Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

5296 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

6339 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

7191 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

3867 vizite

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie ...

2712 vizite

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucur...

7378 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

1745 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

8112 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

11267 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

1792 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

3865 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

2104 vizite

Un restaurant aristocrat Am fost uimit sa aflu ca e un restaura...

2583 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2063 vizite

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

6203 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

646 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

1749 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1635 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

4465 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1214 vizite

5ENSI, reteta succesului, daca o puteti copia 5ENSI merge din plin ...

11330 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

996 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

1055 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

2632 vizite

Divergentele persista Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe ...

2404 vizite

Cu Ferrari-ul la street food La Raionul de Peste din Piata Dorobant...

3987 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

1619 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1473 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

1221 vizite

Ei par multumiti cu ce au... Am revenit la The Grill dupa exact un ...

4100 vizite

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin! M-am intors la Atypi...

922 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

2755 vizite

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

2061 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

575 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

945 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

604 vizite

Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat? Cei cativa...

1514 vizite

Un lucru bine facut Am revenit la E3 by Entourage din Piata Floreas...

2154 vizite

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

3369 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

1189 vizite

Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am revenit la Ta...

750 vizite

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

1701 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

973 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

2949 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

6053 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

829 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

414 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1482 vizite

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

857 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

862 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

910 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

462 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

924 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

1051 vizite

Am revenit la NOA ca sa mancam si sa vedem ce mai e nou, mai ales ca a...

999 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

625 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1607 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

1605 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

617 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

462 vizite

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

1027 vizite

Noblesse, sau fascinatia morbida a bugetarilor de lux pentru mancarea ...

1132 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

688 vizite

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

2848 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

1721 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

2317 vizite

Un restaurant discret The Gallery, sau The Gallery Lounge, cum am v...

358 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

958 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

1521 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

493 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

1004 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

639 vizite

Ce inseamna o chelnerita care zambeste din toata inima... Brasserie...

1278 vizite

Cand cel mai bun client din lume nu stie nimic despre tine... Seva ...

1367 vizite

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

1487 vizite

Parc sau servicii placute si mancare buna? Am revenit la Gargantua ...

1707 vizite

Mic restaurant turistic de pasaj Arata la fel Salon Golescu de cand...

1037 vizite
Afiseaza
vizualizari

Cand cel mai bun client din lume nu stie nimic despre tine…

Seva Lounge a fost primul restaurant pe care l-am evaluat atunci cand am lansat Restocracy, acum un an si ceva. Mi-a fost greu atunci sa-i inteleg pozitionarea, si imi este la fel de greu si acum.

Seva Lounge e un restaurant mare, intr-un business center foarte mare. Pe de alt aparte, pe site-ul lor vad ca ar vrea sa fie si salon de evenimente si lounge si restaurant “obisnuit”, dar si “cantina de corporatisti”, desigur, cand esti intr-un astfel de loc. Insa toate acestea sunt atat de diferite, incat mi-e greu sa cred ca vor reusi vreodata sa faca bine macar doua din trei sau patru, fiindca pe toate odata nu imi inchipui ca ar putea reusi cineva.

Restaurantul e la fel cum in stiam de anul trecut, nu s-a schimbat nimic in ambianta – ce se vede in poze. Meniul l-au simplificat mult, insa, si bine au facut. Dar e fara imaginatie, neatractiv, si nu inteleg de ce. Cu greu cred ca ii poti ademeni pe corporatistii cu salarii atat de mari, cum sunt aceia care lucreaza in cladire, cu o astfel de mancare simpla, chiar daca nu mai e scumpa. Cred ca ar fi cazul sa aiba o discutie mai serioasa cu cheful lor pe aceasta tema…

Eu am luat un porc cu sos de smantana si ciuperci, foarte bun, si un curcan cu ceva gratinat deasupta si niste cartofi prajiti, asa si asa.

Sunt multi chelneri la Seva Lounge si putini clienti. Pe la 13, cand am ajuns eu, abia erau cativa, iar la 13:30 am ramas singurul client in ditamai restaurantul! Clar, ceva nu e in regula la Seva Lounge…

Si acela in neregula pare sa fie meniul, in primul rand, fiindca serviciul e bun, sunt atenti chelnerii si chiar vor sa ai tot ce iti trebuie, chiar daca nu le-a spus nimeni ca nu ar fi cazul sa fie atat de ceremoniosi in contextul dat.

Oamenii acestia de la Seva Lounge au facut o investitie consistenta acolo, dar dupa o logica de business pe care eu nu o inteleg. Si nu sunt singurul, am multi prieteni care lucreaza in casoiul acela imens, si cand i-am intrebat ce cred despre Seva Lounge au ridicat din umeri. Cand cel mai bun client din lume, adica unul cu multi bani si la trei etaje mai sus de tine nu intelege inca ce-i poti oferi, dupa un an sau doi de vecinatate usa in usa, probabil ca tu ai o problema, nu el… (GB – august 2018)

Ai o hala mare si vreo 5000 de corporatisti care vor sa manance rapid si ieftin. Solutia? Un restaurant de lux!

Seva e un restaurant nou aparut in Bucuresti, la parterul unei mari cladiri de birouri, Lakeview, la intersectia Fabricii de Glucoza cu Barbu Vacarescu. E deschis la sfarsitul lui 2016 sau la inceputul acestui an.

E foarte mare, pare sa fi fost o hala acolo, reconvertita rapid la spatiu de restaurant. Nu arata bine interiorul, se vede ca e facut la repezeala si cu economie.

Te-ai gandi ca e un fast-food acolo, sau chiar o autoservire, si asa cred ca s-ar gandi oricine ar vrea sa deschida un restaurant acolo. Insa ai o surpriza de proportii cand te uiti in meniu, sunt tot felul de mancaruri pe care le gasesti doar in marile restaurante, de la foie gras, St. Jacques si multe altele.

Au si un meniu al zilei, simplu si ieftin, pentru miile de corporatisti cu salarii mai mici, si cred ca marea majoritate asta aveau in farfurie cand am fost noi, la pranz. Si era multa lume, intr-adevar!

Noi am luat cateva feluri pentru bogati, cu peste, vita si diverse altele. Nu au fost rele, vita chiar de buna calitate, insa facuta cam de mantuiala, sau poate fara stiinta. Pestele a fost bun, dar nimic deosebit, legumele la fel. Cei mai buni au fost cartofii prajiti, de departe.

Serviciul a fost cam buimac la inceput, ne-am enervat unii pe altii, insa pana la urma ne-am impacat si chiar ne-am facut cateva confidente, cred ca si-au dat seama ca nu suntem baieti rai.

Preturile sunt cam mari la Seva, pentru un restaurant cat o hala in care intra vreo 200 de oameni, sau vreo 500, daca se ridica toti in picioare. Lui Daniel i-a iesit un pret mediu pe meniu, pentru o persoana, de 174 de lei. Sa-i vad eu pe corporatistii aceia care dau atata ca sa manance zi de zi la Seva…

Am vazut de multe ori astfel de restaurante „de lux” cu sute de locuri puse in mijlocul unor campusuri studentesti, langa cladiri de birouri cu mii de angajati sau in mijlocul unor piete in care taranii vindeau ceapa si castraveti alaturi, si mi-am facut cruce.

Sper ca cei de la Seva au, totusi, vreo formula secreta a succesului unui astfel de concept. (GB – martie 2017)

Data actualizarii: 10/09/2018

Seva Lounge

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.