Restaurantele Restocracy cu bucatarie libaneza, persana si alte arabesti din Orientul Mijlociu si Nordul Africii

Ord. dupa

Sharkia e unul dintre restaurantele hotelului Radisson, pus in partea ...

1524 vizite

Un restaurant libanez nu numai bun, ci si elegant.Four Seasons din...

1065 vizite

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu.Chez Toni e...

987 vizite

Restaurant libanez cu clientela mondenaZaitoone e un restaurant di...

535 vizite

Luxul oriental asa cum il puteti vedea in putine alte locuriAm fos...

358 vizite

Exact la fel ca acum 20 de ani, ceea ce e mai degraba de bine...Pe...

494 vizite

Un restaurant libanez asezatTulin e un restaurant libanez destul d...

240 vizite

Sirieni muncitori si dedicati

988 vizite

Unul dintre stalpii gastronomiei libaneze in Bucuresti.El Bacha e ...

452 vizite

Un restaurant libanez fost celebruFour Seasons de pe Vasile Lascar...

260 vizite

Sa se duca altii la Coin Vert!Coin Vert e un restaurant libanez ve...

214 vizite

Un restaurant libanez in care lucrurile sunt clareBeirut e un mic ...

136 vizite

La Ali Baba mergi ca sa mananci repede si ieftinAli Baba a ajuns s...

558 vizite
Afiseaza
vizualizari

Luxul oriental asa cum il puteti vedea in putine alte locuri

Am fost in urma cu cativa ani la restaurantul Saidoun de la Phoenicia Grand Hotel, din nordul Bucurestiului, si tin minte ca atunci mi s-a parut unul dintre cele mai bune si mai frumoase restaurante libaneze din oras. Si acum mi s-a parut bun si frumos, dar nu a mai fost surpriza de atunci, nici pe departe.

Saidoun e unul dintre cele cateva restaurante ale Grand Hotel Phoenicia. Am mai vazut acolo un Bocca Lupo si scria si de restaurantul Colosseum, dar acela cred ca e doar pentru evenimente si pentru micul dejun al celor din hotel.

Saidoun era la etaj inainte, acum l-am gasit la parter, acolo unde au fost inainte Kasttane, un restaurant romanesc, si Din Fu, unul chinezesc (nu mai stiu in care ordine). Saidoun e un restaurant mare, spatiul e imens, asa cum sunt toate lucrurile la Phoenicia Grand Hotel, de altfel. Are vreo 4 sau 5 sali diferite, intr-o geometrie neregulata, si mai au si o terasa inchisa complet spre curtea din spate, insa nu e gradina sau ceva de exterior, e tot o incinta a hotelului si vara e doar pe jumatate terasa, daca ii scot geamurile complet, in sensul ca vezi alaturi gradina complexului de locuinte de vizavi.

Nu am fost in Liban si in Arabia pana acum, insa presupun ca asa arata luxul la ei, acolo, uitandu-ma si la pozele de pe Internet. Aici, pozele sunt mai elocvente decat orice as putea sa descriu eu. Mobilier din lemn masiv, mult lemn, in general, scaune tapisate, draperii, culori inchise, decoruri orientale.

Meniul e lung la Saidoun, bucatarie libaneza traditionala, felurile de mancare arhicunoscute de acum bucurestenilor, meniu lung, cu poze, aparent fara nicio incercare de iesire din traditional, catusi de putin.

Mancarea a fost buna la Saidoun, insa nu mai buna decat la altii. Am mancat kafta, humus si bulgur ceva mai bune la alte restaurante libaneze din Bucuresti, si chiar si lipie.

Serviciul a fost si el destul de bun, cu un aer putin provincial, asa cum e la cele mai multe restaurante libaneze si arabesti din Bucuresti. Preturile normale, nici mai mari, nici mai mici decat la alte restaurante libaneze.

Saidoun e, asadar, un restaurant libanez bun si asezat al Bucurestiului, curat si frumos amenajat, in care poti manca rapid, destul de bine si la preturi rezonabile cand esti in nordul Bucurestiului, in Baneasa. Poate ca nu e cazul unui drum lung pana acolo doar pentru mancare, dar se poate incerca, totusi. (GB – aprilie 2017)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

Saidoun

Adresa de email nu va fi publicata.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.