Restaurante si localuri cu muzica populara, romante si alta muzica de petrecere

Ord. dupa

Un business genial construit, o capodopera logistica. Beraria H din...

9240 vizite 2 comentarii

Tumoarea de pe fatada marii cladiri de langa Manastirea Stavropoleos ...

2726 vizite 5 comentarii

Alt restaurant - fosila Nu-mi aduc aminte de restaurantul Casa Gorj...

855 vizite

Un restaurant traditional romanesc bine asezat Sunt doua restaurant...

4228 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

2632 vizite

Crama Domneasca, ce-a luat fiinta intre ruinele Palatului Voievodal Cu...

695 vizite

Lucru romanesc bine facut. Doi Cocosi e acolo, langa lacul Straules...

3603 vizite 3 comentarii

Numai daca sunteti turist strain Hanu' lui Manuc e Hanul lui Manuc,...

3821 vizite 2 comentarii

Restaurant Hanul Drumetului, vine în întâmpinarea oaspeților săi ...

366 vizite

Hanul Hangitei implineste traditia si va ofera un meniu pur romanesc,...

417 vizite

Cred ca Dragos Petrescu nu a mai trecut demult pe aici... Hanu Bera...

2716 vizite

La Mia Musica este un club si restaurant cu specific italian, situat i...

994 vizite

Restaurantul La Protap este un restaurant din Bucuresti cu specific ro...

350 vizite

Lacrimi si Sfinti: lacrimile pentru servicii, cele sfinte despre manca...

9618 vizite 2 comentarii

O cina privata cu doamna Nicolau e o experienta care se tine minte. ...

9070 vizite 4 comentarii

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

7567 vizite 6 comentarii

Sper ca Marul de Aur sa redevina ce a fost odata Au facut ceea ce a...

4341 vizite 1 comentarii

Nicoresti, restaurantul romanesc lasat din tata-n fiu Nicoresti e u...

1080 vizite

Unul dintre marile restaurante turistice ale Bucurestiului Pescaru...

2183 vizite

O calatorie inapoi in timp Cand am facut Restocracy, acum un an si ...

1848 vizite

Delea Nouă este un restaurant cu specific romanesc, situat în centru...

487 vizite

Un restaurant cu specific romanesc traditional corect si cinstit Re...

3328 vizite 3 comentarii

De luat in calcul si atunci cand vreti o mancare roamaneasca serioasa ...

3144 vizite 3 comentarii

Un restaurant numai bun pentru turisti inocenti Terasa Doamnei e un...

1294 vizite

Chelnerul catre client: eu acasa am invatat ca trebuie sa dea buna ziu...

2084 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Un restaurant cu specific romanesc traditional corect si cinstit

Restaurantul Voievodal Baneasa a devenit si el destul de cunoscut printre restaurantele cu specific romanesc traditional (taranesc si urban), in priul rand prin consecventa si prin calitatea constanta a produselor.

E, de fapt, fostul Restaurant Voievodal care a fost in Centrul Vechi al domnului Marian Cheata, un restaurant mare si bine vazut in acea vreme, am scris si eu de bine despre ei. Nu stiu de ce au inchis acolo, in urma cu mai multi ani, parea sa le mearga foarte bine, il vedeam mereu plin. Aici, in Baneasa, au deschis de vreo patru ani.

Ocupa un spatiu surprinzator de mare pentru un restaurant de bloc, coltul parterului unui bloc de locuinte de la Podul Baneasa, vizavi de coltul cel mai indepartat al parcului Herastrau, la care te poti uita stand pe terasa Restaurantului Voievodal.

Are mai multe sali cu forme diferite, dispuse neregulat, chiar si cu diferente de nivel. Cele dinspre Soseaua Bucuresti-Ploiesti si spre Elena Vacarescu au pereti de sticla, cele din interior nu au geamuri deloc. Acolo, in spate, sunt niste sali mari doar pentru evenimente – si acesta pare sa fie unul dintre obiectivele principale ale Restaurantului Voievodal Baneasa, sa faca evenimente mari acolo, chiar si nunti.

