Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Afiseaza

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant…

Există un restaurant cu bucătărie persană cu numele Teheran deschis de iranianul Hamid Reza în urmă cu vreo zece ani în Lacul Tei. Acum câteva săptămâni s-a deschis în Pipera-Voluntari un alt restaurant, cu numele Tehran, adică același nume, dar pe englezește.

Desigur, aproape nimeni nu va observa diferența, așa că toți vor crede că e același restaurant. Dar nu e așa, fiindcă nu e nicio (altă) legătură între ele. Mai mult, iranianul domn Hamid Reza, cel cu restaurantul Teheran dinspre Barbu Văcărescu, e supărat pe iranianul domn care a deschis Tehran din Pipera, bănuind un abuz din partea sa, ca să profite de această confuzie. Dar e treaba lor să rezolve conflictul – dacă e vreunul…

Tehran au început în martie 2021 doar cu livrările, fiind pandemie în aer și neavând terasă. În iunie au deschis și micul salon de la etaj. Sunt chiar pe bulevard în Pipera, unde e un trafic infernal. Nu au terasă, pentru că nu ar avea unde și cum. Dar micul salon de la etaj e plăcut, cochet, bine amenajat, chiar cu un oarecare concept.

Bucătăria e jos, la parter, și acolo gătește un domn de seminție orientală – probabil persană, dacă facem legătura cu numele micului bistrou iranian. Supărat, fără chef de vorbă, irascibil chiar, atunci când l-am întrebat despre ce mâncăruri au acolo. Îmi tot întindea meniul să citesc singur. Ori chiar era ocupat, sau nu-i plăcea de fața sau de îmbrăcămintea mea, nu știu.

Da, evident, Tehran e un restaurant iranian, cu bucătărie persană tradițională. Mâncăruri asemănătoare pe care le găsești în Africa, Turcia, Israel, Liban, țările sovietice musulmane, tot Orientul Apropiat. Arabii, ai lor și cunoscătorii pot face multe diferențe între acele mâncăruri, însă pentru marea majoritate a bucureștenilor, și a europenilor, în general, încadrarea generică în „Bucătărie orientală” e suficientă pentru a ști despre ce este vorba și pentru a-și seta așteptările suficient de precis.

Aici, chiar și în salon îți dau mâncarea în cutii de plastic și cu tacâmuri la fel. Pot mânca fără probleme din cutie, însă micile furculițe și cuțite care se rupeau la cea mai mică neatenție au fost o permanentă sursă de stres. Măcar dacă asta ar fi dus la scăderea cifrei de pe bonul de plată, dar nu mi s-a părut să fi avut vreun efect pozitiv pentru mine…

Cred că Tehran din Pipera-Voluntari va rămâne un restaurant preponderent de delivery și take away pentru o bună bucată de vreme. Poate să fie sustenabil și așa ca model de business. Sper să le meargă bine și să-i mai treacă supărarea omului din bucătărie… (George Butunoiu – iunie 2021)

Tehran, restaurant persan si take away in Pipera

Pipera
Data actualizarii: 17/11/2022

Tehran  - Bd. Pipera, nr. 48C, Voluntari, jud. Ilfov

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close