Toate restaurantele evaluate de Restocracy

Ord. dupa

Cel mai bun restaurant din Bucuresti la momentul la care scriu Sunt...

3 comentarii

Noul restaurant vedeta al Bucurestiului, o constructie geniala de mark...

6 comentarii

Catalin Petrescu e un mare Chef! Am revenit la Argentine la invitat...

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidere Toa...

1 comentarii

E inca cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare Am revenit...

Cap, talent, munca, antropologie... A auzit multa lume despre KAIAM...

8 comentarii

Eu ma bucur ca Chef Samuel Le Torriellec a ramas conservator Imi pu...

1 comentarii

Cea mai buna mancare romaneasca boiereasca din Bucuresti. Scriu acu...

4 comentarii

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

1 comentarii

Bistro Ateneu si Head Chef Alexandru Dumitru au confirmat! Am ...

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

1 comentarii

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

1 comentarii

Poti manca foarte bine si elegant si fara bucatarie fina. La Corto Mal...

3 comentarii

Un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocratic Ben...

9 comentarii

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua Zexe Zahanaua Z...

2 comentarii

Paul, mai multa atentie la gust! M-am tot uitat pe site-ul si pe Fa...

Four Seasons de la Piata Dorobantilor, mereu in primele cateva cele ma...

Unul dintre putinele restaurante cu mancare fina dintre foarte multele...

3 comentarii

Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu de crezut ...

1 comentarii

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

2 comentarii

Cel mai bun steak din Bucuresti Am revenit la Rad Angus de mai mult...

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

6 comentarii

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

Steakhouse de referinta in oras, greu de imaginat ce s-ar putea face m...

Afiseaza
comentarii

Paul, mai multa atentie la gust!

M-am tot uitat pe site-ul si pe Facebookul lui The Artist, insa nu am vazut mentionat pe undeva „gastronomie moleculara”, sau „bucatarie moleculara”, insa mi se pare evident ca Paul Oppenkamp, cheful si patronul olandez al lui The Artist, foloseste astfel de tehnici si combinatii de produse si ingrediente.

Si eu sunt un sustinator al folosirii stiintei si si tehnologiei in bucatarie. Si daca se da prioritate gustului, si nu formei, adica prezentarii, cu atat mai bine.

Am fost la The Artist acum un an, la putin timp dupa ce s-au mutat in noua si frumoasa casa de pe Calea Victoriei. Nu era in intregime amenajata atunci, nici macar parterul, iar etajul deloc, asa ca le-am dat o nota mai mica la ambianta.

Acum am gasit totul terminat, foarte bine aranjat, un concept unitar, bine facut. Chiar daca nu-mi place cenusiul cu care a vopsit peretii, o culoare pe care vad ca Paul Oppenkamp o duce cu el oriunde (la fel era si in Centrul Vechi), le-am pus nota maxima, si pentru ca aveau flori naturale si colorate pe fiecare masa, ce iti mai luau putin ochii de pe griul lui Paul.

In spate se vede o gradina foarte mare, presupun ca e o terasa foarte interesanta si atractiva acolo vara. De sus, de la balcoane, Calea Victoriei se vede pana departe, o poza de carte postala.

Am luat meniurile de degustare ale lui Paul Oppenkamp, si la antreuri, si la felurile principale. Sunt cele din poze. Spre surprinderea noastra, felurile de baza au fost ceva mai bune decat antreurile. De obicei, in marea majoritate a cazurilor, se intampla invers in restaurante.

Mie, personal, nu-mi place defel metoda „spoon tasting”, pornind chiar de la vizual, adica lingurile groase si grele ce se vad in poze. Si nu-mi place sa ma oblige sa le iau dintr-o inghititura, pe unele le-as fi disecat putin in farfurie, poate as fi mancat pe rand ce era acolo, insa nu prea poti umbla cu furculita si cu cutitul intr-o lingura. Si ma mai intreb, apoi, cum abordeaza aceasta provocare niste fapturi mai plapande si cu gura mult mai mica decat a noastra, barbatii. Nu prea mi le imaginez golind lingura dintr-o inghititura, insa nici din mai multe nu prea vad cum…

Serviciul a fost foarte bun la The Artist, ne-a placut mult de cei doi, un baiat si o fata, atenti, de o politete naturala, fara niciun efort, care se uitau in ochii nostri cand vorbeau cu noi si ne mai si zambeau. Ca sa nu mai spun ca ne-au luat hainele la garderoba chiar de la intrare…

Pranzul a tinut mult, mai mult de un ceas si jumatate, desi mai era o singura masa ocupata, in afara de noi. Nu stiu cum ar fi fost cu restaurantul plin.

Preturile ni s-au parut chiar rezonabile la The Artist, cu mai putin de 400 de lei poti avea o masa intreaga in doi, ceea ce e bine, daca masori cu alte restaurante din Bucuresti.

The Artist e un restaurant perfect pentru cei foarte usor impresionabili, in special cand vine vorba despre prezentarea mancarii – si am vazut foarte multi dintre acestia, indeosebi prin partea femeiasca a speciei noastre. Eu ii doresc The Artistului lui Paul si Mihaelei Oppenkamp sa ii fie bine, chiar merita si avem nevoie si de astfel de restaurante, mai ales cu preturi rezonabile. Sper sa ajung mai des pe la ei. Oricum, cand vor deschide terasa voi merge, sunt tare curios… (GB – februarie 2018)

***

Bucatarie inovativa (GB – martie 2017)

(…) Paul Oppenkamp se prezinta direct ca The Artist, pe site o sectiune separata e „About the ARTIST”. Are dreptate, nu am avut motive de indoiala pana acum, desi nu am mancate de multe ori la ei fiindca ma cam obosesc ceremonialul si grija sa nu daram ceva de pe masa. E un bucatar de gastronomie fina, pare sa cunoasca toate tehnicile sofisticate ale marilor bucatarii, are curajul combinatiilor, e creativ. Isi defineste stilul ca „un concept ce evidentieaza tehnicile moderne de preparare, ce ofera o nota de personalitate folosind elemente din gastronomia moleculara si asta pentru ca isi doreste sa puna accent pe creativitate in gastronomie”. Mancarea e… (citeste tot)

Data actualizarii: 08/03/2019

The Artist