Spatiul din fata e foarte luminos, foarte curat, bine amenajat si intretinut. Au un gratar in fata, chiar in coltul cel mai vizibil al restaurantului, multe borcane cu muratiri si ce o mai fi in ele, pe post de decor, cu efectul scontat, cateva obiecte din fier forjat, cu trimitere la epocile voievodale, cateva panouri cu citate si explicatii istorice. Cei mai simandicosi le vor cataloga repede drept kitsch-uri, insa mie mi se par potrivite, nu prea vad ce altceva mai bun ar fi putut sa faca pentru un restaurant traditional romanesc intr-un bloc comunist.

Si terasa e frumoasa, mare, cu forma neregulata si cu diferente de nivel, are si copaci batrani, multe flori, verdeata, chiar ceva ce pare o mica arteziana in mijloc. Terasa da spre lacul Herastrau, dupa cum am spus, ceea ce o face si mai atractiva vara.

Meniul e foarte lung la Restaurantul Voievodal Baneasa, asa cum a fost intotdeauna moda la noi. E bucataria traditionala romaneasca, cea veche, taraneasca, dar si cea mai de zilele noastre, urbana, cosmopolita. Au pus si poze mari in meniu, ceea ce e foarte bine, te fac intotdeauna sa iei mai mult decat poti manca.

Chiar daca e mai industriala – nu au cum sa tina produse proaspete pentru atat de multe feluri, sunt obligati sa mearga mult pe congelate, sau chiar pe semipreparate – arata bine, pare muncita si unele mancaruri sunt chiar bune. Mi-a placut, de pilda, ca ciulamaua a fost chiar cu smantana, ca in Moldova, nu cu faina, ca la olteni.

Serviciul a fost si el bun la Restaurant Voievodal Baneasa, atent, cu chelneri mai in varsta, ceea ce imi reconfirma banuiala ca domnul Cheata si cei din echipa lui sunt de meserie in bransa asta, poate chiar de pe vremea comunistilor, si merg impreuna la bine si la greu, asa cum am vazut in multe alte restaurante din Bucuresti.

Preturile sunt rezonabile, clienti erau, probabil din cladirile imense de birouri de peste drum. Oricum, in zona aceea nu sunt multe optiuni pentru ei.

Restaurant Voievodal Baneasa e, deci, un restaurant specific traditional romanesc serios, cinstit, curat si aratos, cu mancare destul de buna. Se poate merge acolo si de mai departe, cand aveti oaspeti neromani, depilda, daca vreti sa fiti siguri ca nu aveti surprize. (GB – aprilie 2017)

Podul Baneasa

Restaurant Voievodal Baneasa

Data actualizarii: 31/05/2019

Restaurant Voievodal Baneasa

 • Argentina :

  Am fost saptamina trecuta si am ramas cu un gust amar.Sonorizarea a fost de cosmar, nu te puteai intelege cu vecinul de masa,trebuia sa urli ca sa te faci auzit.Programul artistic a fost condimentat de 2 dansatoare din buric, fie pe muzica indiana,turceasca sau tiganeasca si mi-au stricat pofta de mincare. Nu au avut nimic de a face cu vreun act artistic.Am comandat un muschi de porc pe jar, care a fost atit de uscat incit aproape nu intra cutitul in el, iar salata a venit la 10 minute dupa ce am inceput sa maninc, atit cit s-a putut.In rest , a doua oara nu mai calc pe acolo.

 • Robert 28.01.2019 :

  Am servit masa la acest restaurant pe 25ianurie 2019 si am ramas surpins placut..
  De la intrare am fost intampinat placut de seful de sala,ma rugat sa imi aleg masa la care doresc sa servesc masa…ospatarul foarte promt…meniul foarte bogat noroc cu ospatarul care ma ajutat sa fac o alegere buna…mancarea foarte gustoasa..Mi a placut foarte mult voi revenii cu mult drag

 • valel :

  In ziua de 28 octombrie a c am organizat un eveniment de familie in acest restaurant. Desi spatiul este generos meniul a fost deplorabil si anume:
  – legumele pe jar au fost arse;
  – pastravul la jaratic au fost carbonizate;
  – cartofii la ceaun erau facuti probobil cu o zi inainte, erau reci si patati spre brun;
  – la sfarsit dupa ce am platit o suma frumusica – 358 euro chelnerul a inceput sa ne certe ceranr bacsis inca 35 euro. Rusine.