Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

1979 vizite

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

4925 vizite

Blue Margarita, un restaurant sud-american autentic Blue Margar...

220 vizite

Tasty Bistro, o minicantina de Regie Mi se parea ca Tasty Bistro e ...

26 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

2115 vizite

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasa Colonial Lounge e cel...

422 vizite

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

926 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariu M-am uitat si pe ...

274 vizite 1 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

210 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

734 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

581 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

133 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

2125 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

846 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

3744 vizite 1 comentarii

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

1575 vizite

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

854 vizite

E bine la Trattoria della Nonna daca iti setezi asteptarile corect ...

475 vizite

Shocul kelnerului de la Copper’s Pub Am trecut de la multe ori pe...

2010 vizite 2 comentarii

Pippo, tatal frumoasei brunete de la Pippo’s... Pippo’s ins...

2167 vizite 4 comentarii

Chelnerita de la Cent’anni, singurul subiect de scris despre acest r...

675 vizite

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinel...

3362 vizite 1 comentarii

Politica si Delicateturi, un restaurant care-si selecteaza clientii ...

9782 vizite 1 comentarii

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

1660 vizite

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

612 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Cu Mercedes S si sofer la mancat mici in mizerie

La Cocosatu’ e restaurantul din coasta aeroportului Baneasca caruia i s-a dus vestea pentru micii celebrului bucatar cu coloana stramba, care e acolo dinainte ca unii dintre cei care citesc acum sa se fi nascut.

Pentru cine nu stie inca, La Cocosatu’ e la Baneasa, chiar la marea intersectie cu pasajul subteran, intr-o zona in vesnica reparatie, plina de praf si de gropi. Au avut la inceput o casa, pe care au tot extins-o in fata cu alte constructii usoare si cu terase acoperite de au ajuns sa ia si o bucata de trotuar cu tot cu un stalp de electricitate, care acum e in mijlocul uneia dintre terase. Terasele inchise par sa fie folosite si iarna, cele deschise, din fata, numai vara.

La Cocosatu’ arata ca un restaurant de pe marginea soselei, pe unde opresc soferii de TIR ca sa manance un carnat prajit cu mustar, si asta cam si este, la urma urmei, cred ca asa a si fost conceput, cand a fost el deschis prima data intr-un asemenea loc.

Nu m-am uitat atent la terasa inchisa, insa cele deschise, din fata, pe unde sunt si gratarele, sunt saracacioase si mizere, cu straturi groase de praf si de paianjeni innegriti. Daca o data la cateva luni ar da cineva cu matura sau cu o carpa uda pe acolo, s-ar vedea o diferenta semnificativa. Dar nu stiu de ce nu o fac, pentru ca nu despre efort sau cheltuieli pare sa fie vorba.

Meniul e simplu La Cocosatu’, mancarurile traditionale romanesti arhicunoscute, cele populare, din bucataria taraneasca, ciorbe, gratare si alte cateva feluri simple. Am mancat de vreo doua ori La Cocosatu’ in ultima vreme, in drum spre aeroport, doar ca sa ma documentez, nu pentru altceva, pentru ca nu sunt amator de gratare, catusi de putin. Am luat ciorba, de fiecare data, care au fost surprinzator de bune. Si mici, desigur, buni si acestia. Restul, ceva la gratar si o ciulama cu faina in loc de smantana (reteta pentru ciulama din sudul Romaniei) au fost banale.

Preturile sunt mai mici La Cocosatu’, pentru cei obisnuiti cu restaurantele din centru. Serviciul amestecat, depinde pe mana cui ajungi. Ultima data am dat peste o chelnerita intre doua varste, naturala si placuta, potrivita pentru o asemenea meserie.

Clienti destul de multi, de fiecare data, de toate felurile si de toate conditiile. Erau si cativa veniti mai de departe, chiar cu familiile cu mai multe generatii, cativa coborati din masini foarte scumpe, vreo doi chiar cu sofer, si niste corporatisti rataciti, cu costum si cravata in toiul caniculei. Langa mie erau doi securisti batrani care depanau amintiri, care fusesera mari securisti, cu functii grele in vremurile despre care vorbeau cu nostalgie, din ce am reusit sa deslusesc tragand cu urechea.

Nu sunt specialist in mititei, nu imi dau seama daca chiar exista o diferenta atat de semnificativa intre cei de La Cocosatu’ si altii, si daca aceasta diferenta poate sa justifice un drum pana la Baneasa si, mai ales, mancatul in mizerie. Am pus La Cocosatu’ in Lista Restocracy, vad ca s-a asezat direct pe ultimul loc. E putin probabil sa ramana acolo pana in toamna, cand se vor aduna si alte restaurante bune la care nu am fost inca, dat fiind ca exista o limita maxima pentru numarul restaurantelor din aceasta Lista, 200. (GB – iulie 2017)

Data actualizarii: 10/10/2019

La Cocosatu (Baneasa)  - Str. Neagoe Voda, nr. 52 (Baneasa)

  • cezar :

    Azi am avut o experienta cumplita la acest restaurant pe care l-am apreciat intotdeauna, de nenumarate ori am traversat orasul pentru a ma bucuar de gustul fara egal al micilor din acest restaurant. Azi in schimb am avut o surpriza neplacuta. Am intrat in jurul orei 14 pe terasa restaurantului, am gasit o masa, sotia s-a asezat la rand sa cumpere mici pentru acasa, fiul meu s-a asezat la masa, iar eu l-am rugat pe ospatareul din acea zona sa imi aduca o bere fara alcool cat se poate de repede pentru ca sotiei ii era foarte repede. Domnul ospatar SIMION, asa cum rezulta din insemnarile de pe nota de plata, m-a ignorat, abia dupa ce am reusit sa luam loc la masa si sa insistam la un coleg sa il roage sa vina la masa a binevoit sa, vina sa ia comanda, motivand ca el nu ia comenzi de la oameni in picioare… Am asteptat cu rabdare si am primit micii comandati care erau aproape reci, de foame i-am mancat, apoi am cumparat inca cativa de la gratarul din fata care erau fierbinti si suculenti exact cum ar fi trebuit sa fie si cei comandati la ospatar. Bineinteles ospatarul a anuntat personalul de la paza ca noi consumam mici cumparati de la gratarul apartinand aceluiasi restaurant, platiti de noi la masa. A venit omul de ordine care evident nu avea nici o legitimatie care sa ateste ca se ocupa de acest lucru si ne-a mustrat foarte rau, apoi acelasi lucru l-a facut si seful de sala din data de 08.09.2019, … Am solicitat nota de plata si restul comenzii sa imi fie adusa la pachet. Bineinteles ca a durat… apoi amabilul ospatar SIMION , OSTENTATIV A LUAT O COMANDA DE LA UM CLIENT IN PICIOARE ca sa intareasca cele spuse la inceputul discutiei… am apelat iarasi la seful de sala care a avut aceeasi atitudine urata fata de mine ca si client. Cu greu am reusit sa obtin bonul fiscal dupa indelungi asteptari… si solicitari.domnul SIMION, care avea onligatia sa imi aduca acest bon a fost foarte ofensat subliniind ca datorita starii conflictuale solicit acest bon. Cu privire la acest amanunt voi transmite maine o sesizare catre ANAF. La fel vo contacta si OPC. In rest aveti grija cu privire la acest restaurant pe care pana azi l-am apreciat foarte mult adic acu 5 stele. Poate conducerea restaurantului va citi aceste randuri si va lua masurile ce se impun. Pana la un mod de comportare decent si civilizat din partea angajatilor, NU RECOMAND FRECVENTAREA ACESTUI RESTAURANT.

  • Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.