Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

9066 vizite

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

6591 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

6837 vizite

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

3980 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

8452 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

4440 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

2164 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

9304 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

14212 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

2096 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

4532 vizite

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

3278 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

2614 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2354 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

2602 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

15260 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

764 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

1945 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1860 vizite

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece? De la Aqua am pastrat o a...

5160 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1537 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

1126 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

3097 vizite

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

2989 vizite

Cred ca a venit vremea sa ne adaptam noi la MA Bistro, nu invers ...

7885 vizite

Divergentele persista Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe ...

2745 vizite

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

5143 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

1125 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1744 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

1962 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

1567 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1745 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

1269 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

3027 vizite

Ei par multumiti cu ce au... Am revenit la The Grill dupa exact un ...

5031 vizite

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

1737 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

776 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

1208 vizite

Situat pe Calea Floreasca 70-72, restaurantul Ora Experience are o cap...

224 vizite

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

6001 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75...  La ultima vizita la Gargantu...

1051 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

9 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

837 vizite

Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat? Cei cativa...

1870 vizite

Un lucru bine facut Am revenit la E3 by Entourage din Piata Floreas...

3190 vizite

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

873 vizite

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

2365 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

7880 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

3670 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

991 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

559 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

1059 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

1031 vizite

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

969 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

533 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

1075 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

1509 vizite

Am revenit la NOA ca sa mancam si sa vedem ce mai e nou, mai ales ca a...

1251 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

844 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

2030 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

2190 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

723 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

637 vizite

The Gallery din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaurant dis...

470 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

1001 vizite

Noblesse, sau fascinatia morbida a bugetarilor de lux pentru mancarea ...

1351 vizite

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

3213 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

2025 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

3215 vizite

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

1368 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

1264 vizite

Cred ca Gargantua KSLF ar merita un chef mai talentat Am revenit la...

1751 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

587 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

1804 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

1239 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

992 vizite

Ce inseamna o chelnerita care zambeste din toata inima... Brasserie...

1512 vizite

Parc sau servicii placute si mancare buna? Am revenit la Gargantua ...

1994 vizite

Mic restaurant turistic de pasaj Arata la fel Salon Golescu de cand...

1304 vizite
Afiseaza
vizualizari

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift?

Alt Shift e cunoscut pentru clientela sa. Mai multi mi-au spus ca Alt Shift ar fi un local preferat de hipsteri, insa mie nu mi s-a parut a fi chiar asa. Or, cel putin nu la ceasurile pranzului, cand am fost eu acolo. Conform definitiei, pe hipsteri ii recunosti dupa cativa markeri sociali distinctivi, etalati (adesea ostentativ) in public, dupa interese, comportamente, viziuni, preferinte.

Cum nu puteam trage cu urechea la ce vorbeau (mi-ar fi placut, dar nu se auzea mai nimic), si nici nu aveam pregatit vreun chestionar cu intrebari despre cum vad ei lumea, cu cine voteaza, ce muzica asculta, in ce alte locuri mai merg, cu ce mijloc de transport se deplaseaza si alti astfel de identificatori, a trebuit sa ma limitez la a ma uita atent la ei, la cum aratau, cum erau imbracati si ce faceau.

Toti erau tineri si foarte tineri, nu era nimeni gras acolo, ba dimpotriva, cativa erau ingrijorator de ingusti si … citeste tot

Boemetru

Alt Shift este un local bine-cunoscut bucurestenilor si cu o nota boema. Situat intr-o zona extrem de centrala, circulata si aglomerata, langa Cercul Militar National din zona Universitatii Bucuresti, Alt Shift este un loc in care mai mereu veti gasi clienti. Eu am fost intr-o dupa-amiaza din timpul saptamanii si terasa era plina.

Cladirea in care se afla Alt Shift este una veche, dar renovata modern, iar in partea stanga a cladirii veti gasi terasa plina de vegetatie si foarte bine realizata.

Terasa are in jur de 70 de locuri, iar in sala de langa terasa, cred ca mai intra in jur de 30-40, insa in aceeasi incinta se afla si Clubul Control, si el la fel de bine-cunoscut bucurestenilor. Sala Clubului Control cred ca poate gazdui in jur de 100-120 de persoane, atunci cand se organizeaza evenimente acolo.

Mobilierul de la Alt Shift este unul din lemn combinat cu fier si este destul de clasic, cu numeroase mese de tip bar. La interior predomina aceleasi mese de tip bar, amplasate pe toate laturile incaperii, lipite de ziduri. Desigul de la Alt Shift este modern, trendy, cu nuante inchise si o atmosfera care duce spre un pub. Oricum locul emana un aer de neoboema.

