Ord. dupa

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe5ensi, citit "sen...

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentulAd hoc Bistro par...

Partea cealalta a Pietei Dorobantilor“Ai” means love in Japane...

La Ali Baba mergi ca sa mananci repede si ieftinAli Baba a ajuns s...

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift?Alt Shift e cunoscut pentru...

Un privilegiu si o onoare sa iti bei cafeaua alaturi de...Ambiance...

O cina greceasca pe cinsta acasa la doamna ZisiAmvrosia e un resta...

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata(.....

Boema de meserie de la Palatul UniversulApollo111 este la subsolul...

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

Cred ca bucatarul acela ar trebui sa faca mai mult decat steak si sush...

Traditional grecesc de la ambianta la mancareAthos e un restaurant...

Mancare buna si mancare banala la loterieMai multi mi-au laudat re...

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti[...] Meni...

Se vede unde pune Ashlie Dias manaAm fost la Avalon de doua ori sa...

Save

Un steakhouse cuminte si conservatorBarbizon Steak House e restaur...

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

Local boem, ultima sansa pentru Barka SaffronBarka Saffron e un mi...

Boema de meserie de la Palatul UniversulBeans & Dots si Apollo...

Un restaurant libanez in care lucrurile sunt clareBeirut e un mic ...

Un fel de cantina a parcului HerastrauSunt doua sau trei restauran...

Viata din Matasari care bate filmele cu sicilieniBelli Siciliani e...

Un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocraticBen...

Una din marile berarii ale BucrestiuluiBeraria Germana Bucuresti e...

Un business genial construit, o capodopera logistica.Beraria H din...

Decadere. Mai jos de atat nu prea are unde sa se duca.Bistro Ateli...

Unul dintre putinele bistrouri adevarate din Piata DorobantilorAcu...

Un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic bucuresteanBlue...

Cand imi spune cineva ca un restaurant este absolut bestial, dar nimen...

Cantina din Cotroceni cu Wagyu si Black AngusBocca Lupo a fost des...

Cel mai prost pranz din memoria recentaBolta Rece a fost un restau...

Italienii mananca pizza si paste in Calea VitanM-a trimis un itali...

Un restaurant child-friendly in Sectorul 5Britannia este una dintr...

In complexul de birouri Bucharest Business Park am gasit doua restaura...

Nu chiar ca pe vremea dacilor, ci a urmasilor lor, comunistiiCred ...

Un loc in care turistii isi fac constiinciosi datoriaEu stiu de do...

Sunt sigur ca au un servicu foarte bun si ca ciudatul peste care am da...

Se pare ca nu au gasit inca formula castigatoare cu Caffe Citta. Sau o...

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin bunaAm reveni...

Cel mai cunoscut si mai profitabil restaurant italian din Bucuresti ...

O mancare ce ar fi fost foarte buna pe vremea comunistilorOricat m...

Tumoarea de pe fatada marii cladiri de langa Manastirea Stavropoleos ...

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.Cas...

Restaurantul - parc, sau parcul - restaurant al Bucurestiului, cum vre...

Una dintre marile terase traditionale romanestiCasa Romaneasca par...

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

De ce sa mananci bine, cand poti manca aiurea alaturi?Champions Sp...

Un mare restaurant cu un mic ventilatorChefs Experience e un resta...

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti?A fost primul restaurant ...

Chez Marie Garden este un restaurant bucurestean situat in imediata ap...

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu.Chez Toni e...

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

Cred ca Chocolat ar trebui sa scoata in fata mai mult partea de cofeta...

Barbatii stau la coada in magazin ca sa-i faca curte lui NikiDe Ni...

Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e restaurantul ...

Printesa in negru cu margele albeDaca tin eu bine minte, restauran...

Cantina corporatistilor aspiranti de la Charles de GaulleNu sunt m...

O lume aparte...Club Floreasca e unul dintre putinele restaurante ...

Afiseaza

Cu Mercedes S si sofer la mancat mici in mizerie

La Cocosatu’ e restaurantul din coasta aeroportului Baneasca caruia i s-a dus vestea pentru micii celebrului bucatar cu coloana stramba, care e acolo dinainte ca unii dintre cei care citesc acum sa se fi nascut.

Pentru cine nu stie inca, La Cocosatu’ e la Baneasa, chiar la marea intersectie cu pasajul subteran, intr-o zona in vesnica reparatie, plina de praf si de gropi. Au avut la inceput o casa, pe care au tot extins-o in fata cu alte constructii usoare si cu terase acoperite de au ajuns sa ia si o bucata de trotuar cu tot cu un stalp de electricitate, care acum e in mijlocul uneia dintre terase. Terasele inchise par sa fie folosite si iarna, cele deschise, din fata, numai vara.

La Cocosatu’ arata ca un restaurant de pe marginea soselei, pe unde opresc soferii de TIR ca sa manance un carnat prajit cu mustar, si asta cam si este, la urma urmei, cred ca asa a si fost conceput, cand a fost el deschis prima data intr-un asemenea loc.

Nu m-am uitat atent la terasa inchisa, insa cele deschise, din fata, pe unde sunt si gratarele, sunt saracacioase si mizere, cu straturi groase de praf si de paianjeni innegriti. Daca o data la cateva luni ar da cineva cu matura sau cu o carpa uda pe acolo, s-ar vedea o diferenta semnificativa. Dar nu stiu de ce nu o fac, pentru ca nu despre efort sau cheltuieli pare sa fie vorba.

Meniul e simplu La Cocosatu’, mancarurile traditionale romanesti arhicunoscute, cele populare, din bucataria taraneasca, ciorbe, gratare si alte cateva feluri simple. Am mancat de vreo doua ori La Cocosatu’ in ultima vreme, in drum spre aeroport, doar ca sa ma documentez, nu pentru altceva, pentru ca nu sunt amator de gratare, catusi de putin. Am luat ciorba, de fiecare data, care au fost surprinzator de bune. Si mici, desigur, buni si acestia. Restul, ceva la gratar si o ciulama cu faina in loc de smantana (reteta pentru ciulama din sudul Romaniei) au fost banale.

Preturile sunt mai mici La Cocosatu’, pentru cei obisnuiti cu restaurantele din centru. Serviciul amestecat, depinde pe mana cui ajungi. Ultima data am dat peste o chelnerita intre doua varste, naturala si placuta, potrivita pentru o asemenea meserie.

Clienti destul de multi, de fiecare data, de toate felurile si de toate conditiile. Erau si cativa veniti mai de departe, chiar cu familiile cu mai multe generatii, cativa coborati din masini foarte scumpe, vreo doi chiar cu sofer, si niste corporatisti rataciti, cu costum si cravata in toiul caniculei. Langa mie erau doi securisti batrani care depanau amintiri, care fusesera mari securisti, cu functii grele in vremurile despre care vorbeau cu nostalgie, din ce am reusit sa deslusesc tragand cu urechea.

Nu sunt specialist in mititei, nu imi dau seama daca chiar exista o diferenta atat de semnificativa intre cei de La Cocosatu’ si altii, si daca aceasta diferenta poate sa justifice un drum pana la Baneasa si, mai ales, mancatul in mizerie. Am pus La Cocosatu’ in Lista Restocracy, vad ca s-a asezat direct pe ultimul loc. E putin probabil sa ramana acolo pana in toamna, cand se vor aduna si alte restaurante bune la care nu am fost inca, dat fiind ca exista o limita maxima pentru numarul restaurantelor din aceasta Lista, 200. (GB – iulie 2017)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

La Cocosatu

Adresa de email nu va fi publicata.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.