Seva Lounge
www.facebook.com/SevaLounge
0799.911.411
Cand cel mai bun client din lume nu stie nimic despre tine…
Seva Lounge a fost primul restaurant pe care l-am evaluat atunci cand am lansat Restocracy, acum un an si ceva. Mi-a fost greu atunci sa-i inteleg pozitionarea, si imi este la fel de greu si acum.
Seva Lounge e un restaurant mare, intr-un business center foarte mare. Pe de alt aparte, pe site-ul lor vad ca ar vrea sa fie si salon de evenimente si lounge si restaurant “obisnuit”, dar si “cantina de corporatisti”, desigur, cand esti intr-un astfel de loc. Insa toate acestea sunt atat de diferite, incat mi-e greu sa cred ca vor reusi vreodata sa faca bine macar doua din trei sau patru, fiindca pe toate odata nu imi inchipui ca ar putea reusi cineva.
Restaurantul e la fel cum in stiam de anul trecut, nu s-a schimbat nimic in ambianta – ce se vede in poze. Meniul l-au simplificat mult, insa, si bine au facut. Dar e fara imaginatie, neatractiv, si nu inteleg de ce. Cu greu cred ca ii poti ademeni pe corporatistii cu salarii atat de mari, cum sunt aceia care lucreaza in cladire, cu o astfel de mancare simpla, chiar daca nu mai e scumpa. Cred ca ar fi cazul sa aiba o discutie mai serioasa cu cheful lor pe aceasta tema…
Eu am luat un porc cu sos de smantana si ciuperci, foarte bun, si un curcan cu ceva gratinat deasupta si niste cartofi prajiti, asa si asa.
Sunt multi chelneri la Seva Lounge si putini clienti. Pe la 13, cand am ajuns eu, abia erau cativa, iar la 13:30 am ramas singurul client in ditamai restaurantul! Clar, ceva nu e in regula la Seva Lounge…
Si acela in neregula pare sa fie meniul, in primul rand, fiindca serviciul e bun, sunt atenti chelnerii si chiar vor sa ai tot ce iti trebuie, chiar daca nu le-a spus nimeni ca nu ar fi cazul sa fie atat de ceremoniosi in contextul dat.
Oamenii acestia de la Seva Lounge au facut o investitie consistenta acolo, dar dupa o logica de business pe care eu nu o inteleg. Si nu sunt singurul, am multi prieteni care lucreaza in casoiul acela imens, si cand i-am intrebat ce cred despre Seva Lounge au ridicat din umeri. Cand cel mai bun client din lume, adica unul cu multi bani si la trei etaje mai sus de tine nu intelege inca ce-i poti oferi, dupa un an sau doi de vecinatate usa in usa, probabil ca tu ai o problema, nu el… (GB – august 2018)
Ai o hala mare si vreo 5000 de corporatisti care vor sa manance rapid si ieftin. Solutia? Un restaurant de lux!
Seva e un restaurant nou aparut in Bucuresti, la parterul unei mari cladiri de birouri, Lakeview, la intersectia Fabricii de Glucoza cu Barbu Vacarescu. E deschis la sfarsitul lui 2016 sau la inceputul acestui an.
E foarte mare, pare sa fi fost o hala acolo, reconvertita rapid la spatiu de restaurant. Nu arata bine interiorul, se vede ca e facut la repezeala si cu economie.
Te-ai gandi ca e un fast-food acolo, sau chiar o autoservire, si asa cred ca s-ar gandi oricine ar vrea sa deschida un restaurant acolo. Insa ai o surpriza de proportii cand te uiti in meniu, sunt tot felul de mancaruri pe care le gasesti doar in marile restaurante, de la foie gras, St. Jacques si multe altele.
Au si un meniu al zilei, simplu si ieftin, pentru miile de corporatisti cu salarii mai mici, si cred ca marea majoritate asta aveau in farfurie cand am fost noi, la pranz. Si era multa lume, intr-adevar!
Noi am luat cateva feluri pentru bogati, cu peste, vita si diverse altele. Nu au fost rele, vita chiar de buna calitate, insa facuta cam de mantuiala, sau poate fara stiinta. Pestele a fost bun, dar nimic deosebit, legumele la fel. Cei mai buni au fost cartofii prajiti, de departe.
Serviciul a fost cam buimac la inceput, ne-am enervat unii pe altii, insa pana la urma ne-am impacat si chiar ne-am facut cateva confidente, cred ca si-au dat seama ca nu suntem baieti rai.
Preturile sunt cam mari la Seva, pentru un restaurant cat o hala in care intra vreo 200 de oameni, sau vreo 500, daca se ridica toti in picioare. Lui Daniel i-a iesit un pret mediu pe meniu, pentru o persoana, de 174 de lei. Sa-i vad eu pe corporatistii aceia care dau atata ca sa manance zi de zi la Seva…
Am vazut de multe ori astfel de restaurante „de lux” cu sute de locuri puse in mijlocul unor campusuri studentesti, langa cladiri de birouri cu mii de angajati sau in mijlocul unor piete in care taranii vindeau ceapa si castraveti alaturi, si mi-am facut cruce.
Sper ca cei de la Seva au, totusi, vreo formula secreta a succesului unui astfel de concept. (GB – martie 2017)
Strada Fabrica de Glucoza, unde se taie cu Barbu Vacarescu, cu restaurantul Seva de la Lakeview Business Center, restaurantele La Vitrine de la Hotel Caro, Godai de la Equilibrium Business Center si altele cateva…
Si dupa ce au facut din Fabrica de Glucoza intrarea de la autostrada in oras…
Seva Lounge - Bd. Barbu Vacarescu, nr. 301-311 (Lakeview Business Center)