Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

1 comentarii

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

1 comentarii

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

Altă cină cu bucătărie fină pregătită de Chef Orlando Zaharia l...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Tematica: Meniul pentru evenimente by Chef Cristian Fratieanu Meniu...

2 comentarii

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Surpriza lui Chef Orlando Zaharia Când vorbim despre steakhous...

O nouă cină la Noma din Herăstrău, pentru a degusta meniul de înc...

Hard Rock Cafe București sărbătorește săptămâna aceasta 14 ani ...

Negroni a devenit cel mai vândut cocktail clasic la nivel global, pot...

Îmi plac mult cârnații de porc, și asta are legătură cu copilăr...

1 comentarii

Domnule, noi pregătim totul în casă, absolut toată mâncarea e fă...

1 comentarii

Până acum te gândeai să mergi la țară la Gurbănești, în Câmp...

1 comentarii

Florin Cojocariu gătind în bucătăria de servire din noua sa marchi...

Marchiza Athanor. La Coupteur. a Victoriei și a lui Florin Cojocariu ...

Domaine DUMETRIER, cel mai nou jucător de pe piața românească de v...

Bulevardul Corneliu Coposu din București, unde se taie cu Hristo Bote...

Barul Marmorosch, din subsolul cu Tezaurul băncii Marmorosch Blank, a...

Noi repere pentru 5 to go în 2022: deschiderea a 200 de unități și...

Cum a ajuns bucătăria peruană contemporană în doar zece ani u...

Către: Guvernul României, Ministerul ...

Superstarul hollywoodian Milla Jovovich devine noul ambasador Johnnie ...

Mulți se așteptau să se deschidă mai puține restaurante noi în B...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

 

Hipster

Alt Shift a fost (si presupun ca inca este) restaurantul celor care au facut restaurantul Shift in Piata Lahovari, cel care a luat locul lui Esperanto, cand a plecat Dan Chisu de acolo.

Alt Shift e pe Constantin Mille, chiar vizavi de Casa Centrala a Armatei, intr-o cladire ce pare sa fi avut o destinatie industriala, sau pe aproape, cand a fost construita, pentru ca are niste sali mari, neuzuale pentru birouri sau pentru locuit. Ori chiar acolo, ori in cladirea alaturata a fost celebrul resturant Berlin, sau Bucuresti – Berlin, cum i se mai spunea, probabil cel mai bun si mai faimos in timpul lui, imediat dupa Revolutie.

Tot acolo in cladirea cu Alt Shift e si un club, Clubul Control, cunoscut si foarte apreciat de clientela bine segmentata si distincta a locului, si se pare ca tot lor le apartine. Clubul e la parter, restaurantul Alt Shift e la etaj, iar terasa o impart, din cate am inteles.

Alt Shift are doua sali (sau poate ca mai multe), una mare si destul de impresionanta, si un separeu in care nu prea cred ca sta cineva vreodata, fiindca una dintre caracteristicile distinctive ale unor astfel de localuri este facilitarea agregarii. Boema nu mai e boema daca nu e gregara, la comun, ca sa ai confirmarea clara si validarea vizibila a apartenentei la o comunitate compacta. In boema trebuie sa se vada toti unul pe celalalt, probabil ca si din instinct de conservare, pentru ca intrusii sa fie mai usor observati si izolati.

Am fost la Alt Shift in urma cu cativa ani si l-am gasit exact la fel cum il stiam, cred ca nimic nu s-a schimbat de atunci. E foarte bine amenajat, se vede mana unui arhitect bun acolo, care stie cum merg lucrurile pe lume si nu ramane in urma lor. Design industrial, minimalist, cu care mergi la sigur la gusturile si la cardurile generatiei tinere si imediat post-tinere.

Gradina, in mod special, e deosebita la Alt Shift – Control. O terasa mare, foarte bine proiectata si construita, de catre acelasi arhitect talentat, fara indoiala. Si, mai ales, acoperita cu iedera deasa aproape in intregime, imagine de mare efect, mai ales in mijlocul mijlocului unui oras des si agitat.

