Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

4300 vizite

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

7054 vizite

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

9695 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

7082 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

8862 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

4631 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

2320 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

9657 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

15258 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

4801 vizite

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

3526 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

2849 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2448 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

2222 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

2724 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

16500 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

834 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

2014 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1954 vizite

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece? De la Aqua am pastrat o a...

5361 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1642 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

1185 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

3247 vizite

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

3098 vizite

Mega Image si-au deschis Maison des Chefs, si bine au facut! Bine a...

2123 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

1197 vizite

Cred ca a venit vremea sa ne adaptam noi la MA Bistro, nu invers ...

8335 vizite

Divergentele persista Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe ...

2860 vizite

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

5507 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

2087 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

1697 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1836 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

1408 vizite

Ei par multumiti cu ce au... Am revenit la The Grill dupa exact un ...

5254 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

3138 vizite

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

1811 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

848 vizite

Un bucatar grec foarte talentat la Ora Experience Ora Experience se...

896 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

948 vizite

Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat? Cei cativa...

2037 vizite

Un lucru bine facut Am revenit la E3 by Entourage din Piata Floreas...

3568 vizite

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

6520 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75...  La ultima vizita la Gargantu...

1084 vizite

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

920 vizite

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

2594 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

3913 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

8581 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

1052 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1839 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

615 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

1084 vizite

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

1002 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

566 vizite

Am revenit la NOA ca sa mancam si sa vedem ce mai e nou, mai ales ca a...

1415 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

1201 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

1641 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

937 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

1291 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

1181 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

2229 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

2358 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

766 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

706 vizite

The Gallery din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaurant dis...

493 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

1134 vizite

Noblesse, sau fascinatia morbida a bugetarilor de lux pentru mancarea ...

1423 vizite

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

3389 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

2172 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

3603 vizite

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

1443 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

1456 vizite

Cred ca Gargantua KSLF ar merita un chef mai talentat Am revenit la...

2196 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

646 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

1941 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

1344 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

1130 vizite

Minunea inmultirii pestilor la Lido’s Brasserie... S-a redesc...

979 vizite

Parc sau servicii placute si mancare buna? Am revenit la Gargantua ...

2134 vizite

Mic restaurant turistic de pasaj Arata la fel Salon Golescu de cand...

1390 vizite
Afiseaza
vizualizari

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului

La Vitrine e unul dintre cele doua restaurante din complexul Hotel Caro, pe langa primul deschis, Clasic. Mai sunt doua localuri acolo: winebarul 1000 de Chipuri, care are si cate ceva de mancare, si terasa de vara Glucoza Bar & Terrace, care deserveste piscina, mai precis spus, si care nu are o incinta, un salon interior, e doar gradina.

La Vitrine e mai nou, deschis in toamna lui 2015 intr-un spatiu larg la parter, in cladirea cu hotelul. Restaurantul Clasic e la demisol, e restaurantul de mic-dejun al hotelului si spatiu de evenimente, mai mult.

Hotel Caro si tot complexul din jurul lui sunt impresionante. Mai fusesem acolo in urma cu cativa ani, am si scris despre restaurantul lor de la demisol, insa nu imi aduceam aminte sa fi aratat totul in jur ca acum. Am putut sa fac multe poze, asta ma scuteste de o descriere pe care nici Balzac nu ar fi putut sa o faca in scris.

La Vitrine e un restaurant mare, cu un singur salon si cu o terasa la fel de mare si impresionanta. E pe partea dinspre lac a complexului, printr-un perete de sticla se vad apa si o gradina interioara, un parculet, undeva in jos, iar prin celalalt perete de sticla se vede terasa, plina cu verdeata si ea.

Bine ca nu au scos tavanul si peretii ca sa-l amenajeze si pe acesta cu un concept industrial si ca au lasat instalatiile, tubulaturile si tencuiala unde sunt! Nu am nimic cu designul industrial, dar parca incepe sa-mi fie dor de niste pereti albi si de un scaun comod cand merg intr-un restaurant.

La La Vitrine salonul e foarte frumos amenajat, foarte luminos, dupa cum am spus, cu cei doi pereti de sticla, mesele (cam mici) nu sunt inghesuite, scaunele foarte comode, demifotoliile de plus din poza. Bucataria e intr-un capat, la vedere, dupa un alt perete de sticla. Terasa e si ea foarte frumoasa la La Vitrine, cu mese ascunse printre plante inalte.

Meniul e destul de lung la La Vitrine, foarte cuminte, conservator, bucatarie italiana si internationala. Cele mai neutre mancaruri, de fapt. Noi am luat niste paste cu trufe, foarte bune, neinecate in sos si cu mirosul de trufe foarte clar si pregnant, inca inainte sa ajunga pe masa noastra; foie gras pregatit de ei in casa destul de bun, iar platoul cu fructe de mare asa si asa, nimic special de spus despre el, si cu o salata care nu ar fi trebuit sa ajunga pe masa unui client. Si cred ca ar putea gasi o alternativa la chiflele precoapte, pentru ca nu e nici greu si nici scump.

Serviciul a fost bun; preturile normale. Cativa clienti la pranz, la ora 14, cand am ajuns noi.

Cei de la La Vitrine au, desigur, eterna dilema a restaurantelor din centrele de afaceri sau din locuri cu o clientela de proximitate concentrata si compacta: daca sa-i deserveasca exclusiv pe aceia, sau daca sa faca un restaurant care sa astepte clienti si din alta parte. Fiindca da, modelele de business, conceptul, meniul si multe altele sunt diferite pentru fiecare segment de clientela. Tentatia de a incerca sa-i atragi si pe unii si pe ceilalti e mare, desigur, si asta duce adesea la pierderea amandurora. Sper sa nu cada si cei de la La Vitrine in aceasta capcana, pentru ca imi place de ei si le doresc sa le mearga cat se poate de bine, am fost impresionat de eforturile pe care le fac si de ce au reusit sa faca pana acum.

La Vitrine e unul dintre cele mai bune restaurante pentru miliardele de corporatisti din Pipera. Si cel mai frumos, fara indoiala. E si un restaurant pentru evenimente, in egala masura: e mare (au peste 100 de locuri), au terasa si parc foarte frumoase, lac alaturi, parcare pentu sute de masini. Iar daca vor gasi o solutie si mai buna in bucatarie, cu meniul si cu mancarea, chiar si fara costuri suplimentare, sunt sigur ca au sanse sa ajunga unul dintre restaurantele de referinta ale orasului. (GB – iulie 2018)

Parculetul si lacul

Data actualizarii: 05/09/2018

La Vitrine

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.