Restaurante si localuri cu muzica populara, romante si alta muzica de petrecere

Ord. dupa

Un business genial construit, o capodopera logistica.Beraria H din...

O mancare ce ar fi fost foarte buna pe vremea comunistilorOricat m...

Tumoarea de pe fatada marii cladiri de langa Manastirea Stavropoleos ...

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima...Complexu...

Lucru romanesc bine facut.Doi Cocosi e acolo, langa lacul Straules...

Numai daca sunteti turist strainHanu' lui Manuc e Hanul lui Manuc,...

Cred ca Dragos Petrescu nu a mai trecut demult pe aici...Hanu Bera...

Pentru ca Mircea Dinescu are imaginatie si altii nuLacrimi si ...

O cina privata cu doamna Nicolau e o experienta care se tine minte. ...

Unul dintre marile restaurante turistice ale BucurestiuluiPescaru...

Un restaurant cu specific romanesc traditional corect si cinstitRe...

De luat in calcul si atunci cand vreti o mancare roamaneasca serioasa ...

Un restaurant numai bun pentru turisti inocentiTerasa Doamnei e un...

Chelnerul catre client: eu acasa am invatat ca trebuie sa dea buna ziu...

Afiseaza

Un restaurant cu specific romanesc traditional corect si cinstit

Restaurantul Voievodal Baneasa a devenit si el destul de cunoscut prinrre restaurantele cu specific romanesc traditional (taranesc si urban), in priul rand prin consecventa si prin calitatea constanta a produselor.

E, de fapt, fostul Restaurant Voievodal care a fost in Centrul Vechi al domnului Marian Cheata, un restaurant mare si bine vazut in acea vreme, am scris si eu de bine despre ei. Nu stiu de ce au inchis acolo, in urma cu mai multi ani, parea sa le mearga foarte bine, il vedeam mereu plin. Aici, in Baneasa, au deschis de vreo patru ani.

Ocupa un spatiu surprinzator de mare pentru un restaurant de bloc, coltul parterului unui bloc de locuinte de la Podul Baneasa, vizavi de coltul cel mai indepartat al parcului Herastrau, la care te poti uita stand pe terasa Restaurantului Voievodal.

Are mai multe sali cu forme diferite, dispuse neregulat, chiar si cu diferente de nivel. Cele dinspre Soseaua Bucuresti-Ploiesti si spre Elena Vacarescu au pereti de sticla, cele din interior nu au geamuri deloc. Acolo, in spate, sunt niste sali mari doar pentru evenimente – si acesta pare sa fie unul dintre obiectivele principale ale Restaurantului Voievodal Baneasa, sa faca evenimente mari acolo, chiar si nunti.

Spatiul din fata e foarte luminos, foarte curat, bine amenajat si intretinut. Au un gratar in fata, chiar in coltul cel mai vizibil al restaurantului, multe borcane cu muratiri si ce o mai fi in ele, pe post de decor, cu efectul scontat, cateva obiecte din fier forjat, cu trimitere la epocile voievodale, cateva panouri cu citate si explicatii istorice. Cei mai simandicosi le vor cataloga repede drept kitsch-uri, insa mie mi se par potrivite, nu prea vad ce altceva mai bun ar fi putut sa faca pentru un restaurant traditional romanesc intr-un bloc comunist.

Si terasa e frumoasa, mare, cu forma neregulata si cu diferente de nivel, are si copaci batrani, multe flori, verdeata, chiar ceva ce pare o mica arteziana in mijloc. Terasa da spre lacul Herastrau, dupa cum am spus, ceea ce o face si mai atractiva vara.

Meniul e foarte lung la Restaurantul Voievodal Baneasa, asa cum a fost intotdeauna moda la noi. E bucataria traditionala romaneasca, cea veche, taraneasca, dar si cea mai de zilele noastre, urbana, cosmopolita. Au pus si poze mari in meniu, ceea ce e foarte bine, te fac intotdeauna sa iei mai mult decat poti manca.

Chiar daca e mai industriala – nu au cum sa tina produse proaspete pentru atat de multe feluri, sunt obligati sa mearga mult pe congelate, sau chiar pe semipreparate – arata bine, pare muncita si unele mancaruri sunt chiar bune. Mi-a placut, de pilda, ca ciulamaua a fost chiar cu smantana, ca in Moldova, nu cu faina, ca la olteni.

Serviciul a fost si el bun la Restaurant Voievodal Baneasa, atent, cu chelneri mai in varsta, ceea ce imi reconfirma banuiala ca domnul Cheata si cei din echipa lui sunt de meserie in bransa asta, poate chiar de pe vremea comunistilor, si merg impreuna la bine si la greu, asa cum am vazut in multe alte restaurante din Bucuresti.

Preturile sunt rezonabile, clienti erau, probabil din cladirile imense de birouri de peste drum. Oricum, in zona aceea nu sunt multe optiuni pentru ei.

Restaurant Voievodal Baneasa e, deci, un restaurant specific traditional romanesc serios, cinstit, curat si aratos, cu mancare destul de buna. Se poate merge acolo si de mai departe, cand aveti oaspeti neromani, depilda, daca vreti sa fiti siguri ca nu aveti surprize. (GB – aprilie 2017)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

Restaurant Voievodal Baneasa

Adresa de email nu va fi publicata.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.