Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală...

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

Adevarul.ro informeaza ca Andrei Tranga, proprietarul celui mai ma...

Purcari Wineries Plc (“Grupul”), una din cramele de frunte din Eur...

Purcari Wineries Plc (“Purcari”, “Grupul”), una din cramel...

Ceva ce nu am mai vazut pana acum: doua restaurante mari din Parcul He...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ta...

Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, anunță deschiderea ...

Pe 18 aprilie, la Chișinău, a avut loc ,,Vernisajul Vinului”, even...

Antreprenorii si mediul de afaceri sarbatoresc “1 Mai Antreprenoresc...

 Raionul Floreasca, prima piață alimentară gourmet din România, s...

Hotel Snagov Club premiat international pentru cea mai buna locatie de...

Luni, 22 aprilie 2019, a avut loc editia a XXX-a a Chefs Round Table R...

De 1 Mai, Grupul City Grill redeschide Becker Brau, operat de Hanu’ ...

Tendintele anului 2019: Culori pastelate folosite in decorarea saloane...

Caffe Festival Ibis – EUROPAfest Concerte de jazz after-hours, 10...

Editura GastroArt anunță apariția unei traduceri eveniment, o carte...

Inițiatori Ziua Nationala a Gastronomiei și Vinului: "Un prilej pent...

Ediția cu numărul 23 a Goodwine – Bucharest Wine Fair, cel mai lon...

Muzeul National al Taranului Roman din Sos. Kiseleff, la Piata Victori...

Afiseaza

Koketerie, bistrou urban pe Calea Victoriei in Bucuresti

Saptamana trecuta s-a deschis Koketerie, sau „Koketerie bistrou urban”, daca e sa inludem si subtitlul cu care se prezinta ei peste tot. Au luat locul fostului bistrou Omnivore’s Dilemma, inchis la sfarsitul anului trecut dupa cativa ani de activitate pe Calea Victoriei, vizavi de inceputul strazii Frumoasa.

Sunt mai multe bistrouri si restaurante in zona: Za Lokal, alt bistrou, chiar langa Koketerie, in stanga, iar in dreapta e Venchio, o cofetarie, ciocolaterie, gelaterie, ceva de genul acesta. Peste drum au The Artist si o cafenea Starbucks, iar ceva mai incolo Bistro Atelier, se pare ca inchis definitiv acum. Toate cele de pe partea cu Koketerie a Caii Victoriei sunt la parterul unor cladiri vechi, blocuri de pe timpuri.

Koketerie e bistroul unor fosti corporatisti, bancheri care au vrut sa faca ceva mai placut si mai gustos in viata. La inceput au vrut sa aiba o cafenea. E si cafenea Koketerie, insa au mai adaugat si ceva mancare pe parcurs, pana sa deschida, acum, in mai, de a ajuns bistrou in toata regula.

Au modificat destul de mult spatiul fostului Omnivore’s Dilemma. Au marit bucataria, care acum ocupa cea mai mare parte a spatiului din interior, dupa cum se vede si in poza. Bucatica mica de salon care a mai ramas are vreo cateva mese, insa vara, pana toamna tarziu, se sta afara, pe terasa, care e foarte placuta.

Koketerie e un bistrou urban, adica au un meniu scurt, cu bucatarie urbana: ceva supe, salate, paste, sandviciuri, lucruri din acestea mai moderne, tineresti, mai ales ca au foarte multi corporatisti grabiti in zona. Mancarea a fost chiar buna la Koketerie, ceva mai buna decat ne asteptam, se pare ca iau foarte in serios rolul de bistrou adevarat, nu doar ca da bine sa te chemi astfel, cum am vazut la multi altii.

Revin la partea cu cafeaua de la Koketerie: cel din poza pare sa fie cafegiul lor. Nu stiu daca mai face si altceva la Koketerie, insa ne-a vorbit foarte inflacarat si pasionat de cafeaua lui, ne-a placut de el. Si da, cafeaua de la Koketerie a fost foarte buna, intr-adevar!

Preturile sunt ceva mai mari la Koketerie decat te-ai astepta, insa si portiile sunt consistente, sunt rapizi, serviciul e bun, asa ca se justifica. Am vazut destui clienti si zielele trecute, cand am trecut prin fata, semn ca au luat un start bun. Sper sa le mearga bine, Koketerie pare un lucru bine facut. (GB – mai 2018)

Koketerie, bistrou urban pe Calea Victoriei in Bucuresti

Data actualizarii: 22/05/2018