Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Stadio Park au ales segmentul popular Au fost mai multe restaurante...

1481 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

318 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

492 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferă Am f...

2395 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & Bistro Am revenit...

3305 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

1096 vizite

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

381 vizite

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe Dacia Au fo...

373 vizite

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul Taberei Mi-am propus să ...

924 vizite 2 comentarii

Popasul Rustic Diana de la Belciugatele, unde „rustic” trebuie cit...

946 vizite

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

249 vizite

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant... Exist...

219 vizite

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoie Gram B...

1321 vizite

Complex Turistic Elisa, luxul din Belciugatele și domnul primar Dinei...

270 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

194 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lectură Santiago Kitchen nu...

625 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game On Game On e unul d...

725 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-Vous A f...

1639 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asa Au fost ...

6164 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

3446 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

2727 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

6090 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

3470 vizite

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasa Colonial Lounge e cel...

1693 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

1435 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariu M-am uitat si pe ...

1173 vizite 2 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

465 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

2943 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

1351 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

377 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

2836 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

1665 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

5013 vizite 4 comentarii

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

2323 vizite

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

2308 vizite

E bine la Trattoria della Nonna daca iti setezi asteptarile corect ...

1076 vizite

Shocul kelnerului de la Copper’s Pub Am trecut de la multe ori pe...

2459 vizite 2 comentarii

Pippo, tatal frumoasei brunete de la Pippo’s... Pippo’s ins...

3325 vizite 6 comentarii

Chelnerita de la Cent’anni, singurul subiect de scris despre acest r...

1153 vizite

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinel...

4453 vizite 1 comentarii

Politica si Delicateturi, un restaurant care-si selecteaza clientii ...

13821 vizite 3 comentarii

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

2574 vizite

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

1068 vizite

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

3611 vizite

Unde o fi exceptia de la Trattoria Lugo Cucina Italiana? Chiar in ziu...

2300 vizite

Sa mancam la Frudisiac pentru a nu muri de foame! Liniste de data a...

7778 vizite

Forever Young pare sa fie mai cuminte decat e cazul Forever Young e...

807 vizite

Nu intelegi mare lucru din Energiea daca nu esti in target Iata, do...

3729 vizite 1 comentarii

Va reusi La Mama Clubul Taranului imposibilul? S-a redeschis la inc...

2264 vizite 4 comentarii

Trattoria Adagio CCIR e pe la mijoc din orice directie ai privi-o S...

164 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Cu Mercedes S si sofer la mancat mici in mizerie

La Cocosatu’ e restaurantul din coasta aeroportului Baneasca caruia i s-a dus vestea pentru micii celebrului bucatar cu coloana stramba, care e acolo dinainte ca unii dintre cei care citesc acum sa se fi nascut.

Pentru cine nu stie inca, La Cocosatu’ e la Baneasa, chiar la marea intersectie cu pasajul subteran, intr-o zona in vesnica reparatie, plina de praf si de gropi. Au avut la inceput o casa, pe care au tot extins-o in fata cu alte constructii usoare si cu terase acoperite de au ajuns sa ia si o bucata de trotuar cu tot cu un stalp de electricitate, care acum e in mijlocul uneia dintre terase. Terasele inchise par sa fie folosite si iarna, cele deschise, din fata, numai vara.

La Cocosatu’ arata ca un restaurant de pe marginea soselei, pe unde opresc soferii de TIR ca sa manance un carnat prajit cu mustar, si asta cam si este, la urma urmei, cred ca asa a si fost conceput, cand a fost el deschis prima data intr-un asemenea loc.

Nu m-am uitat atent la terasa inchisa, insa cele deschise, din fata, pe unde sunt si gratarele, sunt saracacioase si mizere, cu straturi groase de praf si de paianjeni innegriti. Daca o data la cateva luni ar da cineva cu matura sau cu o carpa uda pe acolo, s-ar vedea o diferenta semnificativa. Dar nu stiu de ce nu o fac, pentru ca nu despre efort sau cheltuieli pare sa fie vorba.

Meniul e simplu La Cocosatu’, mancarurile traditionale romanesti arhicunoscute, cele populare, din bucataria taraneasca, ciorbe, gratare si alte cateva feluri simple. Am mancat de vreo doua ori La Cocosatu’ in ultima vreme, in drum spre aeroport, doar ca sa ma documentez, nu pentru altceva, pentru ca nu sunt amator de gratare, catusi de putin. Am luat ciorba, de fiecare data, care au fost surprinzator de bune. Si mici, desigur, buni si acestia. Restul, ceva la gratar si o ciulama cu faina in loc de smantana (reteta pentru ciulama din sudul Romaniei) au fost banale.

Preturile sunt mai mici La Cocosatu’, pentru cei obisnuiti cu restaurantele din centru. Serviciul amestecat, depinde pe mana cui ajungi. Ultima data am dat peste o chelnerita intre doua varste, naturala si placuta, potrivita pentru o asemenea meserie.

