Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

18 vizite

Vineri, 7 iunie 2019, a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului...

120 vizite

La cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare din Bucuresti, du...

542 vizite 1 comentarii

Vinăria Purcari, cel mai mare producător de vinuri premium din Repub...

67 vizite

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

132 vizite

Caramel este un mic bistrou si patiserie frantuzeasca, care se afla in...

334 vizite

O alta cina indoneziana memorabila, la bunul meu prieten si cu alti bu...

313 vizite

Sarbatoarea Gustului isi atinge obiectivul acestui eveniment prin ogra...

72 vizite

Scriam zilele trecute ca nu am vazut niciodata pana acum atatea deschi...

1675 vizite 4 comentarii

Peste 1.000 de români cu sânge de rocker au descărcat aplicația Do...

71 vizite

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală...

64 vizite

Niciodata nu am vazut atatea restaurante noi, cate au aparut in ul...

2434 vizite 3 comentarii

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romane...

60 vizite

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

52 vizite

Au deschis un restaurant in padurea Baneasa, chiar vizavi de intra...

549 vizite 1 comentarii

Noi, si multi altii, consideram ca in noiembrie 2017 a aparut publ...

191 vizite

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

127 vizite

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

1563 vizite

La Bistro Ateneu cu invitatul meu Misu Negritoiu pentru validarea Meni...

1003 vizite

La cel mai bun restaurant din Bucuresti dupa clasamentul nostru, Le Bi...

497 vizite 1 comentarii

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

55 vizite

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

117 vizite

Inainte era acolo head office-ul interlopilor. Cei mai multi din l...

922 vizite

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

807 vizite

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

1389 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Clientii

Inainte era acolo head office-ul interlopilor. Cei mai multi din lumea sportului si din jurul ei, din cate mi s-a spus. Ambiance Cafe, ani de zile trebuia sa ocolesti locul pe celalalt trotuar, ca sa nu le mai vezi fetele buhaite. Si fiindca nu mai incapeai. Noroc ca facusera usa mai ingusta, altfel ar fi intrat masinile lor cat camionul prin terasa pana la bar. I-am vazut si acum dand tarcoale din nou, insa sunt inca in minoritate printre cei cu aer de oameni civilizati.

A durat foarte mult renovarea si schimbarea, aproape un an. Dar a meritat, e cu totul si cu totul altceva acum acolo, pe Beller, in Parcul Floreasca. Baietii care au si E3 by Entourage au bagat mana adanc in buzunar, au muncit, au asteptat. Saptamana trecuta au deschis. Mai 2019. A iesit foarte frumos. I-au spus B4 Market. De la beans, bread, breakfast, bistro. Eu i-as fi spus B5 Market: Beller, beans, bread, breakfast, bistro… 🙂

Au facut geamuri si in spate, catre parc, slava Domnului! In mijloc au facut o cusca de sticla in care stau nefumatorii, impresurati de jur imprejur de alta terasa, la fel de acoperita, dar mult mai mare, in care se fumeaza. O magarie, cu totul si cu totul ilegal, desigur. Baietii de la B4 Market se vor scuza cu argumentul ca peste tot se face la fel in Bucuresti. Si au dreptate, desigur.

Baietii de la B4 Market fac lucruri ilegale, la fel ca toti ceilalti, fiindca altfel ar fi prostii orasului si ar da faliment. Insa sunt mai destepti decat ceilalti, in rest, si au facut lucrurile cu cap. Conceptul e simplu, insa asta vor si bucurestenii, Si ca sa o arate, au dat navala inca din prima zi. Nu gasesti loc acolo. Poate doar daca iti iei ceva la pachet si mananci pe o banca de alaturi, in parc.

Se mananca asa la B4 Market: all day breakfast, cu multe oua si ce mai mananca lumea dimineata, apoi sandviciuri, salate, cateva feluri de mancare simple, insa bine facute si frumos prezentate. Patiserie, paine, cafenea, ceainarie, bar, terasa. Ce am mancat noi a fost bun.

Si serviciul a fost bun. S-au prins ce fel de oameni trebuie sa pui intr-un astfel de loc si pentru astfel de clientela. Chelneri si chelnerite tineri, placuti, cu chef de vorbe si de glume. Daca s-ar aseza la ei la mese si s-ar ridica vreo cativa clienti ca sa serveasca, nu ar observa nimeni. Asta e, de fapt, “regula de aur” a client service-ului occidental in astfel de localuri. Baietii de la B4 Market si-au insusit-o, si ii felicit pentru asta. Ca or fi citit despre ea in vreo carte, sau ca au ajuns singuri la aceasta concluzie, nu conteaza, desigur. Important e ca te simti bine la ei, daca nu iti vine sa vomiti din cauza fumului si te resemnezi ca trebuie sa-ti dai toate la spalat dupa cateva minute de stat acolo, pana la ciorapi si alte cele.

B4 Market e un lucru excelent facut. Atat cat se poate face in Bucuresti, desigur. Daca nu se vor intoarce interlopii, va fi unul dintre cele mai frumoase si mai bune bistrouri cu terasa din oras (sau invers, terasa cu bistrou). Cu fumul lui cu tot. Cineva a scris odata ca localurile care vor sa tina interlopii la distanta ar trebui sa cateva polite cu niste carti pe ele, la vedere. Asta cica-i sperie de moarte pe interlopi si efectul e de lunga durata. Le dau eu niste carti pe gratis celor de la B4 Market, daca vor sa incerce solutia… (GB – mai 2019)

Ambiance Cafe, parcul Floreasca Bucuresti

Data actualizarii: 16/05/2019