Resstaurante si alte localuri cu servicii care au lasat o amintire placuta

Ord. dupa

La Taifas in pandemie Am revenit La Taifas in plina pandemie, cand ...

Godai peste o saptamana Am revenit la Godai dupa cateva zile, in sp...

Angelica Ilie a inceput sa faca si bucatarie fina la Pata Negra. Am...

1 comentarii

Noi am ramas trei ceasuri la cina la KANE, insa toti de la celelalte m...

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

KAIAMO, Noua Bucatarie Romaneasca Fina in forma ei cea mai elitista ...

11 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

NOUA Bucatarie Romaneasca Fina, restaurantul patriotic al lui Alex Pet...

1 comentarii

CPWHF, noua generatie de mini-localuri hipster CPWHF inseamna Coffe...

ZenSushi din Dorobanti, un restaurant in care ma simt tare bine... ...

Decadance: restaurant, cafenea, bar si evenimente facute bine in...

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facut Am to...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

1 comentarii

S-a prins in sfarsit doamna Zisi ca trebuie sa aduca chelneri din Grec...

2 comentarii

45 de lei un pahar de vin, pare cam mult pentru un winebar cum e Nido ...

Ublo Caffe, un bistrou in care ar fi bine sa stiti dinainte cine va se...

14 comentarii

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

1 comentarii

ZEN Garden - Trag nadejdea ca doamnele de la Zen Garden vor reda intr-...

1 comentarii

Trofic: a bohemian eatery, une mangerie boeme, cum s-ar spune... Am...

1 comentarii

Belli Siciliani - Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film it...

6 comentarii
Afiseaza
comentarii

Godai peste o saptamana

Oamenii lui Godai, restaurantul fusion din PiperaAm revenit la Godai dupa cateva zile, in special ca sa gust si din alte sortimente de sushi, fiindca cele de prima data nu au avut niciun gust. A fost mult mai bun de data aceasta, facut acum chiar cum trebuie, cu produse si ingrediente de buna calitate. Bao buns, in schimb, au fost mai putin bune decat data trecuta, cu chiflele aproape crude, lipicioase, ramanea aluatul pe degete. Tempura de fructe de mare foarte bune, si la fel niste paste (dumplings) cu bucatele de carne grasa de porc Mangalita. Desertul zilei interesant, aratos pe farfurie si destul de bun la gust.

Am fost si inauntru, arata bine, e exact dupa moda vremurilor, sunt sigur ca va avea mare succes la clientela tanara si emancipata. I-am vazut si pe cei din bucatarie, condusi de un bucatar american ca un personaj de revista, le-am facut si poze, si am pozat si personalul de sala – toti tineri si veseli, mi-a placut de ei. (GB – noiembrie 2020)

Godai, puterea marketingului

Fabrica de Glocoza si Barbu VacarescuGodai e un restaurant mare, deschis in Bucuresti chiar in valtoarea pandemiei, la inceputul toamnei. Sunt la parterul unei imense cladiri noi de birouri din Pipera, Equilibrium Building 1, unde Barbu Vacarescu se taie cu Fabrica de Glucoza, si vizavi de alte doua restaurante cunoscute ale zonei: La Vitrine, in complexul Caro, si Seva Lounge.

Nu am vazut salonul, pentru ca era carantina, insa prin geam am zarit ceva ce pare facut cu multa cheltuiala si dupa gusturile zilei – mai ales ale corporatistilor tineri si cu lefuri mari, unde sunt ei. Terasa e intinsa, pe un fel de esplanada, toata cladirea fiind pe un delusor de pe care vezi o bucatica de Bucuresti in jur. Mobilier modern, scaune comode, insa mesele foarte mici, cu greu te descurci cu mai multe farfurii deodata. Incalzitoare cu gaz la fiecare masa.

Godai au o bucatarie la moda si ea acum: asiatica, extrem orientala, mai precis spus. Putin fusion, preponderent thailandeza si japoneza, gratare, salate. E o bucatarie de condimente, in primul rand, care se simt pregnant in toate felurile. Iar cei care mananca mai putin iute trebuie sa fie atenti, pentru ca optiunile li se reduc simtitor.

Noi am luat o portie de chifle chinezesti la aburi bao buns cu piept de rata si o salata de varza asiatica, foarte buna, o supa miso care nu a avut mare trecere, o supa ramen buna, foarte frumos prezentata, cu legumele pe jumatate fierte, ca sa ramana crocante. Legumele semicrude nu sunt cel mai pe gustul meu, insa sunt la moda cam peste tot acum in Occident, in primul rand ca sa-ti intareasca senzatia, inclusiv tactil si auditiv (le auzi cum trosnesc in dinti), de ceva cat mai apropiat de starea lui naturala.

Orezul prajit cu kimchi si calamari, ou si coriandru a fost bun, dar nimic deosebit, insa sushi a fost surprinzator de insipid, unul dintre cele mai fara de gust pe care le-am mancat in Bucuresti in ultima vreme: Tiger roll, cu avocado, creveti Black Tiger tempura, castravete si icre tobiko (ei le spun tabiko). Nu au adus sos la ele, probabil ca sa nu distraga atentia de la gustul rolelor, dar cred ca nu a fost o idee prea buna din partea lor, ar fi trebuit sa faca exact pe dos.

Godai are preturi destul de mari. O masa in doi, cu o sticla de vin bun, poate sari mult de 400 de lei. Serviciul foarte bun, cu niste chelneri tineri placuti, cu replica, destul de naturali, cu aer de copii civilizati. Nu am asteptat mult mancarea.

Terasa plina, unele familii intregi, cu copii. Fiind o zi de weekend, nu erau corporatisti din birourile de deasupra, cu siguranta, ci oameni veniti cu masina sau cu taxiul special pentru a manca acolo. De ce oare, ar fi interesant de aflat, desigur.

Godai e unul dintre restaurantele mari ale Bucurestiului, cu ambianta si cu un concept unitar, bine construit, si cu mancare buna. Sunt sigur ca oamenii fac atat drum pana in Pipera si pentru altceva decat mancarea, mai ales ca e scumpa la ei. Probabil e ceva legat de un marketing bine facut. (GB – noiembrie 2020)

Bucataria fusion asiatica Godai
Salonul

Oamenii lui Godai, restaurantul fusion din Pipera

Terasa Godai
Data actualizarii: 19/11/2020

Godai  - Str. Fabrica de Glucoza, nr. 7 (Equilibrium Building)