Toate localurile de pe Restocracy: restaurante, bistrouri, cafenele etc., evaluate sau nu

Ord. dupa

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2460 vizite 2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

406 vizite

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in Regie Restaurantul 1...

811 vizite

La 18 Lounge au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... ...

16247 vizite 5 comentarii

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

1366 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

212 vizite

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

170 vizite

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

272 vizite

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

243 vizite

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

181 vizite

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

145 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

140 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

130 vizite

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

149 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

25335 vizite

Boema viu colorata de pe Polona Acuarela e un local pe strada Polon...

9480 vizite

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentul Ad hoc Bistro par...

2031 vizite 1 comentarii

AFI Palace Cotroceni e unul dintre cele mai mari mall-uri din Bucurest...

84 vizite

Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu n...

3978 vizite

Boema hipster bucuresteana Stiu Ai Sushi Bar inca de cand s-a desch...

1653 vizite

Restaurantele de pe malul Dambovitei: Aici Pe malul cu Piata Unirii...

11995 vizite

Un pranz ratat Cred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca ...

1362 vizite

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

3278 vizite

La Ali Baba mergi ca sa mananci repede si ieftin Ali Baba a ajuns s...

2046 vizite 2 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Chiar sa stie cei de la Restaurant Voievodal Baneasa ca le apreciez munca!

Bucatarie romaneasca traditionala Am revenit la Restaurantul Voievodal si nu m-am mirat deloc sa-l gasesc exact la fel cum il stiam de ani buni de zile. Foarte curat, foarte bine intretinut. Mancarea e clar facuta mai bine, cu mai multa munca si cu mai multa grija decat in marea majoritate a restaurantelor traditionale romanesti, care se multumesc doar sa ia cele mai ieftine produse de la supermarket si sa ti le puna apoi in farfurie. Nu au multa imaginatie oamenii acestia de la Restaurant Voievodal Baneasa, insa nu poti sa nu observi cat de mult se straduie sa faca lucrurile bine in restaurantul lor. Nu e deloc de mirare ca are succes, am vazut mereu oameni la ei la masa, si inauntru, si pe terasa destul de bine amenajata. As vrea sa stie ca ii apreciez, chiar daca nu sunt eu cel mai mare admirator al bucatariei romanesti traditionale… (GB – mai 2019)

Restaurant Voievodal Baneasa, un restaurant cu specific romanesc traditional corect si cinstit

Restaurantul Voievodal Baneasa a devenit si el destul de cunoscut printre restaurantele cu specific romanesc traditional (taranesc si urban), in priul rand prin consecventa si prin calitatea constanta a produselor.

E, de fapt, fostul Restaurant Voievodal care a fost in Centrul Vechi al domnului Marian Cheata, un restaurant mare si bine vazut in acea vreme, am scris si eu de bine despre ei. Nu stiu de ce au inchis acolo, in urma cu mai multi ani, parea sa le mearga foarte bine, il vedeam mereu plin. Aici, in Baneasa, au deschis de vreo patru ani.

Ocupa un spatiu surprinzator de mare pentru un restaurant de bloc, coltul parterului unui bloc de locuinte de la Podul Baneasa, vizavi de coltul cel mai indepartat al parcului Herastrau, la care te poti uita stand pe terasa Restaurantului Voievodal. Are mai multe sali cu forme diferite, dispuse neregulat, chiar si cu diferente de nivel. Cele dinspre Soseaua Bucuresti-Ploiesti si spre Elena Vacarescu au pereti de sticla, cele din interior nu au geamuri deloc. Acolo, in spate, sunt niste sali mari doar pentru evenimente – si acesta pare sa fie unul dintre obiectivele principale ale Restaurantului Voievodal Baneasa, sa faca evenimente mari acolo, chiar si nunti.

Spatiul din fata e foarte luminos, foarte curat, bine amenajat si intretinut. Au un gratar in fata, chiar in coltul cel mai vizibil al restaurantului, multe borcane cu muratiri si ce o mai fi in ele, pe post de decor, cu efectul scontat, cateva obiecte din fier forjat, cu trimitere la epocile voievodale, cateva panouri cu citate si explicatii istorice. Cei mai simandicosi le vor cataloga repede drept kitsch-uri, insa mie mi se par potrivite, nu prea vad ce altceva mai bun ar fi putut sa faca pentru un restaurant traditional romanesc intr-un bloc comunist.

