Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatie Pazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambianta Am revenit la restaur...

La Fattoria - Nu stiu de ce se duce lumea acolo Nu am scris mai nim...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile... Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Stadio Park este un local cu bucatarie urbana, situat in parcul Herast...

In urma vremurilor. Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidental Descoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autentica La Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albe Citroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceasca Istoria e...

Kunnai means “Modern Madame”. Traim vremuri bune... Am rev...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la stat Restaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima... Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna  Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurant ROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odata Au facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Gama Express, fast-food-ul de care aveau nevoie cei din Regie Gama ...

Le Vivier, cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti Am reve...

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu . Chez Toni...

Tasty Bistro, o minicantina de Regie Mi se parea ca Tasty Bistro e ...

Vu’s Rooftop, restaurant cu vedere panoramica impresionanta Vu’...

Cel mai neobisnuit si mai fascinant restaurant din Bucuresti Am scr...

Guxt este un bistrou cu bucatarie urbana situat pe strada Anton Pann, ...

Un mic restaurant familial cinstit Fabrica de Mici e micul restaura...

Blue Margarita, un restaurant sud-american autentic Blue Margar...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Gura Portitei, cu lacul Parcului Herastrau pe post de Delta Gura Po...

Afiseaza

Te simti bine primit si bine hranit la Dami, chiar daca nu esti coreean

Dami e un restaurant coreean vechi al Bucurestiului, cred ca de vreo 10 ani, daca nu si mai bine. Sunt langa Aeroportul Baneasa, unde era Romaero in vremurile bune. Au o bucata destul de mare de subsol, bine renovata si intretinuta. Au multe sali acolo, de o parte si de cealalta a unui hol lung. In dreapta au bucatariile si un fel de magazin sarac, cu cateva produse la vanzare aduse din Coreea, fara o logica aparenta in ceea ce priveste sortimentatia. In stanga au cel putin sase saloane, dintre care unul mare, cu o masa de consiliu, cu vreo 20 de scaune. Si in salile mai mici au cate o singura masa la care pot sta, si acolo, cate 6-8 persoane.

Sunt numai coreeni la Dami. Cand suni la telefon ti se raspunde direct in limba lor, si uneori trebuie sa-ti dea pe altcineva care stie romaneste ca sa vorbesti. Cand am ajuns noi erau mai multi coreeni, de diverse varste, care mancau la o masa ad-hoc din sala cu magazinul, in tinute lejere. Cred ca au fost foarte nedumeriti si incurcati sa vada pe cineva necoreean care sa le ceara de mancare. Presupun ca le-am stricat masa, pentru ca i-am vazut apoi ca s-au grabit sa termine si sa stranga. Mai era o familie de coreeni cu copii intr-unul dintre saloane.

Meniul e destul de lung la Dami, cu denumiri pe care nu ai cum sa le deslusesti daca nu esti de-al lor. Asa ca i-am rugat sa ne aduca ei ce cred ca au mai bun. Am primit niste coltunasi, pana la urma, un pui picant cu legume si taitei coreeni din orez, cu un sos consistent. Si o clatita coreeana la sfarsit, ca desert.

Mancarea a fost buna, in general, insa diferita de cele cateva – putine – pe care le-am mai mancat la restaurante coreene, in Bucuresti sau in alte parti. Cred ca cei de la Dami merg pe varianta retetelor de la ei din Coreea, spre diferenta de cele mai multe restaurante orientale care isi „europenizeaza” meniurile, spre a fi mai pe gusturile din aceasta parte de lume.

Serviciul a fost si el asiatic, cu niste coreence foarte amabile si serviabile, asa cum sunt mai toti in lumea lor, si cu o chelnerita unguroaica, ajunsa nu se stie cum in Bucuresti, cu care ne-a facut placere, de asemenea, sa stam de vorba.

Preturile nu sunt mici la Dami, insa portiile sunt mai mari decat ne asteptam sa primim d eobicei intr-un restaurant.

Dami e un restaurant ciudat, daca e sa-l masuram cu cele cu care suntem obisnuiti. Poate fiindca e facut mai mult pentru ei, pentru comunitatea lor. Nu mi-am dat seama daca vor sau nu sa le vina si necoreeni sau alti straini in restaurant, pentru ca nu si-l promoveaza si aproape nimeni dintre cei din jur nu a auzit de ei. Insa, fie ca l-au facut doar pentru ei sau nu, te simti bine primit si bine hranit la Dami. (GB – iulie 2018)

Dami Korean Restaurant and Market la Romaero in Bucuresti

Data actualizarii: 21/09/2019

Dami  - Bd. Ficusului, nr. 44A (Baneasa)

  • Anonim :

    S-a modificat numele restaurantului Dami in Kang Reastaurant si meniul s-a modificat continund retete noi traditionale iar preturile s-au micsorat….