Restaurantele Restocracy cu bucatarie libaneza, persana si alte arabesti din Orientul Mijlociu si Nordul Africii

Ord. dupa

Four Seasons de la Piata Dorobantilor, mereu intre primele cateva cele...

8390 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

7599 vizite

Zaitoone, restaurant libanez cu clientela mondena Am revenit la Zai...

5345 vizite 7 comentarii

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceasca Istoria e...

6218 vizite

Piccolo Mondo a ramas Piccolo Mondo! Etalonul imobilismului absolut......

8974 vizite

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

11153 vizite 6 comentarii

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu . Chez Toni...

4400 vizite

Luxul oriental asa cum il puteti vedea in putine alte locuri Am fos...

2115 vizite

Damascus Palace e autentic: mancare, ambianta si companie ca la ei in ...

3875 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Luxul oriental asa cum il puteti vedea in putine alte locuri

Am fost in urma cu cativa ani la restaurantul Saidoun de la Phoenicia Grand Hotel, din nordul Bucurestiului, si tin minte ca atunci mi s-a parut unul dintre cele mai bune si mai frumoase restaurante libaneze din oras. Si acum mi s-a parut bun si frumos, dar nu a mai fost surpriza de atunci, nici pe departe.

Saidoun e unul dintre cele cateva restaurante ale Grand Hotel Phoenicia. Am mai vazut acolo un Bocca Lupo si scria si de restaurantul Colosseum, dar acela cred ca e doar pentru evenimente si pentru micul dejun al celor din hotel.

Saidoun era la etaj inainte, acum l-am gasit la parter, acolo unde au fost inainte Kasttane, un restaurant romanesc, si Din Fu, unul chinezesc (nu mai stiu in care ordine). Saidoun e un restaurant mare, spatiul e imens, asa cum sunt toate lucrurile la Phoenicia Grand Hotel, de altfel. Are vreo 4 sau 5 sali diferite, intr-o geometrie neregulata, si mai au si o terasa inchisa complet spre curtea din spate, insa nu e gradina sau ceva de exterior, e tot o incinta a hotelului si vara e doar pe jumatate terasa, daca ii scot geamurile complet, in sensul ca vezi alaturi gradina complexului de locuinte de vizavi.

Nu am fost in Liban si in Arabia pana acum, insa presupun ca asa arata luxul la ei, acolo, uitandu-ma si la pozele de pe Internet. Aici, pozele sunt mai elocvente decat orice as putea sa descriu eu. Mobilier din lemn masiv, mult lemn, in general, scaune tapisate, draperii, culori inchise, decoruri orientale.

Meniul e lung la Saidoun, bucatarie libaneza traditionala, felurile de mancare arhicunoscute de acum bucurestenilor, meniu lung, cu poze, aparent fara nicio incercare de iesire din traditional, catusi de putin.

Mancarea a fost buna la Saidoun, insa nu mai buna decat la altii. Am mancat kafta, humus si bulgur ceva mai bune la alte restaurante libaneze din Bucuresti, si chiar si lipie.

Serviciul a fost si el destul de bun, cu un aer putin provincial, asa cum e la cele mai multe restaurante libaneze si arabesti din Bucuresti. Preturile normale, nici mai mari, nici mai mici decat la alte restaurante libaneze.

Saidoun e, asadar, un restaurant libanez bun si asezat al Bucurestiului, curat si frumos amenajat, in care poti manca rapid, destul de bine si la preturi rezonabile cand esti in nordul Bucurestiului, in Baneasa. Poate ca nu e cazul unui drum lung pana acolo doar pentru mancare, dar se poate incerca, totusi. (GB – aprilie 2017)

Data actualizarii: 10/09/2018

Saidoun  - Bd. Al. Serbanescu, nr. 87 (Phoenicia Grand Hotel)

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.