Restaurantele Restocracy cu bucatarii fine care nu sunt asociate unei anumite tari sau culturi, altele decat “...

Ord. dupa

Noul restaurant vedeta al Bucurestiului, o constructie geniala de mark...

5728 vizite

The Artist s-a redeschis de curand, dupa ce au parasit spatiul minuscu...

1860 vizite

O noua incercare, mancare la fel de buna si de originalaKane s-a r...

825 vizite
Afiseaza
vizualizari

The Artist s-a redeschis de curand, dupa ce au parasit spatiul minuscul din Centrul Istoric, unde au aparut pentru prima data in urma cu mai multi ani. Probabil ca le-a mers bine, pentru ca acum par sa fi trecut in extrema cealalta, au luat o casa boiereasca mare pe Calea Victoriei, aproape de Piata Victoriei, intre Strada Frumoasa si Sevastopol. E gata doar parterul, salile de la etaj, destinate meselor mari si evenimentelor, si o curte mare in spate sunt inca in lucru.

E o casa veche, proaspat renovata, cu tavan inalt, usi mari, atmosfera interbelica estompata de peretii gri si de mesele din alt peisaj. Cred ca lui Paul Oppenkamp, olandezul care e stapanul locului si al bucatariei, ii place in mod particular aceasta culoare, imi aduc aminte ca era si dincolo.

Paul Oppenkamp se prezinta direct ca The Artist, pe site o sectiune separata e “About the ARTIST”. Are dreptate, nu am avut motive de indoiala pana acum, desi nu am mancate de multe ori la ei fiindca ma cam obosesc ceremonialul si grija sa nu daram ceva de pe masa. E un bucatar de gastronomie fina, pare sa cunoasca toate tehnicile sofisticate ale marilor bucatarii, are curajul combinatiilor, e creativ. Isi defineste stilul ca “un concept ce evidentieaza tehnicile moderne de preparare, ce ofera o nota de personalitate folosind elemente din gastronomia moleculara si asta pentru ca isi doreste sa puna accent pe creativitate in gastronomie”. OK, nu am nimic de obiectat aici.

Mancarea e foarte buna la The Artist, inedita, denumiri sau chiar retete unice, in cea mai mare parte, pe care nu le mai gasesti in alta parte. Cred ca trebuie inceput cu meniul de degustare, cand mergi pentru prima data la The Artist, asa cum se face la oricare restaurant de acest fel. Din ce am mancat noi la The Artist (nu prea multe), doar o pasta de masline, mult prea sarata, nu cred ca isi avea locul in meniul domnului Oppenkamp.

Prezentarea mancarii e cu spectacol la The Artist, e un intreg ceremonial la care trebuie sa asisti, cu aburi din gheata carbonica si diverse altele. Nu prea au farfurii la The Artist, portiile minuscule de mancare apar din tot felul de obiecte si instalatii, ca intr-un muzeu de arta contemporana. Stabilitatea nu a fost o prioritate pentru ceilalti artisti, cei care au proiectat si fabricat aceste device-uri, asa ca risti sa mananci felurile domnului Oppenkamp de pe fata de masa sau chiar de pe pantaloni, daca nu esti foarte atent sau indemanatic.

Serviciul e bun la The Artist, au niste chelnerite civilizate si placute, doar ca foarte stresate si crezand ca trebuie sa faca si ele gesturi pompoase, in ton cu restul. Nu era cazul, mai ales la o masa expditiva de pranz. Au fost rapizi, ceea ce e o alta nota buna, amuse bouche-ul a venit imediat ce ne-am asezat.

The Artist e, asadar, unul dintre restaurantele foarte bune ale Bucurestiului, poate chiar cel mai bun dintre restaurantele de fine dining, cu gastronomie sofisticata. Preturile nu sunt mari, masurate cu alte restaurante la care platesti mai mult pe mancaruri obisnuite. Le simti la buzunar doar daca iesi cate doua portii din fiecare, dat fiind ca sunt detul de mici… (George Butunoiu)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

The Artist

Adresa de email nu va fi publicata.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.