Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Le Manoir anunta fuziunea restaurantelor bucurestene Relais & Chat...

1013 vizite

La din ce in ce mai bunul restaurant cu specific japonez, Zen Sushi, i...

471 vizite 1 comentarii

Un interviu cu Dragos Panait, directorul general al firmei de consulta...

52 vizite

Belli Siciliani sarbatoreste Ferragosto Siciliano impreuna cu comunita...

543 vizite

O cina speciala pregatita de Chef Catalin Petrescu la Argentine pentru...

106 vizite

O cina memorabila (click) pregatita de doi mari chefs ai Noii Buca...

464 vizite

Chef Radu Ionescu: #NotJustARestaurant Chef Radu Ionescu spent ...

16 vizite

Chef Adi Hădean: #LoveAllFeedAll When asked if he has a short ...

14 vizite

Restaurant nou, nu auzisem de el. Am trecut pe Armeneasca si l-am ...

5349 vizite 1 comentarii

... asa ca ia matale si citeste niste mesaje pe intelesul tau, ca ...

1730 vizite 2 comentarii

MARAMA este colectia fără de seaman de 6 vinuri, din soiuri de vita ...

66 vizite

A început sezonul comenzilor pentru mustul de Jidvei. Aflată la a V-...

37 vizite

Adevarata slow food, adevaratul slow cooking, cu produse adevarate, di...

2235 vizite

Primul eveniment dedicat exclusiv bucatariei asiatice va avea loc intr...

231 vizite

Am fost in vizita la HorecaExchange, sa aflam despre evolutia pietei d...

541 vizite 1 comentarii

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Zen Sushi, din p...

6 vizite

Certificarea MSC urmărește traseul peștelui sălbatic, de la sursă...

72 vizite

The President continua programul educational de combatere a sedentaris...

98 vizite

Sâmbătă, 6 iulie 2019, în centrul Bucureștiului s-a redeschis leg...

1270 vizite

Bistro Ateneu a fost desemnat Restaurantul Anului 2019, în cadrul Gal...

483 vizite

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

38 vizite

La restaurantul cu cel mai bun foie gras din Bucuresti, si unul dintre...

486 vizite

La cel mai bun restaurant de fructe de mare din Bucuresti, dupa clasam...

692 vizite

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Isoletta, din pr...

35 vizite

La cel mai bun restaurant de sushi din Bucuresti, dupa clasamentul nos...

876 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Clientii

Inainte era acolo head office-ul interlopilor. Cei mai multi din lumea sportului si din jurul ei, din cate mi s-a spus. Ambiance Cafe, ani de zile trebuia sa ocolesti locul pe celalalt trotuar, ca sa nu le mai vezi fetele buhaite. Si fiindca nu mai incapeai. Noroc ca facusera usa mai ingusta, altfel ar fi intrat masinile lor cat camionul prin terasa pana la bar. I-am vazut si acum dand tarcoale din nou, insa sunt inca in minoritate printre cei cu aer de oameni civilizati.

A durat foarte mult renovarea si schimbarea, aproape un an. Dar a meritat, e cu totul si cu totul altceva acum acolo, pe Beller, in Parcul Floreasca. Baietii care au si E3 by Entourage au bagat mana adanc in buzunar, au muncit, au asteptat. Saptamana trecuta au deschis. Mai 2019. A iesit foarte frumos. I-au spus B4 Market. De la beans, bread, breakfast, bistro. Eu i-as fi spus B5 Market: Beller, beans, bread, breakfast, bistro… 🙂

Au facut geamuri si in spate, catre parc, slava Domnului! In mijloc au facut o cusca de sticla in care stau nefumatorii, impresurati de jur imprejur de alta terasa, la fel de acoperita, dar mult mai mare, in care se fumeaza. O magarie, cu totul si cu totul ilegal, desigur. Baietii de la B4 Market se vor scuza cu argumentul ca peste tot se face la fel in Bucuresti. Si au dreptate, desigur.

Baietii de la B4 Market fac lucruri ilegale, la fel ca toti ceilalti, fiindca altfel ar fi prostii orasului si ar da faliment. Insa sunt mai destepti decat ceilalti, in rest, si au facut lucrurile cu cap. Conceptul e simplu, insa asta vor si bucurestenii, Si ca sa o arate, au dat navala inca din prima zi. Nu gasesti loc acolo. Poate doar daca iti iei ceva la pachet si mananci pe o banca de alaturi, in parc.

Se mananca asa la B4 Market: all day breakfast, cu multe oua si ce mai mananca lumea dimineata, apoi sandviciuri, salate, cateva feluri de mancare simple, insa bine facute si frumos prezentate. Patiserie, paine, cafenea, ceainarie, bar, terasa. Ce am mancat noi a fost bun.

Si serviciul a fost bun. S-au prins ce fel de oameni trebuie sa pui intr-un astfel de loc si pentru astfel de clientela. Chelneri si chelnerite tineri, placuti, cu chef de vorbe si de glume. Daca s-ar aseza la ei la mese si s-ar ridica vreo cativa clienti ca sa serveasca, nu ar observa nimeni. Asta e, de fapt, “regula de aur” a client service-ului occidental in astfel de localuri. Baietii de la B4 Market si-au insusit-o, si ii felicit pentru asta. Ca or fi citit despre ea in vreo carte, sau ca au ajuns singuri la aceasta concluzie, nu conteaza, desigur. Important e ca te simti bine la ei, daca nu iti vine sa vomiti din cauza fumului si te resemnezi ca trebuie sa-ti dai toate la spalat dupa cateva minute de stat acolo, pana la ciorapi si alte cele.

B4 Market e un lucru excelent facut. Atat cat se poate face in Bucuresti, desigur. Daca nu se vor intoarce interlopii, va fi unul dintre cele mai frumoase si mai bune bistrouri cu terasa din oras (sau invers, terasa cu bistrou). Cu fumul lui cu tot. Cineva a scris odata ca localurile care vor sa tina interlopii la distanta ar trebui sa cateva polite cu niste carti pe ele, la vedere. Asta cica-i sperie de moarte pe interlopi si efectul e de lunga durata. Le dau eu niste carti pe gratis celor de la B4 Market, daca vor sa incerce solutia… (GB – mai 2019)

Ambiance Cafe, parcul Floreasca Bucuresti

Data actualizarii: 16/05/2019