Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

34104 vizite 5 comentarii

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

49844 vizite

AFI Palace Cotroceni e unul dintre cele mai mari mall-uri din Bucurest...

5345 vizite 1 comentarii

Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu n...

9671 vizite

Un pranz ratatCred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca ...

4991 vizite

Ce și cum mănâncă oamenii bogațiS-a deschis de câteva zile u...

3435 vizite

Allegro este un restaurant internațional situat în hotelul Ramada No...

11 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

4974 vizite

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

35198 vizite

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

19869 vizite 2 comentarii

Avalon - Se vede unde pune Ashlie Dias manaAm fost la Avalon de do...

5360 vizite 2 comentarii

Ca in marile metropole bogateAviatorilor 8 e cladirea de birouri...

8352 vizite

Restaurantele din Galeria Comerciala Feeria si celelalte din Baneasa ...

6503 vizite

Barbizon de la hotelul Pullman, un restaurant fara ambitiiAm reven...

3834 vizite

Alta mare casa a Bucurestiului condamnata la mediocritateFoarte fr...

2251 vizite

Beef Room - Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare...B...

5660 vizite

Bispen, sau arta de a readuce la viata nostalgiile trecutuluiCine ...

2697 vizite

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

7312 vizite

Biutiful Downtown, unul dintre cele mai spectaculoase restaurante din ...

7777 vizite

Cel mai prost pranz din memoria recentaBolta Rece a fost un restau...

4782 vizite 4 comentarii

Bone pentru oameni instaritiBone nu inseamna dădace, guvernan...

5274 vizite 1 comentarii

Buenasado, o steak house la care pastele sunt mai bune decât antricot...

1538 vizite

Caju by Joseph Hadad au ajuns unde le este loculMie mi se pare ca ...

28589 vizite 12 comentarii

Casa Capsa, o paguba greu de recuperat pentru Bucuresti si pentru bucu...

15103 vizite 6 comentarii

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OKAm revenit la Casa d...

29755 vizite 3 comentarii

Champagne & More Lounge este un bistrou cu meniu gourmet (fine din...

11 vizite

Chefs Experience este un restaurant cu specific international, situat ...

649 vizite

Complex Herastrau, cel mai mare restaurant din Parcul HerastrauCom...

8743 vizite 1 comentarii

Corso Brasserie: o buna optiune de bufet in zona, all you can eat, dac...

3765 vizite

Noile Pine Restaurant & Terrace, La Veranda, și, mai ales Pine Ga...

2546 vizite

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoaseMulti il num...

10228 vizite

DonCafe Brasserie au gasit cheia succesuluiEvreii acestia au mai m...

8656 vizite 1 comentarii

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facutAm to...

20901 vizite

El Capitan este o terasa pe ponton pe lacul Snagov, deschisa numai in ...

3250 vizite

Fratelli (Herastrau) este un restaurant cu specific international situ...

865 vizite

Fratellini Bistro, un restaurant retro-conservator, ca și clădirea ...

3420 vizite

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica...

7913 vizite

Kang este un restaurant situat pe strada Ficusului, nr. 44A din Sector...

489 vizite

La Brasserie, un restaurant conservatorLa Brasserie e neschimbat, ...

14240 vizite 3 comentarii

La Vitrine, unul dintre putinele restaurante cu adevarat bune din Pipe...

7842 vizite

Lido's Brasserie - Minunea inmultirii pestilor...S-a redeschis...

7275 vizite

Am descoperit un nou mare chef tanar in Bucuresti, in intunecimea de l...

9827 vizite

Luna Lounge este un restaurant cu specific international, situat pe So...

7 vizite

Mandarin – Asian Restaurant este locul ideal pentru descoperirea de ...

1176 vizite

Fier din belșug la The Marmorosch, Autograph CollectionSe tot vor...

9519 vizite

Medusa este un restaurant mediteranean situat in sectorul 1 din Bucure...

8 vizite

Naan Project - Mancare buna si in ProgresuluiIstoria restaurantulu...

6674 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e foarte OK la NOR Sky Casual Restaura...

46853 vizite 4 comentarii

Osho - Ce bine ca spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare cl...

13658 vizite 1 comentarii

Cum i-am stricat eu tihna lui Antonio PassarelliPalatul Stirbey de...

12658 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Cină la Savart cu femei frumoase, care mănâncă și beau mult…

Savart e genul de restaurant în care ajungi până la urmă să mănânci în exces, dacă nu ai o tărie de oțel pentru a rezista ispitelor. Am rămas cu amintiri plăcute de la ultima vizită la ei – și despre ambianță, dar mai ales despre mâncare – așa că l-am pus primul pe listă atunci când femeile frumoase mi-au spus că li s-a făcut dor de centrul orașului și de niște excese.

Am găsit mai multă culoare în ambianța modernistă Art Nouveau – Cubistă – Art Deco de la Savart, ceea ce m-a bucurat, fiindcă nu sunt cel mai mare admirator al minimalismului cromatic, sau de oricare alt fel, atunci când e vorba despre restaurante. Și m-a bucurat încă și mai tare pentru că femeilor frumoase le-a plăcut foarte mult. Și asta e tot ce contează, la urma urmei.

Cina a fost memorabilă – inclusiv prin cantitate. Tot ce vedeți mai jos și în poze am mâncat patru oameni mari și un om mic la o singură masă. O cină de câteva ceasuri, e drept, dar… Și ca să fiu foarte precis, au rămas câteva lucruri în farfurie, după al cincilea, al șaselea fel, pe care i-am rugat să mi le pună la pachet pentru mic dejunul de a doua zi. Însă a ieșit un pachețel, o pungă mică, o punguță, de fapt.