Alt Shift e cunoscut pentru clientela sa. Mai multi mi-au spus ca Alt Shift ar fi un local preferat de hipsteri, insa mie nu mi s-a parut a fi chiar asa. Or, cel putin nu la ceasurile pranzului, cand am fost eu acolo. Conform definitiei, pe hipsteri ii recunosti dupa cativa markeri sociali distinctivi, etalati (adesea ostentativ) in public, dupa interese, comportamente, viziuni, preferinte.

Cum nu puteam trage cu urechea la ce vorbeau (mi-ar fi placut, dar nu se auzea mai nimic), si nici nu aveam pregatit vreun chestionar cu intrebari despre cum vad ei lumea, cu cine voteaza, ce muzica asculta, in ce alte locuri mai merg, cu ce mijloc de transport se deplaseaza si alti astfel de identificatori, a trebuit sa ma limitez la a ma uita atent la ei, la cum aratau, cum erau imbracati si ce faceau.

Hipsterita

Toti erau tineri si foarte tineri, nu era nimeni gras acolo, ba dimpotriva, cativa erau ingrijorator de ingusti si de subtiri, mancau cu o aparenta satisfactie niste mancaruri aproape evident banale. Pareau nascuti la oras sau, oricum, trecuti prin liceele din centru, scoli care, in cativa ani, sterg destul de bine urmele lasate de viata la tara. Astea dintre atributele comune, dar totusi neexclusive hipsterimii. Ce nu se potrivea era imbracamintea, care era „normala”, ca sa fac o sinteza neinspirata. Nu tu un fular sau un parpalac pana in pamant, nu trei randuri de haine cand mori de canicula afara, toate tururile pantalonilor erau plasate cu precizie in zonele inghinale, si nu pe la genunchi, fetele purtau fuste scurte si nu lungi si largi. In urma analizei, am conchis ca nu erau hipsteri adevarati la Alt Shift, sau poate ca erau doar aspiranti sau, cine stie, niste hipsteri deghizati…

HipsterMeniul era asa cum il stiam de cand am fost la Alt Shift cu cativa ani in urma, dar mi l-as fi imaginat la fel si daca nu as fi trecut pe acolo. Bucatarie urbana, retete simple, rapide, produse comune, banale cele mai multe. Data trecuta mi-a placut mancarea de la Alt Shift, am fost chiar surprins, insa acum nu mi-a mai placut. O branza pane era prezentatat ca Dovlecei Peraia, dar nu ai fi stiut ca ai mancat dovlecei daca nu ai fi citit nota de plata. Orezul cu creveti a fost asa si asa, cu crevetii mai buni decat orezul, cand ar fi fost mai bine sa fie invers. Somonul in crusta de ierburi a fost acceptabil, cu un sos („crusta de ierburi”, de fapt) nu prea inspirat. Felul de care erau ei cel mai mandri, si pe care l-au recomandat insistent, Cotletul de porc de Mangalita, nu a fost bun deloc, a ramas intreg in farfurie, de acolo am mancat doar cativa cartofi prajiti.

Serviciul a fost foarte lent la Alt Shift, le-a luat aproape doua ceasuri ca sa ne hraneasca cu aceste cateva feluri banale. Aiuriti, asa cum sta bine unor chelneri de la localurile boeme, dar din aceia pe care nu te poti supara vreodata. Ne-au adus ba mai mult decat le-am cerut, ba nu ne-au mai adus, chiar si dupa ce le-am reamintit ca asteptam.

Nici preturile nu mai sunt atat de mici pe cat le tineam eu minte la Alt Shift. Somonul a fost vreo 40 de lei, porcul care a ramas intreg in farfurie vreo 50.

Am pus Alt Shift in lista localurilor boeme din Bucuresti pe Restocracy folosind o definitie provizorie, intuitiva si larga a boemei. Probabil ca va ramane acolo si dupa ce vom reusi sa stabilim criteriile precise (atat cat se poate) de incadrare, de clasificare si de ierarhizare a locurilor de adunare a boemei din zona. Pana atunci, insa, asteptam informatii si analize mai detaliate de la cei care ajung mai des la Alt Shift si raman mai mult decat am stat noi… (GB – iulie 2017)

Alt Shift, restaurant boem

 

Alt Shift & Club Control

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii civilizati din oras Pastrasem amintiri bune despre Alt Shift. Am revenit dupa multa vreme si l-am gasit la fel, cu aceiasi clie...

Data actualizarii: 16/07/2017

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close