Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

La A3 Bar te poți bucura de unele din cele mai bune preparate cu spec...

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentulAd hoc Bistro par...

Stil contemporan la Agape, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat ...

 Ahmad Hammadi/ Amy Cafe & Lounge și desantul arab pe Clucerului...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatiiCei doi copii din poza ...

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

Allucinante - Patrizia Paglieri a anuntat pe toata lumea ca localul s-...

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

Zestrea de la Amalgam a Domnului Consulea pentru cele doua fete ale sa...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Un privilegiu si o onoare sa iti bei cafeaua alaturi de...Ambiance...

S-a prins in sfarsit doamna Zisi ca trebuie sa aduca chelneri din Grec...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobraAperitivo e o te...

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece?De la Aqua am pastrat o a...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Traditional grecesc de la ambianta la mancareAthos e un restaurant...

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin!M-am intors la A...

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti[...] Meni...

Avido, locul in care te simti bine primitM-am intors la fetele de ...

Bistrou cantina corporatistaBacania Veche din cartierul de afaceri...

Backyard Garden & Pub este un local boem situat pe strada Popa Na...

Bake a Coffee e o cafenea mica pe strada Polona, aproape de intersecti...

Balkan Bistro este un restaurant central în București unde vei regă...

Bel Mondo, cantina saracilor Parcului Herastrau si a nostalgicilor din...

S-a redeschis cu acelasi nume Bel Mondo, dupa ce s-a mutat cateva sute...

Cantina pentru corporatistiBenedict Bistro e un restaurant destul ...

Una din marile berarii ale BucurestiuluiBeraria Germana Bucuresti ...

BiBO Restaurant / BiBO Burgers: placut, corect si bunBiBO Restaura...

Decadere. Mai jos de atat nu prea are unde sa se duca.Bistro Ateli...

Bistro Ateneu si Head Chef Alexandru Dumitru au confirmat!Am ajun...

Bistro Ateneu in sofisticata Casa GalleronNoul Bistro Ateneu insea...

Bistrou cu motociclisti frumosiPutini stiu acum cine a fost Mobra,...

Bistro Mangerie este un bistrou cu bucatarie frantuzeasca, situat pe s...

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de capMi-a pla...

Bistropolitan, trecerea de la coffee brown la olive greenBistropol...

Boema austera scandinava in MatasariBITE e un restaurant constru...

Blid – locanta romaneasca experiment de gastronomie etnica al lui Co...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Blue Margarita, un restaurant sud-american autenticBlue Margar...

Una dintre marile curti din spate ale BucurestiuluiBlueberry Garde...

Cand imi spune cineva ca un restaurant este absolut bestial, dar nimen...

Bocca, o cantina a saracilor bogatului cartierMarea casa din celeb...

Secvente dintr-un film de artaNu-mi aduc aminte ce era in locul ac...

Afiseaza

Chiar sa stie cei de la Restaurant Voievodal Baneasa ca le apreciez munca!

Bucatarie romaneasca traditionala Am revenit la Restaurantul Voievodal si nu m-am mirat deloc sa-l gasesc exact la fel cum il stiam de ani buni de zile. Foarte curat, foarte bine intretinut. Mancarea e clar facuta mai bine, cu mai multa munca si cu mai multa grija decat in marea majoritate a restaurantelor traditionale romanesti, care se multumesc doar sa ia cele mai ieftine produse de la supermarket si sa ti le puna apoi in farfurie. Nu au multa imaginatie oamenii acestia de la Restaurant Voievodal Baneasa, insa nu poti sa nu observi cat de mult se straduie sa faca lucrurile bine in restaurantul lor. Nu e deloc de mirare ca are succes, am vazut mereu oameni la ei la masa, si inauntru, si pe terasa destul de bine amenajata. As vrea sa stie ca ii apreciez, chiar daca nu sunt eu cel mai mare admirator al bucatariei romanesti traditionale… (GB – mai 2019)

Restaurant Voievodal Baneasa, un restaurant cu specific romanesc traditional corect si cinstit

Restaurantul Voievodal Baneasa a devenit si el destul de cunoscut printre restaurantele cu specific romanesc traditional (taranesc si urban), in priul rand prin consecventa si prin calitatea constanta a produselor.

E, de fapt, fostul Restaurant Voievodal care a fost in Centrul Vechi al domnului Marian Cheata, un restaurant mare si bine vazut in acea vreme, am scris si eu de bine despre ei. Nu stiu de ce au inchis acolo, in urma cu mai multi ani, parea sa le mearga foarte bine, il vedeam mereu plin. Aici, in Baneasa, au deschis de vreo patru ani.