Desi sunt numeroase mesele de tip bar, majoritatea clientilor vin si stau impreuna, neexistand clienti necunoscuti la aceleasi mese. Singurele momente in care toti clientii stau la comun sunt cele cand functioneaza Clubul Control, unde toti sau in aceeasi sala, fara vreo masa sau vreun scaun. Muzica de la Alt Shift este si ea neoboema, cu beat urban, trendy, un pop-rock modern.

Meniul de la Alt Shift este din bucataria urbana, nu insa prea boem, pentru ca insumeaza numeroase variante. De regula, in localurile boeme mancarea fie lipseste total, fie poti regasi doar cateva variante de mancare. Pretul pentru o porte de mancare variaza intre 30 si 40 de lei, uneori si mai mult, iarasi un indicator al spiritului comercial, si mai putin boem al locului.

Stafful este tanar si este alcatuit predominant din baieti, cu varste intre 25 si 30 de ani, care nu poarta uniforme, sunt imbracati lejer, urban, cu tenisi si jeansi, tricouri si camasi trendy. Nu se deosebesc de clienti decat prin faptul ca servesc la mese. Mai toti sunt lejeri si deschisi si nu se poarta cu eticheta, fiind prietenosi.Cand am fost eu la Alt Shift terasa era plina, iar in interior erau in jur de 10-15 persoane (50-60% din capacitatea totala), adica foarte plin pentru o dupa-amiaza in timpul saptamanii.

Clientii aveau intre 25 si 45 de ani si predominau fetele (60%). Varstele clientilor in cadrul grupurilor nu difereau cu mai mult de 5 ani, un indicator clar al boemei. In general, la Alt Shift vin studenti si corporatisti, oameni cu studii superioare, educati, din clasa mijlocie, dar din partea ei superioara. Ei poarta haine lejere, casual, dar ici-colo mai vedeai si cate un outfit mai excentric, un tatuaj sau o frizura mai putin conformista, ori vreun pierce sau barba crescuta in exces.

Cei care vin aici nu pare ca discuta subiecte foarte profunde, insa vin pentru socializare si pentru a fi intr-un loc la moda, neoboem, cu personalitate, care ii caracterizeaza si pe ei.

Consumul de la Alt Shift  nu este nici el prea „boem” fiind unul mic spre mediu in acea perioada a zilei. Arareori vezi pe cineva mancand, insa de baut se consuma mai mult de un singur pahar de vin, bere ori sampanie.

Clientela de aici nu este distincta fata de alte clientele boeme, aici regasing tipologii comune si altor locatii boeme sau neoboeme din Bucuresti. Cred ca cel mai mult veti regasi publicul de la Shift, localul boem frate cu Alt Shift.

Grupurile de clineti sunt mici (3-4 persoane) si nu exista relatii intre grupuri, semn ca acestia nu se cunosc, un alt indicator al clientelei boeme.

Cand vine vorba de categoria dominanta de clientela boema, atunci putem spune ca la Alt Shift dominanti sunt cei din categoria preboemilor, aflati la limita dintre boema si publicul mainstream, care cocheteaza cu localurile boeme, dar sunt „cuminti” ca aparente, manifestari, comportamente.

In general, la Alt Shift oamenii vin pe jos si cu bicileta, insa nu sunt foarte putine cazurile cand mai vin si cu masinile, lucru nu prea boem, desigur!

Oamenii vin aici pentru atmosfera moderna, beatul urban neoboem, cu care doresc si ei sa se asocieze si de care sa fie caracterizati. Socializarea si prezenta intr-un asemenea loc neoboem sunt principalele motive ale venirii boemilor la Alt Shift. (Daniel Catoi – iunie 2018)

 

Alt Shift si Clubul Control

 

Shift Pub

Un exercitiu de masochism De obicei scriu mai pe la sfarsit despre cati si ce clienti vin la un restaurant, insa la Shift Pub incep cu ei, pentru ca e nevoie de informatia asta pentru cele ce urmea...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift?

  Alt Shift a fost (si presupun ca inca este) restaurantul celor care au facut restaurantul Shift in Piata Lahovari, cel care a luat locul lui Esperanto, cand a plecat Dan Chisu de acolo. ...

Data actualizarii: 21/08/2018

Alt Shift & Club Control

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.