Clienti destul de multi, de fiecare data, de toate felurile si de toate conditiile. Erau si cativa veniti mai de departe, chiar cu familiile cu mai multe generatii, cativa coborati din masini foarte scumpe, vreo doi chiar cu sofer, si niste corporatisti rataciti, cu costum si cravata in toiul caniculei. Langa mie erau doi securisti batrani care depanau amintiri, care fusesera mari securisti, cu functii grele in vremurile despre care vorbeau cu nostalgie, din ce am reusit sa deslusesc tragand cu urechea.

Nu sunt specialist in mititei, nu imi dau seama daca chiar exista o diferenta atat de semnificativa intre cei de La Cocosatu’ si altii, si daca aceasta diferenta poate sa justifice un drum pana la Baneasa si, mai ales, mancatul in mizerie. Am pus La Cocosatu’ in Lista Restocracy, vad ca s-a asezat direct pe ultimul loc. E putin probabil sa ramana acolo pana in toamna, cand se vor aduna si alte restaurante bune la care nu am fost inca, dat fiind ca exista o limita maxima pentru numarul restaurantelor din aceasta Lista, 200. (GB – iulie 2017)

Data actualizarii: 10/10/2019

La Cocosatu (Baneasa)  - Str. Neagoe Voda, nr. 52 (Baneasa)

  • Preumblescu :

    Ma faceti sa rad cu aceste articole, comentarii….suntem ceea ce suntem, o natie de tigani nespalati, needucati, jegosi la caracter si prosti ca noapte ,dar cu pretentii de genii. Cei care nu ne consideram astfel, la o cercetare atenta tot pe acolo ajungem.
    Doar dupa ce locuiesti cativa ani pe afara si te intorci, iti dai seama ce putin spre deloc a progresat genialul popor roman. Care nu e mai prost ca altul, ci doar mai nesimtit, arogant, incult …si altele.
    Cand citesc astfel de prezentari (sa nu zic review-uri, ca-s roman in plm) de la oameni nascuti, crescuti aici, imi adcu aminte de eternele jelanii ca litoralul romanesc e o groapa de gunoi, unde esti tratat ca atare. Pai cine dracu va obliga sa mergeti an de an, pentru a fi umiliti si furati de mizeriile umane din „turismul” romanesc?
    Aia vreti, aia primiti, nu va mai plangeti. Cum spunea unu director de hotel acum 20 de ani , la remarca reporterei ca nu mai vin strainii pe litoral „nu ne intereseaza doamna strainii, pe noi ne intereseaza romanii”. Logic, ca doar pe ei putem sa-i prostim in halul asta :))))

  • cezar :

    Azi am avut o experienta cumplita la acest restaurant pe care l-am apreciat intotdeauna, de nenumarate ori am traversat orasul pentru a ma bucuar de gustul fara egal al micilor din acest restaurant. Azi in schimb am avut o surpriza neplacuta. Am intrat in jurul orei 14 pe terasa restaurantului, am gasit o masa, sotia s-a asezat la rand sa cumpere mici pentru acasa, fiul meu s-a asezat la masa, iar eu l-am rugat pe ospatareul din acea zona sa imi aduca o bere fara alcool cat se poate de repede pentru ca sotiei ii era foarte repede. Domnul ospatar SIMION, asa cum rezulta din insemnarile de pe nota de plata, m-a ignorat, abia dupa ce am reusit sa luam loc la masa si sa insistam la un coleg sa il roage sa vina la masa a binevoit sa, vina sa ia comanda, motivand ca el nu ia comenzi de la oameni in picioare… Am asteptat cu rabdare si am primit micii comandati care erau aproape reci, de foame i-am mancat, apoi am cumparat inca cativa de la gratarul din fata care erau fierbinti si suculenti exact cum ar fi trebuit sa fie si cei comandati la ospatar. Bineinteles ospatarul a anuntat personalul de la paza ca noi consumam mici cumparati de la gratarul apartinand aceluiasi restaurant, platiti de noi la masa. A venit omul de ordine care evident nu avea nici o legitimatie care sa ateste ca se ocupa de acest lucru si ne-a mustrat foarte rau, apoi acelasi lucru l-a facut si seful de sala din data de 08.09.2019, … Am solicitat nota de plata si restul comenzii sa imi fie adusa la pachet. Bineinteles ca a durat… apoi amabilul ospatar SIMION , OSTENTATIV A LUAT O COMANDA DE LA UM CLIENT IN PICIOARE ca sa intareasca cele spuse la inceputul discutiei… am apelat iarasi la seful de sala care a avut aceeasi atitudine urata fata de mine ca si client. Cu greu am reusit sa obtin bonul fiscal dupa indelungi asteptari… si solicitari.domnul SIMION, care avea onligatia sa imi aduca acest bon a fost foarte ofensat subliniind ca datorita starii conflictuale solicit acest bon. Cu privire la acest amanunt voi transmite maine o sesizare catre ANAF. La fel vo contacta si OPC. In rest aveti grija cu privire la acest restaurant pe care pana azi l-am apreciat foarte mult adic acu 5 stele. Poate conducerea restaurantului va citi aceste randuri si va lua masurile ce se impun. Pana la un mod de comportare decent si civilizat din partea angajatilor, NU RECOMAND FRECVENTAREA ACESTUI RESTAURANT.