Ocupa un spatiu surprinzator de mare pentru un restaurant de bloc, coltul parterului unui bloc de locuinte de la Podul Baneasa, vizavi de coltul cel mai indepartat al parcului Herastrau, la care te poti uita stand pe terasa Restaurantului Voievodal. Are mai multe sali cu forme diferite, dispuse neregulat, chiar si cu diferente de nivel. Cele dinspre Soseaua Bucuresti-Ploiesti si spre Elena Vacarescu au pereti de sticla, cele din interior nu au geamuri deloc. Acolo, in spate, sunt niste sali mari doar pentru evenimente – si acesta pare sa fie unul dintre obiectivele principale ale Restaurantului Voievodal Baneasa, sa faca evenimente mari acolo, chiar si nunti.

Spatiul din fata e foarte luminos, foarte curat, bine amenajat si intretinut. Au un gratar in fata, chiar in coltul cel mai vizibil al restaurantului, multe borcane cu muratiri si ce o mai fi in ele, pe post de decor, cu efectul scontat, cateva obiecte din fier forjat, cu trimitere la epocile voievodale, cateva panouri cu citate si explicatii istorice. Cei mai simandicosi le vor cataloga repede drept kitsch-uri, insa mie mi se par potrivite, nu prea vad ce altceva mai bun ar fi putut sa faca pentru un restaurant traditional romanesc intr-un bloc comunist.

Si terasa e frumoasa, mare, cu forma neregulata si cu diferente de nivel, are si copaci batrani, multe flori, verdeata, chiar ceva ce pare o mica arteziana in mijloc. Terasa da spre lacul Herastrau, dupa cum am spus, ceea ce o face si mai atractiva vara.

Meniul e foarte lung la Restaurantul Voievodal Baneasa, asa cum a fost intotdeauna moda la noi. E bucataria traditionala romaneasca, cea veche, taraneasca, dar si cea mai de zilele noastre, urbana, cosmopolita. Au pus si poze mari in meniu, ceea ce e foarte bine, te fac intotdeauna sa iei mai mult decat poti manca.

Chiar daca e mai industriala – nu au cum sa tina produse proaspete pentru atat de multe feluri, sunt obligati sa mearga mult pe congelate, sau chiar pe semipreparate – arata bine, pare muncita si unele mancaruri sunt chiar bune. Mi-a placut, de pilda, ca ciulamaua a fost chiar cu smantana, ca in Moldova, nu cu faina, ca la olteni.

Serviciul a fost si el bun la Restaurant Voievodal Baneasa, atent, cu chelneri mai in varsta, ceea ce imi reconfirma banuiala ca domnul Cheata si cei din echipa lui sunt de meserie in bransa asta, poate chiar de pe vremea comunistilor, si merg impreuna la bine si la greu, asa cum am vazut in multe alte restaurante din Bucuresti.

Preturile sunt rezonabile, clienti erau, probabil din cladirile imense de birouri de peste drum. Oricum, in zona aceea nu sunt multe optiuni pentru ei.

Restaurant Voievodal Baneasa e, deci, un restaurant specific traditional romanesc serios, cinstit, curat si aratos, cu mancare destul de buna. Se poate merge acolo si de mai departe, cand aveti oaspeti neromani, depilda, daca vreti sa fiti siguri ca nu aveti surprize. (GB – aprilie 2017)

Podul Baneasa

Restaurant Voievodal Baneasa

Data actualizarii: 24/06/2025

Restaurant Voievodal Baneasa  - Sos. Bucuresti-Ploiesti, nr. 10 (Podul Baneasa)

  • Stefan :

    Gazda primitoare si atenta. Bucatarie diversificata si atent gatita iar servirea la masa ireprosabila. Felicitari!

