Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

1 comentarii

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Afiseaza
comentarii

Clientii

Inainte era acolo head office-ul interlopilor. Cei mai multi din lumea sportului si din jurul ei, din cate mi s-a spus. Ambiance Cafe, ani de zile trebuia sa ocolesti locul pe celalalt trotuar, ca sa nu le mai vezi fetele buhaite. Si fiindca nu mai incapeai. Noroc ca facusera usa mai ingusta, altfel ar fi intrat masinile lor cat camionul prin terasa pana la bar. I-am vazut si acum dand tarcoale din nou, insa sunt inca in minoritate printre cei cu aer de oameni civilizati.

A durat foarte mult renovarea si schimbarea, aproape un an. Dar a meritat, e cu totul si cu totul altceva acum acolo, pe Beller, in Parcul Floreasca. Baietii care au si E3 by Entourage au bagat mana adanc in buzunar, au muncit, au asteptat. Saptamana trecuta au deschis. Mai 2019. A iesit foarte frumos. I-au spus B4 Market. De la beans, bread, breakfast, bistro. Eu i-as fi spus B5 Market: Beller, beans, bread, breakfast, bistro… 🙂

Au facut geamuri si in spate, catre parc, slava Domnului! In mijloc au facut o cusca de sticla in care stau nefumatorii, impresurati de jur imprejur de alta terasa, la fel de acoperita, dar mult mai mare, in care se fumeaza. O magarie, cu totul si cu totul ilegal, desigur. Baietii de la B4 Market se vor scuza cu argumentul ca peste tot se face la fel in Bucuresti. Si au dreptate, desigur.

Baietii de la B4 Market fac lucruri ilegale, la fel ca toti ceilalti, fiindca altfel ar fi prostii orasului si ar da faliment. Insa sunt mai destepti decat ceilalti, in rest, si au facut lucrurile cu cap. Conceptul e simplu, insa asta vor si bucurestenii, Si ca sa o arate, au dat navala inca din prima zi. Nu gasesti loc acolo. Poate doar daca iti iei ceva la pachet si mananci pe o banca de alaturi, in parc.

Se mananca asa la B4 Market: all day breakfast, cu multe oua si ce mai mananca lumea dimineata, apoi sandviciuri, salate, cateva feluri de mancare simple, insa bine facute si frumos prezentate. Patiserie, paine, cafenea, ceainarie, bar, terasa. Ce am mancat noi a fost bun.

Si serviciul a fost bun. S-au prins ce fel de oameni trebuie sa pui intr-un astfel de loc si pentru astfel de clientela. Chelneri si chelnerite tineri, placuti, cu chef de vorbe si de glume. Daca s-ar aseza la ei la mese si s-ar ridica vreo cativa clienti ca sa serveasca, nu ar observa nimeni. Asta e, de fapt, “regula de aur” a client service-ului occidental in astfel de localuri. Baietii de la B4 Market si-au insusit-o, si ii felicit pentru asta. Ca or fi citit despre ea in vreo carte, sau ca au ajuns singuri la aceasta concluzie, nu conteaza, desigur. Important e ca te simti bine la ei, daca nu iti vine sa vomiti din cauza fumului si te resemnezi ca trebuie sa-ti dai toate la spalat dupa cateva minute de stat acolo, pana la ciorapi si alte cele.

B4 Market e un lucru excelent facut. Atat cat se poate face in Bucuresti, desigur. Daca nu se vor intoarce interlopii, va fi unul dintre cele mai frumoase si mai bune bistrouri cu terasa din oras (sau invers, terasa cu bistrou). Cu fumul lui cu tot. Cineva a scris odata ca localurile care vor sa tina interlopii la distanta ar trebui sa cateva polite cu niste carti pe ele, la vedere. Asta cica-i sperie de moarte pe interlopi si efectul e de lunga durata. Le dau eu niste carti pe gratis celor de la B4 Market, daca vor sa incerce solutia… (GB – mai 2019)

Ambiance Cafe, parcul Floreasca Bucuresti

Data actualizarii: 16/05/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close