Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in Regie Restaurantul 1...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

La A3 Bar te poți bucura de unele din cele mai bune preparate cu spec...

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Acuarela a devenit bistrou cu acte Am fost de câteva ori la Acuare...

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentul Ad hoc Bistro par...

Stil contemporan la Agape, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat ...

 Ahmad Hammadi/ Amy Cafe & Lounge și desantul arab pe Clucerului...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

Allucinante - Patrizia Paglieri a anuntat pe toata lumea ca localul s-...

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

Zestrea de la Amalgam a Domnului Consulea pentru cele doua fete ale sa...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Un privilegiu si o onoare sa iti bei cafeaua alaturi de... Ambiance...

S-a prins in sfarsit doamna Zisi ca trebuie sa aduca chelneri din Grec...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece? De la Aqua am pastrat o a...

ARC Bakery - Exemplul occidental Descoperirea Arc Bakery a fost u...

Traditional grecesc de la ambianta la mancare Athos e un restaurant...

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin! M-am intors la A...

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti [...] Meni...

Avido, locul in care te simti bine primit M-am intors la fetele de ...

Bistrou cantina corporatista Bacania Veche din cartierul de afaceri...

Backyard Garden & Pub este un local boem situat pe strada Popa Na...

Bake a Coffee e o cafenea mica pe strada Polona, aproape de intersecti...

Balkan Bistro este un restaurant central în București unde vei regă...

Bel Mondo, cantina saracilor Parcului Herastrau si a nostalgicilor din...

S-a redeschis cu acelasi nume Bel Mondo, dupa ce s-a mutat cateva sute...

Cantina pentru corporatisti Benedict Bistro e un restaurant destul ...

Una din marile berarii ale Bucurestiului Beraria Germana Bucuresti ...

BiBO Restaurant / BiBO Burgers: placut, corect si bun BiBO Restaura...

Decadere. Mai jos de atat nu prea are unde sa se duca. Bistro Ateli...

Bistro Ateneu si Head Chef Alexandru Dumitru au confirmat! Am ajun...

Bistro Ateneu in sofisticata Casa Galleron Noul Bistro Ateneu insea...

Bistrou cu motociclisti frumosi Putini stiu acum cine a fost Mobra,...

Bistro Mangerie este un bistrou cu bucatarie frantuzeasca, situat pe s...

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

Bistropolitan, trecerea de la coffee brown la olive green Bistropol...

Boema austera scandinava in Matasari BITE e un restaurant constru...

Blid – locanta romaneasca experiment de gastronomie etnica al lui Co...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Blue Margarita, un restaurant sud-american autentic Blue Margar...

Una dintre marile curti din spate ale Bucurestiului Blueberry Garde...

Cand imi spune cineva ca un restaurant este absolut bestial, dar nimen...

Bocca, o cantina a saracilor bogatului cartier Marea casa din celeb...

Secvente dintr-un film de arta Nu-mi aduc aminte ce era in locul ac...

Afiseaza

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din București

Sunt trist de puține restaurante vegetariene și vegane în București, așa că orice apariție nouă e așteptată cu multă speranță. Cât despre unul vegetarian cu bucătărie fină, aproape că ne luaserăm gândul. Dar iată că ne-au făcut surpriza niște băieți din Cluj, despre care am auzit că au deschis acum vreo șapte ani acolo un astfel de restaurant vegetarian, Samsara Foodhouse.

În Capitală au ales parterul unuia dintre cele patru turnuri construite dintr-o dată lângă Parcul Floreasca, în ansamblul imobiliar One Floreasca, unde a fost Automatica înainte. Totul nou, așadar, modern, contemporan, occidental, spre minimalist, dar nu foarte. Un salon cu pereți de sticlă, desigur, destul de larg pentru un astfel de concept. Barul foarte mare, cu tejghea la care poți sta pe scaune înalte. Bucătăria la vedere, în spate, după un perete de sticlă. Terasa și ea foarte mare, pe două laturi ale clădirii, deschisă dar cu acoperiș retractabil.

Au meniu hard-core pentru vegani, dar și unul soft, cu brânzeturi și gătire termică, pentru cei mai puțin curajoși. Poate că pentru vegetarieni și vegani unele feluri de mâncare din meniul lui Samsara le sună cunoscute, însă pentru neofiți e o mare surpriză, cu siguranță. Și denumirile, și combinațiile de produse și ingrediente, dar și bogăția meniului: supe, antreuri, multe salate, desigur, paste, burgeri, chiar și numeroase feluri de pizza. Câteva specialități au denumiri cu influențe orientale, și nu e câtuși de puțin de mirare, fiindcă asiaticii sunt cei mai mari specialiști în legume, se știe.

Bucătărie fină
YouTube Video

 

Dar surpriza și mai mare, însă, este că e chiar bucătărie fină acolo. O raritate pentru București, și chiar și pentru multe alte mari capitale europene, când vine vorba despre vegetarian și dietetic, în general. Tot ce am mâncat a fost bun, și chiar foarte bune, unele, și chiar și cafeaua. Berea cu ghimbir, dintre băuturi, merită o mențiune specială, mai ales dacă este pregătită chiar de către ei, așa cum au spus.

Și serviciul a fost bun, cu chelneri tineri, dezinvolți, naturali. După modelul celor din noul val al restaurantelor și cafenelelor neo-boeme, în care personalul seamănă cât mai mult cu cei din clientelă, chiar până la punctul în care nu-i mai poți deosebi deloc între ei. Și asta completează foarte bine conceptul celor de la Samsara, care se vede că a fost bine gândit, până la cele mai mici detalii.

Prețurile sunt rezonabile. Clienți aveau destui – ceea ce nu e puțin lucru pentru un restaurant nou deschis, și încă într-un complex rezidențial gol, încă neterminat.

Da, Samsara e un concept și un model de business și de a face lucrurile pe care mulți am vrea să-l vedem copiat și multiplicat. Pe segmentul încă foarte puțin acoperit al bucătăriei vegetariene, desigur, însă nu doar acolo. Nu mă îndoiesc că vor avea mare succes, și nu m-ar mira defel să-l văd replicat într-un sistem de francizare, în viitorul apropiat.

Și nu în ultimul rând, felicitări pentru premiera ca un restaurant cu bucătărie fină din alt oraș să-și facă o „filială” în București, și nu invers. Nu prea ne așteptam să vedem asta prea curând, într-adevăr! Dar acesta este un semn foarte bun, sper să le zgândărească orgoliul marilor chefs din Capitală și să le stimuleze și mai mult creativitatea… (George Butunoiu – august 2021)

Bucătărie vegetariană creativă la Samsara
Salonul vegetarian Samsara

Restaurant vegetarian si vegan in Bucuresti

Terasa vegană
Data actualizarii: 05/08/2025

Samsara  - Calea Floreasca, nr. 159-165 (One Tower)

  • AR :

    Foarte buna mancarea, din pacate restaurantul s-a inchis:(

  • AD :

    Intr-adevar, au mancare foarte buna. Comand de la ei inca de anul trecut. Ma bucur ca au deschis un restaurant in Floreasca. Imi place in mod deosebit lasagna cu ciuperci si spanac.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close