Iată meniul:
  • TORCHON DE FOIE GRAS: foie gras, pâine artizanală, sos de vișine, confit de ceapă, sare Maldon
  • SUFLEU DE VINETE: vinete, Grana Padano, ou, ardei copt
  • CARPACCIO DE SFECLĂ ROȘIE CU BRÂNZĂ DE CAPRĂ: sfeclă coaptă, alune de pădure, brânză de capră, sos de muștar și miere, microplante
  • SALATĂ DE CARACATIȚĂ CALDĂ: caracatiță, roșii confiate, vinegrette cu trufe, cartofi noi, ulei aromatizat, busuioc
  • SAMOSAS CROCANTE: fenicul, ciuperci, morcov, ceapă, tofu, sos sweet chilli & soia
  • FILE DE LUP DE MARE CU LEGUME SOTATE: file de lup de mare, zucchini, ardei gras, broccoli, ceapă, usturoi, sos Capesante
  • FILE DE TON CU REDUCȚIE DE SPANAC: ton roșu, sos de soia, fulgi de migdale, baby spanac
  • PULPĂ DE GÂSCĂ CONFIATĂ CU VARZĂ ROȘIE ȘI PARĂ: pulpă de gâscă confiată, varză roșie, chimen, sos demi-glace, pară în vin licoros
  • CEAFĂ DE PORC IBERICO CU PIURE DE ȚELINĂ: ceafă de porc Iberico, sos de vin roșu, piure de țelină
  • COTLET DE VIȚEL: cotlet de vițel cu os, roșii cherry, cartofi confiați, salată sucrine
  • TOURNEDOS ROSSINI: mușchi de vită, foie gras poêlé, trufe, cartofi Rösti, sos demi glacé
  • CARTOFI CONFIAȚI ÎN GRĂSIME DE GÂSCĂ
  • MILLEFEUILLE SAVART
  • LAVA CAKE CU CIOCOLATĂ CU LAPTE

Fetele frumoase din ziua de astăzi au învățat multe despre vinurile bune și știu să pună bine în aplicare aceste cunoștințe vaste, așa că:

  • Golden Jackal Dumetrier
  • AALTO 2020 Tinto Fino RIBERA del DUERO DO

Savart nu e un restaurant de show-off, de Instagram, cu rețete cu totul originale, nemaiauzite și nemaivăzute, cu sculpturi în sparanghel și cu farfurii care stau câte o jumătate de ceas la aranjament, înainte să ajungă pe masă. Și nici porții infinitezimale nu sunt, ba dimpotrivă. E un restaurant de produse și ingrediente de cea mai bună calitate și de muncă multă în bucătărie, la preparare, nu la așezarea în farfurie. Cam cum sunt Sardin și Fior di Latte, de pildă, unde am mâncat de fiecare dată foarte bine și despre care am scris întotdeauna cu entuziasm.

Marele regret, însă, a fost că nu am putut să le arăt femeilor frumoase grădina, dată fiind ziua din calendar în care am ajuns la Savart. Casa aceea cu multă personalitate avea o grădină cu o vegetație fabuloasă când am intrat eu prima dată în ea, în urmă cu mulți ani, când s-a deschis primul restaurant acolo. O raritate pentru înghesuiala din centru. Dar să vedem cum va fi peste o lună, două, dacă se vor ține de promisiune și va fi iarăși ce a fost… (George Butunoiu – martie 2023)

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa

Am ajuns din nou la Savart, de data aceasta la invitatia lor, ca sa-mi prezinte noul meniu, alcatuit in urma concluziilor trase la jumatate de an de la deschidere. Ocazie cu care am intrat si in salonul amenajat modernist, Art Nouveau – cubist – Art Deco, in ton cu stilul arhitectonic al fostei case a lui Nicu Ceausescu. Pozele surprind destul de bine ambianta distinctiva de la Savart, bine realizata, cu materiale de cea mai buna calitate. Insa in aceasta privinta stiu ca parerile vor fi impartite, asa cum au fost si in grupul nostru: lui Cristi si lui Kaspar le-a placut tocmai griul cald care nu a fost pe gustul meu; mie imi plac intotdeauna banchetele in restaurante, fiindca saunt mai comode, insa lui Kaspar nu, si tot asa. Si inca ceva: au un pian valoros acolo, sper sa ajunga sa-l foloseasca asa cum se cuvine…

Eu consideram pana acum Savart un restaurant cu bucatarie frantuzeasca, data fiind formatia si experienta bucataresei sefe, care e si asociata. Insa noul meniu il plaseaza clar in zona multicuisine, o tendinta naturala si la moda acum, de cand cu globalizarea si cu accesul total la informatie. Si e important de mentionat ca au in meniu o parte destul de consistenta si de credibila cu mancaruri vegetariene – inca o raritate in Bucuresti.

Noi am primit asa: … (citește tot)

Bucătăria Savart
Saloanele și clientele Savart

Femei frumoase la restaurantul Savart - Restocracy

Savart, restaurant specific multicuisine la Uniter, in spatele Bisericii Albe

 

O promisiune inca neonorata

Aceea a fost casa lui Nicu Ceausecu, cand taica-su facea ce voia in tara. Apoi a venit Ion Caramitru si i-a luat-o, fiindca a fost cu revolutia. Nu s-a mutat el acolo, cum ar fi facut altii, ci a facu...

Data actualizarii: 21/04/2023

Savart  - Str. George Enescu, nr. 2-4 (UNITER)

  • Afrodite Lafi :

    The food was great but we had to wait for a long time for an English menu. At the end we got two copies for four persons. Such a pity.

  • RPB :

    Comentariu din martie 2023: schimbindu,se bucatarii, s,a schimbat si meniul, a ramas o palida imagine a ceea ce,a fost Savart, preparatele actuale sint gustoase, dar banale si scumpe.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close