Si terasa e frumoasa, mare, cu forma neregulata si cu diferente de nivel, are si copaci batrani, multe flori, verdeata, chiar ceva ce pare o mica arteziana in mijloc. Terasa da spre lacul Herastrau, dupa cum am spus, ceea ce o face si mai atractiva vara.

Meniul e foarte lung la Restaurantul Voievodal Baneasa, asa cum a fost intotdeauna moda la noi. E bucataria traditionala romaneasca, cea veche, taraneasca, dar si cea mai de zilele noastre, urbana, cosmopolita. Au pus si poze mari in meniu, ceea ce e foarte bine, te fac intotdeauna sa iei mai mult decat poti manca.

Chiar daca e mai industriala – nu au cum sa tina produse proaspete pentru atat de multe feluri, sunt obligati sa mearga mult pe congelate, sau chiar pe semipreparate – arata bine, pare muncita si unele mancaruri sunt chiar bune. Mi-a placut, de pilda, ca ciulamaua a fost chiar cu smantana, ca in Moldova, nu cu faina, ca la olteni.

Serviciul a fost si el bun la Restaurant Voievodal Baneasa, atent, cu chelneri mai in varsta, ceea ce imi reconfirma banuiala ca domnul Cheata si cei din echipa lui sunt de meserie in bransa asta, poate chiar de pe vremea comunistilor, si merg impreuna la bine si la greu, asa cum am vazut in multe alte restaurante din Bucuresti.

Preturile sunt rezonabile, clienti erau, probabil din cladirile imense de birouri de peste drum. Oricum, in zona aceea nu sunt multe optiuni pentru ei.

Restaurant Voievodal Baneasa e, deci, un restaurant specific traditional romanesc serios, cinstit, curat si aratos, cu mancare destul de buna. Se poate merge acolo si de mai departe, cand aveti oaspeti neromani, depilda, daca vreti sa fiti siguri ca nu aveti surprize. (GB – aprilie 2017)

Podul Baneasa

Restaurant Voievodal Baneasa

Data actualizarii: 22/11/2019

Restaurant Voievodal Baneasa  - Sos. Bucuresti-Ploiesti, nr. 10 (Podul Baneasa)

 • Argentina :

  Am fost saptamina trecuta si am ramas cu un gust amar.Sonorizarea a fost de cosmar, nu te puteai intelege cu vecinul de masa,trebuia sa urli ca sa te faci auzit.Programul artistic a fost condimentat de 2 dansatoare din buric, fie pe muzica indiana,turceasca sau tiganeasca si mi-au stricat pofta de mincare. Nu au avut nimic de a face cu vreun act artistic.Am comandat un muschi de porc pe jar, care a fost atit de uscat incit aproape nu intra cutitul in el, iar salata a venit la 10 minute dupa ce am inceput sa maninc, atit cit s-a putut.In rest , a doua oara nu mai calc pe acolo.

 • Robert 28.01.2019 :

  Am servit masa la acest restaurant pe 25ianurie 2019 si am ramas surpins placut..
  De la intrare am fost intampinat placut de seful de sala,ma rugat sa imi aleg masa la care doresc sa servesc masa…ospatarul foarte promt…meniul foarte bogat noroc cu ospatarul care ma ajutat sa fac o alegere buna…mancarea foarte gustoasa..Mi a placut foarte mult voi revenii cu mult drag

 • valel :

  In ziua de 28 octombrie a c am organizat un eveniment de familie in acest restaurant. Desi spatiul este generos meniul a fost deplorabil si anume:
  – legumele pe jar au fost arse;
  – pastravul la jaratic au fost carbonizate;
  – cartofii la ceaun erau facuti probobil cu o zi inainte, erau reci si patati spre brun;
  – la sfarsit dupa ce am platit o suma frumusica – 358 euro chelnerul a inceput sa ne certe ceranr bacsis inca 35 euro. Rusine.

 • restaurant-voievodal-baneasa-restaurant-romanesc-restocracy