Restaurantul Herăstrău este printre restaurantele cu tradiție din București, se pare una dintre construcțiile arhitectonice atribuite renumitului prof. Octav Doicescu. În jurul anului 1949, încă ne mai călcau pragul cuconițele „cu o botină din cea mai fină”, iar mai apoi, „în vremea comuniștilor” se spune că aici ar fi pus țara la cale Gheoghe Gheorgiu Dej și tot aici a cântat cu foc Gică Petrescu „Fetițe dulci ca’n București”.
Poate că bucureșteanul mai vechi ne știe ca un loc dedicat pentru nunți, botezuri, cununii, evenimente corporate, da! Celebram în continuare cele mai frumoase evenimente din viața ta! Ne reinventăm permanent prin frumoase grădini de vară, terase pe malul lacului si spatii interioare. Însă, noul restaurant Herăstrău nu este doar despre evenimentele importante din viața fiecarui om ci si pe implinirea celei de-a cincea nevoi relaționale a omului – nevoia de intimitate. Așadar, pentru un cadru intim în care să simți natura, întâlniri cu prietenii la un pahar de vorbă și un vin vechi din vinoteca noastră, seri petrecute în familie sau, pur si simplu, un meeting cu colaboratorii altcumva decât la muncă putem rezerva o masă, sau unul dintre separeele cu personalitate: sala – Shakespeare, Privet !, Enescu, Le Matin.
Restaurantul Herăstrău dispune de un spațiu de joacă interior, special amenajat pentru copii și supravegheat de animator în weekend. De joi până duminică oaspeții restaurantului se pot bucura de muzica live.
Saloanele Restaurantului Herăstrău:
- Salon Four Season – până la 120 de oaspeți se pot bucura de programul artistic de pe cele două nivele ale sălii
- Salon Shakespeare – poate aduna până la 30 de invitați în fața șemineului
- Salon Enescu- unde 20 de oaspeți dispun de o terasă și cea mai frumoasă priveliște a lacului Herăstrău
- Salon Privet! – la masa ovală se pot întâlni doar 12 persoane pentru cele mai discrete întâlniri
- Terasa Lake Garden – terasa unde in perioda calda a anului pot urmări programul artistic până la 150 de persoane
- Terasa Lake Lounge – terasa de pe pontonul cu climatizare poate găzdui până la 80 de clienți în perioada aprilie – noiembrie
- Vaporașul Lăstunul – cu summer open-bar, live-cooking și până la 60 de invitați îți poți petrece cele mai deosebite ocazii în largul lacului Herăstrău. Am gazduit lansari de produse, petreceri corporate, team-buildinguri.
Chef Cesar Velasques
Cesar Velasques este originar din Chile de unde a inceput cariera de bucatar pe care a continuat-o in Spania timp de 10 ani iar de 5 ani este in Romania.
In Spania a facut cursuri de signature kitchen cu bucatari recunoscuti, inclusiv cu stea Michelin. De acolo a invatat sa respecte principiile gatitului corect si “respectul” pentru materia prima calitativa. Considera bucataria romaneasca un diamant neslefuit ce poate fi abordata in nenumarate feluri.
De jumătate de an îl avem ca chef bucătar pe Cesar Alonso Velasquez Baez care a adus mari schimbari în bucătărie ce se pot vedea și în calitatea meniului care este în continuare 50/50 internațional si traditional „gatit mai sanatos cu un touch de modern”. Chef-ului ii place sa discute direct cu clientii și sa personalizeze meniurile propuse pentru evenimente, mese organizate și livrari. Considera munca in echipa Herastrau o adevarata provocare profesionala.
Consideram ca ne avantajeaza maniera în care vede Cesar bucătăria noastră traditionala și a fost de bun augur suflul nou pe care l-a adus în echipa și bucătăria noastră. (noiembrie 2019)
*
Restaurant Herastrau
Soseaua Nordului 7-9
Program zilnic 12:00-23:00
0786778800
www.herastrau.ro
https://www.facebook.com/restaurantherastrau/
Chef Cesar Velasques
Saloanele Restaurantului Herastrau