Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Le Manoir anunta fuziunea restaurantelor bucurestene Relais & Chat...

1615 vizite

La din ce in ce mai bunul restaurant cu specific japonez, Zen Sushi, i...

495 vizite 1 comentarii

Un interviu cu Dragos Panait, directorul general al firmei de consulta...

57 vizite

Belli Siciliani sarbatoreste Ferragosto Siciliano impreuna cu comunita...

551 vizite

O cina speciala pregatita de Chef Catalin Petrescu la Argentine pentru...

111 vizite

O cina memorabila (click) pregatita de doi mari chefs ai Noii Buca...

468 vizite

Chef Radu Ionescu: #NotJustARestaurant Chef Radu Ionescu spent ...

16 vizite

Chef Adi Hădean: #LoveAllFeedAll When asked if he has a short ...

15 vizite

Restaurant nou, nu auzisem de el. Am trecut pe Armeneasca si l-am ...

5373 vizite 1 comentarii

... asa ca ia matale si citeste niste mesaje pe intelesul tau, ca ...

1732 vizite 2 comentarii

MARAMA este colectia fără de seaman de 6 vinuri, din soiuri de vita ...

67 vizite

A început sezonul comenzilor pentru mustul de Jidvei. Aflată la a V-...

41 vizite

Adevarata slow food, adevaratul slow cooking, cu produse adevarate, di...

2243 vizite

Primul eveniment dedicat exclusiv bucatariei asiatice va avea loc intr...

235 vizite

Am fost in vizita la HorecaExchange, sa aflam despre evolutia pietei d...

548 vizite 1 comentarii

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Zen Sushi, din p...

9 vizite

Certificarea MSC urmărește traseul peștelui sălbatic, de la sursă...

74 vizite

The President continua programul educational de combatere a sedentaris...

100 vizite

Sâmbătă, 6 iulie 2019, în centrul Bucureștiului s-a redeschis leg...

1296 vizite

Bistro Ateneu a fost desemnat Restaurantul Anului 2019, în cadrul Gal...

488 vizite

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

38 vizite

La restaurantul cu cel mai bun foie gras din Bucuresti, si unul dintre...

499 vizite

La cel mai bun restaurant de fructe de mare din Bucuresti, dupa clasam...

694 vizite

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Isoletta, din pr...

37 vizite

La cel mai bun restaurant de sushi din Bucuresti, dupa clasamentul nos...

878 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Carnivale Food Market, food court la Timpuri Noi SquareLumea merge la food-court intr-o mult mai mare masura pentru atmosfera decat pentru mancarea restaurantelor de acolo. Asa e in Bucuresti, si presupun ca si in lume e la fel. Prin urmare, restaurantele grupate nu numai ca nu-si canibalizeaza businessul, ci dimpotriva. Si cei care investesc in asa ceva sunt destepti si vizionari. Ultimele doua food-courts bine facute deschise recent, Carnivale Food Market si Agora Floreasca, ar trebui sa fie o sursa permanenta de reflectie pentru cei din HoReCa, si nu numai pentru ei.

Asadar, niste oameni care stiu bine cum sa-i faca pe bucuresteni sa le dea banii pe care ii au, si chiar cu mare bucurie, au mers mult mai departe. Nu numai ca au facut un food-court de data aceasta, pe langa restaurantele si cluburile de mare succes pe care le au, ci s-au si dus unde putini au avut curajul sa depaseasca “linia rosie” de la Piata Unirii, venind dinspre nord: in Timpuri Noi.

Au luat parterul unei enorme cladiri de birouri abia construite acolo, de catre alti oameni la fel de destepti si vizionari, fara indoiala. Era o comunista fabrica acolo, uzina de echipamente Timpuri Noi. Acum e un adevarat complex de business, cu patru blocuri gigantice, carora li se vor alatura si altele, din ce se observa in jur.

