila și foarte scumpa fac apel la organele competente sa OPC sa facă verificări la acest Restaurant.

  Nu va lăsați păcăliți de acest restaurant 2 cocoșii