Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

4585 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

5947 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

6354 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

3569 vizite

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie ...

2430 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti [...] Meni...

5052 vizite

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

656 vizite

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucur...

6631 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

1424 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

7361 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe 5ensi, citit "sen...

8215 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

9640 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

3593 vizite

Un restaurant aristocrat Am fost uimit sa aflu ca e un restaura...

2247 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

1609 vizite

Cel mai constant restaurant Am revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa...

1279 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

1785 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

1921 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

4160 vizite

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

5549 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

522 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1489 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1012 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

907 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

921 vizite

Cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe localuri ...

3425 vizite

Divergentele persista Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe ...

2136 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

1423 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1266 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

1040 vizite

Ei par multumiti cu ce au... Am revenit la The Grill dupa exact un ...

3579 vizite

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin! M-am intors la Atypi...

755 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

2592 vizite

Cu Ferrari-ul la street food La Raionul de Peste din Piata Dorobant...

3509 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

1041 vizite

Alt restaurant cu totul la vedere Acesta este genul de restaurante ...

1170 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

469 vizite

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

1943 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

792 vizite

Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am revenit la Ta...

674 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

527 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

861 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

5232 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

2508 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

737 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

326 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

815 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1285 vizite

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

783 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

737 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

414 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilator Chefs Experience e un resta...

920 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

895 vizite

Am revenit la NOA ca sa mancam si sa vedem ce mai e nou, mai ales ca a...

868 vizite

De ce cred chelnerii ca bucurestenii adora sa-si bage furculitele in a...

1583 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

844 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

510 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1395 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

1199 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

531 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

337 vizite

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

857 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

602 vizite

Noblesse ar putea sa fie un mare restaurant, dar nu e. De 14 ani... ...

737 vizite

Pentru cei pe care atmosfera de birt ii emotioneaza Un om important...

1730 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

1610 vizite

Un restaurant discret The Gallery, sau The Gallery Lounge, cum am v...

307 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

1898 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

750 vizite

O formula care a prins bine, cu chelneri bine alesi Salon Golescu e...

779 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

1318 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

857 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

465 vizite

Ce inseamna o chelnerita care zambeste din toata inima... Brasserie...

1104 vizite

Cand cel mai bun client din lume nu stie nimic despre tine... Seva ...

1168 vizite

Parc sau servicii placute si mancare buna? Am revenit la Gargantua ...

1233 vizite
Afiseaza
vizualizari

Cand cel mai bun client din lume nu stie nimic despre tine…

Seva Lounge a fost primul restaurant pe care l-am evaluat atunci cand am lansat Restocracy, acum un an si ceva. Mi-a fost greu atunci sa-i inteleg pozitionarea, si imi este la fel de greu si acum.

Seva Lounge e un restaurant mare, intr-un business center foarte mare. Pe de alt aparte, pe site-ul lor vad ca ar vrea sa fie si salon de evenimente si lounge si restaurant “obisnuit”, dar si “cantina de corporatisti”, desigur, cand esti intr-un astfel de loc. Insa toate acestea sunt atat de diferite, incat mi-e greu sa cred ca vor reusi vreodata sa faca bine macar doua din trei sau patru, fiindca pe toate odata nu imi inchipui ca ar putea reusi cineva.

Restaurantul e la fel cum in stiam de anul trecut, nu s-a schimbat nimic in ambianta – ce se vede in poze. Meniul l-au simplificat mult, insa, si bine au facut. Dar e fara imaginatie, neatractiv, si nu inteleg de ce. Cu greu cred ca ii poti ademeni pe corporatistii cu salarii atat de mari, cum sunt aceia care lucreaza in cladire, cu o astfel de mancare simpla, chiar daca nu mai e scumpa. Cred ca ar fi cazul sa aiba o discutie mai serioasa cu cheful lor pe aceasta tema…

Eu am luat un porc cu sos de smantana si ciuperci, foarte bun, si un curcan cu ceva gratinat deasupta si niste cartofi prajiti, asa si asa.

Sunt multi chelneri la Seva Lounge si putini clienti. Pe la 13, cand am ajuns eu, abia erau cativa, iar la 13:30 am ramas singurul client in ditamai restaurantul! Clar, ceva nu e in regula la Seva Lounge…

Si acela in neregula pare sa fie meniul, in primul rand, fiindca serviciul e bun, sunt atenti chelnerii si chiar vor sa ai tot ce iti trebuie, chiar daca nu le-a spus nimeni ca nu ar fi cazul sa fie atat de ceremoniosi in contextul dat.

Oamenii acestia de la Seva Lounge au facut o investitie consistenta acolo, dar dupa o logica de business pe care eu nu o inteleg. Si nu sunt singurul, am multi prieteni care lucreaza in casoiul acela imens, si cand i-am intrebat ce cred despre Seva Lounge au ridicat din umeri. Cand cel mai bun client din lume, adica unul cu multi bani si la trei etaje mai sus de tine nu intelege inca ce-i poti oferi, dupa un an sau doi de vecinatate usa in usa, probabil ca tu ai o problema, nu el… (GB – august 2018)

Ai o hala mare si vreo 5000 de corporatisti care vor sa manance rapid si ieftin. Solutia? Un restaurant de lux!

Seva e un restaurant nou aparut in Bucuresti, la parterul unei mari cladiri de birouri, Lakeview, la intersectia Fabricii de Glucoza cu Barbu Vacarescu. E deschis la sfarsitul lui 2016 sau la inceputul acestui an.

E foarte mare, pare sa fi fost o hala acolo, reconvertita rapid la spatiu de restaurant. Nu arata bine interiorul, se vede ca e facut la repezeala si cu economie.

Te-ai gandi ca e un fast-food acolo, sau chiar o autoservire, si asa cred ca s-ar gandi oricine ar vrea sa deschida un restaurant acolo. Insa ai o surpriza de proportii cand te uiti in meniu, sunt tot felul de mancaruri pe care le gasesti doar in marile restaurante, de la foie gras, St. Jacques si multe altele.

Au si un meniu al zilei, simplu si ieftin, pentru miile de corporatisti cu salarii mai mici, si cred ca marea majoritate asta aveau in farfurie cand am fost noi, la pranz. Si era multa lume, intr-adevar!

Noi am luat cateva feluri pentru bogati, cu peste, vita si diverse altele. Nu au fost rele, vita chiar de buna calitate, insa facuta cam de mantuiala, sau poate fara stiinta. Pestele a fost bun, dar nimic deosebit, legumele la fel. Cei mai buni au fost cartofii prajiti, de departe.

Serviciul a fost cam buimac la inceput, ne-am enervat unii pe altii, insa pana la urma ne-am impacat si chiar ne-am facut cateva confidente, cred ca si-au dat seama ca nu suntem baieti rai.

Preturile sunt cam mari la Seva, pentru un restaurant cat o hala in care intra vreo 200 de oameni, sau vreo 500, daca se ridica toti in picioare. Lui Daniel i-a iesit un pret mediu pe meniu, pentru o persoana, de 174 de lei. Sa-i vad eu pe corporatistii aceia care dau atata ca sa manance zi de zi la Seva…

Am vazut de multe ori astfel de restaurante “de lux” cu sute de locuri puse in mijlocul unor campusuri studentesti, langa cladiri de birouri cu mii de angajati sau in mijlocul unor piete in care taranii vindeau ceapa si castraveti alaturi, si mi-am facut cruce.

Sper ca cei de la Seva au, totusi, vreo formula secreta a succesului unui astfel de concept. (GB – martie 2017)


Seva Lounge

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.