  • Anonim :

    Toată stima ptr un profesionist ca dl.Cheata felicitări ptr organizate și ptr bucătăria oferită clienților. FELICITARI

  • Ala care nu o sa mai calce niciodata la Voievodal :

    Tzeapa. Sa nu faceti petreceri mari la ei, veti plati de doua ori fata de cat merita.
    Am optat pentru a face cu firma o petrecere de Craciun la acest restaurant. Am mai fost pe acolo cu alte ocazii(am facut si cateva zile de nastere) si sincer nu am avut planageri serioase pana acum. In prealabil am discutat meniul si bautaura principala, adica vinul. Am optat pentru un vin mai „iefin”(85 de lei stica), tinand cont ca vom fi in jur de 35 de persoane. Initial ne-au spus ca joia nu au lautari, dar ca pot aranja pentru 500 de euro. Am ales sa nu platim lautarii, mi s-a parut exagerat. Cu o zi inainte ne-au spus ca ne ofera GRATUIT lautarii. Ne-am bucurat, normal.
    Lautarii au cantat foarte slab si foarte tare, fiind nevoiti din cand in cand sa iesim din sala.Ce pretentii puteam sa avem? Au fost gratis.
    Mancarea sa zicem ca a fost ok, insa excesiv de scumpa(stiam asta). O problema este ca au adus friptura pe la 23.30, desi nu a fost servire a la carte.
    La final analizand nota de plata am constatat ca ne-au tzepuit in mai multe feluri:
    – au incarcat excesiv nota de plata mai ales la bauturi. Au pus cel putin 5 sticle de vin in plus, in plus pahare de coniac si wisky. Desi doar cativa au baut Coca-Cola, au trecut 20 de sticle(s-au consumat maxim 8)
    – au adus alt vin mult mai scump decat cel pentru care am optat – 135 de lei sticla fata de 85 cat convenisem
    – culmea, desi localul era mai mult gol, nu aveau bauturi ieftine, gen bere
    – nu au vrut sa ne aduca meniul de bauturi, pe motiv ca nu trebuie, ca ne spun ei ce au
    – unii colegi au cerut conicac, au adus Courvoisier VS, care dupa 3 pahare se terminase si au zis ca mai au XO(cam de 4 ori mai scump decat VS), dar au „omis” sa le comunice ca nu mai costa 30 de lei 50ml ci 145 de lei. Si aici ne-au incarcat cu cel putin 2 pahare.
    Practic la orice au adus, au ciupit ceva. Probabil si-au scos banii pe lautari.
    La plecare, seful de restaurant a venit si cu o tziganeala citez: „Vedeti, eu m-am tinut de cuvant si am platit jumate lautarii”, adica platiti si voi jumatate, 250 euro.Bine inteles ca nu am platit nimic.
    Servirea a fost fff slaba, angajatii nesimtiti, orientati spre praduiala.
    32 de persoane am platit 11.000 de lei din care bauturile 5.700 de lei.
    Colac peste pupaza, daca vrei sa te doara capul a doua zi, cand o sa iti dai seama ca ai fost gaina, du-te la Restaurant Voievodal.
    E primul review negativ ever, dar asa de tare m-au enervat incat o sa ii vorbesc de rau peste tot pe unde o sa am ocazia. Si o sa cam am.

  • Argentina :

    Am fost saptamina trecuta si am ramas cu un gust amar.Sonorizarea a fost de cosmar, nu te puteai intelege cu vecinul de masa,trebuia sa urli ca sa te faci auzit.Programul artistic a fost condimentat de 2 dansatoare din buric, fie pe muzica indiana,turceasca sau tiganeasca si mi-au stricat pofta de mincare. Nu au avut nimic de a face cu vreun act artistic.Am comandat un muschi de porc pe jar, care a fost atit de uscat incit aproape nu intra cutitul in el, iar salata a venit la 10 minute dupa ce am inceput sa maninc, atit cit s-a putut.In rest , a doua oara nu mai calc pe acolo.

  • Robert 28.01.2019 :

    Am servit masa la acest restaurant pe 25ianurie 2019 si am ramas surpins placut..
    De la intrare am fost intampinat placut de seful de sala,ma rugat sa imi aleg masa la care doresc sa servesc masa…ospatarul foarte promt…meniul foarte bogat noroc cu ospatarul care ma ajutat sa fac o alegere buna…mancarea foarte gustoasa..Mi a placut foarte mult voi revenii cu mult drag

  • valel :

    In ziua de 28 octombrie a c am organizat un eveniment de familie in acest restaurant. Desi spatiul este generos meniul a fost deplorabil si anume:
    – legumele pe jar au fost arse;
    – pastravul la jaratic au fost carbonizate;
    – cartofii la ceaun erau facuti probobil cu o zi inainte, erau reci si patati spre brun;
    – la sfarsit dupa ce am platit o suma frumusica – 358 euro chelnerul a inceput sa ne certe ceranr bacsis inca 35 euro. Rusine.

  • Răspunde-i lui Argentina Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close