Cei care au Fratelli, Biutiful si probabil si altele, au construit un food-court, pe care foarte inspirat l-au numit Carnivale Food Market. E mijlociu ca marime: nici atat de mult ca in marile malluri, dar nici mititel ca in alte business centers de dimensiuni comparabile.

In jumatate din spatiu au restaurantul lor, Biutiful Downtown, iar cealalta jumatate au dat-o mai multor restaurante care vand la tejghea si oamenii se asaza in zona comuna din mijloc. Eu am numarat urmatoarele restaurante in Carnivale Food MarketCamioneta cu pizza, Gattini Pasta FrescaMeatic by Adi HadeanZaitoone ExpressJapanos, o camioneta Waffes si un bar cu ginul Tanqueray.

In 4 ianuarie au dat drumul lui Biutiful Downtown, si dintr-odata a venit un puhoi de lume. Dupa o luna au deschis si restul, si primului puhoi de lume i s-a mai adaugat imediat un altul.

Toti fac mancarea in fata ta, mai putin cei de la Japanos, care aduc in cutiute, de la fabrica lor din Pipera, o buna parte din ea. Cei din Camioneta fac o pizza foarte buna. La fel si pastele proaspete de la Gattini.

Cel mai mare restaurant din Carnivale Food Market – in afara de Biutiful Downtown, desigur – e MEATic al lui Adi Hadean. Focul lui deschis cu lemne e, fara indoiala, centrul atentiei intregului ansamblu, la care ajungi dus instinctiv de mirosul inconfundabil, care face mai mult decat jumatate din marketingul investit in decoruri. MEATic era inchis cand am fost noi, sambata au program doar seara. Tot inchis era si Zaitoone Express, si nu stiu daca doar atunci, sau pur si simplu nu e inca functional.

Mai e Japanos despre care am spus, cu o oferta de mancare mai consistenta decat in locatiile pe care le stiu eu din centru. Apoi o camioneta Citroen din filme cu waffe (exista un cuvant romanesc pentru aceste celebre deserturi?) belgiene, si un bar cu ginul Tanqueray, despre care se spune ca e cel mai celebru din lume.

Mesele sunt la comun, in centru, mobilierul e foarte bine facut, din materiale de cea mai buna calitate, ca si tot decorul industrial de sfarsit de secol al 18-lea, de altfel, cel cu masinile cu aburi, cu un succes fenomenal in toata lumea astazi. Steampunk.

Si inca o inovatie desteapta la Carnivale Food Market: ca sa nu platesti la fiecare tejghea de la care iti iei mancarea (ceea ce le-ar ingreuna si lor munca, ar astepta si clientii, si o inca multe alte mici deranjuri), pui la un ghiseu de la intrare niste bani pe un card, cu care platesti apoi peste tot. Rapid, elegant, igienic, occidental, digital. Destepti si eficienti si de aceasta data.

Nu stiu cum s-au gandit sa rezolve problema tipsului, dar sunt sigur ca vor gasi o solutie eleganta si pentru acesta. Mai ales ca e foarte simplu, dar le trebuie un mic terminal in plus, separat, asa cum am vazut in alte parti: niste butoane cu sume predefinite (3, 5, 7 si 10 lei, sa zicem), tu apesi pe una dintre ele, si gata, s-au mutat instantaneu leii din contul tau in cel al lui Fratelli.

Carnivale Food Market e un lucru excelent gandit si realizat, sunt sigur ca vor avea succesul pe care il merita. Se si vede dupa forfota pe care ar invidia-o pana si un supermarket. Baietii acestia destepti si vizionari de la Biutiful i-au facut pe cei din Timpuri Noi sa nu mai fie complexati de cartierul lor. Nu e deloc putin lucru… (GB – martie 2019)

Carnivale Food Market, food court la Timpuri Noi Square

Carnivale Food Market, food court la Timpuri Noi Square

Data actualizarii: 17/03/2019